schilder Veenendaal

Schilder Veenendaal

Een schilder uit Veenendaal is in te schakelen voor vele verschillende schilderklussen. Het schilderwerk van een woning moet u regelmatig bijhouden om slijtage en de invloeden van weer en wind te voorkomen. Bovendien verbetert het schilderwerk de uitstraling van uw woning. Een belangrijke vuistregel is dat het schilderwerk buiten eens in de vijf jaar moet worden bijgewerkt, en het binnenschilderwerk dient eens in de zeven jaar een update te krijgen.

Op deze pagina leest u meer over de verschillende schildersklussen die wij voor u kunnen uitvoeren: het beschilderen van keukenkastjes, kozijnen en dakgoten bijvoorbeeld. Vergelijk vrijblijvend offertes om zo tot 40% op de kosten te besparen.

Voordelen van onze service

Zoekt u een schilder uit Veenendaal? Vul dan snel het offerteformulier in. Vergelijk gratis en vrijblijvend de offertes van meerdere schilders uit uw regio om zo tot wel 40% op de kosten te besparen!

 • Vergelijk schilders uit (omgeving) Veenendaal
 • U ontvangt maximaal 5 vrijblijvende offertes
 • Vergelijk deze offertes & bespaar!
Gratis offertes vergelijken

U ontvangt maximaal 5 vrijblijvende offertes.











Aanvraag voor:




kosten van schilder Veenendaal

Wat kost een schilder?

Een professionele schilder zorgt voor de perfecte afwerking van uw pand in Veenendaal. U ziet een groot verschil tussen professioneel vakwerk en een doe-het-zelver die de verfklus heeft uitgevoerd. U bent vast benieuwd naar de kosten van een schilder. Voor binnenschilderwerk ligt het gemiddelde tarief rond de €30,- tot €35,- per vierkante meter. Wanneer er een uurtarief gehanteerd wordt, dan ligt deze ongeveer tussen de €35,- tot €40,-. Buitenschilderwerk is doorgaans iets duurder. Per vierkante meter rekent de schilder ongeveer €35,- tot €40,- en voor klussen zoals het verven van de kozijnen ligt het uurtarief tussen de €40,- tot €50,-. Dit tarief is inclusief materiaal, verf en BTW.

prijzen van verschillende soorten schilderwerk

Prijzen voor verschillende soorten schilderwerk

De prijs van het schilderwerk is tevens afhankelijk van het soort schilderwerk dat u uit laat voeren. Het beschilderen van een trap is bijvoorbeeld een stuk ingewikkelder dan het uitvoeren van spuitwerk op uw muur. Daarom ligt de kostprijs voor het beschilderen van trappen ook een stuk hoger. Ook voor buitenschilderwerk lopen de prijzen aardig uiteen. Voor het verven van deuren betaalt u ongeveer €120,- per deur en het lakken van kozijnen kost gemiddeld €35,- tot €50,- per uur. Wilt u de dakkapel laten behandelen? Doordat dit oppervlak een stuk lastiger te bereiken is, ligt de prijs ook hoger: dit kost ongeveer €550,-.

Prijstabel: kosten per type schilderwerk

Type schilder/schilderwerkPrijzen inclusief verf, materiaal en BTW*
Binnenschilder (binnenschilderwerk)
Per m²€30,- tot €35,-
Per uur€35,- tot €40,-
Plafond/muren spuiten€6,- tot €10,- per m²
Plafond/muren sausen€10,- tot €15,- per m²
Trap€35,- tot €40,- per uur
Buitenschilder (buitenschilderwerk)
Per m²€35,- tot €40,-
Per uur€40,- tot €50,-
Gevel (buitenmuur)€35,- tot €40,-per m²
Kozijnen€35,- tot €50,- per uur
Deuren€120,- per deur
Dakkapel€550,- voor dakkapel, inclusief kozijnen

* Let op: dit zijn gemiddelde prijzen. De exacte kosten zijn afhankelijk van diverse factoren. Vraag dus gratis en vrijblijvend offertes aan.

Benieuwd naar de exacte prijzen?

Vraag gratis en vrijblijvend offertes aan en bespaar op de totaalprijs!

Gratis offertes aanvragen

Welke factoren beïnvloeden de prijs?

Er zijn verschillende factoren die de totale kosten bepalen. Twee belangrijke factoren zijn de arbeids- en materiaalkosten. De arbeidskosten verschillen per schildersbedrijf. Daarom zullen wij u altijd aanraden om de prijsopgaven van meerdere bedrijven naast elkaar te leggen. Hiermee kan u tientallen tot wel honderden euro’s op de schilderskosten besparen! Een andere belangrijke invloed is de periode waarin u het schilderwerk laat uitvoeren. Veel klanten willen hun huis in Veenendaal ’s zomers helemaal op orde hebben, daarom worden schilders over het algemeen in het voorjaar ingeschakeld. De prijzen kunnen echter een stuk lager liggen wanneer u in de winter een schildersbedrijf inhuurt!

Verlaagd btw-tarief op schilderwerk

Wanneer u schilders inschakelt om uw woning te schilderen, dan profiteert u van een verlaagd BTW-tarief van maar liefst 6%. Een belangrijke voorwaarde hiervoor is wel dat uw huis in Veenendaal minimaal 2 jaar oud is. Het lage BTW-tarief is geldig op alle materiaalkosten en arbeidskosten. Ook over alle voorbereidende werkzaamheden, zoals het schoonmaken van de ondergrond, betaalt u het schildersbedrijf 6% BTW. Dit betekent dat u flink bespaart: stel dat u de muur wilt laten beschilderen en dat het schildersbedrijf hiervoor €500,- exclusief BTW vraagt. Met het standaard tarief van 21% zou u €105,- aan BTW moeten betalen, terwijl u nu slechts €30,- hoeft te betalen. Tip: kijk op de website van de belastingdienst voor meer informatie.

Wanneer is opnieuw schilderen nodig?

Er zijn een aantal manieren waarop u kunt achterhalen of het schilderwerk aan vervanging toe is. Bij zichtbare beschadigingen, zoals houtrot of scheurtjes, is dit eenvoudig vast te stellen. Als de verflaag niet goed hecht is dit iets lastiger. Dit test u met behulp van een stuk tape: plak dit over het oppervlak en trek het los. Komt de verflaag mee, dan hecht deze niet goed meer aan het hout. Door de kozijnen of deuren te reinigen met een natte doek kunt u bovendien ontdekken of de verf aan het poederen is. Blijft er een waas achter op de doek? Dan laat de verflaag los en is het belangrijk om dit bij te werken.

Tips om te besparen op schilderkosten

Niemand wil teveel betalen voor de schilderkosten. Daarom hebben wij een aantal handige tips voor u opgesteld, waarmee u flink op de kosten kunt besparen. Een eerste belangrijke tip, is het voorbereiden van het schilderwerk. Door dit zelf te doen bespaart u de schilders een hoop tijd, waardoor de arbeidskosten een stuk lager uitvallen. Een tweede tip is het combineren van verschillende schilderklussen. Een schildersbedrijf uit Veenendaal geeft namelijk vaak korting op grotere schilderklussen. Door verschillende klussen op één moment uit te voeren bespaart u dus veel geld uit. Tot slot raden wij u aan om de prijzen van de schildersbedrijven te vergelijken, zodat u zeker weet dat u de goedkoopste vakman inschakelt.

winterschilder inschakelen Veenendaal

De voordelen van een winterschilder

Een winterschilder is een nieuw begrip binnen de schildersbranche. Een winterschilder voert feitelijk hetzelfde werk uit als een gewone schilder, maar doet dit in de wintermaanden. Dit heeft als gevolg dat de schilder langer bezig is, maar tevens dat de klus tegen lagere prijzen is uit te voeren. Mede door de verbeterde kwaliteit van de verfsoorten kunnen schilders tegenwoordig langer doorwerken in de buitenlucht. Al met al zijn dit de belangrijkste drie voordelen van het inschakelen van winterschilders:

 • Uw huis in Veenendaal is helemaal klaar voor het voorjaar
 • U betaalt een gereduceerd tarief, waardoor de schilderskosten een stuk lager zijn dan wanneer u het schildersbedrijf in het voorjaar zou inhuren
 • Doordat het schildersbedrijf in de winter minder klussen heeft, beschikt het over een flexibel rooster en kan het bedrijf al snel bij u langs komen
offerte van schildersbedrijf

Vrijblijvend offertes aanvragen

Wilt u graag geholpen worden door een erkend schilder, die uw keukenkastjes wil bijwerken of de dakkapel van onderhoud voorziet? Hebt u vragen over de kosten van onze schilders?

Vraag dan meerdere offertes aan via het contactformulier, en wij sturen u snel de prijsindicaties toe van specialisten uit de regio Veenendaal.

Vergelijk deze zelf op prijs en aanbod en kies voor het schildersbedrijf dat bij u past. Dit hoeft niet perse het goedkoopste aanbod te zijn, let u ook op de tijdsduur die een schilder voor een klus berekent. Wij hopen uw vrijblijvende offerteaanvraag graag tegemoet te zien!

Gratis offertes aanvragen

Binnenschilderwerk

Onder het binnenschilderwerk vallen vele verschillende schilderklussen. De meeste klanten denken aan het verven van wanden en plafonds, maar uiteraard valt ook ander soort schilderwerk onder deze term. Wat dacht u van het verven van trappen of het lakken van houten balustrades? Ook het lakwerk van binnenkozijnen en –deuren valt onder binnenschilderwerk. Een goede voorbereiding is bij binnenschilderwerken erg belangrijk, omdat u wilt voorkomen dat er verfspetters op uw meubilair of vloer terecht komt. Een binnenschilder zal indien gewenst alles perfect voor u afdekken. Het is natuurlijk ook mogelijk om dit zelf te doen, om zo op de kosten te besparen.

muren schilderen

Muren schilderen

Het verven van de muur is één van de eenvoudigste manieren om de uitstraling van de woonkamer, hal of slaapkamer compleet te veranderen. Het beschilderen van muren lijkt eenvoudig, maar toch raden wij u aan dit over te laten aan een erkend schildersbedrijf. Uit onze ervaring blijkt dat particulieren vaak te veel of juist te weinig verf aanbrengen, waardoor het resultaat niet optimaal is. Schilderen is niet voor niets een vak: een schildersbedrijf zal een resultaat afleveren waar u gegarandeerd tevreden mee bent. Tegenwoordig kiezen steeds meer klanten uit Veenendaal voor spuitwerk. Dit is een goedkope methode om in korte tijd grote oppervlakken.

plafond schilderen

Plafond schilderen, een opfrisbeurt

Het renoveren en opnieuw kleuren van een plafond is na verloop van tijd noodzakelijk. Zeker in de keuken waarbij stoom en rook van het eten naar het plafond trekt, of in woningen waar vaak gerookt wordt. Het bijwerken van het plafond vereist enige voorbereiding. Zo kunnen meubels het beste aan de kant worden geschoven en moeten deze en de vloer met schildersplastic bedekt worden. Vervolgens moet de stroom uit, en adviseren wij de plafondlampen te verwijderen. Laat hierbij wel de kroonsteentjes zitten. Daarna kan het verfwerk beginnen. Werk in kleine vlakken voor een optimale dekking, u vergeet op deze manier bovendien niet waar u geweest bent.

Trap schilderen voor een nieuwe uitstraling

Wanneer de verf op de traptreden begint te slijten, dan wordt het oppervlak een stuk gladder. Dit vergroot het risico op uitglijden op de trap, wat u natuurlijk zo veel mogelijk wilt voorkomen. Het schilderen van de traptreden is een belangrijke manier om de veiligheid te garanderen. Wel is het hierbij van groot belang dat er gebruik wordt gemaakt van de juiste verfsoort. Door te kiezen voor een kwalitatieve trapverf weet u zeker dat de traptreden niet te glad zijn, en dat de verflaag goed bestand is tegen slijtage. Een schildersbedrijf uit Veenendaal voert deze klus met plezier voor u uit.

Vloer verven

U ziet het in steeds meer woonmagazines: die prachtige geverfde vloeren. Logisch, aangezien het een relatief goedkope methode is waarmee u de ruimte een frisse uitstraling geeft. De schilder zal uw houten, tegel of betonnen vloer van een prachtige kleur voorzien. Doordat de schilder met uitsluitend kwaliteitsmerken werkt blijft de vloer jarenlang in goede staat. Schakelt u een winterschilder in? Dan is het lakken van de vloer een goedkope methode waarmee u de ruimte voorziet van een nieuwe look. Gaat het om een nieuwe betonnen ondergrond? Zorg ervoor dat de vloer minstens zes weken is opgedroogd. Heeft u last van optrekkend vocht? Laat dat dan eerst oplossen.

Latex spuiten

Wij noemden hierboven al dat het relatief voordelig is om een winterschilder in te zetten voor het uitvoeren van het schilderwerk. Maakt u liever gebruik van een gewoon schildersbedrijf maar hebt u een beperkt budget voor de werkzaamheden? Overweeg dan om uw muren of plafond te laten spuiten. Het spuiten met latex is op vrijwel alle ondergronden mogelijk, en zorgt voor een egaal en streeploos resultaat op de muren. Voorwaarde voor het spuiten van de muren of het plafond is wel dat hier geen deuken of beschadigingen inzitten. De prijs voor het spuiten van de muren in uw slaapkamer beginnen rond de €6,- per m2.

Meubels verven

Hebt u houten meubels? Dan is het een optie om de meubels van aanzicht te veranderen door ze van een nieuw kleurtje te voorzien. Onze schilders helpen u hier met alle plezier bij. Het veranderen van de kleur van de meubels is een vrij eenvoudige manier om de hele sfeer in huis te veranderen, terwijl dit maar weinig kosten met zich meebrengt. Hebben de meubels altijd een kleur gehad en wilt u ze nu beitsen of lakken voor een natuurlijk resultaat? Haal dan de oude verflaag van de meubels. Dit is een nauwkeurig werkje, maar met een prachtig resultaat dat een warme sfeer met zich meebrengt.

Schilderwerk buiten

Onder buitenschilderwerk vallen verschillende onderdelen. De meest voorkomende buitenschilderwerken zijn waarschijnlijk de deuren en kozijnen. U kunt echter ook uw gevel laten beschilderen door erkende schilders uit Veenendaal. Dit geeft uw huis een unieke uitstraling en beschermt de gevelmuur bovendien tegen de verschillende weersinvloeden. Wanneer u buitenschilderwerk wilt laten uitvoeren, dan zijn de weersomstandigheden van belang. Bij een te koude buitentemperatuur duurt het bijvoorbeeld te lang voordat de verflaag gedroogd is. Te warm betekent juist dat het te snel droogt, waardoor het resultaat streperig wordt. De ideale temperatuur voor buitenschilderwerk ligt tussen de 10 en 25 graden met een maximale luchtvochtigheid van 75%.

kozijnen schilderen in Veenendaal

Kozijnen schilderen

Het onderhouden van de kozijnen is een groot onderdeel van het buitenschilderwerk. Een schilder zal ook deze klus snel en vakkundig afhandelen. Profiteer bovendien van extra lage prijzen door een onderhoudscontract af te sluiten. In dit geval zal een schildersbedrijf periodiek bij u langskomen om de kozijnen bij te werken. U hoeft er dus geen tijd meer aan te besteden, en u weet zeker dat uw kozijnen het gehele jaar door in topconditie zijn. Heeft u een vraag over de mogelijkheden van een onderhoudscontract of wilt u uw raamkozijnen eenmalig laten onderhouden? Aarzel dan niet om contact met ons op te nemen. Wij helpen u graag verder.

deuren laten verven

Deuren verven

Voor een goede uitstraling is het tevens belangrijk om de binnen- en buitendeuren te verven. Klanten vragen ons geregeld welke verfsoort de beste keuze is voor de voordeur. In de meeste gevallen is een hoogglans verf voor buitenshuis een geschikte keuze. Dit zorgt voor een nette uitstraling, waarmee u direct indruk maakt op uw gasten. Bij het verven is het in ieder geval belangrijk dat het buiten niet te koud en niet te warm is, omdat dit het resultaat kan beïnvloeden. Tussen de 10 en 25 graden is een geschikte dag. Het schildersbedrijf zal eerst één of twee lagen grondverf aanbrengen, gevolgd door de laklaag.

Buitenmuur schilderen

Het klinkt eenvoudig: een buitenmuur van een kleurtje voorzien. In de praktijk is het echter een stuk lastiger. U moet op hoogte werken, de ondergrond goed behandelen en rekening houden met diverse factoren. En dan dient u ook nog de juiste dampopen verfsoort voor de buitenmuur te vinden. Een schildersbedrijf inhuren om deze klus uit te voeren is dus geen overbodige luxe. Het schilderen van uw buitenmuur geeft uw woning in Veenendaal een frisse uitstraling. Ook weet u zeker dat de schilders kwaliteit afleveren. Naderhand is uw muur weer beschermd tegen de weersinvloeden en kunt u genieten van de prachtige buitenmuur. Door de kwaliteitsverf blijft uw gevel lang schoon en jarenlang beschermd.

Dakkapel schilderen, voor bescherming en uitstraling

Door de dakkapel te schilderen zorgt u ervoor dat de kwaliteit van het houtwerk bewaard blijft, en u geen last zult krijgen van eventuele lekkages en andere vochtproblemen. Wilt u zeker weten dat uw dakkapel altijd op tijd van onderhoud wordt voorzien? Sluit dan een onderhoudscontract af bij één van onze specialisten uit Veenendaal. Met een onderhoudscontract blijft de dakkapel in optimale staat, en verlengt u de levensduur. Onze schilder maakt hiervoor natuurlijk wel een afspraak met u, zodat het werk op een voor u geschikt tijdstip wordt uitgevoerd. Vraag via het contactformulier naar de mogelijkheden.

Schilder nodig voor het buitenschilderwerk?

Vraag gratis en vrijblijvend offertes aan en bespaar tot wel 40% op de totaalprijs!

Gratis offertes aanvragen
dakgoten schilderen door schildersbedrijf

Dakgoten schilderen, verleng de levensduur

De dakgoten moeten het water opvangen en afvoeren. Daarnaast maken mooie dakgoten uw woning in Veenendaal écht af. Bent u niet van plan om uw vrije dagen te spenderen op een ladder of steiger? Laat dan een schildersbedrijf langskomen. De professionele schilders hebben in mum van tijd uw dakgoten geschilderd. Wanneer uw buitenschilderwerk in orde is, beschermt u uw woning optimaal. Daarnaast is uw huis meer waard als het goed is onderhouden. Elke schilder gaat grondig en snel te werk. Zo weet u zeker dat u kwaliteit krijgt, tegen een aantrekkelijke prijs. U wilt toch ook dat uw dakgoten zo lang mogelijk mee gaan? Vraag daarom meerdere offertes aan van schilders uit Veenendaal en bespaar op de schildersklus.

tuinhuis laten verven

Tuinhuis: beitsen of verven?

Het tuinhuis dient u evenals de kozijnen, dakgoten, dakkapel of buitenmuur ook periodiek van onderhoud te voorzien. Omdat een tuinhuis vaak een wat robuustere uitstraling mag hebben dan de kozijnen, is het een mogelijkheid om het huisje te beitsen. Beits dringt gedeeltelijk door in de houtvezels, waardoor u deze langer beschermt tegen de weersinvloeden. Er bestaan ook speciale beitssoorten die enkel zorgen voor een kleurverschil. Let daarom goed op wanneer u de beits aanschaft bij een bouwmarkt uit Veenendaal. De beits is aan te brengen met behulp van een kwast, spons of verfspuit. Eventueel kunnen ook ervaren schilders het tuinhuis voor u beitsen. Dan bent u er geen tijd aan kwijt en gegarandeerd van een mooi eindresultaat.

Schilderwerk onderhouden

Met goed onderhoud verlengt u de levensduur, dat geldt ook voor al uw schilderwerk. U kunt bij verschillende schilders uit Veenendaal een onderhoudscontract afsluiten, maar het is tevens mogelijk om zelf het onderhoud uit te voeren. Een belangrijk onderdeel hiervan is het reinigen van het schilderwerk. Gebruik een vochtige doek om vuil te verwijderen. Controleer het oppervlak tijdens het reinigen op beschadigingen. Als u blaasjes of scheurtjes ontdekt, is het tijd om het schilderwerk bij te werken. Hierbij kan een schildersbedrijf uit Veenendaal u helpen. De schilders zullen eerst het oppervlak weer opschuren of herstellen voordat zij een nieuwe verflaag aanbrengen.

Houtrot verwijderen

Om de kwaliteit van het schilderwerk te waarborgen, moet voor het verven eerst het houtrot verwijderd worden. Door een extra schilderlaag aan te brengen voorkomt de schilder dat houtrot opnieuw kans maakt. Het verwijderen van rot vereist weinig ervaring, het is alleen wel belangrijk dat u bij het weghakken van de houtrot u al het aangetaste hout weghaalt. Hiermee voorkomt u dat het zich na de schilderbeurt weer verder verspreidt. Hebt u een onderhoudscontract afgesloten bij een schilder uit Veenendaal? Dan zal deze periodiek bij u langskomen om problemen als houtrot te herstellen. Dankzij een onderhoudscontract blijven de deuren en raamkozijnen in uitstekende staat!

Welk vertrek schilderen?

De schilders uit ons netwerk worden ingezet voor schilderklussen in alle kamers van het huis. Vele klanten kiezen ervoor om alleen het schilderwerk in de woonkamer uit te besteden, maar ook het sausen van de slaapkamer of hal kan uw woongenot flink beïnvloeden. Wanneer u kleinere ruimtes laat behandelen, dan is sausen een goede keuze. Hierbij brengen de schilders de verf op traditionele wijze aan op het oppervlak. Voor grotere ruimtes is het waarschijnlijk verstandig om te kiezen voor spuitwerk. Dit zorgt voor een strak en egaal resultaat. Dit is erg eenvoudig en snel aan te brengen, waardoor spuitwerk één van de voordeligste opties is.

binnenschilderwerk in Veenendaal

Woonkamer

De woonkamer is voor veel klanten de ruimte waar zij de meeste tijd doorbrengen, en het is vaak de enige ruimte die hun gasten te zien krijgen. Om een goede indruk achter te laten, is het dus belangrijk dat het schilderwerk in optimale conditie is. In de woonkamer kunt u sauswerk laten aanbrengen op de wanden en plafonds, maar u kunt natuurlijk ook de deurkozijnen laten lakken.

Keuken

Als u toe bent aan verandering in de keuken kunt u de wanden laten beschilderen. Maar wat dacht u van het behandelen van de keukenkastjes? Dit geeft een compleet andere sfeer, en zonder veel geld of tijd te investeren lijkt het alsof u een compleet andere keuken heeft laten plaatsen! Besteed deze klus uit aan een erkend schildersbedrijf uit Veenendaal, zodat u verzekerd bent van het beste resultaat.

Badkamer

Steeds vaker kiezen klanten ervoor om hun badkamer niet meer compleet te betegelen. Voor een rustige sfeer is het namelijk ook een goed idee om de wanden in de badkamer te beschilderen. Wij raden u zeker aan hiervoor contact op te nemen met een schildersbedrijf uit uw regio. Voor het schilderwerk in de badkamer geldt namelijk dat deze goed bestand moeten zijn tegen vochtige ruimtes.

Hal verven

Als u een kleine en drukke hal heeft, dan kunt u deze ruimte met het juiste kleurgebruik een stuk groter laten ogen. Kies voor lichte kleuren voor een optisch grotere hal. Ook is het een optie om de vloerplinten dezelfde kleur te geven als de vloer. Hierdoor lijkt het vloeroppervlak een stuk groter. Bent u benieuwd naar de andere mogelijkheden in de hal? Neem dan contact met ons op!

Slaapkamer

Naast het spuiten van de woonkamer, is het uiteraard ook mogelijk om de slaapkamer te voorzien van vers spuit- of sauswerk. Om geld te besparen is het mogelijk om deze werkzaamheden zelf af te handelen. Begin de klus in dat geval altijd met het reinigen van de ondergrond, om zo zeker te weten dat er geen strepen of bultjes verschijnen. Tegen lage prijzen creëert u zo een geheel nieuwe ruimte.

Kelder verven

Sommige ruimtes zijn eventueel zelf te behandelen, maar voor het verven van de kelder raden wij u zeker aan contact op te nemen met een schildersbedrijf. Alleen dan bent u verzekerd van de juiste hulp. Niet elke verfsoort is namelijk geschikt voor deze, veelal, vochtige ruimtes. Dankzij het gebruik van de juiste kelderverf transformeert u een kille kelder tot warme werkruimte.

Doe-het-zelf, met behulp van een stappenplan

Bekijk het doe-het-zelf stappenplan voor: het verven van de keukenkastjes, de trap, deur en badkamertegels.

In 6 stappen de keukenkastjes verven

Om de keuken weer een frisse en moderne uitstraling te geven, is het een optie om de keukenkastjes te laten kleuren door een erkend schilder uit Veenendaal. Gegarandeerd een verhoogd wooncomfort. Met het oog op het budget is het tevens een optie om eigenhandig de keukenkastjes te schilderen. Volg hiervoor het volgende stappenplan dat is opgesteld door onze experts.

 • Stap 1: Zorg ervoor dat u overal goed bij kunt. Indien mogelijk is het handig om de keukenkastjes uit elkaar te halen.
 • Stap 2: Schuur eerst alle oppervlakken nauwkeurig.
 • Stap 3: Plak daarna de handgrepen en grendels voor het ophangen af.
 • Stap 4: Begin met het aanbrengen van de grondverf voor een langdurig resultaat.
 • Stap 5: Breng de kleur aan en laat de verf drogen.
 • Stap 6: Zet de keukenkastjes weer in elkaar.
Een winterschilder uit Veenendaal kan u hierover van meer informatie voorzien.
zelf keukenkastjes schilderen
tips om de trap te verven

4 tips om zelf de trap te verven

Onder de schilderwerken vallen vele klussen. Eén daarvan is het afwerken van de trap. Hiermee voorkomt u een snelle slijtage van de traptreden en beperkt u zo het risico op valpartijen. Wanneer de trap eenmaal is afgewerkt, gaat de trap lange tijd mee. Door veelvuldig gebruik is het wel waarschijnlijk dat de u trap na verloop van tijd weer opnieuw dient te lakken. Dit kunt u ook eigenhandig afhandelen. Tips bij het renoveren van de trap zijn:

 • Tip 1. Gebruik een goede grondverf en schilder de treden om en om.
 • Tip 2. Controleer de treden op eventuele beschadigingen.
 • Tip 3. Vergeet de trapleuning niet.
 • Tip 4. Laat altijd de treden compleet drogen voordat u weer een loper op de trap legt.

Een deur zonder strepen verven, zo moet het!

Voor het schilderen van deuren gelden enkele regels om te zorgen dat het resultaat strak en egaal is. Bij het bijwerken van deuren krijgt u namelijk al snel strepen of verfdruppels op het oppervlak. Om dit te voorkomen hebben onze experts uit Veenendaal een aantal tips voor u op een rijtje gezet. Hiermee krijgt u gegarandeerd deuren in een optimale staat.

 • Tip 1: Plak altijd eerst ramen en deurklinken af.
 • Tip 2: Zet de deur in de grondverf met behulp van een ronde kwast.
 • Tip 3: Schilder van binnen naar buiten.
 • Tip 4: Verf ook altijd de onder- en bovenkant van de deur.
 • Tip 5: Ga met de houtnerf meer voor een vloeiend eindresultaat.
 • Tip 6: Kies voor twee verflagen om een egale kleur te krijgen.
Desgewenst helpen onze schilders u graag bij het uitvoeren van de schilderswerkzaamheden, zij rekenen hiervoor aantrekkelijke tarieven.
zelf de deuren schilderen
zelf badkamertegels verven

Tips om zelf de badkamertegels verven

Zoekt u een goedkope manier om uw badkamer op te frissen? Dan komt u al snel uit bij het beschilderen van de badkamertegels. Als u de huidige kleur zat bent geeft u de tegels simpelweg een lik verf. Dat bespaart u naast een hoop geld, een hoop breekwerk. U hoeft de oude tegels immers niet te verwijderen. Voor de doe-het-zelver hebben wij beschreven wat de beste werkwijze is:

Voorbereiding badkamertegels verven

Voordat u daadwerkelijk aan de slag gaat is het van belang dat u de ondergrond, voorbehandelt. De glazuurlaag op de badkamertegels bemoeilijkt de hechting. Schuur dus de tegels eerst op met fijn schuurpapier. Maak vervolgens de tegels helemaal schoon, ontvet de oppervlakte en maak de tegels stofvrij. Plak alles nauwkeurig af en dek de vloer af. Breng vervolgens als voorbereiding een primer als grondlaag aan.

Aan de slag!

Een goede voorbereiding is het halve werk. Nu de ondergrond is behandeld is het tijd om de tegelverf aan te brengen. Breng de tegelverf royaal aan op de muur. Breng het eerst aan in verticale banen en verdeel de verf vervolgens in horizontale banen. Werk altijd van boven naar beneden, zodat je geen zakkers krijgt. Lees goed op de verpakking wat de droogtijd is. Breng bij voorkeur drie lagen verf aan. Dan krijgt u het beste resultaat.

Profiteren van een onderhoudscontract

Wilt u het schilderwerk regelmatig laten bijwerken door een erkend schildersbedrijf uit Veenendaal? Sluit dan een onderhoudscontract af met één van onze schilders. Dankzij een onderhoudscontract wordt de kwaliteit van het schilderwerk gegarandeerd, en heeft u hier geen omzien meer naar. Vraag via het contactformulier naar de andere voordelen en voorwaarden van het onderhoudscontract.

Waarom een schildersbedrijf inschakelen?

 • De klus is snel en vakkundig uitgevoerd
 • Wanneer u een schildersbedrijf inschakelt bespaart u, dankzij het lage BTW-tarief, op de materiaalkosten
 • U bent verzekerd van vakwerk dat volledig naar uw smaak is
schilders in Veenendaal

Vergelijk schilders uit Veenendaal

Bent u inmiddels overtuigd van de voordelen van schilderwerken? Of wilt u meer weten over de kosten voor het bijwerken van uw raamkozijnen of deuren? Ook als er een andere reden is waarom u op zoek bent naar een erkend schilder uit uw eigen regio, bent u bij ons aan het juiste adres. Vul ons contactformulier in en omschrijf uw wensen zo nauwkeurig mogelijk. Een aantal bedrijven uit uw regio zullen u dan een offerte op maat toesturen, zodat u een duidelijk overzicht heeft van de kosten. Vergelijk de verschillende prijzen en kies zo voor de schilder die u de beste deal biedt. Zo bespaart u tot wel 40% op de totale kosten!