muren spuiten

Muren spuiten

Wilt u uw muren verven? Het spuiten van uw muren met latex is wellicht een goed idee! Bij het spuiten van latex wordt verf op wanden aangebracht met een airless verfspuit onder hoge druk. Bent u op zoek naar een vakman die u kan helpen verven? Zoek niet verder! Wij zijn een netwerk van schildersbedrijven. Wanneer u het offerteformulier invult ontvangt u maximaal vijf offertes van verschillende schilders uit ons netwerk. De offertes vergelijkt u op basis van prijzen en aanbod. Vervolgens kiest u zelf het bedrijf voorzien van de beste voorwaarden en de scherpste prijs. We helpen u graag!

Muurverf spuiten in plaats van rollen

Na het afwerken van uw plafond of muren kunt u deze met latex laten spuiten. Latex is een goed alternatief voor het verven van muren. Dankzij de hoge druk van de airless verfspuit blijft er een streeploos resultaat achter op uw wanden en plafond. Het eindresultaat is een stuk gladder dan wanneer u de wanden ouderwets zou laten verven. Het spuitwerk is erg dik, uw wanden en plafond zijn meestal in één keer gedekt. Hierdoor hebt u direct het eindresultaat waar u op hoopte. Daarnaast zit het latex spuitwerk ontzettend snel op de wanden, waardoor u direct van uw nieuwe muren en plafond kunt genieten.

Welk type muurverf?

Latex muurverf heeft verschillende slijtage classificaties. De classificaties bepalen of een latex muurverf geschikt is in een bepaalde situatie, ruimte of oppervlak. De muurverf is verkrijgbaar in klasse één, twee of drie. Latex muurverf in klasse één is schrobvast en daarom erg goed schoon te maken. De keuze valt vaak op deze muurverf in ruimtes waar veel vervuiling plaatsvindt. Denk hierbij aan openbare en vochtige ruimtes. Muurverf in klasse twee is redelijk schrobvast en makkelijk schoon te maken. Dit maakt de verf geschikt voor veel gebruikte ruimtes waarbij een kans op vervuiling aanwezig is. Verf in klasse drie is wasvast en ideaal voor normale situaties. In een woonhuis valt de keuze vaak op deze verf.

Beschikbare kleuren

Wilt u latex op uw muren laten spuiten? De verf is verkrijgbaar in vele verschillende RAL kleuren. Houd er echter rekening mee dat hoe meer kleuren u kiest, hoe langer het spuiten duurt. Daarbij geldt tevens dat de prijzen omhoog gaan wanneer u meer dan één kleur kiest. Als u uw muren in verschillende kleuren laat spuiten moet u namelijk rekening houden met een aantal factoren. Er moet extra afgeplakt worden en de vakmannen moeten vaker terugkomen om de klus af te maken. Daarnaast moet de airless verfspuit vaker schoongemaakt worden. Tijdens het berekenen van de prijzen wordt daarom rekening gehouden met de extra tijd die de vakman hiermee bezig is. Het toevoegen van kleurpigmenten is tevens van invloed op de prijs.

Gratis offertes vergelijken

wanden  spuiten latex

Nieuwbouw & renovatie

Airless spuiten van latex op wanden is toepasbaar bij vele woningen. Airless spuiten van muren is geschikt voor zowel een renovatie evenals bij nieuwbouw. Airless spuitwerk wordt het meeste toegepast bij nieuwbouw. Als u goedkoop de muren van uw nieuwbouw woning wilt voorzien van een laagje muurverf, dan is airless spuitwerk ideaal. In nieuwbouw worden muren vaak behangklaar opgeleverd. De vakman kan niet direct muurverf op deze muren spuiten. De wanden moeten namelijk eerst glad gestuct worden. Gaat het niet om nieuwbouw maar om een bestaande woning? Dan is het mogelijk dat u eerst oude muurverf of behang moet verwijderen.

Hoe werkt het?

Het verven van uw wanden of plafond met behulp van spuitwerk wordt gedaan door airless spuitapparatuur. Op de spuitapparatuur is de druk regelbaar waarmee de wanden worden bespoten. Het spuiten van muurverf op uw wanden geeft een erg strak resultaat. Er zijn geen banen zichtbaar dankzij de hoge druk waarmee de verf verneveld wordt op de wanden. Spuitwerk is mogelijk op zo goed als elke harde ondergrond zoals wanden of een plafond. Als de muren niet helemaal glad zijn, moet de vakman ze eerst schuren. Er komt veel nevel vrij tijdens het spuitwerk, bepaalde delen van de ruimte worden daarom afgeplakt.

Prijzen

De prijzen van latex spuitwerk hangen af van verschillende factoren. De classificatie van de verf is hier bijvoorbeeld van invloed op. Het toevoegen van kleuren aan de verf is tevens van invloed op de kosten. De prijs neemt hierdoor circa 20% per m2 toe omdat de spuiter extra tijd kwijt is. Daarnaast is het oppervlak van invloed op de kosten. Hoe groter het oppervlak, hoe lager de prijs per m2. De prijs begint al bij €3,50 per m2. Het is echter mogelijk dat de prijzen oplopen tot €7,- per m2. Wilt u besparen op de kosten? U kunt eventueel zelf deuren en kozijnen afplakken. Daarnaast kunt u besparen door het vergelijken van offertes.

Besparen? Vergelijk gratis offertes!

Bent u erover uit dat u uw muren of plafond wilt verven? Het spuiten van saus op uw muren geeft een erg strak resultaat. Als u een schildersbedrijf zoekt dat u kan helpen tijdens het verven, dan zit u hier goed. Wij zijn een netwerk schildersbedrijven. De erkende schilders die bij ons aangesloten zijn hebben vele jaren ervaring. Via onze website vult u gratis en geheel vrijblijvend het contactformulier in. Vervolgens ontvangt u maximaal vijf offertes van bedrijven uit uw regio. Deze vergelijkt u zelf op basis van aanbod en prijzen. Hierna kiest u de spuiter voorzien van de beste voorwaarden en de laagste prijs voor uw klus!

muren airless spuiten