Buitenmuur verven
 

Buitenmuur verven

Minimaal eens in de vijf jaar dient u de buitenmuur van een nieuwe verflaag te voorzien. Door de buitenmuur regelmatig bij te werken met muurverf zorgt u voor dat u de levensduur van de muur verlengt, en tevens zorgt voor een optimale isolatiewaarde. Op deze pagina vindt u meer informatie over het verven van de buitenmuur, krijgt u tips wanneer u zelf wilt gaan schilderen, en bieden wij u een overzicht van de prijzen als u een erkend schilder wilt inschakelen voor het buitenschilderwerk. Hebt u vragen over de kosten voor muurverf voor buiten? Wilt u weten welke prijzen er aan het inhuren van een schilder voor het schilderen van uw gevelbekleding verbonden zitten? Neem dan vandaag nog contact met ons op via het contactformulier. Wij beantwoorden uw hulpvraag spoedig, en sturen u desgewenst vrijblijvend diverse offertes toe. Na ontvangst van uw aanvraag zetten wij deze door naar maximaal 6 schilders bij u uit de regio. Het is aan u om de aanbiedingen op uw gemak met elkaar te vergelijken. Wij zijn u met alle plezier van dienst!

Welke eigenschappen moet muurverf voor buiten hebben?

Wanneer u van plan bent om buiten te gaan schilderen, dan moet u kiezen voor muurverf die geschikt is voor buiten. Een erkend schilder maakt over het algemeen gebruik van muurverf die vele jaren meegaat, wat leidt tot minder werk en kosten. Daarnaast is het aan te raden te kiezen voor een verfsoort waarmee u maar één keer hoeft te verven (dekkende verf). Een derde goede eigenschap is als de verf voor buiten hoogglanzend is. Dit betekent namelijk dat de muurverf sterker is. Voldoet de door u gekozen verfsoort aan alle eigenschappen? Dan zal het verven van de buitenmuur binnen korte tijd afgerond zijn, waarop u snel kunt genieten van een optimaal aanzicht van uw woning.

Waar moet u op letten als u zelf gaat verven

Bent u van plan om zelf de buitenmuur te schilderen? Dan dient u met een aantal zaken rekening te houden. Zo is het ten eerste belangrijk om te zorgen voor een goede voorbereiding. Verwijder bijvoorbeeld de oude muurverf met behulp van een staalborstel en hogedrukreiniger. Daarnaast dient u de voegen te controleren en eventueel te herstellen. Controleer de kozijnen buiten direct ook op houtrot. Onder een goede voorbereiding valt tevens het materiaal dat u gebruikt. Kies voor een trap met de juiste verankering, plaats beschermfolie over de grond en zorg dat u voorstrijkmiddel, afplaktape en een blokkwast bij de hand hebt. Voordat u gaat verven is het namelijk aan te raden om de stenen eerst te bewerken met een fixeermiddel dat geschikt is voor buiten. Een laatste tip is het gebruik van een verfschild bij een ruwe ondergrond. Hiermee voorkomt u dat de kwast op de grond komt.

Gratis offertes vergelijken

Ander buitenschilderwerk

Onder buitenschilderwerk verstaan wij diverse zaken, naast het schilderen van de buitenmuur. Zo valt ook het schilderen van de kozijnen en gevelbekleding onder buitenschilderwerk. Wanneer u ervoor kiest om een deel van het schilderwerk buiten over te laten aan een professional, dan raden wij aan om te kiezen voor een winterschilder. Deze zal de klus uitvoeren met behulp van dezelfde technieken als een standaard schilder, maar rekent hiervoor lagere prijzen. Dit komt doordat een schilder in de winter langer over het verven van het buitenschilderwerk zal doen, waardoor u enigszins langer overlast hebt van de klussers.

Prijzen buitenschilderwerk

Wanneer u een schilder uw buitenmuren laat verven, dan zitten hier natuurlijk enkele kosten aan verbonden. Wij kunnen geen exact overzicht geven van de kosten voor het schilderen van uw buiten schilderwerk, maar geven u graag een indicatie. Afhankelijk van de schilder waar u voor kiest worden de prijzen berekend op het aantal vierkante meters dat geschilderd moet worden, of het aantal uren dat de professional hiermee bezig. Voor een buitenschilder geldt dat het uurloon ongeveer uitkomt op zo’n €40 á €50,- per uur, en de kosten per vierkante meter op ongeveer €35-€40,-. Bij een buitenschilder worden de prijzen voor de extra materialen zoals een steiger meegerekend.


Vrijblijvende offerte

Wilt u graag weten hoe u het beste uw verfsoort voor buiten kunt kiezen? Hebt u vragen over de voorbereidingen die u moet treffen voordat u zelf aan de slag gaat met het verven van de buitenmuren? Of wilt u weten wat de prijzen zijn voor het inschakelen van een schilder? Via het contactformulier stelt u gemakkelijk en snel al uw vragen. Een specialist uit ons netwerk zal uw hulpvraag zo spoedig mogelijk beantwoorden, en stuurt u desgewenst een vrijblijvende offerte toe. Vergelijk deze zelf op basis van prijs en aanbod, en kies zo voor de buitenschilder die het beste bij u past. Wij zijn u met alle plezier van dienst!

buitenmuur schilderen