Keukenkastjes schilderen

Keukenkastjes schilderen

Na een geruime tijd slijten uw keukenkastjes en worden ze minder mooi. Door uw keukenkastjes aan te pakken, krijgt uw gehele keuken een nieuwe uitstraling. Het is een simpele en een goedkope manier om uw keuken deels te renoveren en om deze een nieuw uiterlijk te geven. Bent u dan toch bezig, dan kunt u eventueel ook nieuwe kleine veranderingen en nieuwe accessoires aanbrengen. Het schilderen is een gemakkelijke klus waar u weinig attributen voor nodig heeft. Onderstaand leest u hoe u eigenhandig uw keuken schildert. Uiteraard staat Schildersbedrijf Van de Velde voor u klaar indien u uw klus wilt uitbesteden. Vul gerust het contactformulier in en u ontvangt spoedig meerdere reacties van erkende schilders bij u uit de buurt. Uw aanvraag is geheel vrijblijvend en kosteloos. Op korte termijn ontvangt u diverse reacties (maximaal 6) van bedrijven bij u uit de buurt.

Planmatig werken

Het is belangrijk dat u van te voren gaat kijken wat u met uw keuken wilt gaan doen. Wilt u de kastjes zo houden, of wilt u er een profiel op aanbrengen? Kijk daarna wat de ondergrond is, waar u overheen gaat schilderen. Dit is namelijk van invloed op de grondlaag die u kiest. Wilt u naast het verven ook andere wijzigingen aanbrengen aan de keuken, doe dat dan eerst. Hierbij kunt u denken aan een nieuwe kookplaat, nieuwe betegeling, een extra kastje of een aanrechtblad. Doe deze klussen voordat u gaat schilderen, zo krijgt u namelijk het strakste resultaat.

Kleurbepaling

Voordat u gaat beginnen, is het goed om eerst te kijken naar een aantal verschillende kleuren. Let bij het kiezen van de kleur ook op lichtinval. Kleuren kunnen opdringerig of snel op je afkomen als ze donker zijn, dit is vooral zo als er niet zoveel licht binnen komt. Het allerbelangrijkste is dat de kleuren bij u passen. Bent u uiteindelijk uitgekeken op de gekozen kleur, dan kunt u later weer van kleur wisselen door het opnieuw te schilderen. Twijfelt u over een kleur, dan is het goed om niet gelijk alles met deze kleur te verven, schilder daarom eerst een proefkastje om te kijken of de kleur u bevalt. Er zijn eindeloos veel kleuren te mengen, dus ook de perfecte tint voor u.

Primer

Voordat er een kleur aangebracht kan worden, moet er eerst een grondlaag aangebracht worden. Dit is een zeer belangrijk onderdeel, deze moet namelijk goed zijn. Kies de juiste grondlaag voor de ondergrond waar u op wilt verven, kunststof, hout of fineer. De uiteindelijke verf komt beter tot zijn recht door de grondverf. Het is zelfs mogelijk om de primer al in de gewenste kleur te mengen om zo als een goed beeld te krijgen van het uiteindelijke resultaat.

Gratis offertes vergelijken

Keuken schilderen

Aan de slag!

Nu is het tijd om aan de slag te gaan met de keukenkastjes. Onderstaand een stappenplan om de werkzaamheden te verduidelijken.

  • Voordat u begint met schuren en schilderen, is het handig om eerst de deurgrepen en andere zaken te verwijderen voor een vlotte klus.
  • Nadat u handgrepen en dergelijke heeft verwijderd, is het goed om de keukenkastjes te ontvetten. De keuken is een plek waar veel gekookt wordt en de boel snel vet wordt, met een ammoniak-wateroplossing. Het gebruik van een minder agressieve schoonmaak middelen kan natuurlijk ook. Maak de ondergrond een aantal keer goed schoon.
  • Maak de ondergrond nu met kraanwater goed schoon en laat het nu goed droog worden.
  • Nu alles is opgedroogd is, kunt u beginnen met schuren. Dit kan met droog of waterproof schuurpapier. Een nadeel van droog schuurpapier is dat het veel stof geeft. Gebruik een kleine korrel van tussen de 220 en 280 om grove krassen te voorkomen. Schuur een klein laagje op en maak het met water weer schoon.
  • Op de geschuurde ondergrond kunt u een laag primer aanbrengen. Met een roller kunt u de primer gelijkmatig aanbrengen, probeer het in on ontbroken banen te doen voor een mooi resultaat. Let ook op de moeilijke onderdelen zoals de randen.
  • Is de primer opgedroogd, schuur het geheel weer licht op en maak het weer schoon. Op deze manier hecht te verf beter op uw keukenkastjes.
  • Nadat het water is opgedroogd, kunt u de definitieve laag aanbrengen. Probeer dit weer gelijkmatig te doen voor een mooi resultaat.


Binnenschilder keuken

Extra tips

Zorg voor voldoende ventilatie, als u met verf werkt op terpentine basis. Om uw gehele keuken een nieuwe en frisse uitstraling te geven is het aan te raden om ook uw muren en plafond een nieuw likje verf te geven. Uw keuken en keukenkastjes zien er dan weer uit als nieuw. De muren en het plafond kunt u dan qua kleuren op elkaar afstemmen voor een mooie uitstraling. Natuurlijk kunt u ook kiezen voor behang in plaats van verf.

Specialist inschakelen

Heeft u zelf geen tijd om uw keukenkastjes te schilderen? Dan is het handig om hier een specialist voor in te schakelen. Schildersbedrijf Van de Velde verricht dagelijks binnenschilderwerk. Hierdoor bent u verzekerd van een vlekkeloos resultaat. Bovendien garanderen wij scherpe prijzen. Bent u benieuwd naar demogelijkheden? Vraag dan gerust een offerte aan. U ontvangt vrijblijvend een prijsopgave.