stucwerk prijzen

Stucwerk prijzen

Wilt u uw woning opknappen of hebt u een nieuwbouwwoning gekocht? In beide gevallen zijn goed gestucte plafonds en muren onmisbaar. De prijzen voor het stucwerk van uw plafond of muur hangen af van het soort stucwerk, de oppervlakte, eventuele steigerhuur en extra opties. Daarnaast worden de prijzen per m2 opgebouwd uit materiaal en kosten voor het loon van de stukadoor. Bent u op zoek naar een stukadoor die u tegen een lage prijs kan helpen bij het stucwerk? Bij ons bent u aan het juiste adres! Wij zijn een netwerk van stukadoors. Via het contactformulier vraagt u kosteloos en geheel vrijblijvend meerdere offertes aan. Door ze met elkaar te vergelijken kunt u altijd voor de stukadoor met de laagste prijs en de beste voorwaarden kiezen.

Muren stucen

Wanneer uw muur een opknapbeurt kan gebruiken dan is het een goed idee om deze te stucen. Met stucen wordt het egaal afwerken van plafonds en muren bedoeld. Dit wordt gerealiseerd met behulp van een gips- of cementlaag. Door sausklaar stucwerk kan het aangebracht worden als onderlaag. De ondergrond wordt glad gemaakt en kan daarna opnieuw geverfd of behangen worden. Stucwerk is ook mogelijk als eindafwerking met bijvoorbeeld spackspuitwerk. Stucwerken kunnen toegepast worden op zowel binnen- als buitenmuren. De kosten voor het stucen van een buitenmuur met bijvoorbeeld spachtelputz zullen hoger liggen omdat dit stucwerk bestand moet zijn tegen weersinvloeden. U leest hier meer over de verschillende manieren en bijbehorende prijzen.

Plafond stucen

Het plafond is een prominent onderdeel in uw woning. Het is dan ook belangrijk dat het plafond er verzorgd uitziet. Vlekken, scheuren en beschadigingen werkt u eenvoudig weg door te stucen. U heeft de keuze uit verschillende manieren en technieken waarop u uw plafond kunt laten stucen. Wilt u uw plafond verven maar moet deze eerst egaal en vlak gemaakt worden? Kies dan sausklaar stucwerk. Of heeft u liever sierpleister zoals spachtelputz? Het is tevens mogelijk om een structuur of ornamenten aan te brengen. De prijzen voor het stucen van uw plafond zitten gemiddeld tussen de €14,- en €17,- per m2.

Gratis offertes vergelijken


Spackspuitwerk

Wanneer u tegen lage kosten toch uw plafonds en muren een opknapbeurt wilt geven, dan is spackspuitwerk de juiste keuze. De prijzen voor spackspuitwerk liggen lager omdat deze soort stucwerk met een machine wordt aangebracht. Hierdoor kan de stukadoor efficiënt en snel werken. De machine brengt onder hoge druk een pleisterlaag aan. Het aanbrengen gebeurt in twee lagen. De eerste laag maakt de ondergrond egaal, dit is de meslaag. De afkorrellaag is de afwerking welke tevens de structuur van het spackspuitwerk bepaalt. De prijzen van spackspuitwerk zitten gemiddeld tussen de €5,- en €15,- per m2.

Sierpleister

Een andere optie indien u een mooie afwerking wilt is sierpleister. U hebt de keuze uit verschillende soorten sierpleister zoals rustiekputz, granol en de meest gebruikte: spachtelputz. De sierpleister is een mengsel van een bindmiddel op basis van kunststof en gebroken marmerkorrels. Een stukadoor brengt spachtelputz aan in een laag van 1 tot 4 millimeter. Omdat er verschillende korreldiktes van de spachtelputz verkrijgbaar zijn kunt u uit verschillende structuren kiezen. Spachtelputz is bovendien stoot- en boenvast en het is in elke gewenste kleur aan te brengen. De prijzen van deze sierpleister liggen tussen de €12,- en €25,- per m2.

Behang en sausklaar stucwerk

Wilt u uw muur schilderen of behangen? Dan is het belangrijk dat de ondergrond egaal is. Indien dit niet het geval is dan is saus- of behangklaar stucwerk de juiste keuze. Bij sausklaar stucwerk wordt de ondergrond egaal gemaakt en netjes afgewerkt dankzij een laag pleister. Hierna is uw muur direct behang- of sausklaar. De kosten van behangklaar stucwerk liggen lager dan sausklaar stucwerk. Bij behangen is het namelijk niet erg als er nog kleine oneffenheden op de muur zitten. Als een muur sausklaar en helemaal egaal en glad moet worden dan kost dit meer tijd. De kosten voor deze manier van stucwerk liggen tussen de €9,- en €24,- per m2 en voor behangklaar stucen moet u denken aan een prijs tussen de €8,- tot €17,- per vierkante meter.

Raapwerk

Wilt u uw muren en plafonds sauzen maar waren ze betegeld, gemetseld of ongelijk en scheef? Dan kan de stukadoor raapwerk aanbrengen. Raapwerk is de beste keuze bij hele ruwe ondergronden die weer glad en recht gemaakt moeten worden. Het is bijvoorbeeld ideaal indien een ongelijke ondergrond achterblijft na het verwijderen van tegels. Raapwerk is een laag gips van wel 7 millimeter tot 5 centimeter dik. De laag wordt aangebracht totdat de ondergrond weer waterpas is. Het is tevens mogelijk om raapwerk op ronde ondergronden aan te brengen. Omdat er veel gips wordt gebruikt liggen de prijzen iets hoger. De kosten van raapwerk bedragen gemiddeld €15,- tot €30,- per m2.

stucen kosten

Besparen door offertes te vergelijken

U begrijpt dat er vele verschillende manieren bestaan waarop u uw muren en plafonds een opknapbeurt kunt geven. Door de verscheidenheid aan manieren om te stucen is er ook een ruime keuze wanneer het aankomt op de kosten. Dankzij de verschillende prijzen is er met elk budget wel een manier om te stucen. U kunt extra besparen op de kosten door offertes met elkaar te vergelijken. Wij zijn een netwerk van stukadoors met veel ervaring. Wanneer u ons kiest dan kiest u kwaliteit tegen een lage prijs. Via ons contactformulier vraagt u kosteloos en geheel vrijblijvend offertes aan. Als u deze met elkaar vergelijkt kunt u altijd voor de stukadoor met de laagste prijs en de beste voorwaarden kiezen.