Raapwerk

Raapwerk

Om uw muren mooi vlak te maken en klaar om te sausen en verven, gaat de stukadoor aan de slag met stucwerk. Hiervoor heeft u de keuze uit pleisterwerk en raapwerk. Zowel pleisterwerk als raapwerk bestaan uit pleister, het verschil zit hem in de dikte bij het aanbrengen. Tot en met zes millimeter is pleisterwerk, dikker dan dat valt onder raapwerk. Beide varianten van stucwerk kunnen in verschillende ruimtes gebruikt worden, zoals de muur in de badkamer of keuken. Het stucen laat u over aan een professionele stukadoor. Benieuwd naar de prijzen en mogelijkheden? Via het contactformulier vraagt u vrijblijvend diverse offertes aan. Na ontvangst van uw aanvraag zetten wij deze door naar maximaal 6 stukadoors bij u uit de regio. Het is aan u om de aanbiedingen op uw gemak met elkaar te vergelijken.

Uitrapen van een badkamer of keuken

Als u aan de slag wilt met een nieuwe badkamer of keuken, is uitrapen vaak onmisbaar. Hierbij worden namelijk vaak tegels of andere materialen verwijderd. Daarna gaat men aan de slag met uitrapen, door een laag pleister aan de wanden toe te voegen. Het uitrapen zorgt ervoor dat de muur en wanden weer vlak worden, nadat hier tegels of andere materialen op hebben gezeten. Na het uitrapen maakt men het raapwerk waterpas en haaks op de wanden. Nadat het uitrapen, het waterpas en haaks maken klaar is, is het mogelijk om nieuwe materialen te plaatsen.

Waterpas en haaks maken van wanden

Het hele doel van raapwerk is dat het oppervlakte vlak wordt, zodat men de muur weer kan gebruiken. Daarom is het belangrijk dat na het uitrapen en het aanbrengen van het materiaal de muur waterpas en haak worden gemaakt. Door deze waterpas en haaks te maken is de muur mooi vlak en gelijk, waardoor het raapwerk jaren meegaat en u geniet van een mooie muur in de badkamer of keuken. Na deze werkzaamheden kan u eventueel aan de slag met betegelen of u kiest voor het aanbrengen van verf voor een mooie kleur.

Gratis offertes vergelijken


Zelf doen of uitbesteden?

Bij al het stucwerk, of het nu gaat om pleisterwerk, raapwerk of het aanbrengen van spachtelputz, bereikt men het beste resultaat als een professionele stukadoor hier mee aan de slag gaat. U kan zelf aan de slag met stucwerk zoals pleisterwerk, mits u hier enig verstand van heeft. Bij spachtelputz is het verstandiger om dit over te laten aan een stukadoor, vanwege de expertise die hier bij komt kijken. Als u twijfelt over of u zelf kunt stucen, schakel dan een stukadoor in. Zo weet u zeker dat het raapwerk, pleisterwerk of spachtelputz er goed uit komt te zien en dat het jaren meegaat.

Binnen- en buitenmuren

Niet alle vormen van stucwerk zijn geschikt voor zowel binnen als buiten. Pleisterwerk wordt voornamelijk binnen gebruikt, evenals raapwerk. Spachtelputz daarentegen wordt veel buiten ingezet. Als u de buitenmuren wilt laten stucen, is spachtelputz een goede optie. Als u stucwerk wilt op uw binnenmuren, dan wordt pleisterwerk het meeste aangeraden. Voor grotere ondernemingen is raapwerk als stucwerk voor binnen ook geschikt. Schakel altijd een stukadoor in voor advies over stucen in de badkamer of keuken, zodat u zeker weet dat stucwerk zoals pleisterwerk goed aangebracht wordt.


Prijzen

Stucwerk kost tussen de vijftien tot twintig euro per vierkante meter. Het verschilt wel wat voor oppervlakte het is en of het gaat om pleisterwerk of raapwerk. Deze laatste kan ook oplopen tot dertig euro per vierkante meter. Voor exacte prijzen voor stucwerk zoals pleisterwerk door een stukadoor neemt u contact met ons op. Een stukadoor komt bij u langs om de situatie te bekijken, zodat u precies weet waar u aan toe bent. Daarnaast vraagt u bij ons gemakkelijk een vrijblijvende offerte aan voor stucen, zodat u prijzen voor stucwerk door een stukadoor kan vergelijken.

Vrijblijvende offertes aanvragen

Gaat u aan de slag met een nieuwe badkamer of keuken en bent u op zoek naar een expert op het gebied van raapwerk die voor u aan de slag gaat met uitrapen? Of wilt u nieuw raapwerk of pleisterwerk aanbrengen of dit laten doen door een ervaren stukadoor? Alles is mogelijk als het gaat om stucwerk. Kom via ons in contact met een professionele stukadoor, welke voor u aan de slag gaat met diverse soorten stucwerk, zoals raapwerk, pleisterwerk en spachtelputz. Vul het contactformulier in om in contact te komen met een stukadoor een vrijblijvende offerte.