schilder in Doetinchem

Schilder Doetinchem

Een ervaren schilder kan een hoop betekenen op het gebied van schilderwerk in en rond uw huis in Doetinchem. Geef uw deuren en kozijnen de bescherming die ze nodig hebben door de buitenschilderwerken uit te laten voeren, of verander de uitstraling van uw woonkamer door een frisse kleur op de muren te schilderen.

Woont u in Doetinchem en bent u benieuwd wat een ervaren schilder voor u kan betekenen? Op deze pagina vindt u meer informatie over de diverse schildersklussen die u kunt uit laten voeren door de ervaren schilders uit Doetinchem. Vergelijk vrijblijvend offertes van diverse vakmannen, zodat u verzekerd bent van de beste prijs.

Voordelen van onze service

Onze service heeft een aantal voordelen: met het vergelijken van offertes krijgt u een inzicht in de prijzen van verschillende aanbieders. Kies de schilder die het beste bij u past en bespaar zo tot wel 40% op de kostprijs. Het aanvragen van offertes is gratis en helemaal vrijblijvend!

 • Vergelijk schilders uit (omgeving) Doetinchem
 • U ontvangt maximaal 5 offertes
 • Vergelijk deze offertes & bespaar!
Gratis offertes vergelijken

U ontvangt maximaal 5 vrijblijvende offertes.Aanvraag voor:
schilder kosten Doetinchem

Wat kost een schilder?

Als u het slim aanpakt hoeft een schilder uit uw eigen regio niet eens heel veel geld te kosten. De meeste schilders hanteren een vast tarief per vierkante meter. Een buitenschilder hanteert een bedrag van gemiddeld €35,- tot €40,- per vierkante meter. Dat is inclusief BTW, verf, het benodigde materiaal en de arbeidskosten. Voor een binnenschilder ligt deze prijs rond de €30,- tot €35,- per vierkante meter. Wanneer het gaat om klussen die iets meer tijd vereisen, zoals het verven van raamkozijnen en trappen, wordt er vaak een uurtarief gehanteerd. Voor binnenschilderwerk ligt dit rond de €35,- tot €40,- per uur en voor buitenschilderwerk betaalt u gemiddeld €40,- tot €50,- per uur.

prijzen van schilderwerk

Prijzen voor verschillende soorten schilderwerk

De inzet van schilders voor het uitvoeren van uw schilderwerken brengt natuurlijk enige kosten met zich mee. De prijzen voor de diverse klussen kunnen echter flink verschillen. Dit heeft vooral te maken met de precisie die vereist is. Heeft u een beperkt budget en wilt u een groot oppervlak laten aanpakken? Dan is het bijvoorbeeld verstandig om te vragen naar spuitwerk. Hiermee kan de schilder in korte tijd grote oppervlakken behandelen, waardoor dit een erg voordelige schildertechniek is. Dit kost ongeveer €6,- tot €10,- per vierkante meter. Met sausen wordt de traditionele schildertechniek gebruikt. Hiervan liggen de kosten iets hoger, rond de €10,- tot €15,- per vierkante meter.

Prijstabel: kosten per type schilderwerk

Type schilder/schilderwerkPrijzen inclusief verf, materiaal en BTW*
Binnenschilder (binnenschilderwerk)
Per m²€30,- tot €35,-
Per uur€35,- tot €40,-
Plafond/muren spuiten€6,- tot €10,- per m²
Plafond/muren sausen€10,- tot €15,- per m²
Trap€35,- tot €40,- per uur
Buitenschilder (buitenschilderwerk)
Per m²€35,- tot €40,-
Per uur€40,- tot €50,-
Gevel (buitenmuur)€35,- tot €40,-per m²
Kozijnen€35,- tot €50,- per uur
Deuren€120,- per deur
Dakkapel€550,- voor dakkapel, inclusief kozijnen

* Let op: dit zijn gemiddelde prijzen. De exacte kosten zijn afhankelijk van diverse factoren. Vraag dus gratis en vrijblijvend offertes aan.

Benieuwd naar de prijzen en mogelijkheden?

Vraag gratis en vrijblijvend offertes aan en bespaar op de totaalprijs!

Gratis offertes aanvragen

Welke factoren beïnvloeden de prijs?

Zoals u waarschijnlijk duidelijk is, wordt de totaalprijs beïnvloed door een aantal belangrijke factoren. Allereerst spelen de arbeidskosten een grote rol. Deze verschillen per schildersbedrijf, dus hier kunt u eenvoudig op besparen dankzij het vergelijken van offertes. Doordat u inzicht krijgt in de kosten van diverse schilders uit de regio, kiest u eenvoudig de schilder die u het scherpste aanbod doet. Daarnaast spelen uiteraard de aard van de schilderwerken een belangrijke rol en de materiaalkosten. Wilt u graag weten wat uw schilderklus u precies gaat kosten? Dan raden wij u aan vrijblijvend een aantal offertes aan te vragen.

Verlaagd btw-tarief op schilderwerk

Overweegt u om schilders in te schakelen en is uw woning ouder dan 2 jaar? Dan hebben wij goed nieuws: u betaalt over al het schilderwerk slechts 6% BTW in plaats van de gebruikelijke 21%. Dit verlaagde BTW-tarief is geldig op alle onderdelen omtrent de schilderklus: de arbeidsuren en de materiaalkosten. Ook over alle voorbereidende werkzaamheden, zoals het schuren en voorbehandelen van het oppervlak, betaalt u slechts 6% BTW. Een belangrijke voorwaarde hiervoor is dat het gaat om een permanente bewoning: voor het beschilderen van vakantiewoningen betaalt u dus wel het standaard BTW-tarief. Vraag één van de schilders uit ons netwerk om meer informatie of kijk op de website van de belastingdienst.

Wanneer is opnieuw schilderen nodig?

Klanten vragen ons geregeld wat de gemiddelde levensduur van het schilderwerk is. Dit verschilt per situatie: buitenschilderwerk gericht op het zuiden of westen is bijvoorbeeld sneller aan vervanging toe dan schilderwerken die gericht zijn op het noorden of oosten. In principe gaan buitenschilderwerken gemiddeld 5 jaar mee. Wanneer dit beschadigd raakt, begint te bladderen of als er blaasjes in het schilderwerk verschijnen kan het voor de 5 jaar al verstandig zijn om dit bij te werken. In het geval van binnenschilderwerk houden schilders een gemiddelde levensduur aan van 7 jaar. Bent u benieuwd of u de raamkozijnen al opnieuw moet laten verven? Vraag een schildersbedrijf uit Doetinchem dan om een persoonlijk advies.

Tips om te besparen op schilderkosten

Met het vergelijken van offertes bent u verzekerd van het beste aanbod tegen de scherpste prijzen. Omdat het uurtarief van elke schilder verschilt, is het vergelijken namelijk een goede manier om de meest goedkope schilders uit uw eigen omgeving te vinden. Onze ervaring leert dat klanten op deze manier al snel 40% op de totaalprijs besparen. Er zijn echter nog andere manieren waarop u kunt besparen op de schilderkosten. Het inschakelen van een winterschilder is hier een voorbeeld van, maar u zou eventueel ook voorbereidende werkzaamheden zelf uit kunnen voeren. Zo bespaart u het schildersbedrijf een hoop tijd, waardoor de arbeidskosten een stuk lager zullen uitvallen.

voordelen winterschilder Doetinchem

De voordelen van een winterschilder

Bij menig schildersbedrijf is het tegenwoordig mogelijk om een winterschilder in te huren. Een winterschilder voert precies hetzelfde werk uit als een standaard schilder, maar dan in de wintertijd en tegen aantrekkelijke prijzen. Het nadeel van het inhuren van de winterschilder is dat u het risico loopt op een langere klustijd, wat zal leiden tot iets meer overlast. Wilt u meer weten over de mogelijkheden van een winterschilder, en de voordelen ten opzichte van schilders die het hele jaar doorwerken? Vul dan snel het contactformulier in.

 • Een winterschilder heeft een flexibel rooster en is op vele momenten inzetbaar
 • Uw huis is helemaal klaar voor het voorjaar
 • Omdat winterschilders werken voor een gereduceerd tarief bespaart u flink op de schilderkosten
schildersbedrijf offerte

Vrijblijvend offertes aanvragen

Zoekt u naar iemand die u helpt met het aanpakken van de keukenkastjes? Wilt u het gevelaanzicht verbeteren maar hebt u geen idee waar u moet beginnen? Wilt u graag diverse schildersbedrijven uit Doetinchem met elkaar vergelijken? Bij ons netwerk bent u aan het juiste adres.

Geef uw wensen in het contactformulier zo nauwkeurig mogelijk aan. Op deze manier krijgt u diverse offertes op maat toegestuurd! Vergelijk de prijzen en kies het schildersbedrijf dat het beste bij u past.

Gratis offertes aanvragen

Binnenschilderwerk

Met de term binnenschilderwerk doelen wij op alle schilderklussen die binnenshuis worden uitgevoerd: het spuitwerk op wanden en plafonds, het verven van de trappen en het lakken van meubels en binnenkozijnen. Eén van de belangrijkste functies van het binnenschilderwerk is het verbeteren van de uitstraling. Door het schilderwerk goed op te knappen zal uw woongenot daarom flink stijgen. Bovendien liggen de kosten relatief laag, vergelijken met de schilderklussen die buiten worden uitgevoerd. Bent u benieuwd naar de mogelijkheden? Of zoekt u schilders uit de omgeving die u kunnen bijstaan met uw schilderklus? Vraag dan via het contactformulier naar de mogelijkheden en prijzen.

muren schilderen in Doetinchem

Muren schilderen

Het beschilderen van muren is één van de meest uitgevoerde klussen in Doetinchem. U heeft doorgaans de keuze uit spuit- of sauswerk. Sausen is de meest traditionele schildertechniek. Dit wordt gedaan met kwasten of rollers en levert een mooi resultaat op. Wel kost het sausen relatief veel tijd, waardoor de kosten vaak ook een stuk hoger liggen. Spuitwerk is een relatief nieuwe techniek. Met behulp van een spuitmachine wordt de verf in korte tijd op het oppervlak gespoten. Deze methode is snel en efficiënt af te handelen en doordat de verf in een dunne laag kan worden aangebracht is de droogtijd relatief kort.

plafond verven Doetinchem

Plafond schilderen, een opfrisbeurt

Voor het schilderen van een plafond gelden enkele regels ter voorbereiding, die ervoor zorgen dat de klus snel en vakkundig wordt afgehandeld. Zo is het bijvoorbeeld belangrijk dat u de ruimte vrijmaakt, en dat u de stroom uitschakelt. Verwijder ook de lampen van het plafond, maar laat de kroonsteentjes zitten. Tot slot adviseren wij om de blijvende meubels en vloer af te dekken met schildersplastic om deze te beschermen. Het plafond verdeelt u het beste in vierkante vlakken. Zo weet u precies welk deel van het plafond u al gehad heeft en kunt u bepalen hoe dik de eerste laag wordt.

Trap schilderen voor een nieuwe uitstraling

Het verven van de trap is één van de meest gevreesde klussen bij doe-het-zelvers. Het te behandelen oppervlak lijkt misschien niet heel groot, maar dat is het wel. Bovendien bestaan de traptreden uit vele kleine hoekjes die lastig te bereiken zijn, wat het werk niet aantrekkelijker maakt. De schilders uit ons netwerk in Doetinchem beschikken over de juiste hulpmiddelen waarmee ook uw traptreden in een mum van tijd zijn bijgewerkt. Bovendien weet u in dat geval zeker dat de schilder gebruik maakt van een verf die geschikt is voor de traptreden. Zo verkleint u de kans op uitglijden.

Vloer verven

De vloer bepaalt in grote mate de sfeer van uw woning in Doetinchem. Overweegt u dus om uw houten, betonnen of tegelvloer te witten of een ander kleurtje te geven? Dan creëert u een nieuwe uitstraling. De winterschilder behandelt, tegen gereduceerd tarief, de (houten) vloer in iedere gewenste kleur. Doordat het schildersbedrijf met kwaliteitsmerken werkt geniet u jarenlang van uw slijtvaste vloer. De vloer van een kleur voorzien is een relatief goedkope methode, maar geeft een indrukwekkend resultaat. Probeert u het werk zelf? Vraag dan altijd het schildersbedrijf om advies. Zo weet u zeker dat u de juiste producten gebruikt. Daarnaast ontvangt u handige tips.

Latex spuiten

Wanneer u de muren van uw woon- of slaapkamers graag van een nieuw kleurtje wil voorzien, zonder hiervoor hoge prijzen te betalen, dan is het wellicht verstandig eens te kijken naar de opties voor het spuiten van latex. Dit muren is een klus die u over dient te laten aan één van de erkende schilders uit ons netwerk, maar de prijzen liggen zeer laag. Deze klus begint bij een prijs rond de €6,- per vierkante meter, en varieert afhankelijk van het soort latex. Hoe groter de afmetingen van de muren, hoe lager de prijzen zullen worden.

Meubels verven

Voor houten meubels geldt eveneens dat u deze regelmatig dient te onderhouden, om zo de levensduur van het materiaal te verlengen. Verf, beits of lak de meubels en ze blijven als nieuw. Het leuke van meubels is dat u deze met een nieuwe kleur of juist door ze enkel te lakken of beitsen van een volledig nieuwe uitstraling zult voorzien. Wil u graag het interieur in uw woning in Doetinchem aanpassen, maar hebt u maar een beperkt budget? Overweeg dan om de meubels bij te werken. Met een beperkt budget creëert u zo een geheel veranderde woon- of slaapkamer. Wij helpen u hierbij met plezier.

Schilderwerk buiten

Het buitenschilderwerk omvat alle schilderwerken die buiten worden uitgevoerd. Hierbij kunt u onder meer denken aan het lakken van de kozijnen en deuren, maar het is ook mogelijk om de dakgoten en zelfs de buitenmuur te laten behandelen. Het opknappen van het schilderwerk heeft een positief effect op de uitstraling van het huis in Doetinchem, maar wat wellicht belangrijker is, is de beschermende functie. De verflaag dient als beschermlaag voor het houtwerk. Het houtwerk wordt namelijk aangetast door neerslag. De verflaag zorgt ervoor dat dit zoveel mogelijk voorkomen wordt. Is uw schilderwerk buiten aan vervanging toe? Schakel dan een erkend schildersbedrijf uit Doetinchem in.

kozijnen schilderen Doetinchem

Kozijnen schilderen

Bent u niet zo’n klusser, maar zijn uw kozijnen wel aan nieuw likje verf toe? Vraag een erkend schildersbedrijf dan om hulp. Zij nemen het schuren en schilderen van de kozijnen graag van u over, zodat de schilderwerken op het kozijn weer volledig in orde zijn. Ter voorbereiding zullen de schilders het hout schuren en ontvetten, waarna minimaal één laag grondverf wordt aangebracht. Heeft u geen houten, maar kunststof kozijnen? Ook deze kunt u, indien gewenst, laten schilderen. Hierbij is het wel van groot belang dat de juiste verfsoort gebruikt wordt, en dat het kunststof goed wordt voorbereid. Ook dit kan een schildersbedrijf uit Doetinchem voor u uitvoeren.

binnendeuren en buitendeuren verven

Deuren verven

Naast het kozijn, heeft ook de voordeur veel te verduren. Deze wordt continu blootgesteld aan de diverse weersomstandigheden, en daarom moeten ook buitendeuren goed beschermd worden tegen vocht. Een schildersbedrijf zal een aantal voorbereidende werkzaamheden uitvoeren. Zo wordt het oppervlak van de deur gecontroleerd op houtrot en beschadigingen. Wordt er houtrot gevonden? Dan zal het schildersbedrijf dit eerst herstellen met een houtrotvuller. Als het hout nog in goede staat dan begint de schilder met het reinigen en behandelen van het oppervlak. U heeft doorgaans de keuze uit beits, of verf. De beits zal in het hout trekken en werkt vochtregulerend terwijl de verflaag juist op het hout komt te liggen. U leest hier meer over het verven van deuren.

Buitenmuur schilderen

Een goed geverfde buitenmuur zorgt ervoor dat het exterieur van uw woning in topstaat is. Kiest u een nieuwe kleurtint? Dan geeft u uw buitenmuur een compleet nieuwe uitstraling. De schilder van het schildersbedrijf uit Doetinchem gebruikt altijd dampopen verf. Eventueel vocht wat zich in de buitenmuur bevindt verdampt dan gewoon naar buiten. Zo behoudt u de prachtige verflaag en gaat het niet barsten. Doordat het schildersbedrijf vuilwerende kwaliteitsverf gebruikt gaat de verf twee keer zo lang mee als de goedkopere varianten. Een goed geschilderde buitenmuur zorgt voor een waardevermeerdering van uw woning in Doetinchem. Vraag nu vrijblijvend meerdere offertes aan van schilders uit uw regio.

Dakkapel schilderen, voor bescherming en uitstraling

Voor het schilderen van de dakkapel heeft u over het algemeen de hulp van een erkend schilder nodig. Dit komt vanwege de positie van de dakkapel en de invloed die dit heeft op het materiaal dat gebruikt moet worden en de benodigde klusduur. Een erkend vakman uit Doetinchem kan de dakkapel door de week renoveren terwijl u naar het werk bent. U zult al snel weer profiteren van een optimaal wooncomfort. Schakel een winterschilder (met onderhoudscontract) in wanneer u wil besparen op de kosten van het schilderwerk. Door de dakkapel regelmatig bij te werken zorgt u bovendien voor het behoud van de garantie en een langere levensduur.

U zoekt een professionele schilder in Doetinchem?

Vraag gratis en vrijblijvend offertes aan en bespaar tot wel 40% op de totaalprijs!

Gratis offertes aanvragen
dakgoten laten schilderen

Dakgoten schilderen, verleng de levensduur

Ziet u het niet zitten om de steiger of trap op te klimmen om de dakgoten te onderhouden? Of zou u de welverdiende vakantiedagen het liefst willen behouden? Dan is het noodzakelijk om een schildersbedrijf in te huren. Het is van belang dat de dakgoten van een goede verflaag zijn voorzien. De dakgoten worden dan optimaal beschermd tegen de weersinvloeden en gaat veel langer mee. U voorkomt houtrot en zorgt ervoor dat de uitstraling van uw huis optimaal blijft. Advies: schilder elke vijf jaar uw dakgoten. Het schildersbedrijf geeft u advies over de mogelijkheden en zorgt voor maximaal effect, tegen een aantrekkelijke prijs. Een winterschilder voert deze schilderklus tegen een gereduceerd tarief voor u uit. U leest hier meer over het schilderen van dakgoten.

tuinhuis verven

Tuinhuis: beitsen of verven?

Evenals de dakkapel, deuren, buitenmuur, dakgoten en kozijnen vraagt ook het tuinhuis om regelmatig onderhoud. Achterstallig onderhoudswerk leidt in de meeste gevallen tot verschillende vochtproblemen en daarmee tot een versnelde veroudering van de bouwconstructie. Voor het onderhoudswerk aan het tuinhuis hoeft u niet perse te kiezen voor een schilderlaag, ook het beitsen of lakken van de planken is een optie. Met name beits is tegenwoordig zeel populair bij inwoners uit Doetinchem. Dit komt doordat de beits zowel vocht- als uv-bestendig is. Kiest u voor lak als coating? Bestel dan een hoogkwalitatieve variant bij een erkend schildersbedrijf. Sluit eventueel een onderhoudscontract af voor periodieke onderhoudsondersteuning.

Schilderwerk onderhouden

Als u de optimale levensduur van het schilderwerk wilt behalen, dan is het noodzakelijk om dit goed te onderhouden. Wij raden u aan de kozijnen of deuren eens per jaar goed te reinigen met een vaatdoek en een sopje. Controleer het houtwerk dan direct op eventuele beschadigingen. Door deze tijdig te herstellen voorkomt u grotere problemen, zoals houtrot. Als er echt grote beschadigingen ontstaan zijn, dan raden wij u aan contact op te nemen met één van de schilders uit Doetinchem. Hij kan u verder helpen met het herstellen of bijwerken van de verflaag.

Houtrot verwijderen

Voordat u kunt beginnen met het schilderwerk van keukenkastjes, kozijnen of ander houtwerk is het noodzakelijk om het hout te schuren en houtrot te verwijderen. De houtrot wordt veroorzaakt door vocht in het hout, en heeft als gevolg dat de draagkracht van het materiaal vermindert. Door de rot te verwijderen gaat het schilderwerk langer mee. Het verwijderen van houtrot is een klus die u eventueel eigenhandig kunt oplossen. Daarvoor moet u eerst de oude verf verwijderen en de rot eruit hakken. Daarna is het nodig om het gat op te vullen met een speciaal vulmiddel. Hierna kan het houtwerk weer opnieuw geschilderd en afgewerkt worden.

Welk vertrek schilderen?

Bij het inschakelen van een schildersbedrijf bepaalt u zelf welke kamers in huis u wilt laten behandelen. Natuurlijk is het tevens een optie om het gehele huis in één keer te laten schilderen, bijvoorbeeld wanneer u net een pand in Doetinchem heeft gekocht en binnenkort wil verhuizen. Bij het behandelen van de woonkamer, keuken of hal ontvangt u van de professionele schilders bovendien een persoonlijk kleurenadvies zodat u zeker weet dat u de juiste keuze neemt. U heeft in principe de keuze uit elke beschikbare kleur, indien noodzakelijk kan het schildersbedrijf een kleur voor u mengen. Benieuwd naar de prijzen en mogelijkheden? Vergelijk gratis offertes.

binnenschilderwerk Doetinchem

Woonkamer

Een schildersbedrijf wordt regelmatig ingezet voor het sausen van de woonkamer. Door te kiezen voor spuitwerk, vallen de totale schilderkosten een stuk lager uit dan wanneer u het geheel op traditionele wijze wilt laten sausen. Kies voor lichte kleuren als u de ruimte groter wilt doen lijken en juist voor donkere kleuren als u een knusse sfeer wilt creëren.

Keuken

Met het verven van de keukenkasten wordt een keukenrenovatie volledig overbodig. Door alleen de kastdeurtjes een andere kleur te geven, krijgt u het idee alsof de complete ruimte getransformeerd is. Wij raden u aan deze klus over te laten aan een erkend schildersbedrijf. Alleen dan bent u verzekerd van een strak resultaat waar u volledig tevreden mee zult zijn.

Badkamer

Heeft u lekkage in uw badkamer gehad waardoor het plafond vergeeld is? Of bent u gewoon toe aan een frisse kleur in deze ruimte? Neem dan snel contact op met een schildersbedrijf uit Doetinchem. Zij beschikken over kwalitatieve verfsoorten voor de badkamer. Zo ziet de ruimte er niet alleen stralend en fris uit, maar is de kans op schimmelvorming ook een stuk kleiner!

Hal verven

Als u een goede binnenkomer wilt creëren, dan is het een aanrader om de hal te laten verven. Neem de muren en het plafond onderhalen voor een fris, nieuw uiterlijk. Maak de transformatie van uw hal compleet door ook de voordeur en de trap te beschilderen. Zo weet u zeker dat u een positieve eerste indruk achterlaat bij al uw gasten.

Slaapkamer

Veel mensen uit Doetinchem vergeten dat het ook belangrijk is om de uitstraling van de slaapkamer af en toe te veranderen. Dit hoeft niet veel tijd te kosten, mits u zelf een deel van het kluswerk uitvoert. Kies er bijvoorbeeld voor om de verflaag eigenhandig aan te brengen of schakel een winterschilder in voor het spuiten van de muren.

Kelder verven

Heeft u een ongebruikte kelder? Zonde! Deze extra ruimte kunt u goed gebruiken als extra werk- of leefruimte. Het is echter wel belangrijk dat de luchtvochtigheid in de kelder niet te hoog is. Dit kunt u bereiken met het aanbrengen van een waterafstotende verf. Hiermee creëert u een positieve leefomgeving, zodat u de kelder zonder zorgen kunt gaan gebruiken als bijvoorbeeld een slaapkamer.

Doe-het-zelf, met behulp van een stappenplan

Bekijk het doe-het-zelf stappenplan voor: het verven van de keukenkastjes, de trap, deur en badkamertegels.

In 5 stappen de keukenkastjes verven

Is uw keuken nodig aan een renovatie toe, maar hebt u geen groot budget? Overweeg dan om de keukenkastjes een andere kleur te geven: een volledige andere aanblik en sfeer, voor weinig kosten. Het kleuren van de keukenkastjes is een taak die u kunt overlaten aan een erkend schilder, of die u zelf kunt doen. Onze specialisten uit Doetinchem hebben daarom voor het gemak een kort stappenplan opgesteld.

 • Stap 1: Haal indien mogelijk de keukenkastjes uit elkaar.
 • Stap 2: Schuur alle oppervlakken en/of verwijder de oude verflaag.
 • Stap 3: Plak de handvaten en grendels af en breng de grondverf aan.
 • Stap 4: Vervolgens kunt u de gewenste verfkleur aanbrengen.
 • Stap 5: Laat alles goed drogen en zet tot slot de keukenkastjes weer in elkaar.
Bent u begonnen met het schilderen van de keukenkastjes, maar is het resultaat niet naar wens? Een schilder uit ons netwerk helpt u met alle plezier.
zelf de keukenkastjes schilderen
tips om zelf de trap te verven

Tips om zelf de trap te verven

Bent u van plan om het interieur van uw pand in Doetinchem volledig te wijzigen? Hebt u behoefte aan verandering van uitstraling? Verf dan naast de rest van uw huis ook de trap, gegarandeerd resultaat! Het beitsen of lakken van de trap zal enige tijd in beslag nemen, maar is niet perse heel ingewikkeld. Het is wel belangrijk om u aan een aantal zaken te houden, zo weet u zeker dat het resultaat naar wens is. Wij geven u graag de volgende tips mee:

 • Tip 1. Beits of schilder de treden altijd om en om, zodat u nog de trap kan gebruiken.
 • Tip 2. Laat altijd een professional naar de treden kijken wanneer ze een lichte slijtage vertonen, om het risico op valpartijen te voorkomen.
 • Tip 3. Gebruik een goede grondverf wanneer u de kleur van de trap wilt wijzigen.
 • Tip 4. Neem ook de leuning van de trap mee. Soms is hiervoor een lichte lak voldoende.

Een deur zonder strepen verven, zo moet het!

Al het houtwerk dient u regelmatig bij te werken, zo ook de deuren. Het lastige aan het bijwerken van een deuren is dat dit al snel strepen oplevert. Onze specialisten uit Doetinchem hebben daarom enkele tips voor u op een rijtje gezet. Ontvangt u liever de hulp van een erkend vakman? Aarzel dan niet om ons contactformulier in te vullen.

 • Tip 1: De deuren moeten altijd eerst in de grondverf worden gezet, dit kan het beste met een ronde kwast.
 • Tip 2: Werk van binnen naar buiten om vlekken te voorkomen.
 • Tip 3: Schilder met de houtnerf mee voor een vloeiend eindresultaat.
 • Tip 4: Voor het beste resultaat is het nodig twee verflagen aan te brengen. Schuurt telkens de verflaag weer enigszins op.
 • Tip 5: Schilder ook de onder- en bovenkant van de deuren.
zelf de deuren schilderen
zelf badkamertegels verven

Tips om zelf de badkamertegels verven

De badkamer is een belangrijke ruimte in uw huis in Doetinchem. Als de tegels een verouderd design hebben, of een onfraaie kleur dan is het verven van de badkamertegels ideaal. Het is een goedkope manier om, zonder breekwerk, de badkamer te vernieuwen. Bent u een echte doe-het-zelver? Lees dan snel verder. Wij hebben de stappen bij het beschilderen van badkamertegels beschreven.

Tegels reinigen en voorbereiden

Begin met het licht opschuren van de tegels. Zo maakt u de ondergrond ruwer en hecht de verf straks een stuk beter. Maak vervolgens alles stofvrij en begin met het ontvetten van de tegels met bijvoorbeeld Albastine Allesreiniger. Plak vervolgens alles af. Vergeet niet dat u de vloer goed dient af te dekken. Breng een primer aan zodat u een goede ondergrond creëert en de tegelverf straks beter hecht. Zorg ervoor dat de primer dezelfde basis heeft als de daadwerkelijke verf.

Tegelverf aanbrengen

Gebruik eerst een kwast om de randen en voegen te behandelen. Gebruik vervolgens een roller. Rol eerst in de lengte richting, en vervolgens in de breedte om de verf te verdelen. Om het beste eindresultaat te krijgen zijn gemiddeld drie lagen nodig. Let goed op de opdroogtijd tussen de lagen. Anders laat de verf naderhand los, en dat is zonde.

Profiteren van een onderhoudscontract

Wanneer u een schilder uit Doetinchem in de arm neemt, dan kan dit voor een eenmalig onderhoud van het schilderwerk. Het is echter ook mogelijk om schilders van een erkend schildersbedrijf periodiek in te schakelen met behulp van een onderhoudscontract. Met het onderhoudscontract profiteert u van lagere prijzen en een behoud van de kwaliteit van uw schilderwerk.

Waarom een schildersbedrijf inschakelen?

 • De klus is in relatief korte tijd uitgevoerd
 • U bent verzekerd van vakwerk
 • U heeft een garantie op het afgeleverde werk, de schilder is pas klaar als u tevreden bent
schilders Doetinchem

Vergelijk schilders uit Doetinchem

Bent u op zoek naar een schilder uit uw eigen regio voor het uitvoeren van schilderwerk? Of bent u benieuwd naar de technieken en materialen die een schilder allemaal aanbiedt? Dan bent u bij ons zeker aan het juiste adres! Via ons netwerk komt u in contact met meerdere schilders uit uw regio. Nadat u het contactformulier heeft ingevuld ontvangt u diverse offertes van een schilders uit ons netwerk. Vergelijk de ontvangen offertes op basis van prijs en aanbod, zodat u gemakkelijk de voordeligste schilder kiest. Zo bespaart u tot ruim 40% op de kosten!