schilder inschakelen Groningen

Schilder Groningen

Heeft u een schilder nodig? Vertoont de trap in uw woning slijtageplekken? Ziet u blaasjes of scheurtjes in de verf op uw kozijnen of de gevelbekleding van uw buitenmuur? Of zijn uw keukenkastjes toe aan een verfbeurt? Op deze pagina leest u meer over buiten- en binnenschilderwerk en de bijbehorende kosten.

Schakel ook een schilder van een professioneel schildersbedrijf in voor al uw schilderwerk. Vergelijk offertes van schilders uit Groningen om te besparen op de kosten. Direct vrijblijvende offertes ontvangen? Vul het offerteformulier in en u ontvangt spoedig offertes (maximaal 5) van schilders uit uw regio.

Voordelen van onze service

Er zijn verschillende manieren waarop u kunt besparen op uw schilderwerk: bijvoorbeeld met het vergelijken van offertes! U krijgt een duidelijk overzicht van het aanbod van verschillende schildersbedrijven en kiest zo de vakman die het beste bij u past.

 • Vergelijk schilders uit (omgeving) Groningen
 • U ontvangt maximaal 5 vrijblijvende offertes
 • Vergelijk deze offertes & bespaar!
Gratis offertes vergelijken

U ontvangt maximaal 5 vrijblijvende offertes.Aanvraag voor:
kosten schilder

Wat kost een schilder?

Hoe vraagt zich vast ook af wat een schilder precies kost! We kunnen u geen exacte prijsopgave geven, maar kunnen u wel meer vertellen over de gemiddelde prijzen van schilders. De prijzen voor schilderwerk door een buitenschilder zijn gemiddeld tussen de €40,- tot €45,- per uur. Het gemiddelde uurtarief van een binnenschilder is lager, namelijk €35,- tot €40,- per uur. Deze prijzen zijn inclusief de btw, het gebruikte materiaal en de benodigde verf. Wilt u meer inzicht in de prijzen voor uw schilder? Vraag dan meerdere gratis offertes voor uw schilderwerk aan via het contactformulier. U zit nergens aan vast en kunt de offertes van schilders uit Groningen met elkaar vergelijken.

prijzen van schilderwerk

Prijzen voor verschillende soorten schilderwerk

De schilder kan een uurtarief rekenen voor de schilderwerken of een tarief per vierkante meter. De prijzen voor het schilderwerk wordt onder andere beïnvloed door de grootte van de schilderwerken en de gekozen techniek. Het spuiten van uw muren kost bijvoorbeeld gemiddeld €6,- tot €10,- per m² en voor het sausen van uw muur zijn de prijzen gemiddeld tussen de €10,- en de €15,- per m². Voor het beschilderen van uw gevel aan de buitenmuur moet u rekening houden met gemiddelde prijzen tussen de €35,- en de €40,-per m². Bekijk de prijstabel voor meer informatie over de prijzen van schilders of vraag gratis offertes aan via het contactformulier.

Prijstabel: kosten per type schilderwerk

Type schilder/schilderwerkPrijzen inclusief verf, materiaal en BTW*
Binnenschilder (binnenschilderwerk)
Per m²€30,- tot €35,-
Per uur€35,- tot €40,-
Plafond/muren spuiten€6,- tot €10,- per m²
Plafond/muren sausen€10,- tot €15,- per m²
Trap€35,- tot €40,- per uur
Buitenschilder (buitenschilderwerk)
Per m²€35,- tot €40,-
Per uur€40,- tot €50,-
Gevel (buitenmuur)€35,- tot €40,-per m²
Kozijnen€35,- tot €50,- per uur
Deuren€120,- per deur
Dakkapel€550,- voor dakkapel, inclusief kozijnen

* Let op: dit zijn gemiddelde prijzen. De exacte kosten zijn afhankelijk van diverse factoren. Vraag dus gratis en vrijblijvend offertes aan.

Benieuwd naar de prijzen en mogelijkheden?

Vraag gratis en vrijblijvend offertes aan en bespaar op de totaalprijs!

Gratis offertes aanvragen

Welke factoren beïnvloeden de prijs?

De totale kosten voor uw schilderwerk worden beïnvloed door meerdere factoren. Het verven van grote oppervlaktes zoals muren en plafonds is vaak goedkoper dan gedetailleerd schilderwerk dat veel nauwkeurigheid vereist. De prijs van een schilder wordt daarom grotendeels beïnvloed door wat er geschilderd moet worden en de hoeveelheid. Daarnaast is de techniek voor het schilderwerk van belang. Sausen is bijvoorbeeld duurder dan spuitwerk. Besparen op uw schilder en schilderwerk? Doe het voorbereidende werk zelf. Zo kunt u de muren klaarmaken door schilderijen, lampen en dergelijke te verwijderen. Daarnaast kunt u er ook nadenken over het inhuren van een winterschilder.

Verlaagd btw-tarief op schilderwerk

In Nederland hebben we te maken met twee belastingtarieven. Het hoge tarief van 21% en het lagere tarief van 6% BTW. Voor al het schilderwerk en de schilders geldt het voordelige BTW-tarief van 6%. Het lage tarief kan u veel schelen in de uiteindelijke kosten. Alle gerelateerde kosten aan het schilderwerk valt onder dit BTW-tarief. Dus ook de kosten voor het voorbereidende werk zoals het verwijderen van verf, schuren of het repareren van beschadigingen. Daarnaast betaalt u minder BTW over het uurtarief van de schilder, de gebruikte materialen en verf en dergelijke. Maak ook gebruik van het lage tarief en schakel een erkende schilder in voor uw schilderwerk! Tip: lees op de website van de belastingdienst meer over het verlaagde btw-tarief.

Wanneer is opnieuw schilderen nodig?

Het is verstandig om uw houtwerk minstens ééns per vijf te vernieuwen voor schilderwerk buiten of ééns per zeven jaar voor binnenschilderwerk. Het buitenschilderwerk wordt veel beïnvloed door het weer en door vuil of andere aanslag. Daarom is het noodzakelijk dat u het schilderwerk buiten eerder schildert dan binnen in uw huis in Groningen. Na verloop van tijd kunnen er scheurtjes en blaasjes in uw verf ontstaan. Ook kan uw verf gaan bladderen of poederen. Met poederen laat de verf los en geeft de verf af. Dit zijn allemaal tekens dat u de verf moet vernieuwen. Het is verstandig om een erkend schildersbedrijf in te schakelen voor uw schilderwerk.

Tips om te besparen op schilderkosten

Wilt u graag een schilder uit Groningen inhuren, maar ook besparen op de kosten voor het schilderwerk in en rondom uw woning? Eén van de mogelijkheden is om zelf de voorbereiding van het schilderwerk uit te voeren. Daarnaast is het ook erg aantrekkelijk om te overwegen om een winterschilder in te huren. Met een onderhoudscontract hoeft u niet meer na te denken over het onderhoud. De schilders nemen alles uit handen voor u. Met goed onderhoud door een schilder kunt u overigens ook hoge kosten door beschadigingen en vocht voorkomen. Vergelijk daarnaast meerdere offertes van schilders om te besparen.

winterschilder inschakelen Groningen

De voordelen van een winterschilder

Door uw schilderwerk uit te besteden aan een winterschilder profiteert u van diverse voordelen. Het eerste voordeel is dat u vaak heel snel geholpen kunt worden. Doordat schilders minder werk hebben in de winter heeft u niet te maken met lange wachttijden. Het tweede voordeel is dat schilders hoge kortingen geven op het schilderwerk. Soms krijgen we de vraag of er een verschil is tussen een gewone schilder en een winterschilder of dat de kwaliteit minder goed zou zijn, maar we verzekeren u dat dit niet het geval is.

 • Aantrekkelijke korting
 • Hoge kwaliteit
 • U wordt snel geholpen
offerte van schildersbedrijf

Vrijblijvend offertes aanvragen

Ziet u scheurtjes of blaasjes ontstaan in uw schilderwerk? Of geeft u verf af en gaat het bladderen? Dan is er geen andere keuze dan het vernieuwen van uw houtwerk door een schildersbedrijf. U wilt er natuurlijk zeker van zijn dat u goed geholpen wordt, maar ook dat u de beste deal krijgt.

Vraag daarom altijd meerdere offertes aan van bedrijven bij u uit de regio Groningen. Door een aantal aanbiedingen van schilders te vergelijken weet u zeker dat u niet teveel betaalt. Via onze gratis dienst kunt u eenvoudig een aantal offertes aanvragen van erkende schilders. U zit nergens aan vast en u krijgt gegarandeerd een scherpe prijs. Vergelijk en kies het schildersbedrijf die het beste bij u past.

Gratis offertes aanvragen

Binnenschilderwerk

Voor schilderwerk buiten geldt een termijn van vijf jaar, maar voor al het schilderwerk binnen in uw woning in Groningen geldt een langere termijn van zeven jaar. Door veroudering van de muurverf kan het voorkomen dat de muurverf gaat afgeven, bladderen of dat scheurtjes in ontstaan. Daarnaast ziet de verf er vaak niet meer zo mooi uit. Uw muren kunnen daarnaast ook verkleuren door invloed van rook. Bent u niet meer tevreden over uw woonkamer of keuken? Met een nieuwe laag muurverf kunt u veel veranderen en uw woning een compleet ander uiterlijk geven. Vul het contactformulier in voor offertes van schilders uit Groningen.

muren schilderen in Groningen

Muren schilderen

Het is mogelijk om uw muren te spuiten of te sausen. Sausen is nauwkeuriger en geeft een mooi effect, maar is ook duurder en arbeidsintensiever. Spuitwerk is goedkoper en vaak heel snel, maar het is minder geschikt voor gedetailleerd werk. Het is verstandig om het spuitwerk of het sausen door een schilder uit te laten voeren. De schilders uit ons netwerk kunnen u hier uitstekend mee helpen. Daarnaast bent u verzekert van prachtige muren zonder zichtbare spoorstrepen of kwastaanzetten. Soms lijkt het beschilderen van uw muren een eenvoudig, maar er kunnen een aantal dingen fout gaan. Schakel daarom een schilder in voor de hoogste kwaliteit schilderwerk.

plafond schilderen in Groningen

Plafond schilderen, een opfrisbeurt

Het plafond is één van de woononderdelen waar men vaak weinig aandacht aan besteedt. Toch is het ook goed om het plafond periodiek te (laten) schilderen. Met name in de keuken en in woonruimtes waar men regelmatig rook is het witten van het plafond belangrijk. Wilt u zelf het plafond witten? Werk dan in vlakken van één vierkante meter. U zorgt op deze manier voor de juiste dekking, en voorkomt dat u een deel van het plafond overlaat. In sommige gevallen is het tevens een optie om het plafond te spuiten door een schilder uit Groningen. Dit brengt lagere kosten met zich mee. Benieuwd naar de prijzen? Vraag vrijblijvend meerdere offertes aan.

Trap schilderen voor een nieuwe uitstraling

De trap wordt veel gebruikt de gehele dag. We lopen erop met onze schoenen en hoge hakken op en leggen er vaak spullen op. Door de hoge belasting van de trap en het intensieve gebruik, slijt uw trap een stuk sneller. De verf veroudert sneller en daarom is het nodig om uw trap eerder opnieuw te beschilderen door een schilder dan de gebruikelijke zeven jaar voor binnenschilderwerk. De schilders uit ons netwerk hebben veel ervaring met het schilderen van trappen en kunnen daarnaast eventuele beschadigingen professioneel repareren. Ga ook voor de beste kwaliteit en geniet jaren van uw prachtige trap en besteedt het beschilderen uit aan een schilder.

Vloer verven

Hoewel veel mensen hier niet aan denken, is de vloer van grote invloed op de sfeer die in een kamer hangt. Zo zorgen parketvloeren voor een warmere sfeer dan een vloer van beton of zeil. Het schilderen van een houten vloer is een optie voor het veranderen van de uitstraling van kamers. Vrijwel alle vloersoorten kunnen geverfd worden, mits u deze eerst reinigt en ontvet. Hebt u net een vloer van beton laten storten? Wacht dan minimaal zes weken voordat u een schilder inzet om deze te beschilderen. Vochtige plekken in de vloer verminderen de hechting van de verf, waardoor deze sneller slijt of loslaat.

Latex spuiten

Er bestaan verschillende technieken waarmee een schilder uw muren en plafonds kan witten. Eén van de technieken waarover wij nog niet gesproken hebben is het spuiten van de muren. Bij deze techniek voor uw muren maakt een schilder van een schildersbedrijf uit Groningen gebruik van een hogedrukspuit voor het schilderwerk. Het schilderen van de muren is daardoor snel afgehandeld, en kent bovendien lage prijzen. U mag uitgaan van een bedrag tussen de €6,- en de €10,- per m2, waarbij de exacte prijs afhangt van de kwaliteit van de latex. Voor het spuitwerk dient de ondergrond wel compleet egaal te zijn. Zo voorkomt u strepen.

Meubels verven

Heeft u al jarenlang dezelfde meubels in huis, en zou u graag de stijl van de woonkamer veranderen maar hebt u maar een beperkt budget? Overweeg dan om de meubels te witten of kleuren om een geheel andere aanblik te creëren. Voor het witten van de meubels hoeft u niet de ondersteuning van een schilder in te roepen, maar dit is natuurlijk wel mogelijk. De schilders van een erkend schildersbedrijf uit Groningen brengen de meubels spoedig in de gewenste staat en kunnen het meubilair tevens verzetten. Het bijwerken van de meubels is een goede taak voor een winterschilder, waarbij u profiteert van aantrekkelijke tarieven.

Schilderwerk buiten

De hele dag heeft al het schilderwerk buiten uw woning veel te verduren door de weersomstandigheden. De zon droogt bijvoorbeeld de verf uit en hierdoor kan het gaan scheuren of er ontstaan blaasjes onder de verf. Vaak heeft men veel houtwerk en schilderwerk buiten. Niet alleen kozijnen en deuren, maar ook geverfde schuttingen en gevelbekleding. Daarnaast komen metalen hekwerken, zowel veiligheidshekken als sierhekken, vaak voor. Voor al deze zaken is goed onderhoud zeer belangrijk en daarnaast moet het om de zeven jaar opnieuw geschilderd worden door een schilder. U kunt hiervoor ook een onderhoudscontract afsluiten met een schildersbedrijf. Het schilderwerk is niet alleen belangrijk voor een mooie uitstraling van uw huis in Groningen, maar ook voor de levensduur.

kozijnen van het huis schilderen

Kozijnen schilderen

Klanten uit Groningen hebben vaak nog houten kozijnen. Het is van groot belang dat u de kozijnen goed blijft onderhouden en zeker na vijf jaar opnieuw schuurt en schildert. Wanneer de verf op de kozijnen niet goed is onderhouden, veroudert of beschadigt is, is de kans groot op problemen met vocht of houtrot. Laat het onderhouden en schilderen van uw kozijnen over aan een ervaren schilder. De schilder van een professioneel schildersbedrijf kan u niet alleen helpen met het schilderen, maar kan ook eventuele houtrot of andere beschadigingen repareren. Daarnaast weet de schilder precies welke verf en materialen het beste gebruikt kunnen worden voor uw kozijnen.

deuren verven

Deuren verven

Een voordeel van het inhuren van een schilder voor uw deuren, is dat u snel en vakkundig geholpen wordt. U zit niet een lange tijd zonder deuren en u weet zeker dat het een prachtig resultaat zal opleveren. Geen vegen of zichtbare aanzetten, maar een mooie egale laag verf op uw deur. De verf beschermt uw buitendeur tegen het weer en houtrot, daarom is het erg belangrijk dat de verf van een goede kwaliteit is. Controleer met enige regelmaat uw deuren en reageer direct als u een beschadiging ziet of verouderde verf. Schakel een schildersbedrijf uit Groningen in en laat uw schilderwerk door een erkende schilder verzorgen. U leest hier meer over het verven van deuren.

Buitenmuur schilderen

Wist u dat u de medewerkers van een schildersbedrijf uit Groningen ook kunt inzetten voor het schilderen van de buitenmuur? Zowel een standaard schilder als winterschilder heeft hier een ruime ervaring in, en voert het kluswerk snel voor u uit. Omdat het renoveren van de buitenmuur een grote vakmanschap vereist, is het handiger om hier zelf niet mee aan de slag te gaan. Zo is namelijk de staat van de buitenmuur van aanzienlijke invloed op de techniek, de verfsoort en de afwerking die noodzakelijk is. Een verkeerde techniek zal de kwaliteit van de buitenmuur beïnvloeden en de levensduur van het materiaal verkorten.

Dakkapel schilderen, voor bescherming en uitstraling

Een dakkapel zorgt voor meer licht en ruimte op de bovenverdieping. Op het moment dat u een dakkapel bestelt, krijgt u de keus uit diverse materialen. Hebt u gekozen voor hout als basismateriaal? Houd er dan rekening mee dat dit meer onderhoudstijd vraagt dan de kunststof of aluminium oplossing. De dakkapel valt onder het schilderwerk buitenshuis en vraagt dan ook vijfjaarlijks om een schilderbeurt. Het is versetandig om hiervoor de hulp van één van de erkende schilders uit ons netwerk in te roepen, deze brengt de dakkapel spoedig weer in optimale staat. Sluit eventueel een onderhoudscontract af voor de regulering van het onderhoudswerk. Lees hier meer over het schilderen van de dakkapel.

Schilderwerk in Groningen?

Vraag gratis en vrijblijvend offertes aan en bespaar tot wel 40% op de totaalprijs!

Gratis offertes aanvragen
dakgoten schilderen ter onderhoud

Dakgoten schilderen, verleng de levensduur

De dakgoten zorgen voor de afvoer van het regenwater, en voorkomen lekkages bij uw dakrand. Op het moment dat de verflaag van de dakgoten verslijt, stijgt de kans op beschadigingen aan de dakgoten zelf, en daarmee op diverse vochtproblemen. Daarnaast is ook de aanblik van uw woonhuis minder mooi op het moment dat de dakgoten versleten zijn. Het is daarom verstandig om op tijd een nieuw laagje verf over de dakgoten aan te brengen. Wilt u zeker weten dat er geen lekkages kunnen ontstaan? Bestrijk de goten dan ook met een speciale coating.

tuinhuis verven of beitsen

Tuinhuis: beitsen of verven?

Wanneer wij spreken over het schilderwerk buitenshuis, dan gaat het niet alleen over de raamkozijnen of buitendeuren, ook andere woononderdelen zoals een tuinhuis kunnen onder deze categorie vallen. Het onderhoudswerk aan het tuinhuis kan bestaan uit het aanbrengen van een verflaag, maar tevens uit het beitsen of lakken van de planken. Het beitsen is een techniek waarbij de beits op olie- of waterbasis diep in de houtvezels trekt, waardoor deze beter beschermd blijven tegen de weersinvloeden. Wilt u zeker weten dat het onderhoud goed wordt uitgevoerd? Sluit dan een onderhoudscontract af bij een schildersbedrijf.

Schilderwerk onderhouden

Het schilderwerk binnen en buiten uw woning in Groningen gaat jarenlang mee mits u het regelmatig onderhoud. Voor al het schilderwerk buiten geldt dat u het af en toe moet schoonmaken en vuil, mos en andere aanslag moet verwijderen. Het vuil en de aanslag kan de verf aantasten en uiteindelijk leiden tot beschadigingen. U kunt de levensduur van uw schilderwerk aanzienlijk verlengen als u het onderhoud goed op peil houdt en direct reageert bij problemen. Het is verstandig om een onderhoudscontract met een schildersbedrijf uit Groningen af te sluiten voor het onderhoud. U hoeft dan nergens meer over na te denken en weet zeker dat het onderhoud perfect wordt gedaan.

Houtrot verwijderen

Eén van de risico’s bij het toepassen van hout als basismateriaal voor woononderdelen buitenshuis is de kans op houtrot. Met name bij kozijnen en buitendeuren is de kans op rottende delen groot, zeker wanneer u niet op tijd een nieuwe verflaag aanbrengt. Houtrot ontstaat wanneer kaal hout aan de weersinvloeden blootgesteld wordt. Het verwijderen van de rotte plekken is een relatief eenvoudig, maar precies klusje. Verwijder altijd een ruime marge, om zo de kans op de terugkeer van de rot te voorkomen. Wilt u zeker weten dat er geen vochtproblemen ontstaan? Sluit dan een onderhoudscontract af bij een erkend schildersbedrijf in Groningen.

Welk vertrek schilderen?

Denkt u erover na om uw woning te renoveren? Dan heeft u waarschijnlijk al een idee van welke vertrekken u het liefste aan zou willen pakken. De keuken en de woonkamer zijn de vertrekken die we het meeste gebruiken, maar ook in de slaapkamer brengen we veel tijd door. Zijn uw keukenkastjes aan vervanging toe? In plaats van ze te vervangen, kunt u ze ook laten verven door een schilder. De kastjes zien er weer als nieuw uit en u heeft geen hoge kosten. De woonkamer kunt u opfrissen met een likje verf of een hele andere uitstraling geven met een kleurenpatroon. Vraag ook meerdere offertes aan en begin vandaag met het schilderwerk voor uw woning in Groningen.

schilderwerk binnen Groningen

Woonkamer

U brengt veel tijd door in uw woonkamer, belangrijk dus dat alles er netjes uitziet. Dit geldt zeker voor het schilderwerk van uw muren en plafond, maar ook voor de geschilderde meubels of vloer. Daarnaast kan ook ander houtwerk zoals de plinten of sierlijsten geschilderd worden. Zien uw radiatoren er niet meer mooi uit? Met speciale verf zien ze er weer als nieuw uit.

Keuken

De keuken is vaak één van de meest gebruikte vertrekken in een woning in Groningen. U kunt uw keuken ook compleet nieuw uiterlijk geven door de tegels, keukenkastjes en muren te laten verven door schilders. De schilder gebruikt speciale verf voor uw keukenkastjes en tegels. Daarnaast zal de schilder alle oppervlaktes eerst ontvetten met een speciaal middel, zodat de verf beter hecht.

Badkamer

Zijn uw badkamertegels niet meer zo mooi? Of is de verf van de deur of kozijnen verouderd? U kunt uw badkamertegels laten verven! Het vervangen van de tegels is erg kostbaar. Een goedkope oplossing voor een vernieuwde badkamer is het verven van de tegels. Hiervoor gebruikt de schilder van een schildersbedrijf speciale verf die geschikt is voor een vochtige ruimte.

Hal verven

De hal is het visitekaartje is van uw huis. Het is het eerste wat uw gasten zien van uw woning in Groningen als ze binnenkomen. Met mooie geschilderde muren, kozijnen, deuren en eventuele trap ziet uw hal er ook netjes en verzorgt uit. Vul het contactformulier in voor informatie over de kosten voor de schilder en het verven van uw hal!

Slaapkamer

Moet er veel geschilderd worden in uw slaapkamer? Dan kan het renoveren van uw slaapkamer ook interessant zijn. Kies voor een geheel andere uitstraling en geniet van een hoger wooncomfort. Niet alleen is het heerlijk ontspannen in uw slaapkamer, een nette slaapkamer verhoogt ook de waarde van uw woning. Ga voor wit of grijze tinten of een opvallende accentmuur in uw slaapkamer.

Kelder verven

De kelder wordt vaak vergeten bij het onderhoud van de woning. Toch is het verstandig om ook uw kelder te verven. Het is een vochtige ruimte en doordat schilders speciale vochtwerende verf gebruiken heeft u minder last van vocht en schimmel. De kelder is vaak van beton gemaakt en is niet altijd eenvoudig om beton goed te verven. Schakel daarom een schilder in.

Doe-het-zelf, met behulp van een stappenplan

Bekijk het doe-het-zelf stappenplan voor: het verven van de keukenkastjes, de trap, deur en badkamertegels.

In 5 stappen de keukenkastjes verven

Voor verschillende klussen is de inzet van één van de schilders uit ons netwerk niet perse noodzakelijk. Een voorbeeld hiervan is de renovatie van de keukenkastjes. Deze klus vereist relatief weinig tijd, materialen en handigheid. Om u te helpen bij het afhandelen van het schilderwerk, heeft een vakman van een schildersbedrijf uit Groningen een handig stappenplan voor u opgesteld. Wil het schilderwerk desondanks toch niet lukken? Aarzel dan niet om alsnog contact op te nemen met één van onze schilders.

 • Stap 1: Start met het loshalen van de keukenkastjes: verwijder de deurtjes, en de losse planken.
 • Stap 2: Schuur alle onderdelen en ontvet deze indien nodig.
 • Stap 3: Nu begint het eigenlijke verfwerk. Behandel de keukenkastjes met een primer of grondlaag wanneer u de kleur wil veranderen.
 • Stap 4: Laat de keukenkastjes goed drogen, voordat u ze weer in elkaar zet.
 • Stap 5: Vervang eventueel de keukendeurtjes als u de stijl geheel wil veranderen.
zelf keukenkastjes schilderen
handige tips voor trap verven

4 tips om zelf de trap te verven

De trap is eveneens een woononderdeel dat de nodige aandacht vraagt. Met name eikenhouten treden zullen door veelvuldig gebruik slijten, waardoor er een verhoogd risico op valpartijen ontstaat. Het is daarom aan te raden om regelmatig de staat van de trap te controleren, en indien nodig een renovatie uit te voeren. Het renoveren van de trap is eveneens een klus waarvoor u niet direct de ondersteuning van ervaren schilders nodig hebt. Gebruik de onderstaande tips voor een snelle renovatie tegen lage prijzen.

 • Tip 1. Als de traptreden volledig zijn versleten, dan dient u eerst opzettreden aan te brengen in verband met de veiligheid.
 • Tip 2. Schilder de treden altijd om en om, zo kunt u tijdens het drogen nog steeds naar boven lopen.
 • Tip 3. Kies eventueel voor het lakken of beitsen van de trap. Dit geeft een geheel ander resultaat, zonder extra kosten.
 • Tip 4. Vergeet niet om ook de trapleuning bij te werken.

Een deur zonder strepen verven, zo moet het!

Een laatste verfklus waarvoor wij u graag een stappenplan willen geven is het schilderen van de deuren binnen- en buitenshuis. De deuren die naar buiten openen vereisen meer aandacht dan de binnendeuren, omdat deze bloot gesteld worden aan de weersinvloeden. Het schilderwerk aan de deuren is niet lastig, maar vraagt wel enige tijd, omdat er vaak sprake is van dunne randjes en omdat u bij het bijwerken van de deuren rekening dient te houden met druppelende verf. Het onderstaande stappenplan is voor u opgesteld door één van de schilders uit ons samenwerkingsverband.

 • Stap 1. Start met het reinigen en schuren van de deuren voor een betere hechting.
 • Stap 2. Plak daarna de deurklink en het slot af.
 • Stap 3. Gebruik een ronde kwast voor het aanbrengen van de grondverf of primer.
 • Stap 4. Werk voor de rest van deur van binnen naar buiten.
 • Stap 5. Schilder tevens de boven- en onderzijde van de deuren voor een optimaal resultaat.
zelf deuren schilderen
badkamertegels verven doe het zelf

In 2 stappen zelf de badkamertegels verven

Wist u dat het een optie is om ook tegels te beschilderen? Hebt u tegels liggen op de vloer van de badkamer, en bent u deze eigenlijk zat, maar is er geen budget voor een grote renovatie? Een likje verf over de tegelvloer, en deze ziet er spoedig weer als nieuw uit. Maak de renovatie compleet door de installatie van andere kranen. Om kosten te besparen kunt u het schilderwerk eigenhandig afhandelen.

Stap 1: Voorbereiding

Voor elke klus geldt dat een goede voorbereiding de rest van het werk bevordert. Dit geldt ook voor het beschilderen van de badkamertegels. Het belangrijkste is dat u deze op voorhand goed reinig om ze vetvrij, schoon en egaal te maken. Schuur de tegels met een fijn schuurpapier, en gebruik daarna sop met een ontvetter om de gehele badkamervloer te reinigen. Wacht daarna een geruime tijd om de vloer compleet te laten drogen.

Stap 2: Verven van de tegels

De laatste stap is het daadwerkelijke verfwerk. De meeste schilders raden aan om te beginnen met een laag grondverf. Vervolgens kunt u de tegelverf aanbrengen. Deze tegelverf is te koop bij vrijwel elke bouwmarkt in Groningen. Schilder met een kwast eerst de randen en voegen. Met een verfroller brengt u vervolgens de verflaag op de tegels aan. Vaak dient u meerdere verflagen aan te brengen voor de optimale dekking van de badkamertegels.

Profiteren van een onderhoudscontract

Door een onderhoudscontract af te sluiten profiteert u van een aantal voordelen. Met een onderhoudscontract reguleert u het onderhoud aan verscheidene woononderdelen, tegen een lage prijs. Het voordeel van een onderhoudscontract is bovendien dat u hiermee enkele fabrieksgaranties behoudt. De kosten voor een onderhoudscontract verschillen per aanbieder in Groningen.

Waarom een schildersbedrijf inschakelen?

Een schildersbedrijf inschakelen heeft meerdere voordelen. Het eerste voordeel is dat het schildersbedrijf alles regelt voor u. U hoeft niet het arbeidsintensieve schilderwerk te doen en naderhand ruimen de schilders alles weer netjes op. Het tweede voordeel is dat u met een schildersbedrijf verzekerd bent van een hoge kwaliteit. Geen strepen, zichtbare aanzetten van de rol of kwast of andere oneffenheden.

schilders Groningen

Vergelijk schilders uit Groningen

Denkt u er ook over na om uw huis te renoveren met schilderwerk? Wilt u uw houten kozijnen opknappen en laten schilderen door een schilder? Of wilt u uw woonkamer en keuken een nieuwe uitstraling geven? Aarzel dan niet en schakel een erkende schilder in.

Vraag meerdere offertes aan via het contactformulier. Onze dienst is geheel gratis en de offertes zijn vrijblijvend. Vergelijk de offertes van de schilders uit Groningen en kies de schilder die het beste bij u en uw woning past.