Schildersbedrijf Flevoland

Schilder Flevoland

Om de kwaliteit van het houtwerk bij uw woning te behouden, is het verstandig dat u deze periodiek schildert. Specialisten raden aan om minimaal eens in de vijf jaar het buitenschilderwerk af te handelen, en eens in de zeven jaar het binnenschilderwerk. Heeft u weinig tijd of zin in het afhandelen van het schilderwerk? Het is natuurlijk een optie om hiervoor de hulp van een erkend schildersbedrijf uit Flevoland in te roepen. Wij werken samen met vele ervaren schilders door het hele land, die u met alle plezier helpen bij het schilderen van grote woononderdelen zoals een buitenmuur of dakkapel, maar ook kleinere zaken zoals meubels, deuren en keukenkastjes. Meer weten over de prijzen en mogelijkheden? Vraag dan vrijblijvend offertes aan via ons contactformulier.

Jarenlange ervaring

De schilders uit Flevoland die zich bij ons samenwerkingsverband hebben aangesloten, beschikken gegarandeerd over een ruime ervaring, en helpen u met plezier bij de diverse schildersklussen. Daarnaast vragen wij van elk schildersbedrijf dat zij hun vakmannen regelmatig laten bijscholen op het gebied van technieken en materialen. Zo profiteert u altijd van de snelle en vakkundige ondersteuning van een ervaren schilder.

Diverse offertes aanvragen

U ontvangt maximaal 5 vrijblijvende offertesAanvraag voor:
1 keer klikken is voldoende


Voor al uw binnen- en buitenschilderwerk

Een schildersbedrijf uit ons netwerk in Flevoland wordt meestal ingezet voor het afhandelen van het schilderwerk buitenshuis, bijvoorbeeld bij het renoveren van dakgoten of het bijwerken van de dakkapel. Binnenshuis zijn er echter ook diverse schildersklussen waarbij een schilder u met alle plezier van dienst is. Denk hierbij aan het onderhouden van de deuren, meubels of de renovatie van een trap.

Navigeer naar:

Navigeer via onderstaande links direct naar onderwerpen op deze pagina.

De voordelen van een winterschilder

De meeste schilderwerkzaamheden worden in de lente- en zomermaanden uitgevoerd, vanwege de snellere droogtijd van de verf en de betere werkomstandigheden. Er bestaat echter ook een zogeheten winterschilder. De winterschilder is een gewone gediplomeerde schilder, die ook in de winter verfklussen aanneemt. Het voordeel van de winterschilder is dat deze lagere tarieven rekent voor de klus, het nadeel is dat de winterschilder langer bezig is, waardoor u langer enige overlast ondervindt. Meer weten? Lees er hier meer over.

Vrijblijvend offertes aanvragen

Bent u benieuwd naar het verschil in prijs tussen de inzet van een winterschilder en standaard schildersbedrijf uit Flevoland? Hebt u een vraag over de mogelijkheden voor het renoveren van uw dakgoten of raamkozijnen? Of wilt u meer weten over de mogelijkheden voor een onderhoudscontract? Aarzel dan niet om u vandaag nog met ons in verbinding te stellen. Geef via het contactformulier uw wensen door, en wij sturen u spoedig enkele offertes toe.

schilders Flevoland
woning laten schilderen Flevoland

Een huis van binnen en buiten schilderen

Bij verschillende woningen is de gevel van houten planken gemaakt om het pand een warme en authentieke uitstraling mee te geven. Dit houtwerk dient u op de juiste wijze te onderhouden, om de kans op houtrot, schimmel en andere vochtproblemen te minimaliseren. Het buitenschilderwerk moet vijfjaarlijks uitgevoerd worden, om de kwaliteit van het hout te behouden. Het bijwerken van een buitenmuur, de kozijnen en ander buitentimmerwerk is het beste te doen in de zomermaanden. Schakel hiervoor de hulp van een erkende schilder in. Deze heeft de klus in enkele dagen afgerond, en beschikt al over de benodigde materialen zoals een steiger, en weerbestendige verf.

schilder prijzen Flevoland

Houtrot verwijderen

Eén van de risico’s bij het toepassen van hout als basismateriaal voor woononderdelen buitenshuis is de kans op houtrot. Met name bij kozijnen en buitendeuren is de kans op rottende delen groot, zeker wanneer u niet op tijd een nieuwe verflaag aanbrengt. Houtrot ontstaat wanneer kaal hout aan de weersinvloeden blootgesteld wordt. Het verwijderen van de rotte plekken is een relatief eenvoudig, maar precies klusje. Verwijder altijd een ruime marge, om zo de kans op de terugkeer van de rot te voorkomen. Wilt u zeker weten dat er geen vochtproblemen ontstaan? Sluit dan een onderhoudscontract af bij een erkend schildersbedrijf in Flevoland.

schilder offerte Flevoland

Enkele tips voor het schilderen van kozijnen

Zoals gezegd vormen kozijnen één van de woononderdelen waarbij een grotere kans op houtrot bestaat. Het is daarom van belang dat u de kozijnen regelmatig schildert, of opnieuw lakt. Het bijwerken van de kozijnen kunt u het beste afhandelen op een zonnige dag, waarop geen regen voorspeld is. Schuur de kozijnen altijd eerst, voordat u de verflaag aanbrengt. Het grootste voordeel van houten kozijnen is dat u hierbij eenvoudig de kleur wijzigt, waarmee u de aanblik van uw woning of bedrijfspand in een handomdraai aanpast. Het nadeel van houten kozijnen is dat deze in vergelijking met de kunststof variant minder lang meegaan.

houten meubels verven Flevoland

Uw meubels opknappen met verf

Heeft u al jarenlang dezelfde meubels in huis, en zou u graag de stijl van de woonkamer veranderen maar hebt u maar een beperkt budget? Overweeg dan om de meubels te witten of kleuren om een geheel andere aanblik te creëren. Voor het witten van de meubels hoeft u niet de ondersteuning van een schilder in te roepen, maar dit is natuurlijk wel mogelijk. De schilders van een erkend schildersbedrijf uit Flevoland brengen de meubels spoedig in de gewenste staat en kunnen het meubilair tevens verzetten. Het bijwerken van de meubels is een goede taak voor een winterschilder, waarbij u profiteert van aantrekkelijke tarieven.

buitenmuren schilderen Flevoland

Plafond schilderen, een opfrisbeurt

Het plafond is één van de woononderdelen waar men vaak weinig aandacht aan besteedt. Toch is het ook goed om het plafond periodiek te (laten) schilderen. Met name in de keuken en in woonruimtes waar men regelmatig rook is het witten van het plafond belangrijk. Wilt u zelf het plafond witten? Werk dan in vlakken van één vierkante meter. U zorgt op deze manier voor de juiste dekking, en voorkomt dat u een deel van het plafond overlaat. In sommige gevallen is het tevens een optie om het plafond te spuiten door een schilder uit Flevoland. Dit brengt lagere kosten met zich mee. Benieuwd naar de prijzen? Vraag vrijblijvend meerdere offertes aan.

plafond schilderen

Voor ons geen lastige klus: de dakkapel schilderen

Een dakkapel zorgt voor meer licht en ruimte op de bovenverdieping. Op het moment dat u een dakkapel bestelt, krijgt u de keus uit diverse materialen. Hebt u gekozen voor hout als basismateriaal? Houd er dan rekening mee dat dit meer onderhoudstijd vraagt dan de kunststof of aluminium oplossing. De dakkapel valt onder het schilderwerk buitenshuis en vraagt dan ook vijfjaarlijks om een schilderbeurt. Wij adviseren om hiervoor de hulp van één van de erkende schilders uit ons netwerk in te roepen, deze brengt de dakkapel spoedig weer in optimale staat. Sluit eventueel een onderhoudscontract af voor de regulering van het onderhoudswerk.

houten dakggoot schilderen

Geschilderde dakgoten gaan langer mee

De dakgoten zorgen voor de afvoer van het regenwater, en voorkomen lekkages bij uw dakrand. Op het moment dat de verflaag van de dakgoten verslijt, stijgt de kans op beschadigingen aan de dakgoten zelf, en daarmee op diverse vochtproblemen. Daarnaast is ook de aanblik van uw woonhuis minder mooi op het moment dat de dakgoten versleten zijn. Het is daarom verstandig om op tijd een nieuw laagje verf over de dakgoten aan te brengen. Wilt u zeker weten dat er geen lekkages kunnen ontstaan? Bestrijk de goten dan ook met een speciale coating.

schilderwerk Flevoland

De buitenmuur is het visitekaartje van uw huis

Wist u dat u de medewerkers van een schildersbedrijf uit Flevoland ook kunt inzetten voor het schilderen van de buitenmuur? Zowel een standaard schilder als winterschilder heeft hier een ruime ervaring in, en voert het kluswerk snel voor u uit. Omdat het renoveren van de buitenmuur een grote vakmanschap vereist, is het handiger om hier zelf niet mee aan de slag te gaan. Zo is namelijk de staat van de buitenmuur van aanzienlijke invloed op de techniek, de verfsoort en de afwerking die noodzakelijk is. Een verkeerde techniek zal de kwaliteit van de buitenmuur beïnvloeden en de levensduur van het materiaal verkorten.

betonvloer verven

Een geverfde vloer valt op!

Hoewel veel mensen hier niet aan denken, is de vloer van grote invloed op de sfeer die in een kamer hangt. Zo zorgen parketvloeren voor een warmere sfeer dan een vloer van beton of zeil. Het beschilderen van een vloer is een optie voor het veranderen van de uitstraling van kamers. Vrijwel alle vloersoorten kunnen geverfd worden, mits u deze eerst reinigt en ontvet. Hebt u net een vloer van beton laten storten? Wacht dan minimaal zes weken voordat u een schilder inzet om deze te beschilderen. Vochtige plekken in de vloer verminderen de hechting van de verf, waardoor deze sneller slijt of loslaat.

tarief schilder Flevoland

Wat kost een schilder?

Regelmatig krijgen wij van klanten uit Flevoland de vraag wat de inzet van een schilder precies zal kosten. Het antwoord hierop is afhankelijk van het soort schilder dat u kiest, en het schilderwerk dat deze uitvoert. Zoals gezegd is de winterschilder de goedkoopste optie. Deze rekent ongeveer 25% minder aan uurtarief dan een standaard schilder doet. Zet u een buitenschilder in voor het bijwerken van de buitenmuren of dakkapel? Dan moet u denken aan prijzen rond de €45,- per uur. Schilders voor het binnenschilderwerk rekent ongeveer €40,- als uurtarief. Dit is inclusief BTW en de benodigde materialen.

woonkamer verven Flevoland

Uw slaapkamer weer als nieuw

Het renoveren van slaapkamers is een klus die u eens in de 10 tot 15 jaar moet uitvoeren. Door de slaapkamer te veranderen, zult u een hoger wooncomfort ervaren, en ook de prijswaarde van het pand kan hierdoor stijgen. Voor mensen met een beperkt budget is het vaak lastig om renovaties uit te voeren. Door een deel van het kluswerk zelf af te handelen, is het een optie een vrij grote verandering door te voeren tegen lage kosten. Laat de wanden van de kamer bijvoorbeeld spuiten, en breng een sierrand van behang aan. Dit zorgt al voor een geheel andere aanblik. Naast de slaapkamer kunnen wij ook elke andere kamer renoveren, vraag vrijblijvend offertes aan.

keuken spuiten Flevoland

Muren spuiten; een snelle manier van renoveren

Er bestaan verschillende technieken waarmee een schilder uw muren en plafonds kan witten. Eén van de technieken waarover wij nog niet gesproken hebben is het spuiten van de muren. Bij het spuiten van de muren maakt een medewerker van een schildersbedrijf uit Flevoland gebruik van een hogedrukspuit voor het schilderwerk. Het spuiten van de muren is daardoor snel afgehandeld, en kent bovendien lage prijzen. U mag uitgaan van een bedrag rond de €10,- per m2, waarbij de exacte prijs afhangt van de kwaliteit van de latex. Voor het spuiten van de muren dient de ondergrond wel compleet egaal te zijn. Zo voorkomt u strepen. Lees hier meer over deze manier van schilderen.

veranda schilderen Flevoland

Tuinhuis; beitsen of verven

Wanneer wij spreken over het schilderwerk buitenshuis, dan gaat het niet alleen over de raamkozijnen of buitendeuren, ook andere woononderdelen zoals een tuinhuis kunnen onder deze categorie vallen. Het onderhoudswerk aan het tuinhuis kan bestaan uit het aanbrengen van een verflaag, maar tevens uit het beitsen of lakken van de planken. Het beitsen is een techniek waarbij de beits op olie- of waterbasis diep in de houtvezels trekt, waardoor deze beter beschermd blijven tegen de weersinvloeden. Wilt u zeker weten dat het onderhoud goed wordt uitgevoerd? Sluit dan een onderhoudscontract af bij een schildersbedrijf.

goedkope schilder Flevoland

Prijzen voor verschillende soorten schilderwerk

Wij gaven hierboven al aan dat het uurtarief van schilders varieert, waarbij de winterschilder over het algemeen het laagste tarief hanteert. Daarnaast hangen de uiteindelijk prijzen ook af van de verfsoort die u kiest, en het soort schilderwerk dat men uitvoert. Schildersbedrijven rekenen over het algemeen lagere prijzen voor schilderswerkzaamheden binnenshuis dan buitenhuis. Het spuiten van muren is de meest voordelige schildertechniek. Wilt u uw buitenmuren goed beschermen tegen de weersinvloeden? Dan zult u een duurdere verfsoort moeten kiezen, die een waterafstotende werking heeft. Lees hier meer over de diverse soorten schilderwerk prijzen.

In 5 stappen de keukenkastjes verven

Voor verschillende klussen is de inzet van één van de schilders uit ons netwerk niet perse noodzakelijk. Een voorbeeld hiervan is de renovatie van de keukenkastjes. Deze klus vereist relatief weinig tijd, materialen en handigheid. Om u te helpen bij het afhandelen van het schilderwerk, heeft een vakman van een schildersbedrijf uit Flevoland een handig stappenplan voor u opgesteld. Wil het schilderwerk desondanks toch niet lukken? Aarzel dan niet om alsnog contact op te nemen met één van onze schilders.

 • Stap 1: Start met het loshalen van de keukenkastjes: verwijder de deurtjes, en de losse planken.
 • Stap 2: Schuur alle onderdelen en ontvet deze indien nodig.
 • Stap 3: Nu begint het eigenlijke verfwerk. Behandel de keukenkastjes met een primer of grondlaag wanneer u de kleur wil veranderen.
 • Stap 4: Laat de keukenkastjes goed drogen, voordat u ze weer in elkaar zet.
 • Stap 5: Vervang eventueel de keukendeurtjes als u de stijl geheel wil veranderen.
dakkapel schilderen Flevoland
trap verven Flevoland

4 tips om zelf de trap te verven

De trap is eveneens een woononderdeel dat de nodige aandacht vraagt. Met name eikenhouten treden zullen door veelvuldig gebruik slijten, waardoor er een verhoogd risico op valpartijen ontstaat. Het is daarom aan te raden om regelmatig de staat van de trap te controleren, en indien nodig een renovatie uit te voeren. Het renoveren van de trap is eveneens een klus waarvoor u niet direct de ondersteuning van ervaren schilders nodig hebt. Gebruik de onderstaande tips voor een snelle renovatie tegen lage prijzen.

 • Tip 1. Als de traptreden volledig zijn versleten, dan dient u eerst opzettreden aan te brengen in verband met de veiligheid.
 • Tip 2. Schilder de treden altijd om en om, zo kunt u tijdens het drogen nog steeds naar boven lopen.
 • Tip 3. Kies eventueel voor het lakken of beitsen van de trap. Dit geeft een geheel ander resultaat, zonder extra kosten.
 • Tip 4. Vergeet niet om ook de trapleuning bij te werken.

Een deur zonder strepen verven, zo moet het!

Een laatste verfklus waarvoor wij u graag een stappenplan willen geven is het schilderen van de deuren binnen- en buitenshuis. De deuren die naar buiten openen vereisen meer aandacht dan de binnendeuren, omdat deze bloot gesteld worden aan de weersinvloeden. Het schilderwerk aan de deuren is niet lastig, maar vraagt wel enige tijd, omdat er vaak sprake is van dunne randjes en omdat u bij het bijwerken van de deuren rekening dient te houden met druppelende verf. Het onderstaande stappenplan is voor u opgesteld door één van de schilders uit ons samenwerkingsverband.

 • Stap 1: Start met het reinigen en schuren van de deuren voor een betere hechting
 • Stap 2: Plak daarna de deurklink en het slot af.
 • Stap 3: Gebruik een ronde kwast voor het aanbrengen van de grondverf of primer.
 • Stap 4: Werk voor de rest van deur van binnen naar buiten.
 • Stap 5: Schilder tevens de boven- en onderzijde van de deuren voor een optimaal resultaat.
deuren verven Flevoland
schilder onderhoudscontract Flevoland

In 2 stappen zelf de badkamertegels verven

Wist u dat het een optie is om ook tegels te beschilderen? Hebt u tegels liggen op de vloer van de badkamer, en bent u deze eigenlijk zat, maar is er geen budget voor een grote renovatie? Een likje verf over de tegelvloer, en deze ziet er spoedig weer als nieuw uit. Maak de renovatie compleet door de installatie van andere kranen. Om kosten te besparen kunt u het schilderwerk eigenhandig afhandelen.

Stap 1: Voorbereiding

Voor elke klus geldt dat een goede voorbereiding de rest van het werk bevordert. Dit geldt ook voor het beschilderen van de badkamertegels. Het belangrijkste is dat u deze op voorhand goed reinig om ze vetvrij, schoon en egaal te maken. Schuur de tegels met een fijn schuurpapier, en gebruik daarna sop met een ontvetter om de gehele badkamervloer te reinigen. Wacht daarna een geruime tijd om de vloer compleet te laten drogen.

Stap 2: Verven van de tegels

De laatste stap is het daadwerkelijke verfwerk. De meeste schilders raden aan om te beginnen met een laag grondverf. Vervolgens kunt u de tegelverf aanbrengen. Deze tegelverf is te koop bij vrijwel elke bouwmarkt in Flevoland. Schilder met een kwast eerst de randen en voegen. Met een verfroller brengt u vervolgens de verflaag op de tegels aan. Vaak dient u meerdere verflagen aan te brengen voor de optimale dekking van de badkamertegels.

Profiteren van een onderhoudscontract

Wij noemden al een aantal keer de mogelijkheid voor het afsluiten van een onderhoudscontract. Met een onderhoudscontract reguleert u het onderhoud aan verscheidene woononderdelen, tegen een lage prijs. Het voordeel van een onderhoudscontract is bovendien dat u hiermee enkele fabrieksgaranties behoudt. De kosten voor een onderhoudscontract verschillen per aanbieder in Flevoland.

Werkgebied

Ook inschakelen voor stucwerk

Bij renovaties worden de schilderwerkzaamheden vaak gecombineerd met stucwerk. Het grote voordeel van stucwerk is dat u deze eenvoudig in diverse kleuren schildert. Het uitvoeren van het stucwerk dient u over te laten aan een ervaren stukadoor uit Flevoland. Zo weet u zeker dat de kwaliteit van het werk uitstekend is.

Besparen door te vergelijken

De investering in het schilderen van de trap, de buitenmuur of de keukenkastjes is afhankelijk van een groot aantal factoren. Het is daarom verstandig om bij menig schildersbedrijf een offerte aan te vragen. Via onze service krijgt u eenvoudig meerdere offertes van schilders uit de regio toegestuurd, die u vervolgens eigenhandig kunt vergelijken. Kies zo altijd voor het schildersbedrijf dat bij u past.
winterschilder Flevoland