plafond verven

Plafond verven

Om uw woning mooi te houden, is het belangrijk dat alles regelmatig schoongemaakt en vernieuwd wordt. Dit geldt ook voor plafonds. Deze kunnen met de tijd verkleuren, door normaal gebruik van een woning of bijvoorbeeld wanneer er binnen wordt gerookt. Ook kan het zijn dat u bent verhuisd en dat de plafonds wel een kleurtje kunnen gebruiken. Dan is het een goede keuze om het plafond te laten verven. Er zijn diverse soorten verf geschikt voor plafonds, waardoor het verstandig is om u eerst te verdiepen in de mogelijkheden. Laat u door een schilder informeren en laat het schilderen aan hem over of vraag om tips. Via het contactformulier vraagt u vrijblijvend diverse offertes aan. Na ontvangst van uw aanvraag zetten wij deze door naar maximaal 6 schilders bij u uit de regio. Het is aan u om de aanbiedingen op uw gemak met elkaar te vergelijken.

Soort verf kiezen

Er zijn veel diverse soorten verf beschikbaar voor het schilderen, sauzen of spuiten van plafonds. Een soort verf die het meest gebruikt wordt bij het schilderen van plafonds is latex verf. Latex is goedkoop en gemakkelijk om schoon te houden. Ook is het een optie om muurverf te gebruiken. In vochtige ruimtes is acrylverf meer geschikt. Naast acryl en latex bestaat er ook nog renovatieverf, wat vooral gebruikt wordt bij aanslag door nicotine en vochtplekken. Ook kunt u kiezen voor een structuurverf, wat plafonds structuur geeft, zoals de naam al zegt. Als u uw plafond wilt laten sauzen of verven, is het verstandig om advies te vragen aan een schilder naar welke verf geschikt is.

Sauzen of spuiten?

Doordat een plafond op diverse manieren vernieuwd kan worden, moet u ook hier een keuze in maken. Het is namelijk mogelijk om plafonds te sauzen en verven of te spuiten. In principe kunt u met het schilderen van uw plafond met latex zelf aan het werk met een telescoopsteel, maar als u kiest voor spuiten is het verstandig om dit over te laten aan een professionele schilder. Bij het spuiten van plafonds wordt een bepaalde techniek toegepast die enige kennis vereist. Ditzelfde geldt voor het verven van plafonds, maar verven is over het algemeen makkelijker dan spuiten. Een vakman informeert u graag over de mogelijkheden voor zowel verven als spuiten.

Gratis offertes vergelijken

Nicotine aanslag of vochtplekken? Renovatieverf

Een goede reden om een plafond te schilderen, is wanneer er sprake is van nicotine aanslag of vochtplekken. In dit geval is het verstandig om een plafond te witten met speciale renovatieverf. Latex is in dit soort gevallen vaak niet genoeg. Renovatieverf is een speciaal soort verf, die eigenlijk een soort voorbehandeling is. Het zorgt ervoor dat de vervuilde plekken volledig worden bedekt, zodat het plafond na het witten er weer zo goed als nieuw uitziet. Ook voor het schilderen met renovatieverf geldt dat u dit het beste over kan laten aan een professionele binnenschilder, voor een resultaat zonder strepen en plekken. Vraag snel een vrijblijvende offerte aan.

Zelf plafond schilderen

In plaats van het inschakelen van een professionele schilder voor het verven van uw plafond, is het ook een optie om zelf uw plafond te schilderen. Kies voordat u begint met sauzen de juiste soort verf, zoals latex- of structuurverf, of juist muurverf, waarna u met een telescoopsteel het plafond kunt verven. Het witten met een telescoopsteel is een inspannende klus, waardoor u er verstandig aan doet om op tijd rust te nemen. Zorg ervoor dat de stroken goed overlappen, zodat u het schilderen zonder strepen doet. Ziet u het niet zitten om het plafond zelf te verven met muurverf of structuurverf? Vraag dan een schilder voor het witten zonder strepen.

plafond schilderen

Werken boven uw macht

Om het plafond te verven, moet u boven uw macht verven. Dit kan erg zwaar zijn, zeker wanneer u dit niet gewend bent. Ook om te schilderen met muurverf of structuurverf en om het witten goed te doen en zonder strepen is erg lastig wanneer u bezig bent met het werken boven uw macht. Daarom is het ook verstandig om een professional in te schakelen voor het schilderen met een telescoopsteel, aangezien een schilder vaak precies weet hoe dit goed en zonder strepen kan. Uiteraard geven wij u ook graag tips voor het verven van uw plafond met muurverf of structuurverf en met behulp van een telescoopsteel, of over het stucen van het plafond.

Vrijblijvend offertes aanvragen

Af en toe kunnen plafonds wel een opknapbeurt gebruiken, wanneer er bijvoorbeeld vochtplekken of aanslag door nicotine zichtbaar is. Ook kan het zijn dat u gewoon een andere kleur wilt, is het een goede keuze om te verven. Het schilderen of sauzen kan bijvoorbeeld met muurverf of structuurverf. Wilt u tips voor het schilderen zonder strepen, tips over het verven met een telescoopsteel of tips voor het werken boven uw macht? Dan helpen wij u graag verder. Ook brengen wij u graag in contact met een schilder die het schilderen en witten voor u uitvoert. Vul daarom snel het contactformulier in en ontvang een vrijblijvende offerte.