Stucwerk
 

Stucwerk aanbrengen

Wilt u stucwerk aanbrengen? U kunt hiervoor gebruik maken van het werk van een stukadoor, maar u kan ook zelf flink wat klaarspelen. Arie van de Velde legt u uit hoe u moet stucen. Stucwerk kan u toepassen in veel verschillende varianten, zoals spachelputz. We leggen tevens uit wat de prijzen m2 bedragen. Benieuwd naar de prijzen? Via het contactformulier vraagt u vrijblijvend diverse offertes aan. Na ontvangst van uw aanvraag zetten wij deze door naar maximaal 6 stukadoors bij u uit de regio. Het is aan u om de aanbiedingen op uw gemak met elkaar te vergelijken.

Hoe breng ik stucwerk aan?

Het is in feite heel gemakkelijk om te stucen. Om te beginnen zorgt u voor een schone ondergrond. Deze dient vrij te zijn van vet. U bevestigt geleidelatten verticaal tegen de muur. De regel: hoe dik de lat is, hoe dik uw stucwerk wordt. Hierna houdt u een spaarbord met specie tegen de muur. Dit schuift u met een spaan naar boven. Tussen de latten dient voldoende specie te zijn. Met een rechte lei reit u het stucwerk met een zigzaggende beweging af. Is de specie aangetrokken? Dan verwijdert u de geleidelatten, en smeert u de uithollingen dicht. Geef het geheel 1 tot 2 uur om af te reien. Hierna schuurt u het met cirkelende bewegingen dicht met behulp van een schuurbord.

Wat kost stucen?

De prijzen m2 verschillen per type stucwerk. Een stukadoor zal hogere prijzen m2 rekenen voor microbeton (€155,-) dan voor spachelputz (€16-18,-). Dat spachelputz relatief goedkoop is, zegt overigens niets over de kwaliteit. Bekijk hier een overzicht van de prijzen m2:

  • Spack spuiten: €9,- tot 11,-
  • Plafond stucen: €14,- tot €17,-
  • Sausklaar stucwerk: €15,- tot €25,-.

Spachelputz

U leest het woord hier vaak, maar wat is spachelputz nu precies voor een materiaal? Het is een kunststofgebonden pleister, die zeer geschikt is voor buitenmuren, zoals terraswanden. Deze spachelputz is een combinatie van marmerkorrels en lijm. Het is een van de bekendste materialen waarmee een stukadoor kan stucen.

Gratis offertes vergelijkenStucwerk informatie ontvangen

Gratis informatie ontvangen

Maakt u toch liever gebruik van een professionele stukadoor? Dat kan bij Arie van de Velde! Wij sturen u gratis en vrijblijvend een extra uitgebreide lijst met prijzen m2 toe voor stucen. In deze offerte leggen we u tevens uit wat een stukadoor precies voor u kan betekenen. U vraagt een informatieofferte eenvoudig aan via het contactformulier. Wij sturen deze snel naar uw adres toe, zodat u alles te weten komt over stucwerk bij u in de regio!