schilder in Zuid-Holland

Schilder Zuid-Holland

Denkt u erover na om een schilder van een erkend schildersbedrijf in te schakelen voor het beschilderen van uw woonkamer of keuken? Of is de verf van uw houten kozijnen toe aan een opknapbeurt? Op deze pagina kunt u meer lezen over schilderwerk, de mogelijkheden en uiteraard over de prijzen van schilders. Het is verstandig om een schildersbedrijf in te huren voor de beste kwaliteit.

Bent u op zoek naar een ervaren schilder voor uw schilderwerk? Dan is het verstandig om een aantal vrijblijvende offertes aan te vragen. Vul het offerteformulier in en u ontvangt spoedig meerdere aanbiedingen van schilders uit Zuid-Holland.

Voordelen van onze service

Heeft u moeite met het vinden van een betaalbare schilder uit Zuid-Holland? Vul dan snel het offerteformulier in en u ontvangt zo spoedig mogelijk offertes van meerdere schilders uit de buurt. Vergelijk de kosten en kies voor de vakman die het beste bij u past, om tot 40% te besparen!

 • Vergelijk schilders uit (omgeving) Zuid-Holland
 • U ontvangt maximaal 5 vrijblijvende offertes
 • Vergelijk deze offertes & bespaar!
Gratis offertes vergelijken

U ontvangt maximaal 5 vrijblijvende offertes.Aanvraag voor:
kosten schilder Zuid-Holland

Wat kost een schilder?

Wilt u graag een schilder inhuren? Dan bent u waarschijnlijk ook benieuwd naar de kosten voor de schilders en het schilderwerk. Voor een binnenschilder van een schildersbedrijf moet u rekening houden met een gemiddeld uurtarief van €35,- tot €40,- per uur. Dit is inclusief verf, materiaal en BTW. Het uurtarief voor een buitenschilder ligt iets hoger, namelijk op een gemiddelde prijs van €40,- tot €45,-.

Benieuwd naar de exacte prijzen? Vraag dan gratis en vrijblijvend offertes aan van schilders uit uw regio.

prijzen schilderwerk

Prijzen voor verschillende soorten schilderwerk

Naast de kosten voor de schilder heeft u ook te maken met de prijzen voor de verschillende soorten schilderwerk. Wist u bijvoorbeeld dat de techniek die de schilder gebruikt invloed heeft op de prijs? Het is aanzienlijk goedkoper om uw muren te spuiten, dan ze te sausen. Spuitwerk is namelijk sneller, maar wel iets minder nauwkeurig. De prijs om een plafond of muur te laten spuiten door schilders is gemiddeld €6,- tot €10,- per vierkante meter. Sausen ligt hier iets boven met een gemiddelde prijs van €10,- tot €15,- per vierkante meter. Voor een buitendeur bent u gemiddeld €120,- kwijt. Bekijk de prijstabel voor meer informatie over de prijzen of vraag offertes aan.

Prijstabel: kosten per type schilderwerk

Type schilder/schilderwerkPrijzen inclusief verf, materiaal en BTW*
Binnenschilder (binnenschilderwerk)
Per m²€30,- tot €35,-
Per uur€35,- tot €40,-
Plafond/muren spuiten€6,- tot €10,- per m²
Plafond/muren sausen€10,- tot €15,- per m²
Trap€35,- tot €40,- per uur
Buitenschilder (buitenschilderwerk)
Per m²€35,- tot €40,-
Per uur€40,- tot €50,-
Gevel (buitenmuur)€35,- tot €40,-per m²
Kozijnen€35,- tot €50,- per uur
Deuren€120,- per deur
Dakkapel€550,- voor dakkapel, inclusief kozijnen

* Let op: dit zijn gemiddelde prijzen. De exacte kosten zijn afhankelijk van diverse factoren. Vraag dus gratis en vrijblijvend offertes aan.

Benieuwd naar de prijzen en mogelijkheden?

Vraag gratis en vrijblijvend offertes aan en bespaar op de totaalprijs!

Gratis offertes aanvragen

Welke factoren beïnvloeden de prijs?

Het mooiste resultaat krijgt u door een erkend schilder van een schildersbedrijf in te huren voor uw schilderwerken. De prijs voor de schilder en de werkzaamheden wordt door een aantal factoren beïnvloed. Hierbij is de hoeveelheid schilderwerk van belang, maar ook het benodigde materiaal en de gekozen werkwijze van de schilders. Daarnaast worden de kosten beïnvloed door de kwaliteit van de verf en de kwasten. Wilt u besparen op de kosten voor een schilder? Schakel dan een winterschilder in of voer zelf de voorbereidende werkzaamheden uit. Hierbij kunt u denken aan het verwijderen van de oude verflaag, schuren en eventuele reparaties.

Verlaagd btw-tarief op schilderwerk

Voor schilderwerken geldt een verlaagd BTW-tarief. Dit betekent dat u niet 21% BTW hoeft te betalen, maar het lage tarief van 6%. Dit scheelt aanzienlijk op de totale prijs van het schilderwerk. Onder het verlaagde tarief valt niet alleen het schilderen en de arbeidskosten voor de schilders, maar ook het gebruikte materiaal en verf. Moet er ook nog geschuurd? worden of is een voorbehandeling noodzakelijk? Ook voor alle voorbereidende werkzaamheden door een schildersbedrijf geldt het lagere tarief. Wanneer u een schilder inschakelt voor uw schilderwerken, profiteert u dus niet alleen van de hoge kwaliteit, maar ook van het lage tarief op BTW.

Wanneer is opnieuw schilderen nodig?

U moet uw houtwerk regelmatig opnieuw beschilderen. Reken voor uw buitenschilderwerk dat u het één keer per 5 jaar moet schilderen bij normaal gebruik. Uw buitenschilderwerk wordt beïnvloed door de zon en weersomstandigheden. Binnenschilderwerk heeft minder te verduren door invloeden van buitenaf, daarom is het voldoende om het houtwerk één keer per 7 jaar te beschilderen. Het kan noodzakelijk zijn om uw houtwerk eerder te schilderen. Dit is vooral belangrijk als er beschadigingen zijn of wanneer de verf gaat scheuren of versleten is. Schakel een erkende schilder in voor al uw schilderwerk en vraag een aantal offertes aan!

Tips om te besparen op schilderkosten

Met het verlaagde BTW-tarief profiteert u al van lagere kosten op het schilderwerk, maar u kunt nog meer doen om te besparen. Het is bijvoorbeeld mogelijk om een winterschilder in te schakelen. Door een gedeelte van het voorbereidende werk zelf te doen, bespaart u ook op de kosten van de schilder. Daarnaast is het ook mogelijk om een onderhoudscontract af te sluiten met een schilder. Hierbij bent u verzekerd van een goed onderhoud en kunt u prijsafspraken maken voor de werkzaamheden. Bespaar ook op de kosten van uw schilder en ga voor een winterschilder.

winterschilder inhuren Zuid-Holland

De voordelen van een winterschilder

Weet u wat het verschil is tussen een reguliere schilder en een winterschilder? Soms is men bang dat een winterschilder niet een erkende schilder uit Zuid-Holland is of dat de kwaliteit lager is. Dit is zeker niet het geval. In de winter zijn er minder klussen voor een schilder en daarom bieden de schilders in de winter een hoge korting aan. Een winterschilder kunt u inschakelen voor schilderwerk binnen en buiten. Buitenschilderwerk is in de winter geen probleem door het gebruik van speciale verf. Omdat de schilder minder klussen heeft in de winter, wordt u vaak sneller geholpen.

 • Aantrekkelijke korting
 • Hoge kwaliteit
 • U wordt snel geholpen
 • Voor zowel binnenschilderwerk als schilderwerk buiten
offerte van schildersbedrijf

Vrijblijvend offertes aanvragen

Wilt u het houtwerk in uw huis laten schilderen door een schilder en wilt u graag een prijsindicatie? Of wilt u graag meer informatie over de kosten voor het onderhoud van uw kozijnen en deuren? Mocht u last hebben van houtrot in uw kozijnen, dan kan een schilder dit voor u oplossen. Ook voor het schoonmaken en onderhouden van uw dakgoten kunt u een schilder inschakelen.

Wij zijn een netwerk van erkende schilders. Vul het contactformulier in en u ontvangt snel meerdere gratis offertes.

U zit nergens aan vast en kunt de offertes met elkaar vergelijken. Zo weet u zeker dat u het beste schildersbedrijf kiest die het beste bij u past.

Gratis offertes aanvragen

Binnenschilderwerk

Eens in de zeven jaar is het nodig om het houtwerk binnen opnieuw te schuren en te verven. Na verloop van tijd zal uw verf gaan scheuren of er komen blaasjes op. Daarnaast kan het gaan verkleuren of laat het op sommige plekken los. Dit zijn allemaal tekenen dat de verf vernieuwd moet worden. Een mooie verflaag is niet alleen belangrijk voor de uitstraling van uw huis in Zuid-Holland, maar ook om het hout te beschermen tegen vocht en slijtage. Het advies is om uw binnenschilderwerk uit te besteden aan een erkende schilder. De schilders in ons netwerk garanderen een hoge kwaliteit en kunnen u deskundig advies geven.

muren schilderen Zuid-Holland

Muren schilderen

Heeft u last van vocht op uw muren, rookaanslag of is de verf verkleurt? Door uw muren te verven kunt u uw woning in Zuid-Holland een frisse look geven. Het beschilderen van uw muren neemt veel tijd in beslag en is erg arbeidsintensief. De schilders kunnen uw muren sausen of gebruik maken van spuitwerk. Het sausen van een muur lijkt soms erg eenvoudig, maar het is lastiger dan het lijkt. Schakel een schilder in om er zeker van te zijn dat er geen spoorstrepen van de roller zichtbaar zijn of aanzetten van een kwast. Spuitwerk verreist veel vakkennis en het is daarom niet aan te raden om zelf te doen.

plafond laten schilderen

Plafond schilderen, een opfrisbeurt

Het witten van uw plafond geeft uw woning weer een frisse uitstraling. U verwacht misschien niet dat het plafond snel zal verkleuren, maar dit is zeker wel het geval. Door roken, zonlicht, het branden van kaarsen verkleurt uw plafond en wordt het steeds geliger. Het witten van uw plafond is een arbeidsintensieve klus, dit moet u zeker niet onderschatten. Met een schilder krijgt u een perfect eindresultaat. De schilder gebruikt speciaal gereedschap of een steiger, zodat hij gemakkelijk bij het plafond kan. Daarnaast zal hij alles netjes afdekken met schildersplastic, zodat u geen verspatten op uw meubels en vloer krijgt.

Trap schilderen voor een nieuwe uitstraling

Voor veel houtwerk binnen in uw huis in Zuid-Holland is het aan te raden om het eens per 7 jaar te beschilderen. Dit geldt niet voor de trap. Een trap wordt elke dag intensief gebruikt en slijt snel door constant gebruik. Door de hoge belasting van de trap slijt de verf sneller, hierdoor is het noodzakelijk dat u uw trap sneller laat verven. Besteed het verven van uw trap uit aan een erkende schilder. De schilder uit ons netwerk uit Zuid-Holland weet precies welke verfsoort hij moet gebruiken, repareert beschadigingen en kan u adviseren. Verander ook de uitstraling van uw trap door de trap te beschilderen.

Vloer verven

Na het kleuren van de vloer ziet uw ruimte er heel anders uit. Het geeft een nieuwe dimensie aan de kamer. Zowel een vloer van hout als beton is te voorzien van een nieuw kleurtje. U kunt de ondergrond diverse kleuren laten geven. Doordat de winterschilder uit Zuid-Holland de vloer meteen voorziet van een beschermlaag kunt u weer jarenlang vooruit met de frisse kleur. Gaat het om een nieuwe, betonnen vloer? Laat het beton dan eerst zes weken drogen. Ziet u vochtplekken in de betonvloer? Laat dit dan eerst oplossen. De kosten van de verfklus vallen erg mee wanneer u gebruik maakt van een winterschilder. Een houten vloer zou u ook eigenhandig kunnen schilderen.

Latex spuiten

Er bestaan verschillende technieken waarmee u de muren en het plafond in een kamer van een nieuw kleurtje kunt voorzien. Eén van de technieken die relatief weinig geld vraagt, maar waarvoor u wel een erkend schilder dient in te zetten is het spuiten van latex. Deze techniek voor de wanden of het plafond kost tussen de €6,- en de €10,- per vierkante meter, afhankelijk van de kwaliteit van de latex. Voorwaarde is wel dat de muren geen beschadigingen of onregelmatigheden hebben. Bijkomend voordeel is dat u hierbij geen strepen of druppels optreden.

Meubels verven

Wilt u de sfeer in huis veranderen, maar hebt u geen budget voor het vervangen van de meubels? Overweeg dan om uw meubels van een nieuw kleurtje te laten voorzien door een schilder. Door de meubels te veranderen van een donkere naar een lichte kleur creëert u gemakkelijk een meer open sfeer in de kamer. Daarnaast is het een optie om de verflaag te verwijderen en in plaats daarvan de meubels te lakken of beitsen. Ook dit biedt een andere aanblik. Benieuwd naar de mogelijkheden en bijbehorende prijzen? Vul dan het webformulier in. Onze schilders helpen u graag.

Schilderwerk buiten

Naast binnenschilderwerk zien we dat klanten uit Zuid-Holland vaak ook veel buitenschilderwerk hebben. Houten kozijnen, deuren en gevelbekleding zoals rabatdelen komen veel voor. Daarnaast kunt u ook denken aan geschilderde gevels, schuttingen en metalen hekwerken. Het is belangrijk om het schilderwerk buiten goed te onderhouden en één keer per vijf jaar te vernieuwen. Buitenschilderwerk heeft veel te verduren onder de weersomstandigheden. Mooi schilderwerk is onder andere belangrijk voor de uitstraling. Daarnaast verlengt het de levensduur en dient het ter voorkoming van houtrot en problemen met vocht. Vraag offertes aan om inzicht te krijgen in de kosten van uw schilderwerken.

kozijnen schilderen Zuid-Holland

Kozijnen schilderen

Het onderhouden van de kozijnen is niet alleen belangrijk voor het uiterlijk van uw woning in Zuid-Holland, maar is ook van invloed op de isolatiewaarde en het behoudt van de kozijnen. Het schilderen van uw kozijnen dient nauwkeurig te gebeuren. Het is aan te raden om een schilder uit Zuid-Holland in te schakelen voor deze klus. Goed schilderwerk beschermt uw kozijnen tegen vocht, schimmel en houtrot. Daarnaast verlengt het de levensduur van uw kozijnen. De schilder weet precies welke verf er het beste gebruikt kan worden en zal alles perfect uitvoeren en afwerken. Met een schilder uit ons netwerk heeft u gegarandeerd een hoge kwaliteit.

deuren verven

Deuren verven

Uw deuren van hout moet u met enige regelmaat opnieuw verven. Ziet u blaasjes in de verf of scheurtjes? Dan moet u de verf op uw deuren laten vernieuwen. De deuren aan de buitenzijde van uw huis hebben veel te verduren door het intensieve gebruik en het weer. De zon zorgt ervoor dat de verf steeds verder uitdroogt en dit veroorzaakt de scheuren in de verf. Een schilder kan u niet alleen adviseren welke verfsoort het beste was, maar ook zorgt er ook voor dat uw deuren snel en streeploos geverfd worden. Een deur die op de juiste manier is geverfd, gaat weer jaren mee.

Buitenmuur schilderen

De buitenmuur is het visitekaartje van uw woning in Zuid-Holland. Uw buitenmuren moeten er dus mooi uit zien. Het schilderen van de buitenmuur zorgt er daarnaast voor dat u de muren beschermt tegen de invloeden van het weer. Uw huis ziet er naderhand weer fris en verzorgd uit. De kwaliteitsverf van het schildersbedrijf is UV-bestendig en dampopen. Vocht uit de buitenmuur verdampt dan dus gewoon. Is uw muur nog nooit geverfd? Dan controleert het schildersbedrijf de vochtigheidsgraad. Dit mag nooit hoger liggen dan 5%, dan hecht deze verfsoort namelijk minder goed. De schilder verft met oog voor detail uw buitenmuur. Naderhand ziet uw gevel er weer als nieuw uit.

Dakkapel schilderen, voor bescherming en uitstraling

Het schilderen van de dakkapel is een klus die u het beste kunt overlaten aan een ervaren schilder. Hiervoor moet namelijk speciaal gereedschap gebruikt worden, en is ook een hoge steiger noodzakelijk. Het renoveren van de dakkapel is minimaal eens in de vijf jaar noodzakelijk, in ieder geval voor de buitenkant. Omdat het bijwerken van de dakkapel enige tijd kost, is het een optie om hiervoor een winterschilder in te schakelen. Deze zal het werk tijdens de minder drukke maanden uitvoeren, waardoor u aanzienlijk bespaart op de kosten. Wil u zeker weten dat de dakkapel in goede staat blijft? Vraag dan een onderhoudscontract aan bij een schildersbedrijf uit Zuid-Holland.

Hulp nodig van een schilder in Zuid-Holland?

Vraag gratis en vrijblijvend offertes aan en bespaar tot wel 40% op de totaalprijs!

Gratis offertes aanvragen
dakgoten schilderen door schilders

Dakgoten schilderen, verleng de levensduur

In het wisselvallige klimaat van Nederland is het van belang om de dakgoten goed te beschermen met verf. Middels een goede verflaag blijven dakgoten beschermd tegen de weersinvloeden. Daarnaast zorgen goed onderhouden dakgoten voor een waardevermeerdering van uw woning in Zuid-Holland. Besteedt u de klus uit aan ons schildersbedrijf? Dan weet u zeker dat u perfect resultaat krijgt, tegen een aantrekkelijk tarief. Daarnaast hoeft u zelf niet de trap of steiger op en uw kostbare vakantiedagen te spenderen aan de klus. Binnen de kortste keren vormen de geschilderde dakgoten weer de blikvangers van uw woning. Alle schilders uit ons netwerk werken vlot en beschikken over kwaliteitsverf.

tuinhuis verven door schildersbedrijf

Tuinhuis: beitsen of verven?

Evenals de dakgoten, buitenmuur en dakkapel is het ook verstandig om het tuinhuis periodiek te onderhouden. Eén van de mogelijkheden voor tuinhuizen is het gebruik van beits. Beits dringt in tegenstelling tot een gewone verfsoort door in de houtvezels, waardoor de planken beter beschermt blijven tegen de weersinvloeden. Er bestaan beitssoorten op water-, alcohol- en oliebasis. Het is afhankelijk van uw eisen welke variant het meest geschikt is. Naast beitsen die de weersbestendigheid verbeteren, bestaan er ook varianten die enkel voor een kleurverschil zorgen. Zeker weten dat uw tuinhuis van goede kwaliteit blijft? Sluit dan een onderhoudscontract af bij een erkend schildersbedrijf.

Schilderwerk onderhouden

U kunt de levensduur van uw schilderwerk verlengen door het regelmatig te onderhouden. Verwijder regelmatig mos, algen en andere aanslag van uw buitenkozijnen. Controleer daarnaast al uw houtwerk op beschadigingen en veroudering van de verf. Met goed onderhoud gaat het schilderwerk niet alleen langer mee, maar ziet het er ook beter uit. Daarnaast kunt u problemen met vocht voorkomen. U kunt hiervoor een onderhoudscontract afsluiten bij een schildersbedrijf. Zij nemen het onderhoud voor u uit handen en u hoeft nergens meer om te denken. Wilt u meer weten over een onderhoudscontract? Vul het contactformulier in!

Houtrot verwijderen

Om te voorkomen dat de kozijnen of deuren al snel weer moet worden bijgewerkt, is het aan te raden houtrot en schimmel eerst te verwijderen. De medewerkers van ons schildersbedrijf kunnen u helpen bij dit probleem. Het is tevens een optie om eigenhandig de houtrot te verwijderen. Het advies is om hiervoor gebruik te maken van een standaard aardappelschilmesje of een klein zaagje om het beschadigde hout te verwijderen. Door alle beschadigde delen te verwijderen en op te vullen met speciaal vulmiddel voorkomt u dat er lekkages ontstaan of dat de latjes hun draagkracht verliezen.

Welk vertrek schilderen?

U heeft vaak meer schilderwerk dan u in eerste instantie dacht. Denk hierbij niet alleen aan houten kozijnen en deuren, maar ook aan de muren en het plafond van uw woning in Zuid-Holland. De verflaag kan na verloop van tijd verkleuren door de zon, maar ook door roken en het branden van veel kaarsen. Door de vertrekken in uw huis opnieuw te beschilderen, zorgt u voor een frisse uitstraling van uw woning. Het is ook mogelijk om de tegels in de keuken en de badkamer te beschilderen. Dit is een stuk goedkoper dan het vervangen van de tegels.

binnenschilderwerk Zuid-Holland

Woonkamer

De muren en het plafond in de woonkamer van uw woning in Zuid-Holland kunt u laten sausen of spuiten. Naast de muren en het plafond kunnen ook meubelen, radiatoren en houtwerk zoals plinten of sierlijsten geschilderd worden. De uitstraling van uw woonkamer is afhankelijk van de kwaliteit van het schilderwerk. Schakel een schilder in voor de hoogste kwaliteit.

Keuken

Keukenmuren worden na verloop van tijd vet door het koken en gebruik van keukenapparaten zoals een friteuse. Het is verstandig om de muren en andere oppervlaktes daarom eerst te ontvetten en te reinigen voordat er geverfd wordt. Heeft u tegels op de achterwand of verouderde keukenkastjes? Ook deze kunt u verven voor een nieuwe uitstraling van uw keuken in Zuid-Holland.

Badkamer

Voor uw badkamer is het belangrijk dat de muren en het plafond goed bestand zijn tegen vocht en waterafstotend zijn. Bent u op zoek naar een goedkope oplossing voor uw verouderde tegels? Het is ook mogelijk om de badkamertegels te verven met een speciale verf. Het is verstandig om een schilder in te schakelen om problemen met vocht te voorkomen door verkeerde technieken en slechte verf.

Hal verven

In de hal kunt u niet alleen de muren en het plafond beschilderen, het is vaak ook de plek van de trap. De trap kan een echte eye-catcher worden in uw hal met het juiste schilderwerk. De hal is het visitekaartje van uw huis en het eerste wat bezoekers zien. Daarom is het extra belangrijk dat uw hal er netjes uitziet.

Slaapkamer

Door uw slaapkamer te schilderen, kunt u de kamer een hele andere uitstraling geven. De slaapkamer is een belangrijke ruimte in uw huis. U kunt hier totaal ontspannen en hierbij is de uitstraling van de kamer van belang. Denk hierbij bijvoorbeeld aan een accentmuur of magneetverf op de kinderkamer. Of u nu een lichte moderne kamer wil of liever meer klassiek. De schilder staat klaar voor u.

Kelder verven

Uw kelder is misschien niet het eerste waar u aan denkt om te gaan verven. Toch is het belangrijk om deze niet te vergeten. In de kelder kunt u te maken hebben met veel vocht en daarom is het verstandig om de muren te verven met een vochtwerende verf. Met deze verf heeft u minder kans op vochtproblemen en schimmel.

Doe-het-zelf, met behulp van een stappenplan

Bekijk het doe-het-zelf stappenplan voor: het verven van de keukenkastjes, de trap, deur en badkamertegels.

In 5 stappen de keukenkastjes verven

Bij veel schildersbedrijven voert men alleen grote klussen uit. Bij ons schildersbedrijf helpen we u echter ook graag bij kleinere werkzaamheden, zoals het renoveren van de keukenkastjes. Vraag via het contactformulier naar de prijzen en voorwaarden, en wij sturen u spoedig een aantal vrijblijvende offertes toe. Door de keukenkastjes te schilderen creëert u gemakkelijk en snel een andere sfeer in de keuken, tegen een laag budget. Bent u van plan om eigenhandig de keukenkastjes te vernieuwen maar weet u niet waar u moet beginnen? Onze schilders uit Zuid-Holland hebben een aantal stappen voor u op een rijtje gezet.

 • Stap 1: Plak altijd de handgrepen en grendels af om vlekken te voorkomen.
 • Stap 2: Probeer de keukenkastjes uit elkaar te halen voor een optimaal resultaat.
 • Stap 3: Reinig en schuur alle oppervlakten eerst.
 • Stap 4: Breng altijd grondverf aan voor een langdurig effect.
 • Stap 5: Kies voor frisse kleuren om meer licht en ruimte te creëren in de keuken.
Een winterschilder uit Zuid-Holland kan u hierover van meer informatie voorzien.
stappenplan zelf keukenkastjes schilderen
tips om de trap te verven

3 tips om zelf de trap te verven

Veel trappen zijn van hout gemaakt, en daarom valt het onderhoud aan de trap ook deels onder de term schilderwerk. Door de trap te onderhouden voorkomt u valpartijen, of scheuren in de treden. Is het noodzakelijk om de trappen opnieuw te kleuren? Houd er dan rekening mee dat de treden geruime tijd moeten drogen voordat u deze weer mag gebruiken.

Wij adviseren daarom om twee dagen voor deze klus te nemen, en de treden om en om te kleuren. Zo blijft het mogelijk om naar boven en beneden te gaan. Een alternatief is om een nachtje ergens anders te slapen. Andere tips voor het verfwerk bij de trap die onze experts u mee willen geven zijn de volgende:

 • Tip 1. Vergeet niet om ook de leuning van de trap mee te nemen.
 • Tip 2. Kies voor een grijze grondverf als u donkere traptreden wil.
 • Tip 3. Laat de schilders de trappen controleren op eventuele slijtage.

Een deur zonder strepen verven, zo moet het!

Wie al eens deuren heeft geverfd, weet dat er heel snel strepen en druppels in de verf ontstaan. Dit komt doordat de deuren vaak van glad hout zijn gemaakt, en men niet genoeg de tijd neemt om het oppervlak te reinigen en schuren. Onze schilders uit Zuid-Holland adviseren dan ook om altijd de hele deur (inclusief boven- en onderkant) te reinigen met ammoniak en water, en daarna licht op te schuren. Hierdoor pakt de verf beter en weet u zeker dat er een egale laag ontstaat.

Herhaal deze stappen om een perfecte dekking te krijgen. Een tweede tip is om met de houtnerf van de deuren mee te schilderen. Dit zorgt voor een vloeiende dekking. Wilt u voorkomen dat de verf snel vervaagt? Overweeg dan om een speciale beschermlaag over het materiaal aan te brengen ter bescherming tegen de invloed van weer en wind.

Hulp nodig bij het buitenschilderwerk? Neem dan vandaag nog contact met ons op.

zelf deuren schilderen
doe het zelf badkamertegels verven

In 2 stappen zelf de badkamertegels verven

Goedkoop een frisse uitstraling in de badkamer creëren? Overweeg dan om de badkamertegels van een kleur te voorzien. Dat voorkomt sloop- en breekwerk in de badkamer en u hoeft geen dure badkamertegels aan te schaffen. De winterschilder doet dit tegen een laag tarief. Bent u een echte doe-het-zelver? Lees dan snel verder, wij hebben namelijk een stappenplan opgesteld.

Voorbereiden van de tegels

Het belangrijkste tijdens deze taak is dat de tegelverf hecht. De tegels moeten dus eerst schoon en vetvrij worden gemaakt. U kunt de tegels het beste met puur bleekmiddel schoonborstelen. Let hierbij op uw eigen veiligheid, draag dus bescherming. Ontvet vervolgens de tegels met thinner en een doek. Ventileer goed tijdens de kluswerkzaamheden en gooi de natte doek nooit in een dichte vuilniszak. Laat de doek eerst compleet drogen. Het is namelijk uiterst brandbaar. Plak en dek vervolgens alles rondom de tegels af.

Badkamertegels verven

Breng eerst een grondlaag aan op de badkamertegels. Gebruik hiervoor een geschikte grondverf. Na de droging brengt u de tegelverf aan. Kiest u een felle kleur of juist helder wit? Hoe dan ook, breng minimaal twee lagen tegelverf aan. Dan krijgt u het beste resultaat, waar u nog jaren van gaat genieten. Breng de verf bij voorkeur aan met een velvetroller. Kijk naar de droogtijden van de grond- en tegelverf. U moet zich daar aan houden, anders kan de verf weer loslaten en dat is zonde.

Profiteren van een onderhoudscontract

Bij menig schildersbedrijf in Zuid-Holland is het mogelijk om een onderhoudscontract af te sluiten voor een schilder of winterschilder.

Dit betekent dat u zelf niet meer hoeft te denken aan het onderhouden van het schilderwerk. Bovendien profiteert u met het onderhoudscontract van lage kosten, en hoeft u nooit lang te wachten op hulp van onze schilders.

Waarom een schildersbedrijf inschakelen?

Denkt u erover na om een schildersbedrijf in te schakelen voor uw schilderwerken? Dat is een verstandige keuze! Naast dat een schilder u kan adviseren in de keuze voor de verfsoort, zorgt hij er ook voor dat alles perfect wordt uitgevoerd. Een schildersbedrijf heeft veel ervaring in de schilderwerken en u bent verzekerd van een hoge kwaliteit. Een schilder werkt snel en efficiënt. Alles wordt nadien netjes opgeruimd en u kunt weer jarenlang genieten van uw geschilderde woonkamer of kozijnen.

schilders Zuid-Holland

Vergelijk schilders uit Zuid-Holland

Wilt u uw deuren of kozijnen laten verven door schilders? Kan uw woonkamer wel een nieuwe uitstraling gebruiken? Of wilt u graag meer weten over de kosten van een schildersbedrijf voor uw schilderwerken? Neem dan contact op. Na het invullen van het contactformulier krijgt u meerdere offertes toegestuurd van schilders uit de regio Zuid-Holland. Ook voor het verven van trappen, keukenkastjes en muren door schilders kunt u ons inschakelen. Vergelijk de offertes op basis van prijs, aanbod en voorwaarden en bespaar tot wel 40% op de kosten van uw schilderwerken. Vergelijk, bespaar en kies het schildersbedrijf dat het beste bij u past.