schilderwerk prijzen

Schilderwerk prijzen

Eens in de 4 á 5 jaar is het nodig dat er een schilder bij u langs komt. Schilderwerk zorgt ervoor dat uw huis er weer verzorgd uitziet, hiernaast heeft het een beschermende functie. Een schilder wordt betaald per uur of per m2. Bij schilderwerk aan een groot oppervlak zoals een plafond wordt vaak een prijs per m2 gerekend. Een prijs per uur wordt meestal gerekend bij klussen waarbij meer nauwkeurigheid nodig is, zoals raamkozijnen. Verder bestaan de kosten uit onder andere verf en materiaal. Wij zijn een netwerk van schilders. Bij ons vraagt u vrijblijvend meerdere offertes (maximaal 6) aan bij schilders uit ons netwerk. Door de prijsopgaven met elkaar te vergelijken kunt u altijd voor de beste voorwaarden en de laagste prijzen kiezen. Op die manier bespaart u tot 30% op uw investering.

Buitenschilderwerk

Buitenschilderwerk zorgt voor een mooie afwerking van uw huis en werkt tevens als bescherming tegen de weersomstandigheden. Het schilderen van uw gevel behoort tot buitenschilderwerk, maar ook het schilderen van kozijnen en deuren, schuttingen, schuurtjes of een dakkapel. De kosten van een buitenschilder liggen vaak iets hoger. Bij buitenschilderwerk is namelijk speciale verf nodig evenals extra materiaal zoals een hoogwerker of steiger. Bij buitenschilderwerk liggen de prijzen rond de €35,- tot €40,- per m2 of €40,- tot €50,- per uur. Bij een appartement liggen de prijzen voor de gehele klus rond de €1.000,-, een tussenwoning: €1.500,-, een twee onder één kapwoning: €3.000,- en een vrijstaand huis: €6.000,-.

Binnenschilderwerk

Het binnenschilderwerk moet eens in de 7 jaar vernieuwd worden. Verkleuring, loslatende verf, scheurtjes en blaasjes wijzen er allemaal op dat uw binnenschilderwerk aan vernieuwing toe is. Binnenschilderwerk zorgt ervoor dat uw huis er weer mooi uitziet. Daarnaast beschermt binnenschilderwerk tegen slijtage, schimmels en vocht. Een binnenschilder kan vele werkzaamheden verrichten. Bij binnenschilderwerk horen onder andere het schilderen van muren, deuren, keukenkastjes, het plafond of uw trap. De kosten van een binnenschilder bedragen ongeveer €30,- tot €35,- per m2 of €35,- tot €40,- per uur. Bij deze prijs inbegrepen zit het loon van de binnenschilder en de kosten voor de verf en het materiaal.

Gratis offertes vergelijken

Kosten verf per m2

U hebt de keuze uit vele verschillende soorten verf, allen met verschillende toepassingen en prijzen. Grondverf wordt gebruikt als onderlaag. De prijs van grondverf ligt tussen de €20,- en €40,- per liter. Per liter kunt u ongeveer 8 tot 12 m2 schilderen. Dekkende verf is geschikt bij schilderwerken binnen en buitenshuis. De prijzen van deze soort liggen tussen de €20,- en €50,- per liter. Met één liter kunt u tussen de 3 en 16 m2 schilderen. Latex wordt gebruikt bij sauswerk. De prijs van latex ligt tussen €5,- en €15,- per liter, met één liter schildert u 3 tot 10 m2.

Onderhoudscontract schilderwerk

Uw schilderwerk moet altijd bijgehouden worden, het onderhoud kost veel tijd. Als u hier geen tijd of zin in hebt dan is het wellicht een goed idee om een onderhoudscontract af te sluiten. Met een onderhoudscontract betaalt u maandelijks een vast bedrag zodat een schilder vast omschreven werkzaamheden uitvoert. Eens in de zoveel tijd komt de schilder bij u langs om onderhoud uit te voeren. De prijs van een onderhoudscontract hangt af van de hoeveelheid schilderwerk. Voordat u het onderhoudscontract afsluit bepaalt u met de schilder de duur van het contract en de prijs per maand.

Houtrot laten herstellen

Wanneer u het schilderwerk niet bijhoudt, is het mogelijk dat schimmel ontstaat. Schimmel kan erg schadelijk zijn wanneer het resulteert in houtrot. Houtrot komt vaak voor bij kozijnen, het betekent echter niet dat uw gehele kozijnen direct vervangen moeten worden. Een buitenschilder kan de houtrot verwijderen en het kozijn repareren. Het is belangrijk om dit zo snel mogelijk te doen om hogere kosten te voorkomen. De prijzen van het verwijderen van houtrot verschillen per situatie. Het hangt bijvoorbeeld af van de hoeveelheid houtrot en hoeveel er hersteld moet worden van het kozijn. Wilt u graag een indicatie van de prijzen? Vraag dan vrijblijvend offertes aan.

Kosten winterschilder

Als u wilt besparen op de kosten van een schilder dan is het inhuren van een winterschilder wellicht een idee. Een winterschilder kan uw schilderwerken doen in de periode van 21 november tot 21 maart. In deze periode hebben schilders minder klussen, om toch werk te houden schilderen ze met een korting. Een winterschilder kan zowel uw binnen- als uw buitenschilderwerken doen. Bij buitenschilderwerk gebruikt de schilder een speciale verf geschikt voor aanbrengen bij lage temperaturen. Een winterschilder werkt vaak met een standaard korting die oploopt tot 30% van de gewoonlijke kosten. Hierdoor is het mogelijk om aanzienlijk op de kosten te besparen.

kosten schilder

Zelf schilderwerk voorbereiden

Door voorbereidend werk te doen op uw schilderwerk bespaart u op de kosten en zorgt u ervoor dat het schilderwerk goed hecht. Allereerst is het belangrijk dat de ondergrond niet beschadigd is. Is deze dat wel? Repareer deze dan met bijvoorbeeld een vulmiddel. Op het moment dat meer dan 25% van de oude verflaag slecht of versleten is, is het goed idee om de verflaag te verwijderen. Een schilder heeft namelijk meer werk nodig om dit te herstellen. Is de ondergrond vet? Door te ontvetten zal de grondverf beter hechten. Om betere grip te krijgen kunt u ook eerst schuren of een grondverf aanbrengen.

Besparen door offertes te vergelijken

U begrijpt dat er vele verschillende soorten schilderwerk zijn, allen tegen andere prijzen. Door het aanvragen van een offerte krijgt u een prijsindicatie van het schilderwerk. Hierdoor heeft u beter inzicht op wat een klus kan gaan kosten. Als u op zoek bent naar schilderwerk van hoge kwaliteit tegen een lage prijs zit u bij ons goed. Wij zijn een netwerk van schilders met jarenlange ervaring. Via het contactformulier vraagt u bij ons meerdere offertes aan. Door ze met elkaar te vergelijken kunt u altijd voor de schilder met de beste voorwaarden en de laagste prijs kiezen. Het aanvragen van offertes is kosteloos en geheel vrijblijvend, u zit nergens aan vast. Wij helpen u graag bij uw schilderwerk!