schilder Limburg

Schilder Limburg

Bladdert de verf van uw kozijnen? Of kunnen de geverfde muren van uw woonkamer of keuken wel een opknapbeurt gebruiken? Het is verstandig om hiervoor schilders van een schildersbedrijf in te huren. Op deze pagina kunt u meer lezen over de verschillende schilderwerken en de opties die u heeft. Daarnaast geven we u meer informatie over de verwachte prijzen.

Schakel ook een schildersbedrijf en een erkende schilder in en u bent verzekerd van de hoogste kwaliteit schilderwerk. Vraag via het contactformulier gratis offertes aan. De vrijblijvende aanbiedingen van de schilders kunt u vergelijken met elkaar op basis van prijs en aanbod.

Voordelen van onze service

Benieuwd naar de voordelen van onze service? U krijgt een duidelijk inzicht in de kosten van verschillende aanbieders, kiest de vakman die het beste bij u past én bespaart tot wel 40% op de kosten. Vul daarom vandaag nog het offerteformulier in!

 • Vergelijk schilders uit (omgeving) Limburg
 • U ontvangt maximaal 5 vrijblijvende offertes
 • Vergelijk deze offertes & bespaar!
Gratis offertes vergelijken

U ontvangt maximaal 5 vrijblijvende offertes.Aanvraag voor:
kosten van een schilder

Wat kost een schilder?

Denkt u erover na om uw schilderwerk uit te besteden aan een schilder? En wilt u graag meer weten over de prijzen van schilders? De prijzen voor een schilder zijn afhankelijk van het schilderwerk en of het gaat om binnen- of buitenschilderwerk. Het uurtarief van een binnenschilder is gemiddeld €35,- tot €40,-. Het tarief voor schilderwerk buiten is gemiddeld €40,- tot €50,- per uur.

Vraag altijd meerdere offertes aan en vergelijk de aanbiedingen. Zo weet u zeker dat u nooit teveel betaalt voor het schilderwerk.

prijzen schilderwerk Limburg

Prijzen voor verschillende soorten schilderwerk

Voor de totale kosten van uw schilderwerk bent u niet alleen afhankelijk van de prijzen voor de schilder, maar ook voor de prijzen voor de verschillende soorten schilderwerken. Men weet vaak niet dat de gebruikte techniek van de schilder invloed heeft op de uiteindelijke kosten. De prijzen voor spuitwerk is bijvoorbeeld lager dan voor sausen. Voor het verven van een trap moet u rekening houden met gemiddelde prijzen van €35,- tot €40,- per uur. Het verven van houtwerk buiten is vaak iets duurder dan binnenschilderwerk. De prijzen voor buitendeuren zijn gemiddeld €120,- per stuk en de prijzen voor een gevel liggen tussen de €35,- en de €40,- per m². Bekijk de prijstabel voor alle prijzen en vraag offertes aan voor meer informatie.

Prijstabel: kosten per type schilderwerk

Type schilder/schilderwerkPrijzen inclusief verf, materiaal en BTW*
Binnenschilder (binnenschilderwerk)
Per m²€30,- tot €35,-
Per uur€35,- tot €40,-
Plafond/muren spuiten€6,- tot €10,- per m²
Plafond/muren sausen€10,- tot €15,- per m²
Trap€35,- tot €40,- per uur
Buitenschilder (buitenschilderwerk)
Per m²€35,- tot €40,-
Per uur€40,- tot €50,-
Gevel (buitenmuur)€35,- tot €40,-per m²
Kozijnen€35,- tot €50,- per uur
Deuren€120,- per deur
Dakkapel€550,- voor dakkapel, inclusief kozijnen

* Let op: dit zijn gemiddelde prijzen. De exacte kosten zijn afhankelijk van diverse factoren. Vraag dus gratis en vrijblijvend offertes aan.

Benieuwd naar de exacte prijzen van uw schildersklus?

Vraag gratis en vrijblijvend offertes aan en bespaar op de totaalprijs!

Gratis offertes aanvragen

Welke factoren beïnvloeden de prijs?

Er zijn verschillende factoren die de prijs voor uw schilder beïnvloeden. De hoeveelheid schilderwerk is één van de grootste factoren die invloed heeft op de prijzen. Daarnaast is de gekozen afwerking, het benodigde materiaal en de werkwijze van de schilder ook van belang. Spuitwerk is bijvoorbeeld iets goedkoper dan sausen. De kosten voor het schilderwerk worden ook beïnvloed door de kwaliteit van de verf en het materiaal. Hoe hoger de kwaliteit, hoe hoger de prijs. Tegelijkertijd geldt dat een hogere kwaliteit ook zorgt voor een langere levensduur. U kunt een gedeelte van het voorbereidende werk zelf doen om te besparen op de totale kosten. Of u huurt een winterschilder in.

Verlaagd btw-tarief op schilderwerk

Voor alle schilderwerken geldt dat u er geen 21% BTW over hoeft te betalen, maar een verlaagd tarief van 6%. Dit is een aanzienlijke besparing op uw kosten. Onder het verlaagde tarief valt alles wat met het schilderwerk heeft. Van de voorbereidende werkzaamheden zoals het verwijderen van verf en het schuren van kozijnen tot de arbeidsuren van de schilder. Daarnaast geldt het tarief van 6% ook op alle gebruikte materialen, zoals rollers en kwasten, en de verf. Profiteer ook van deze besparing en schakel een schildersbedrijf in voor uw schilderwerk. Kijk op de website van de belastingdienst voor meer informatie.

Wanneer is opnieuw schilderen nodig?

Ziet u kleine scheurtjes ontstaan in de verf? Of geeft de verf af met een poederachtige substantie? Dan moet u uw schilderwerk vernieuwen. Over het algemeen is het advies om al het houtwerk in Limburg eens per vijf jaar te schuren en te voorzien van een nieuwe laag verf. Voor binnenschilderwerk geldt een termijn van zeven jaar. Wanneer de het schilderwerk veel te verduren heeft door de weersomstandigheden of intensief gebruik, dan is het verstandig om het houtwerk al eerder te verven door een schilder. Hetzelfde geldt als er beschadigingen zijn opgetreden aan het schilderwerk. Schakel een erkende schilder in voor uw schilderwerken. Vraag offertes aan en bespaar op de kosten!

Tips om te besparen op schilderkosten

Door een schilder in te schakelen bent u verzekerd van een hoge kwaliteit. Daarnaast hoeft u geen speciale benodigdheden en materialen te kopen. Wilt u graag besparen op uw schilderkosten? Dan kunt u een aantal dingen doen. Ten eerste kunt u het voorbereidende werk zelf doen. Denk hierbij het aan vrij maken van de muren, verwijderen van spijkers en schuren van de kozijnen. Ten tweede kunt u meerdere offertes aanvragen van schilders uit Limburg. Ga voor de beste deal door de offertes met elkaar te vergelijken. Daarnaast kunt u ook nog een winterschilder inhuren of een onderhoudscontract afsluiten. Met regelmatig onderhoud kunt u in de loop van de tijd veel geld besparen.

winterschilder Limburg

De voordelen van een winterschilder

Een winterschilder kan u vaak hoge kortingen aanbieden voor uw schilderwerken. Klanten uit Limburg vragen vaak of een winterschilder wel dezelfde hoge kwaliteit kan bieden als een gewone schilder, maar dat is geen probleem. De schilder gebruikt vaak voor het buitenschilderwerk een speciale verf die sneller droogt bij lage temperaturen. Hierdoor kan er ook in de winter buiten geschilderd worden. Voor binnenschilderwerk hoeft er niets verandert te worden. Een winterschilder is goedkoper omdat er in de koude wintermaanden minder werk is. Dat is het enige verschil en dit werkt vaak in uw voordeel, want de schilder kan u sneller helpen.

 • Hoge kortingen
 • Geen (of een hele korte) wachttijd
 • Geschikt voor binnenschilderwerk en schilderwerk buiten
schildersbedrijf offerte aanvragen

Vrijblijvend offertes aanvragen

Bent u benieuwd naar de prijzen voor uw schilder en de totale kosten? Of wilt u graag meer weten wat wij voor u kunnen betekenen? Vul dan het contactformulier in.

De schilders uit ons netwerk in de regio Limburg hebben ook veel ervaring met reparaties, herstelwerkzaamheden en het verwijderen van houtrot. Ook hiervoor kunt u een schilder dus inschakelen. Denk ook eens na over een onderhoudscontract. Hiermee bent u verzekerd van perfect onderhoud aan uw kozijnen, deuren of dakkapel.

Vergelijk de offertes thuis op uw gemak en kies de specialist die het beste bij u past. We helpen u graag!

Gratis offertes aanvragen

Binnenschilderwerk

De schilders uit ons netwerk raden aan om al het binnenschilderwerk eens per zeven jaar te vernieuwen. U heeft waarschijnlijk meer schilderwerk in uw huis in Limburg dan u denkt. Denk bijvoorbeeld aan de muren en het plafond, maar ook meubels, kozijnen, deuren en de trap. Het is daarnaast ook mogelijk om uw vloer te verven voor een nieuwe frisse look of om de keukenkastjes op te frissen. Zijn de tegels in uw badkamer of keuken aan vernieuwing toe? Denk er eens over na om ze te laten verven. Dit is een goedkope oplossing en uw badkamer of keuken ziet er weer als nieuw uit.

muren schilderen Limburg

Muren schilderen

Het schilderen van uw muren is niet altijd eenvoudig. Allereerst moet u de onderlaag goed controleren. Heeft u een poederende onderlaag? Dan is het nodig om uw muren voor te behandelen, want het poeder zorgt ervoor dat de nieuwe muurverf niet goed hecht. Bladdert de oude muurverf? Verwijder dan alle oude verflagen. De schilder uit ons netwerk kan u hier meer over vertellen en u adviseren. Denkt u erover na om uw muren te laten spuiten met muurverf? Probeert dit niet zelf uit te voeren. Niet alleen heeft u hier allerlei materiaal en machines voor nodig, het is niet eenvoudig om het mooi egaal te spuiten.

plafond schilderen Limburg

Plafond schilderen, een opfrisbeurt

Veel klanten uit Limburg denken er vaak niet bij na dat ook de plafonds het nodige onderhoud moeten krijgen. Zeker het plafond in de badkamer. Deze plafonds hebben veel te verduren door de vocht om de badkamer en het koken in de keuken. Daarnaast verkleuren plafonds door zonlicht en door roken. Brandt u graag kaarsen in de woonkamer? Dat heeft ook invloed op de kleur. Het witten van het plafond duurt vaak erg lang en is heel zwaar. Een schilder heeft hier speciaal materiaal voor en is een stuk sneller. Daarnaast hoeft u geen beschermende kleding of schildersplastic aan te schaffen, dit regelt de schilder allemaal voor u.

Trap schilderen voor een nieuwe uitstraling

De trap wordt de hele dag constant gebruikt. Het intensieve gebruik van de trap zorgt ervoor dat de verf op de treden sneller slijt. Normaal is het advies om het binnenschilderwerk om de zeven jaar te vernieuwen, maar voor een trap geldt vaak dat zeven jaar te lang is. Er is veel mogelijk voor het schilderwerk voor uw trap Ga voor een klassieke uitstraling of laat het hout stralen met een mooie beits of lak. U kunt uw trap ook een echte eyecatcher maken door te kiezen voor een uitbundige kleur. De schilder kan u trap niet alleen perfect opknappen, hij staat ook voor u klaar om beschadigingen te repareren.

Vloer verven

Bent u een beetje uitgekeken op uw huidige vloer? Het vervangen van de hele vloer is misschien een stap te ver. Een goede oplossing is dan het overschilderen van uw houten vloer, betonnen vloer of tegelvloer. Naderhand ziet de vloer er weer als nieuw uit. De winterschilder werkt met kwaliteitsverf, waardoor u weer jaren zult genieten van uw vloer. Hebt u net een betonvloer laten storten? Laat de vloer dan minmaal zes weken uitharden. Constateert u vochtplekken in het beton? Los het onderliggende vochtprobleem dan op, dat voorkomt dat de verflaag loslaat. Het beschilderen van de vloer is een perfecte klus voor de winterschilder, die het tegen een gereduceerd tarief uitvoert.

Latex spuiten

Er bestaan verschillende technieken voor het beschilderen van muren en plafonds. Eén van de technieken waar steeds meer klanten voor kiezen is het spuiten van de muren of het plafond. Bij het spuiten van latex maakt een erken schilder gebruik van een hogedrukspuit, waarmee hij de muren of het plafond van een nieuw kleurtje voorziet. Het voordeel van spuiten is dat hierbij geen strepen of verfdruppels ontstaan, en dat de schilderwerkzaamheden weinig tijd vragen. Het nadeel van het spuiten van de muren is dat dit enkel toepasbaar is bij gladde ondergronden. De prijzen voor het spuiten beginnen bij €6,- per vierkante meter.

Meubels verven

Het witten van meubels is een gemakkelijke methode om de sfeer in uw woning aan te passen. Hebt u geen budget om nieuwe meubels aan te schaffen? Overweeg dan om de huidige meubels te lakken. Geef alle stoelen en de tafel een ander kleurtje, of verwijder de oude laag en beits het hout. Door donker hout te witten creëert u optisch meer licht en ruimte in huis. Wilt u weten wat de mogelijkheden zijn? Een aangesloten schilder informeert u met alle plezier, en biedt u desgewenst enkele vrijblijvende offertes aan van schilders uit de regio. Het lakken van de meubels is echter relatief gemakkelijk, ga eventueel eigenhandig aan de slag!

Schilderwerk buiten

Een schildersbedrijf kunt u ook inschakelen voor het houtwerk buiten. Denk hierbij aan deuren, schuttingen en kozijnen. Heeft u houten gevelbekleding? Door de gevelbekleding te verven is de bekleding beter bestand tegen het weer, vocht en schimmels. Heeft u ook een sierhek van metaal bij uw woning of bedrijfspand in Limburg?. Ook deze hekken moet u onderhouden en na een aantal jaar moeten ze opnieuw geverfd worden. Laat uw houtwerk en ander schilderwerk buiten uitvoeren door een schilder en verleng de levensduur. Het is aan te raden om buitenschilderwerk eens per vijf jaar te vernieuwen. Vraag offertes aan via het contactformulier.

kozijnen van huis schilderen

Kozijnen schilderen

Het schilderen van kozijnen is een klus die veel mensen zelf willen doen. Toch is het raadzaam om het uit te besteden aan erkende schilders. De kozijnen aan de buitenzijde van uw woning in Limburg hebben veel te verduren door de weersomstandigheden. Daarom moeten alle kozijnen aan de buitenzijde eerder geverfd worden dan de binnenzijde. De schilder kan eventuele beschadigingen repareren en houtrot verwijderen. De schilder heeft een speciale techniek en materialen, zodat uw kozijnen beter beschermt zijn. De verf beschermt uw kozijn en voorkomt vocht, houtrot en schimmel. Dit is niet alleen belangrijk voor de levensduur van uw kozijnen, maar ook voor uw gezondheid.

deuren laten verven

Deuren verven

We hebben vaak veel deuren in huis en net zoals al het schilderwerk moeten de deuren ook eens in de zoveel jaar opnieuw geschuurd en geverfd worden. De deuren aan de buitenzijde moeten sneller geverfd worden dan de deuren binnen in uw woning in Limburg. Vooral als de zon er veel op schijnt. De schilder kan uw deuren schilderen of spuiten. Het is afhankelijk van het soort deur en uw persoonlijke voorkeuren welke techniek en welke soort verf er het meest geschikt is. Ziet u blaasjes of scheurtjes op de deuren? Dan is het tijd om uw deuren opnieuw te verven.

Buitenmuur schilderen

De buitenmuur bepaalt grotendeels het aangezicht van uw woning in Limburg. Het schilderen van de buitenmuur is een precisiewerk dat vakmanschap vereist. De schilder houdt namelijk rekening met de ondergrond, de verfsoort en de afwerking. Dit schilderwerk uitbesteden aan een schildersbedrijf is dus erg verstandig. Zo hoeft u niet op hoogte te werken en weet u zeker dat het eindresultaat perfect is. Uw buitenmuur ziet er na de verfbeurt weer als nieuw uit. De verfsoort waarmee de schilder de buitenmuur mee bedekt is dampopen, UV-bestendig en vuilwerend. Dat zorgt ervoor dat er na het kluswerk geen problemen ontstaan.

Dakkapel schilderen, voor bescherming en uitstraling

Het renoveren van een dakkapel valt eveneens onder het schilderwerk. Voor het bijwerken van de dakkapel kunt u het beste een erkend schildersbedrijf uit Limburg inschakelen. De schilders zullen met de benodigde gereedschappen en materialen naar u toekomen, zodat u enkel hoeft te bepalen welke kleur de dakkapel moet krijgen. Door eventueel een onderhoudscontract af te sluiten zorgt u ervoor dat u helemaal niet meer hoeft om te zien naar de dakkapel. Wij adviseren over het algemeen om minimaal eens in de vijf jaar uw dakkapel te laten controleren op beschadigingen zoals houtrot, schimmel of groenaanslag.

Schilder nodig voor uw buitenschilderwerk?

Vraag gratis en vrijblijvend offertes aan en bespaar tot wel 40% op de totaalprijs!

Gratis offertes aanvragen
dakgoten schilderen en onderhouden

Dakgoten schilderen, verleng de levensduur

Zien uw dakgoten er niet fraai meer uit? Waarschijnlijk constateert u dat vanaf de grond. Als u dichterbij komt ziet u allerlei scheurtjes en blaasjes in de verflaag. Het is dan hoog tijd om de dakgoten opnieuw te schilderen. Eigenlijk moet het al eerder, om schade en houtrot te voorkomen. Na de verfklus zien de dakgoten van uw woning er weer als nieuw uit. Daarnaast beschermt de goede verflaag uw dakgoten, ze gaan dan een stuk langer mee. Het schildersbedrijf uit Limburg voorziet in een mum van tijd uw dakgoten van een nieuw verflaagje. De schilder gaat erg grondig te werk en gebruikt een verf die van hoge kwaliteit is. Zo weet u zeker dat het eindresultaat perfect is.

tuinhuis verven

Tuinhuis: beitsen of verven?

Net als de dakgoten, deuren, dakkapel en buitenmuur dient u ook het tuinhuis vijfjaarlijks te onderhouden. Het leuke aan tuinhuizen is echter dat u naast diverse verfsoorten ook mag kiezen voor het gebruik van beits. Het voordeel van beits is dat dit tot in de houtvezels doordringt, waardoor deze beter bestand zijn tegen de weersinvloeden. Er bestaan verscheidene soorten beits, onder meer op water-, olie- en alcoholbasis. Elke houtsoort is te beitsen, maar naaldhoutsoorten geven meer problemen, doordat de beits niet hecht door de aanwezige hars. Sluit voor het onderhoudswerk aan uw tuinhuis eventueel een onderhoudscontract af bij één van de schilders uit ons netwerk zodat u er geen omkijken meer naar hebt.

Schilderwerk onderhouden

U bent nog niet klaar door alles netjes te beschilderen, daarna moet het schilderwerk onderhouden worden. Het schilderwerk buiten wordt vaak beïnvloed door algen, mos en andere vuil. Deze aanslag kan de het schilderwerk beschadigen en daarom is het belangrijk dat u de buitenmuur, kozijnen en deuren regelmatig schoonmaakt. Dit verlengt de levensduur van uw schilderwerk en kan onder andere houtrot voorkomen. Het kan aantrekkelijk zijn om een onderhoudscontract met een schildersbedrijf uit Limburg af te sluiten. U hoeft nooit meer na te denken over het juiste onderhoud en alles wordt geregeld voor u door het schildersbedrijf. Vul het contactformulier in voor meer informatie.

Houtrot verwijderen

Houtrot is de aantasting van hout door de groei van schimmels. Deze schimmels ontstaan doordat het eikenhout meerdere jaren is blootgesteld aan water. Houtrot is te herkennen aan zacht en verkleurd hout, dat ook het verfsysteem vervormd. In extreme vorm kan de houtrot ervoor zorgen dat aangetaste delen uitvallen. Door het buiten houtwerk regelmatig te laten controleren door een schilder voorkomt u dat het rottende hout zich verder ontwikkelt. Het verwijderen van de slechte delen kan met behulp van een mesje of een klein zaagje. Zorg ervoor dat u echt al het aangetaste materiaal weghaalt om te voorkomen dat de verrotting terugkeert.

Welk vertrek schilderen?

Of het nou gaat om de keuken, badkamer of de woonkamer. We hebben vaak veel geschilderde oppervlaktes in ons huis. Het schilderwerk verkleurt in de loopt van de tijd door invloed van eten koken, roken en kaarsen. Misschien heeft u wel kinderen die een mooie tekening hebben achtergelaten op de muur. Door de muren, plafond of tegels te beschilderen kunt u de uitstraling van het vertrek bepalen. Ga voor een schilder van een schildersbedrijf uit Limburg voor de beste kwaliteit en u kunt jaren genieten van het schilderwerk. Vergeet ook de kelder niet, ook daar is het schilderwerk van belang.

binnenschilderwerk in Limburg

Woonkamer

De woonkamer is samen met de keuken de kamer die we het meeste gebruiken in ons huis. Reden genoeg dus om te zorgen dat deze kamer er perfect uitziet. Het is mogelijk om de schilder uw muren en plafond te laten sausen of te kiezen voor spuitwerk. Ga ook voor een mooie accentmuur in uw woonkamer.

Keuken

Zijn uw keukenkastjes aan vernieuwing toe? Of zitten er veel beschadigingen op? Laat ze dan schilderen door een schilder voor een nieuw uiterlijk. Voordat een schildersbedrijf uw keuken gaat aanpakken, zal alles ontvet en schoongemaakt worden door de schilders. Alleen dan pakt de verf goed en krijgt u een mooie egale laag.

Badkamer

In de badkamer kunnen de schilders uit ons netwerk niet alleen uw houtwerk beschilderen, maar het is ook mogelijk om de badkamertegels een ander kleurtje te geven. Door de tegens in uw badkamer te schilderen bent u weinig geld kwijt, maar alles ziet er wel weer als nieuw uit. Een nieuwe badkamer, zonder dat u daarvoor alle tegels hoeft te vervangen.

Hal verven

De hal is het eerste wat u bezoek ziet als ze binnenkomen in uw woning in Limburg. Belangrijk dus om deze ruimte er prachtig uit te laten zien. Heeft u de trap in uw hal? Vergeet dan niet om deze te verven. Het beschermt de trap niet alleen tegen slijtage, maar het ziet er ook verzorgt uit. Zorg daarnaast voor nette geschilderde muren om het helemaal af te maken.

Slaapkamer

Of u hele lichte slaapkamer wilt, een accentmuur achter uw bed of gaat voor een romantische kamer met zachte kleuren. U kunt uw slaapkamer de uitstraling geven die u wilt met het juiste schilderwerk. Voor de slaapkamer voor kinderen zijn er daarnaast nog allerlei extra opties, zoals magneetverf of krijtbordverf. Schakel erkende schilders in om uw slaapkamer de uitstraling te geven die u wilt.

Kelder verven

Heeft u een kelder? Ook de kelder moet u regelmatig onderhouden en eventueel beschilderen wanneer de verf verouderd is. Voor de kelder gebruiken een schildersbedrijf uit ons netwerk vaak een speciale verf. Deze verfsoort is beter bestand tegen vocht. Hierdoor ziet het er niet alleen netjes uit, het werkt ook vochtwerend en dat voorkomt latere problemen zoals schimmel.

Doe-het-zelf, met behulp van een stappenplan

Bekijk het doe-het-zelf stappenplan voor: het verven van de keukenkastjes, de trap, deur en badkamertegels.

In 5 stappen de keukenkastjes verven

Wilt u op een eenvoudige en goedkope wijze de aanblik van uw keuken veranderen? Overweeg dan om de keukenkastjes te kleuren. Voor het renoveren van de keukenkastjes kunt u een schilder uit ons netwerk inschakelen, het is echter ook een optie om dit eigenhandig te doen. Wilt u uw keukenkastjes zelf verven? Volg dan dit stappenplan:

 • Stap 1: Start met het schuren en reinigen van het oppervlak. Haal hiervoor de keukenkastjes indien mogelijk uit elkaar.
 • Stap 2: Plak de handvaten en vergrendelingen af om vlekken te voorkomen.
 • Stap 3: Breng eerst de grondverf aan voor een langdurig resultaat.
 • Stap 4: Schilder vervolgens de keukenkastjes in de gewenste kleur.
 • Stap 5: Laat alles minimaal 24 uur drogen alvorens de kastjes weer te monteren.
Bent u begonnen met het schilderwerk, maar is het resultaat van de keukenkastjes niet naar uw tevredenheid? Een vakman uit ons schilderbedrijf in Limburg is u graag van dienst.
stappenplan om zelf keukenkastjes te schilderen
handige tips trap verven

3 tips om zelf de trap te verven

In de meeste woningen in Limburg is een houten trap geplaatst. Een houten trap gaat een lange tijd mee, maar zal wel goed onderhouden moeten worden. Door de trap periodiek te schilderen zorgt u ervoor dat de mate van slijtage beperkt blijft. Bovendien is een frisse kleur op de trap ook prettig voor het interieur. De medewerkers van ons schildersbedrijf helpen u met alle plezier bij het lakken of beitsen van de trap. Een winterschilder rekent hiervoor een zeer aantrekkelijk tarief. Wilt u de klus liever zonder ondersteuning uitvoeren? Maak dan gebruik van de aanwijzingen die een schilder uit ons netwerk u graag meegeeft.

 • Tip 1. Schilder de treden om en om, zo is het mogelijk nog naar boven te lopen.
 • Tip 2. Kies er voor om de werkzaamheden in twee dagen uit te voeren in verband met de droogtijd.
 • Tip 3. Geef ook de leuning een kleur, of lak deze ter bescherming van het hout.
 • Komt u er niet uit? Een schilder uit ons netwerk doet het graag voor u!

Een deur zonder strepen verven, zo moet het!

Houten deuren moeten eens in de zoveel tijd van een nieuwe verflaag worden voorzien om zo de aanblik van de woning te behouden. Het schilderen van deuren vereist enige handigheid om te voorkomen dat er strepen in het oppervlak ontstaan. Omdat wij begrijpen dat u deze taak eventueel zelf zou willen uitvoeren, hebben onze schilders uit Limburg een aantal stappen voor u op een rijtje gezet.

 • Stap 1. Reinig en schuur de deuren eerst. Dan zal de verf beter hechten.
 • Stap 2. Plak de deurklink en het slot goed af.
 • Stap 3. Gebruik een ronde kwast om de grondverf aan te brengen.
 • Stap 4. Werk altijd van binnen naar buiten.
 • Stap 5. Schilder eerst de latjes als uw deur een glaspaneel heeft.
 • Stap 6. Schilder ook de boven- en onderkant van de deuren.
 • Stap 7. Ga met de houtnerf mee voor een vloeiende dekking.
zelf deur schilderen
zelf badkamertegels verven

In 2 stappen zelf de badkamertegels verven

Met kwalitatief goede tegelverf is het heel goed mogelijk om de tegels op te knappen. De badkamer ziet er na een lik verf weer als nieuw uit. Combineer je het schilderwerk met nieuw kranen en accessoires? Dan lijkt het een compleet nieuwe badkamer. Het beschilderen van de badkamertegels is eventueel een klusje dat u zelf uit kunt voeren. Voor de doe-het-zelvers hebben wij een stappenplan opgesteld:

Stap 1: Voorbereiding

Een goede voorbereiding is het halve werk. Dat geldt ook bij deze klus. Verf hecht het beste op een schoon, vetvrij en ruw oppervlak. Schuur de tegels eerst met fijn schuurpapier. Maak alles daarna schoon en vetvrij met een sopje, met daarin ontvetter. Droog alles vervolgens goed af. Dek de ondergrond af en plak de randjes netjes af. Vervang de kapotte tegels voordat u gaat schilderen.

Stap 2: Verven van de tegels

Begin bij voorkeur met een laag grondverf. Als die laag droog is begint u met de tegelverf. Giet de verf in het verfbakje en verf met een kwast eerst de randen en voegen. Gebruik vervolgens een velvetroller voor de grote banen. Vermijd zakkers, maar breng de tegelverf royaal aan. Meestal is een tweede, of derde laag tegelverf nodig om een perfect resultaat te creëren.

Profiteren van een onderhoudscontract

Het is tevens mogelijk om een onderhoudscontract af te sluiten bij een schildersbedrijf dat zich bij ons heeft aangesloten.

Met het afsluiten van een onderhoudscontract reguleert u het onderhoud aan het houtwerk en weet u zeker dat de kwaliteit van het materiaal gewaarborgd blijft. Vraag onze schilders naar de kosten en mogelijkheden.

Waarom een schildersbedrijf inschakelen?

Heeft u schilderwerk buiten of binnen in uw huis in Limburg? Dan is het raadzaam om een schildersbedrijf in te schakelen. De schilders uit ons netwerk in Limburg hebben de benodigde diploma’s, veel ervaring en staan voor u klaar. Door een erkend schildersbedrijf in te schakelen bent u verzekert van de beste kwaliteit en professionele hulp. Daarnaast heeft u er geen omkijken meer na. U hoeft geen speciale materialen, dure gereedschappen of andere benodigdheden te kopen. Alles wordt voor u geregeld door het schildersbedrijf.

schilders inschakelen Limburg

Vergelijk schilders uit Limburg

Bent u op zoek naar een ervaren schilder uit Limburg voor uw schilderwerk? Is de verf op uw kozijnen, deuren of trap aan vernieuwing toe? Of wilt u graag meer informatie over de kosten van een schildersbedrijf? Vraag dan meerdere offertes aan en bespaar op de kosten voor de schilder. Door vrijblijvende aanbiedingen met elkaar te vergelijken, weet u zeker dat u nooit teveel betaald. Ook voor het verven van badkamertegels, keukenkastjes of het witten van uw plafond kunt u de erkende schilders uit ons netwerk inschakelen. Vergelijk en bespaar!