meubels verven

Meubels verven

U kunt eenvoudig uw oude meubels opknappen door ze te verven. Hebt u een mooie grenen kast of grenen dressoir? Of een eiken tafel en bijpassende stoel? U kunt deze eenvoudig renoveren met bijvoorbeeld white wash, krijtverf of een wit kleurtje. U vindt hier een stappenplan over hoe u het opknappen en schilderen het beste aanpakt. Wilt u het opknappen toch liever laten doen door een schilder? Wij zijn een netwerk van erkende schildersbedrijven werkzaam over heel Nederland. Via het contactformulier vraagt u gratis en geheel vrijblijvend offertes aan van bedrijven uit uw regio. Na het invullen ontvangt u maximaal 5 offertes. U vergelijkt ze op prijzen en aanbod. Vervolgens kiest u zelf de schilder voorzien van de beste voorwaarden en de scherpste prijs voor uw klus!

Oude meubels verven: een tweede leven!

Hebt u meubels die nog van goede kwaliteit zijn maar waar u toch op uitgekeken bent? Opknappen en schilderen van oude meubels is een top idee. Wanneer u het opknappen en schilderen zelf doet bespaart u een hoop geld. Een mooie brocante kast of tafel in een winkel kopen is duur. Als u een grenen kast gaat pimpen in brocante stijl, dan bent u veel minder geld kwijt. Daarnaast hebt u vele opties indien u het opknappen zelf doet. Geef bijvoorbeeld een nieuwe kast of stoel een oude look of juist andersom. En wat dacht u van de eiken tafel en grenen stoel die u hebt geërfd? Na het wit schilderen van de meubels passen ze vast en zeker in uw interieur.

White wash & krijtverf

Een aantal populaire verfsoorten tijdens het opknappen van bijvoorbeeld teakhout meubels zijn white wash en krijtverf. Wanneer kalk in houten meubels trekt, geeft dit een mooi gebleekt effect. White wash bootst dit effect na. White wash geeft uw kast, tafel of stoel een licht en luchtig effect. White wash werkt vooral erg goed bij eiken meubelen, omdat eiken meubelen een open nerfstructuur hebben. Krijtverf heeft een unieke en fluweelachtige uitstraling. In krijtverf zitten meer pigmenten en krijt dan in gewone verf. Dit heeft als resultaat dat krijtverf goed dekt, mat is en diepe kleuren geeft. Naast krijtverf is kalkverf erg populair omdat deze natuurlijke soort levendige effecten geeft en erg milieuvriendelijk is.

Gratis offertes vergelijken

zelf meubels verven

Stap 1: Meubel reinigen

De eerste stap in het opknappen van meubels is het reinigen. Het is belangrijk dat de meubels schoon zijn voordat de verf aangebracht wordt. Haal allereerst eventuele sloten en dergelijke van de oude kast. Bij een tafel of stoel is dit onnodig. Haal al het stof van het meubel en ontvet vervolgens het meubel. Gebruik hiervoor bijvoorbeeld een verfreiniger. Ontvetten moet u altijd doen voordat u een meubelstuk schuurt. Wanneer u het ontvetten later doet is het mogelijk dat u vet juist het meubelstuk in schuurt. Na het ontvetten reinigt u het hout met behulp van lauwwarm water en eventueel aceton of ammonia.

Stap 2: Schuren

Wacht totdat de tafel, stoel of kast helemaal gedroogd is. Vervolgens is het tijd om de meubels te schuren. Zit er lak of was op de meubels? In dat geval moet u schuren, dit zorgt ervoor dat de nieuwe verflaag mooi en lang blijft zitten. Indien er nog lak of was op de stoel, tafel of kast zit, zal de nieuwe verflaag niet goed hechten of niet in het hout trekken. Het is tevens belangrijk dat u eerst schuurt wanneer de oude laag verf loslaat. Dicht tevens eventuele kieren, houtrot en gaten. Nadat u de kieren en gaten hebt opgevuld moet er opnieuw licht geschuurd worden.

Stap 3: Grondverf

Het volgende onderdeel tijdens het pimpen en schilderen is het aanbrengen van grondverf. Het aanbrengen van grondverf is erg belangrijk tijdens het pimpen. Dit zorgt ervoor dat de nieuwe laag goed hecht. Verdun de eerste laag grondverf op kaal hout met circa 5%. Als u dit doet dringt de verf beter in waardoor hij beter hecht. Schilder vanuit het midden naar de hoeken, hierdoor voorkomt u gedrup. Bij een groot meubel zoals een kast kunt u het beste beginnen bij de randen. Na het drogen van de grondverf schuurt u deze licht op en gebruikt u opnieuw verfreiniger voor het schoonmaken van het meubel.

Stap 4: Verven

Vervolgens bent u tijdens het pimpen eindelijk toe aan schilderen. Op dit moment heeft uw meubel al een hele andere look, maar nu mag u de uiteindelijke kleur schilderen. Dekt de eerste laag niet voldoende? Laat het drogen en begin vervolgens met het verven van een tweede laag. Wilt u uw meubels een moderne uitstraling geven? Schilder ze wit. Wanneer u een eiken of grenen meubel wit schildert geeft dit gelijk een hele frisse look. Bent u geen fan van wit? Als u een ruimte aan het restylen bent kunt u een tafel of stoel bijvoorbeeld lichtblauw verven in plaats van wit. Zo’n frisse kleur maakt een echte eyecatcher van het meubel.

Stap 5: Afronding

Na het verven is het tijd voor de afronding. Indien u tevreden bent over de uitstraling van de meubels dan laat u het hierbij. Het is echter tevens mogelijk om na het schilderen een meubelstuk een oude doorleefde uitstraling te geven. Het laatste laagje verf schuurt u door met schuurpapier. Doe dit op sommige plekken tot het hout en op andere plekken minder grof. Deze manier van pimpen resulteert in een look waarbij het lijkt alsof het meubel door vele jaren heen veel verflagen heeft gehad. Om het lagen effect te benadrukken is het aanbrengen van een andere kleur verf eventueel mogelijk.

Meubels verven zonder schuren

Wilt u meubels opknappen en verven zonder ze eerst te schuren? Het verwijderen van de oude laag is niet altijd noodzakelijk. Indien de oude verflaag nog in goede staat is dan is het laten zitten mogelijk. Bij glanzende lak kunt u alleen even de glans eraf schuren. Op sommige soorten is het zelfs beter om een laklaag te laten zitten. Dit is bijvoorbeeld het geval bij bloedend eiken hout. In dat geval kunt u tijdens het pimpen direct beginnen met schilderen. Het is belangrijk dat u begint met verven op een schone en poreuze ondergrond. Of de ondergrond geschuurd moet worden is aan uzelf.

Meubels laten verven

Wilt u graag uw meubels opknappen maar ziet u zelf schilderen niet helemaal zitten? Huur een schilder in voor het pimpen van uw meubels met bijvoorbeeld white wash. Voordat u het weet zijn uw eiken of grenen meubelstukken helemaal wit. Passend bij uw Scandinavische interieur. Of wat dacht u van een geel dressoir als een echte eyecatcher? Alles is mogelijk. Indien u het pimpen en verven overlaat aan een schilder bent u verzekerd van vakwerk. Uw meubels zien er weer nieuw uit en u zult er lang van kunnen genieten. Neem gerust contact op tijdens het zoeken van een vakman die uw meubels kan pimpen en verven.

Hulp nodig? Vergelijk gratis offertes!

Het opknappen en schilderen van meubels is een leuke en goedkope manier om ze een andere look te geven. Als u uw grenen schommelstoel wilt laten verven met een laagje krijtverf dan zit u hier goed. Wat voor meubels u ook wilt opknappen en schilderen, wij nemen het u graag uit handen. Wij zijn een netwerk van ervaren en erkende schilders. Na invullen van het offerteformulier ontvangt u meerdere offertes van ons. De offertes vergelijkt u op prijzen en aanbod. Vervolgens kiest u zelf de schilder voorzien van de beste voorwaarden en de laagste prijs. Onze vakmannen doen het opknappen en schilderen van uw meubels graag!

meubel schilderen