badkamer stucen

Badkamer stucen

Wilt u uw badkamer stucen in plaats van betegelen? Door een stukadoor in te schakelen voor het stucen geeft u uw badkamer een hele nieuwe look. In sommige gevallen is de badkamer stucen over tegels die er al in zaten zelfs mogelijk. Dit bespaart u veel tijd en moeite in vergelijking met opnieuw betegelen. U vindt hier meer informatie over de soorten pleisters zoals het betonlook stucwerk: microcement. Zoekt u een vakman die dit betonlook stucwerk of een andere soort wil aanbrengen? Wij zijn een netwerk van specialisten op het gebied van badkamers stucen. Wanneer u het offerteformulier invult ontvangt u gratis en vrijblijvend meerdere offertes. U vergelijkt de offertes op basis van aanbod en prijzen. U kiest vervolgens zelf de specialist die bij u langskomt voor het waterdicht stucen van uw badkamer.

Badkamer stucen ipv betegelen

U denkt wellicht: waarom zou ik gaan stucen als ik ook kan betegelen? De badkamer stucen heeft een aantal voordelen ten opzichte van betegelen. Een groot voordeel is dat de hygiëne verbetert in uw badkamer. Schimmels nestelen zich namelijk in voegen. Als u uw badkamer gaat stucen in plaats van betegelen, dan zijn er geen voegen. Schimmels kunnen zich niet nestelen en agressieve schoonmaakmiddelen om schimmel tegen te gaan zijn niet nodig. Daarnaast is het met stucen mogelijk om patronen en structuren te creëren. Het is zelfs mogelijk om uw wastafel, douche of bad met stucwerk te verwerken. Hierdoor krijgt uw badkamer een hele persoonlijke, originele, stijlvolle uitstraling.

Waterdicht stucwerk: Tadelakt

Zoekt u waterdicht stucwerk? Tadelakt is stootvast, ademend en waterafstotend. Tadelakt komt oorspronkelijk uit Marokko waar het werd gebruikt voor stoombaden en badhuizen. Tadelakt is een kalkpleister, de basis wordt gevormd door hydraulische kalk. Dit ontstaat na het branden van kalksteen. Na het branden en blussen van de kalksteen ontstaat een bindmiddel met water- en luchthardende eigenschappen. Deze eigenschappen zorgen er samen met de afwerking voor dat het stootvast en waterdicht is. Een voordeel van Tadelakt is dat het ademend en daardoor duurzaam is. Het gaat lang mee en creërt een gezonde binnenlucht. Tadelakt is niet goed bestand tegen zure producten, reinig daarom altijd met een zachte spons en milde schoonmaakmiddelen.

Gratis offertes vergelijken


microbeton

Microcement of microbeton

Andere soorten zijn microcement en microbeton. U kunt het zowel op de muur als op het plafond gebruiken. Zowel microcement als microbeton hebben vele voordelen. De soorten stucwerk hebben een hoge krasbestendigheid, ze zijn duurzaam, waterdicht en weinig milieubelastend. Daarnaast is het kras-en slijtvast, er is een ruime keuze aan kleuren verkrijgbaar en het stucwerk heeft vrijwel geen onderhoud nodig. Het is met microbeton bovendien mogelijk om patronen aan te brengen op de muur of het plafond. Deze soort is bijna hetzelfde als microcement, het is echter dikker en sterker. Dit maakt microbeton erg geschikt voor een vloer waarop veel wordt gelopen.

beton ciré

Beton Ciré

Beton Ciré is een cementgebonden soort stucwerk die zich aan vrijwel elke ondergrond kan hechten. Het betonlook stucwerk bestaat uit cement en hars, door wrijving en schuring krijgt dit gewaxte en gewreven beton de aparte structuur. Beton Ciré is erg geschikt voor badkamers maar daarnaast ook voor bijvoorbeeld vloeren, openhaarden en keukens. Omdat het naadloos, hygiënisch, watervast en slijtvast is, kunt u het betonlook stucwerk zelfs in uw douche aanbrengen. De basis van Beton Ciré is cement, hierdoor is het duurzamer dan stucwerk op basis van kalk. Dankzij een coating wordt het vuil- en waterwerend evenals krasbestendig.

Terrastone

Terrastone is een duurzaam natuurproduct met een hoge PH-waarde waardoor het schimmelwerend is. De pleister kan aangebracht worden op vloeren en wanden. Dankzij natuurlijke pigmenten in de pleister ontstaan interessante kleurschakeringen. Terrastone kan op verschillende manieren worden aangebracht. Hierdoor ontstaat er altijd een andere uitstraling. Houdt u van subtiel en eenvoudig? Of heb u liever exclusieve en decoratieve muren en vloeren? Rustige nuances met kleurverschillen of drukke printen en kleureffecten, er is van alles mogelijk. Daarnaast kunt u met Terrastone variëren in korrelgrootte, afwerking en pigment. Hierdoor kunt u uw badkamer helemaal inrichten volgens uw eigen, unieke smaak.

Waterdichte coating

Nadat microcement, microbeton, Beton Ciré of Terrastone is aangebracht, is het belangrijk dat dit waterdicht wordt gemaakt. Dit is vooral belangrijk wanneer u de badkamer gaat stucen. Het stucwerk kan namelijk wel tegen vocht, maar het is nog niet waterafstotend. Dankzij een waterdichte coating wordt het wel waterafstotend. De zogenaamde PU coating bestaat veelal uit twee verschillende componenten. De waterdichte coating zorgt ervoor dat elke porie in het stucwerk gesloten is. Hierdoor loopt vocht van de wanden af in plaats van dat het binnen dringt. Dankzij de coating is het stucwerk geheel waterdicht en daardoor kunt u gerust uw badkamer stucen.

waterdicht stucwerk

Prijzen

De prijzen voor het stucen van uw badkamer hangen af van een aantal factoren. Uw wensen, de ondergrond en de soort (betonlook) stucwerk is hier bijvoorbeeld van invloed op. Tadelakt kost circa €140,- per m2, Beton Ciré is iets goedkoper met €100,- per m2. Reken bij microbeton en microcement op prijzen vanaf circa €155,- per m2 indien u het laat aanbrengen op de muur. Op de vloer betaalt u circa €135,- per m2. Terrastone heeft de meest voordelige prijzen, hiervoor betaalt u vanaf circa €55,- per m2. Wilt u uw badkamer laten stucen met bijvoorbeeld Beton Ciré? Vraag offertes aan voor een prijsindicatie.

Besparen? Gratis offertes!

Wilt u uw badkamer voorzien van een betonlook door te stucen? Een goed idee want het is hygiënisch, waterdicht en het heeft een mooie uitstraling. Wanneer u op zoek bent naar een stukadoor die deze klus voor u wil uitvoeren dan bent u aan het juiste adres. Bij ons netwerk zit menig stukadoorsbedrijf aangesloten. Vul gauw ons offerteformulier in en ontvang gratis en helemaal vrijblijvend meerdere (maximaal 5) offertes. Vanuit uw luie stoel vergelijkt u de offertes op aanbod en prijzen. U kiest helemaal zelf de stukadoor die bij u langs komt om de klus uit te voeren.