Winterschilder

Winterschilder

Veel mensen laten hun woning schilderen in de zomerperiode. Dit is een tijd van het jaar waarin het droog is, men zelf thuis is om de schilder te ontvangen, of men met vakantie is, zodat het schilderwerk gedaan is wanneer men terug komt. Voor menig schildersbedrijf betekent dit echter dat er tijdens de winterperiode weinig werk is, soms zelfs te weinig werk om alle medewerkers aan de slag te houden. Daarom heeft men het concept winterschilder geïntroduceerd: een schilder die juist in de winter actief is, maar dan tegen een gereduceerd uurtarief. Op deze pagina geven we u meer informatie over de werkzaamheden van de winterschilder, en de korting die dit u oplevert. Hebt u vragen of wilt u direct in contact komen met een erkend schildersbedrijf?

Start gratis offerteaanvraag

Via het contactformulier vraagt u vrijblijvend meerdere offertes aan bij schilders uit uw regio. U ontvangt op korte termijn maximaal 6 offertes. Het is aan u om de aanbiedingen te vergelijken en een keuze te maken voor de specialist die het beste past bij uw klus.

Verschil tussen winterschilder en standaard schilder

Het concept winterschilder is een aantal jaren terug geïntroduceerd in een landelijk project. Met de winterschilder wordt feitelijk een standaard schilder aangeduid, die met een speciale korting werkt tijdens de wintermaanden (21 november tot 21 maart). Een schildersbedrijf dat meedoet aan het project kunt u herkennen aan een speciaal logo, of vindt u terug in de diverse flyers die men verspreidt. In de praktijk doet deze vakman geen ander werk dan gebruikelijk, behalve dan dat het schilderwerk plaatsvindt in een andere periode tegen een gereduceerd uurtarief. Wilt u een winterschilder inschakelen, dan raden wij aan om de opdracht ver vooraf aan te geven, deze werkwijze is namelijk de afgelopen jaren steeds populairder geworden.

Zowel binnen- als buitenwerk

Een winterschilder van een erkend schildersbedrijf zal zowel het binnen als buiten schilderwerk voor u uit kunnen voeren. Hoewel voor het schilderwerk aan de binnenzijde van uw woning het niet van belang is welk weer het is, dient u de kamer na het verven wel te luchten. Dit kan dus tijdens de wintermaanden enige problemen of kou opleveren. De korting die u krijgt weegt hier echter in de veel gevallen wel tegenop. Het schilderwerk aan de buitenzijde van het huis kan ook door een schilder in de wintermaanden worden uitgevoerd. De winterschilder maakt hiervoor gebruik van een speciale verfsoort die sneller droogt, zelfs bij een lage buitentemperatuur. Bovendien kan de vakman tevens het schilderwerk afdekken mocht dat nodig zijn. Het schilderen wordt alleen uitgesteld bij extreem lage temperaturen (vrieskou) en hevige sneeuwval.

Gratis offertes vergelijken


Hoeveel bespaart u met een winterschilder?

Wanneer u een schilder van een schildersbedrijf uit uw regio inschakelt tijdens de zomermaanden, dan zal het uurtarief van de schilder rond de €35,- vallen voor het schilderwerk aan de binnenzijde van het huis. Het uurtarief voor de buitenzijde ligt meestal rond de €40,-. Deze prijzen zijn dan inclusief het materiaal en btw. Een winterschilder werkt vaak op basis van een standaard korting op het gebruikelijke uurtarief. Deze korting verschilt per vakman, maar kan oplopen tot ongeveer 30 procent van de eigenlijke kosten. Vergelijk hiervoor de offertes van diverse vakmannen. Soms is het ook mogelijk om een andere afspraak maken met de schilder wat betreft korting of uurtarief. Vraag het schildersbedrijf naar de voorwaarden.

kosten winterschilder
winterschilder offerte

Vrijblijvende offerte

Bent u benieuwd naar het uurtarief van een schilder die ook in de winter actief is uit uw regio? Hebt u vragen over de speciale verf die de winterschilder toepast? Of hebt u vragen over de korting die ons schildersbedrijf aanbiedt? Aarzel dan niet om contact met ons op te nemen via het contactformulier. Wij bieden u graag een geheel gratis en vrijblijvende offerte aan. Vergelijk deze gemakkelijk en snel met de offertes van andere aanbieders, en kijk wat wij voor u kunnen betekenen. Wij hopen u snel van dienst te kunnen zijn!