stukadoor

Stukadoor

Stukadoor nodig? Stukadoors werken uw muren en plafonds in huis netjes af, in de stijl die u wenst. Een stukadoor inhuren zorgt voor een prachtige uitstraling van uw woning! Op zoek naar een stukadoor?

Start gratis offerteaanvraag!

Na de aanvraag ontvangt u zo snel mogelijk de offertes van verschillende stukadoors in de regio. Vergelijk de prijzen en kies de stukadoor met het beste aanbod!

Op deze pagina leest u meer over stukadoors. Een stukadoor, wat doet die? En hoe lang is een stukadoor bezig? Ook vindt u hier meer informatie over de prijzen en geven we u handige tips, zodat u gemakkelijk een stukadoor in de buurt vindt.

Gratis offertes vergelijken


Voordelen stukadoor inhuren

Een stukadoor inhuren voor de afwerking van uw huis? Een heel goed idee. De afwerking op de muren verbergt alle oneffenheden, waardoor uw huis er netjes en verzorgd uitziet. Bovendien besparen stukadoors u veel tijd en energie, omdat u zelf niet meer hoeft te schilderen of behangen.

Dit zijn de grootste voordelen van het inhuren van een stukadoor:

 • U bent verzekerd van het mooiste resultaat.
 • De afwerking op de muren is kleur- en stootvast.
 • Uw muren en plafonds zijn netjes en stijlvol afgewerkt.
 • Met het inhuren van een stukadoor bespaart u uzelf tijd en energie.

Stukadoor voor nieuwbouw en renovatie

Gaat u uw huis renoveren? Overweeg dan om een stukadoor in de buurt in te schakelen! Bij oudere huizen zijn er in de loop van de jaren ongetwijfeld beschadigingen aan het muuroppervlak ontstaan. Als u een stukadoor inschakelt, dan werkt hij alle oneffenheden weg. Zo straalt uw muur weer alsof hij nieuw is!

Ook als u een nieuwbouw woning wilt afwerken, is het inschakelen van een stukadoor een heel goed idee. Kies dan wel voor een gladde afwerking. Een nieuwbouwwoning gaat namelijk nog ‘werken’, waardoor er scheuren in de afwerking ontstaan. Dit is helaas onvermijdelijk.

Het voordeel van een gladde afwerking, is dat beschadigingen eenvoudig te herstellen zijn!

Wat kost een stukadoor?

Wat een stukadoor kost, is uiteraard afhankelijk van het soort afwerking dat u laat plaatsen. Kiest u voor spuitwerk? Dit is de meest goedkope optie. Dit kost ongeveer €7,- tot €12,- per m², of €25,- tot €35,- per uur.

Kiest u voor stucwerken? Dan liggen de kosten rond de €12,- tot €25,- per m² of tussen de €30,- tot €45,- per uur. De exacte prijs is in dat geval afhankelijk van het soort afwerking dat u laat aanbrengen.

Of de vakman een prijs per uur of per vierkante meter in rekening brengt, verschilt per situatie. Dit is onder meer afhankelijk van het oppervlak dat u laat stucen.

Stukadoor kosten

Dienst van een stukadoor Stukadoor kosten per m²
(inclusief stucwerk)*
Stukadoor kosten per uur
(inclusief stucwerk)*
Spuitwerk €7,- tot €12,- per m² €25,- tot €35,- per uur
Stucwerk €12,- tot €25,- per m² €30,- tot €45,- per uur

*Let op: dit zijn gemiddelde prijzen. Vraag gratis en vrijblijvend offertes aan.

Lees hier meer over de prijzen voor stucwerk.

Profiteer van het verlaagde btw-tarief

Schakelt u stukadoors in? Goed nieuws: in 2024 profiteert u van een verlaagd btw-tarief op de werkzaamheden. U betaalt dan slechts 9% btw! Dit geldt alleen als uw woning minimaal 2 jaar oud is, dus niet voor nieuwbouwwoningen. Verschillende werkzaamheden vallen onder dit verlaagde btw-tarief, zoals de voorbereiding en voorbehandeling én de gebruikte materialen.

Besparen op de kosten van een stukadoor?

Vergelijk gratis offertes en kies de vakman met het beste aanbod!

Start de gratis offerteaanvraag
werkzaamheden stukadoors

Wat doet een stukadoor?

Stukadoors zijn in te schakelen voor heel veel verschillende werkzaamheden. Met de hulp van een stukadoor werkt u uw woning heel netjes af, in de stijl die u wenst. Laat bijvoorbeeld de badkamer stucen of uw muren bepleisteren voor een strakke en moderne uitstraling.

Geeft u uw interieur liever een meer klassieke uitstraling? In dat geval is sierpleister ook een hele geschikte optie. Er zijn verschillende soorten sierpleister: spachtelputz, rustiekputz en granol. Deze zorgen voor een bijzonder patroon op de muur, wat een sierlijke afwerking heeft.

Daarnaast kunnen stukadoors uw stucwerken ook een bijzondere uitstraling geven, door middel van schuurwerk. Hiermee krijgt uw muur of plafond een heel uniek patroon, wat een hele luxueuze uitstraling geeft! Het is ook een optie om sausklaar te stuken. Schakel dan een stukadoor en schilder in voor het mooiste resultaat! Veel stukadoors bieden beide werkzaamheden aan.

Dit zijn de belangrijkste taken van stukadoors:

stukadoor voor stucwerk

Hoe werkt een stukadoor?

Hoe lang is de stukadoor bezig? Dit verschilt natuurlijk per situatie. Houd er rekening mee dat een stukadoor gemiddeld 20 m² tot 30 m³ per dag kan stucen. Dit houdt in dat als u een muur van 50 m² laat afwerken, de stukadoor ongeveer 2 dagen bezig is. Dat klinkt lang, maar het proces van stuken vereist veel aandacht. Immers: u wilt toch ook dat uw muren egaal en volledig vlak zijn?

Zo gaan stukadoors ongeveer te werk.

De vakman begint eerst met de voorbereiding. Dit houdt in dat de ruimte vrij is van meubels en dat er een stucloper ligt. Dit beschermt de vloer.

Zijn de muren erg beschadigd?

Dan herstelt de stukadoor dit eerst door een dikke laag raapwerk aan te brengen. Bij kwetsbare hoeken brengt hij hoekbeschermers aan. Dit voorkomt dat de afwerking later afbrokkelt. Hierna heeft de muur even de tijd nodig om te drogen, voordat hij de muren verder kan afwerken. Als de muur goed gedroogd is beginnen de stukadoors aan de afwerking: het stuken.

Welk stucwerk?

Welke afwerking u ook kiest, het is belangrijk dat het past bij de stijl van uw woning en uw persoonlijke voorkeuren. Bijvoorbeeld: in een moderne woning past een moderne afwerking. Daarom kiezen veel mensen in nieuwbouwwoningen voor een strakke, gladde afwerking. Dit heeft nog een belangrijk voordeel: omdat nieuwe huizen nog gaan ‘werken’, ontstaan er scheurtjes in de afwerking. In glad stucwerk is dit gemakkelijker te herstellen dan bij sierpleister!

Kiest u voor sierpleister, dan zijn er verschillende mogelijkheden. Spachtelputz is de meest gebruikte optie, dit is een wandafwerking met een grove korrel. Rustiekputz lijkt hier qua uitstraling enorm op en granol is juist iets verfijnder.

Soorten stucwerk

Stukadoor inschakelen? Dit zijn de mogelijkheden:

 • Glad stucwerk
 • Spachtelputz
 • Granol
 • Rustiekputz

Stukadoor inhuren voor de afwerking van uw huis?

Vind eenvoudig een vakman bij u in de buurt en bespaar tot 40%!

Gratis offertes vergelijken

Waarop letten bij het inhuren van een stukadoor?

Wilt u stukadoors inschakelen voor de afwerking van uw huis? Goed idee! Maar hoe vindt u de juiste stukadoor? Gelukkig zijn er verschillende punten waar u bij het selecteren van een vakman op kunt letten. Zo weet u zeker dat u een betrouwbare én betaalbare vakman inschakelt!

Waar moet u op letten:

 • Prijs per uur of per m²? Het voordeel van een prijs per m² is dat u vooraf zelf kunt berekenen wat de stucwerken gaan kosten. Gaat het om een prijs per uur? Kijk dan goed hoe lang de stukadoors verwachten bezig te zijn en wat de planning hiervan is.
 • Beschikken de vakmannen over één of enkele keurmerken? Dat geeft aan dat ze voldoen aan strenge kwaliteitseisen. Bovendien biedt een keurmerk of branchevereniging vaak meer zekerheid wat betreft de garantie. Belangrijke keurmerken zijn afbouwkeur en NOA. Meer hierover leest u op afbouwkeur.nl en noa.nl.
 • Garantie: let niet alleen op de prijzen, maar kijk ook naar de garantievoorwaarden. Wat gebeurt er bijvoorbeeld als het stucwerk toch al vrij snel loslaat? Komt de stukadoor de beschadigingen dan kosteloos herstellen of moet u extra betalen? Een goede garantie is heel belangrijk.
 • Kiest u een zzp’er of een groot stukadoorsbedrijf? Het voordeel van een groot bedrijf is dat er vaak al snel een stukadoor beschikbaar is om uw muren en plafonds af te werken. Het voordeel van een zzp’er is juist dat de aanpak vaak persoonlijker is en minder gehaast voelt.
 • Kies een stukadoor uit de buurt! Zo voorkomt u hoge voorrijkosten en bent u uiteindelijk goedkoper uit.
 • Wat is het specialisme? Kies voor een stukadoor met ervaring in de gewenste werkzaamheden. Kies bijvoorbeeld niet voor iemand die vooral nieuwbouwhuizen stukt als u zelf een oude woning met scheve muren wilt laten stuken.

Vergelijk stukadoors en bespaar!

Op zoek naar stukadoors bij u in de buurt? Vergelijk gratis offertes en bespaar zo gemakkelijk tot wel 40% op de kosten. Door de prijzen van meerdere experts naast elkaar te leggen, vindt u eenvoudig de vakman met het beste aanbod. De offerteaanvraag is gratis en vrijblijvend, dus u zit bovendien helemaal nergens aan vast. Ook besparen? Start nu uw gratis offerteaanvraag!

stukadoor gezocht