Buitenschilder
 

Buitenschilder

Een buitenschilder verzorgt het schilderwerk aan de buitenkant van uw woning. Het is namelijk om een aantal jaren nodig om uw huis te laten schilderen. Op die manier houdt u uw pand in een uitstekende conditie en zal het goed onderhouden uitzien. Daarnaast beschermt het schilderwerk uw hout tegen houtrot. Houtrot kan ontstaan indien er geen onderhoud wordt gepleegd, met hoge kosten als gevolg. Naast dat de buitenschilder uw huis schildert, kunnen zij ook uw schutting en uw schuur of elementen uit uw tuin voorzien van een nieuw likje verf. Bent u benieuwd naar de prijzen voor het inhuren van een buitenschilder? Vraag dan gerust meerdere offertes aan via het contactformulier.

Start gratis offerteaanvraag

Op korte termijn ontvangt u maximaal 6 vrijblijvende reacties van bedrijven bij u uit de buurt. De schilders uit het netwerk van Van de Velde staan voor u klaar!

Wat valt er onder het buitenschilderwerk?

Iedere woning is op den duur toe aan een nieuwe laag verf. De buitenschilder verzorgt deze nieuwe frisse laag om uw houtwerk en de uitstraling van uw onderkomen te verbeteren. Bij een verf klus worden uw kozijnen, deuren en uw gevels voorzien van een nieuwe laag verf. Naast uw huis voorzien wij ook uw schuur of schutting van nieuwe verf.

Wanneer is schilderen nodig?

De verflaag dat op uw kozijnen, gevel en deuren zit, is na ongeveer 5 jaar toe aan vervanging. Daarnaast is de positie van uw woning ook belangrijk, het westelijke en zuidelijke gedeelte van uw huis is door de zon en regen sneller aangetast. Schilderwerk op het noorden en oosten gaan over het algemeen langer mee. Let op uw verflagen, aan deze laag kunt u zien of uw kozijnen toe zijn aan een likje verf. Ontstaan er blaasjes en scheurtjes in de verflaag, dan is het verstandig om een buitenschilder langs te laten komen. De blaasjes en scheurtjes ontstaan als eerst op liggende gedeelten zoals op de vensterbank.

Voor- en nadelen van buitenschilderwerk

Er zitten veel voordelen aan het schilderen van uw onderkomen, uw kozijnen gaan vele malen langer mee als ze regelmatig geschilderd worden. Houtrot kan niet voorkomen als u uw kozijnen goed onderhoudt. Daarnaast ziet uw woning er goed verzorgd uit wat effect heeft op de waarde van het onderkomen. Een huis dat mooi in de verf staat ziet er fris en mooi uit. Het uit handen geven van het schilderwerk is echter wel een hele investering. Wilt u het om deze reden zelf doen, dan mag u hier een aantal dagen voor uittrekken, u moet namelijk eerst alles scheuren en ontvetten voordat u alles kan gaan schilderen.

Gratis offertes vergelijken


Waar moet u op letten voor goed schilderwerk?

Er zijn een aantal belangrijke factoren waar u op moet letten bij het schilderen. Dit heeft te maken met het weer, de kleuren, de verf en de uitvoering, voor deze factoren op een rijtje.

  • Het weer – Het weer speelt een belangrijke rol bij het verven van uw woning, het moet niet te koud zijn en de luchtvochtigheid moet ook goed zijn. Het is daarom te adviseren om uw buitenschilderwerk tussen april en oktober uit te laten voeren. De temperatuur is dan optimaal en ligt tussen de 10 en 25 graden in, daarbij is de luchtvochtigheid op zijn hoogste 75%.
  • De kleuren – Jammer genoeg mogen wij in Nederland niet zomaar een mooie kleur op onze huizen aanbrengen, er gelden diverse regels in een straat of wijk regels als het gaat om kleuren. U kunt verplicht zijn om u aan een aantal kleuren te houden. Vraag dit van te voren altijd op bij de gemeente, zo komt u niet voor verassingen te staan.
  • De verf – Let erop dat de verf geschikt is voor het materiaal waarop u het aanbrengt. Buitenverf moet voldoende elastisch zijn. Voor het beste resultaat kunt u het beste een hoogglans alkydverf gebruiken.
  • Uitvoering – Let erop dat u niet haastig gaat verven, maar er de tijd voor neemt. Let hierbij op de lastige en kwetsbare plekken. Let daarbij ook op de verfdikte, dit is van groot belang op de kwaliteit van het schilderwerk.

Zelf aan de slag of uitbesteden?

Schilder uitbesteden

Bij het schilderen komt meer kijken dan alleen een kwast in de verf dopen. Het gedeelte dat geverfd moet worden, moet namelijk eerst geschuurd en vervolgend ontvet worden. Pas na deze handelingen kunt u aan de slag gaan met het schilderen. Zijn er nog enkele onderdelen die gerepareerd moeten worden doordat ze zijn aangetast door houtrot, dan gaat dit extra tijd kosten. Daarom laten zelf de fanatieke klussers hun huizen door experts schilderen.


Schilderklus

Belang van een schilderklus

Het verven van uw woning geeft uw bezitting weer een frisse look, maar tevens zorgt de nieuwe laag ook voor bescherming van uw houten kozijnen. Door de weersomstandigheden worden uw kozijnen aangetast. Het schilderwerk zorgt ervoor dat uw kozijnen niet gaan rotten, hierdoor gaan ze langer mee. Het schilderen is dus van groot belang voor de duurzaamheid van het hout.

Prijzen

Wilt u graag het buitenschilderwerk uitbesteden aan een schilder, dan krijgt u het mooiste resultaat, zij nemen de tijd voor uw schilderwerk. Dit is echter een grotere investering als dat u het zelf gaat doen. U moet ongeveer rekenen op een €35,- per m² of op €40,- per uur. De prijs voor een appartement liggen rond de €1.000,- en voor een tussenwoning is dit ongeveer een investering rond de €1.500,-. Een twee onder één kap woning, of een hoekwoning, bedraagt ongeveer €3.000,- voor de hele verf klus. Een vrijstaand huis ligt rond de €6.000,- voor de hele klus. Uw huis zal er daarna weer fris en mooi uitzien. Bent u benieuwd naar een exacte prijs? Vraag dan kosteloos een offerte aan bij de buitenschilder van A. Van de Velde.