Schilder Den Haag

Schilder Den Haag

Voor het behoud van de kwaliteit van diverse woononderdelen is het noodzakelijk dat u deze regelmatig onderhoudt. Voor het onderhoud van het timmerwerk buitenshuis staat een minimale onderhoudsperiode van 5 jaar. Dit betekent dat u binnen deze tijdsperiode het houtwerk moet schuren en overschilderen. Het gaat om woononderdelen als de kozijnen, de buitendeuren, een dakkapel of de buitenmuur. Voor dergelijk schilderwerk is het mogelijk de hulp van een erkend schildersbedrijf uit Den Haag in te roepen. Dankzij de ondersteuning van een ervaren schilder weet u zeker dat uw schilderswerkzaamheden snel en vakkundig worden afgehandeld. Niet alleen voor het buitenschilderwerk, ook voor het binnenschilderwerk is de hulp van een schilder mogelijk. Via ons contactformulier vraagt u eenvoudig meerdere offertes aan van schilders uit de regio.

Jarenlange ervaring

Wanneer u kiest voor één van de schilders uit ons samenwerkingsverband, dan profiteert u gegarandeerd van een snelle en vakkundige ondersteuning bij alle schilderwerken. Elke schilder beschikt over een ruime ervaring binnen het vakgebied, en uitstekende diploma’s. Daarnaast vragen wij van elk schildersbedrijf uit Den Haag dat deze hun vakmannen laten bijscholen op het gebied van de nieuwste technieken en materialen.

Diverse offertes aanvragen

U ontvangt maximaal 5 vrijblijvende offertesAanvraag voor:
1 keer klikken is voldoende


Voor al uw binnen- en buitenschilderwerk

Bij elk schildersbedrijf uit ons netwerk in Den Haag zit u op de juiste plek voor ondersteuning bij zowel buiten- als binnenschilderwerk. Bij het binnenschilderwerk gaat het over het algemeen om kleinere klusjes zoals het behandelen van een vloer, trap of de keukenkastjes. Het buitenschilderwerk vraagt meer tijd en vakmanschap, waardoor de inzet van een schilder of winterschilder vrijwel altijd wenselijk is.

Navigeer naar:

Navigeer via onderstaande links direct naar onderwerpen op deze pagina.

De voordelen van een winterschilder

Waar de meeste schilders voornamelijk in de lente- en zomermaanden werken, is er ook een aantal schilders dat wel in de wintermaanden doorwerkt. Dergelijke vakmannen staan ook wel bekend als de winterschilder. Een winterschilder reken over het algemeen lagere prijzen voor de uitgevoerde diensten, wat betekent dat de winterschilder een uitstekende oplossing vormt voor mensen met een klein budget. Het nadeel van de winterschilder is dat deze langer nodig heeft voor een klus. Lees hier meer over de werkzaamheden van een winterschilder.

Vrijblijvend offertes aanvragen

Wilt u meer weten over de mogelijkheden voor de inzet van een schilder uit Den Haag voor het bijwerken van uw dakkapel, trap of plafond? Hebt u een vraag over de prijs voor bepaald schilderwerk? Of bent u benieuwd naar de opties voor de inzet van een winterschilder bij u thuis? Aarzel dan niet om vandaag nog via ons contactformulier enkele geheel vrijblijvende offertes aan te vragen van menig schildersbedrijf uit Den Haag.

schildersbedrijf Den Haag
buitenschilderwerk Den Haag

Een huis van binnen en buiten schilderen

De grootste klus binnen het schilderwerk is het renoveren van al het houtwerk aan de buitenzijde van het huis. Denk hierbij aan de gevelbekleding, een dakkapel of zelfs de buitenmuren zelf. Dergelijke schilderwerkzaamheden vragen veel kennis en tijd, daarom is het verstandig hiervoor de ondersteuning van een erkend schildersbedrijf in te roepen. Een ervaren schilder neemt voor het kluswerk de juiste materialen mee, en zorgt ervoor dat werk compleet wordt afgerond. Hebt u maar een beperkt budget? Schakel dan de winterschilder in. Deze voert het schilderwerk in de wintermaanden uit, waardoor de klustijd langer is, maar het uurtarief aanzienlijk lager ligt.

kozijnen houtrot

Houtrot verwijderen

Eén van de grotere problemen met houtwerk is dat er bij achterstallig onderhoud houtrot kan ontstaan. Dit ontstaat wanneer niet geschilderd of gelakt hout in aanraking komt met de buitenlucht. Het risico van rottende planken is dat deze hun draagkracht verliezen, en de kans op vochtproblemen zoals schimmel vergroten. Het verwijderen van houtrot is een precies werkje, maar wel één die u zelf mag afhandelen. Verwijder altijd een ruime marge rondom het rottende gedeelte, om zo de kans op terugkeer te minimaliseren. Sluit eventueel een onderhoudscontract af om het onderhoudswerk te reguleren. De kosten voor een onderhoudscontract verschillen per schildersbedrijf uit Den Haag.

kozijn verven

Enkele tips voor het schilderen van kozijnen

Houtrot ontstaat in de meeste gevallen bij de deuren en kozijnen, het is daarom van belang dat u de kozijnen op tijd opnieuw schildert. De meeste houten raamkozijnen worden van eikenhout gemaakt, dit is eenvoudig te bewerken, wat betekent dat u geen schilder hoeft in te schakelen voor het kluswerk. Het grote voordeel van houten kozijnen is bovendien dat u deze gemakkelijk in een andere kleur verft. Zo verandert u in een handomdraai de aanblik van uw pand. Het nadeel van houten ten opzichte van kunststof kozijnen is dat deze een kortere levensduur kennen. Na twee decennia dient u de kozijnen compleet te vervangen.

schilder onderhoud Den Haag

Uw meubels opknappen met verf

De meeste van onze klanten uit Den Haag schaffen op het moment dat zij een eigen woning krijgen meubels aan. De meeste meubels gaan lang mee, wat betekent dat u op een gegeven moment uitgekeken kunt raken op de stijl. Zou u graag uw meubels vervangen, maar vindt u dat zonde van het geld? Overweeg dan om het meubilair te witten of een kleurtje te geven. Het witten van meubels vereist maar een beperkt budget, hoewel u hiermee wel de stijl van een ruimte wijzigt. Als u het renoveren van de meubels combineert met de aanschaf van enkele accessoires, profiteert u spoedig van een verbeterd wooncomfort. Geen tijd om het zelf te doen? Schakel een schildersbedrijf uit Den Haag in!

muur schilderen Den Haag

Plafond schilderen, een opfrisbeurt

Bij het renoveren van woon- en slaapkamers denken vele mensen niet aan de noodzaak voor het bijwerken van het plafond. Het plafond zal echter ook langzaam vervuilen, zeker in de keuken en in ruimtes waar gerookt wordt. Het witten van een plafond is een lastig klusje, omdat u hiervoor boven uw macht moet werken. Een alternatief voor het standaard schilderen van plafonds, is het spuiten van het oppervlak. Hiervoor dient u wel de ondersteuning van een erkend schildersbedrijf uit Den Haag in te roepen. Gaat u toch eigenhandig aan de slag met het witten van het plafond? Werk dan in vlakken van één vierkante meter.

daknok schilderen

Voor ons geen lastige klus: de dakkapel schilderen

Wanneer u een dakkapel aanschaft, dan krijgt u de keus uit diverse materialen. Onder meer kunststof, aluminium en eikenhout vormen mogelijke basismaterialen voor de dakkapel. Afhankelijk van het materiaal dat u kiest, zult u bepaalt onderhoud moeten uitvoeren. Voor een houten dakkapel geldt dat u deze periodiek moet schuren en overschilderen voor het behoud van de kwaliteit. Het overschilderen van een dakkapel is vrij moeilijk, omdat hiervoor een ladder of steiger nodig is. Het is een optie om bij één van de schilders uit ons netwerk in Den Haag een onderhoudscontract af te sluiten, waarin u het onderhoudswerk aan de dakkapel vastlegt.

dakgoot schilderen Den Haag

Geschilderde dakgoten gaan langer mee

Een ander onderdeel van het buitenschilderwerk is het onderhoudswerk aan de dakgoten. De dakgoten zorgen voor de afvoer van het hemelwater, en voorkomen daarmee mogelijke lekkages onder de dakrand. Het onderhoud van de dakgoten bestaat over het algemeen uit het schuren en schilderen van de verflaag, en de controle op eventuele beschadigingen. Is er schade aan één van de dakgoten? Dan is het zaak dit spoedig te herstellen of de gehele dakgoot te vervangen. Zorg er bovendien voor dat u jaarlijks de dakgoten reinigt. Zo voorkomt u de verstopping van de regenpijpen. Het onderhoud aan de dakgoten is tevens te reguleren met een onderhoudscontract.

houten gevelbekleding schilderen

De buitenmuur is het visitekaartje van uw huis

Er zijn heel wat klussen die onder de term schilderwerk vallen. Eén daarvan is het schilderen van de muren. Een buitenmuur, zeker als die bekleedt is met een houten gevelbekleding verdient de nodige aandacht. Het slijten van de verflaag of coating op de buitenmuur kan doorslaand regenwater tot gevolg hebben. Het aanbrengen van een nieuwe coating is dan ook van groot belang voor het behoud van de kwaliteit en het wooncomfort. Omdat bij het renoveren van de buitenmuur de staat van de ondergrond sterk van invloed is op de te gebruiken technieken, materialen en afwerking, is het verstandig een schilder om hulp te vragen.

vloer verven

Een geverfde vloer valt op!

Een volgende schilderklus waarvan mensen niet verwachten dat deze onder het schilderwerk valt is het beschilderen van de vloer. Of u nu een parketvloer of betonnen vloer in huis hebt, beide zijn te voorzien van een ander kleurtje, om zo de uitstraling van een bepaalde ruimte te wijzigen. Het beschilderen van de vloer is wel aan enige voorwaarden verbonden. Zo is het noodzakelijk de vloer eerst te reinigen en te ontvetten, ten behoeve van de hechting van de verf. Daarnaast geldt voor een nieuwe betonnen vloer dat u deze minimaal zes weken moet laten drogen om te voorkomen dat de verflaag zal loslaten. Maak gebruik van een slijtvaste verf zodat de vloer lang mooi blijft!

schilder kosten Den Haag

Wat kost een schilder?

Regelmatig krijgen de medewerkers van een schildersbedrijf de vraag wat de kosten voor een bepaalde schildersklus zijn. Het antwoord hierop is echter afhankelijk van een groot aantal factoren. De kosten voor een winterschilder liggen bijvoorbeeld aanzienlijk lager dan die van een standaard schilder. Daarnaast verschillen de prijzen van een buiten- en binnenschilder. Een schilder op het gebied van het buitenschilderwerk rekent gemiddeld een uurtarief van €45,-, terwijl een binnenschilder uitgaat van een uurtarief van €40,-. Wilt u meer weten over de prijzen voor het renoveren van een trap, buitenmuur of de deuren bij u thuis? Vraag dan enkele offertes aan van schilders uit Den Haag.

garage verven Den Haag

Uw slaapkamer weer als nieuw

Er bestaat heel wat schilderswerk waarvoor u geen ondersteuning nodig heeft van een schildersbedrijf uit Den Haag. Een voorbeeld hiervan is het veranderen van de kleur van de muren in de slaapkamer. Waar behangen een relatief lastig klusje is, is het herstellen van de verflaag in een handomdraai gebeurt. Schaf hiervoor de nodige gereedschappen aan bij de lokale bouwmarkt, en ga op een vrije zaterdagmiddag aan de slag! Werk altijd van boven naar beneden, en zorg ervoor dat u de verf egaal aanbrengt. Let wel op dat wanneer u kiest voor een verfsoort op terpentinebasis, u de kamer lang zult moeten luchten. Het kan daarom verstandig zijn om een nachtje op de logeerkamer te slapen.

muren spuiten Den Haag

Muren spuiten; een snelle manier van renoveren

Een techniek waar we tot nu toe nog weinig informatie over hebben gegeven is het spuiten van muren en plafonds. Het spuiten van de muren of het plafond is een techniek waarvoor de ondersteuning van een erkend schilder vereist is. Deze beschikt vaak over een hogedrukspuit, waarmee het spuiten van de muren een peulenschil is. Het voordeel van het spuiten van de muren of het plafond is dat dit een korte tijdsduur kent, en daardoor lage prijzen. De prijs voor het spuiten van een oppervlak begint rond de €6,- per m2. Het nadeel van het spuiten is dat dit alleen mogelijk is op gladde ondergronden. Meer weten over muren spuiten? Lees het hier.

schuur verven Den Haag

Tuinhuis; beitsen of verven

Een tuinhuis is een woononderdeel dat tevens valt onder het buitenschilderwerk. Een tuinhuis is meestal van planken gemaakt, en draagt bij aan het comfort en de prijswaarde van uw pand. Om de kwaliteit van een tuinhuisje te behouden is het verstandig deze vijfjaarlijks te controleren op beschadigingen en de verflaag te vernieuwen. Kies eventueel voor beits in plaats van lak of verf. Beits dringt zich tot diep in de houtvezels, wat betekent dat de weersbestendigheid zal stijgen. Er bestaan diverse beitssoorten die allen hun eigenschappen hebben. Het belangrijkste bij het beitsen van de muren van het tuinhuis is dat u kiest voor een waterbestendige beits.

schilder prijzen Den Haag

Prijzen voor verschillende soorten schilderwerk

De prijzen voor het uitvoeren van schilderwerk hangen af van een groot aantal factoren. Wij gaven hierboven al aan dat verschillende schilders verschillende prijzen rekenen, maar ook het soort schilderwerk dat men uitvoert is van invloed op de uiteindelijk klusprijs. Zo kost het buitenschilderwerk gemiddeld €35,- per vierkante meter, terwijl het binnenschilderwerk rond de €30,- per vierkante meter valt. Het werken met de spuittechniek brengt de laagste kostprijs met zich mee. Dit start bij €6,- per m2. De kwaliteit van de latex beïnvloedt hierbij de eindprijs nog wel. Wilt u nog meer informatie over de soorten schilderwerk prijzen? Lees er hier meer over.

In 5 stappen de keukenkastjes verven

Heeft uw keuken al jarenlang dezelfde stijl, en wil u deze graag binnen een klein budget aanpassen? Het renoveren van de keukenkastjes vraagt enige inzet, maar zorgt voor een geheel andere aanblik van de ruimte, zonder dat hiervoor een complete keukenrenovatie nodig is. Omdat wij begrijpen dat u met weinig geld niet altijd de mogelijkheid heeft om een ervaren schildersbedrijf in te schakelen voor het schilderwerk, hebben onze schilders voor u een kort stappenplan opgesteld.

 • Stap 1: Start met het uit elkaar halen van de keukenkastjes: haal de deurtjes eraf en eventuele losse planken eruit.
 • Stap 2: Schuur de keukenkastjes met fijn schuurpapier, en herstel eventuele beschadigingen.
 • Stap 3: Nu begint het daadwerkelijke schilderwerk. Kies voor een licht kleurtje op de keukenkastjes om de keuken optisch te vergroten.
 • Stap 4: Kies eventueel voor een extra coating over de keukenkastjes. Dit zal de levensduur verlengen.
 • Stap 5: Vraag om hulp als het kluswerk onverhoopt niet wil lukken.
keukenkastjes schilderen Den Haag
zelf trap verven

4 tips om zelf de trap te verven

Veel mensen vergeten dat de trap ook onderdeel vormt van het huis, en dat ook de trap regelmatig onderhoud vereist. Met name voor eikenhouten trappen geldt dat het noodzakelijk is periodiek de staat van de treden te controleren en deze eventueel te vervangen. Voor het onderhoudswerk aan de trap heeft een medewerker van een schildersbedrijf uit ons netwerk een aantal tips voor u opgeschreven om de veiligheid te behouden. Komt u er zelf niet uit? Huur een schilder of winterschilder in om het renovatiewerk aan de trap af te ronden.

 • Tip 1. Als u ziet dat een trede is versleten, is het plaatsen van een opzettrede de beste optie.
 • Tip 2. Verf de traptreden altijd om en om. Op deze manier blijft het mogelijk om naar boven te lopen.
 • Tip 3. Vergeet bij de traprenovatie niet om ook de leuning aan te pakken.
 • Tip 4. Wilt u de aanblik van de trap wijzigen? Overweeg dan om deze te beitsen of te lakken.

Een deur zonder strepen verven, zo moet het!

Een volgende verfklus waar wij u graag meer informatie over willen geven is het schilderen van de deuren. Met name voor de buitendeuren geldt dat u deze vijfjaarlijks moet bijwerken, om zo de kwaliteit van het houtwerk te behouden. Het aanpakken van de deuren is niet moeilijk, maar is wel tijdsintensief door de vaak kleinere kozijnen en latjes die hierop zitten. Volg het onderstaande stappenplan om uw deuren snel weer in optimale staat te krijgen.

 • Stap 1: Begin met het reinigen en schuren van de deuren. Dit zorgt voor een betere verfhechting.
 • Stap 2: Vervolgens is het handig de deurklink en het slot af te plakken.
 • Stap 3: Start met het aanbrengen van de grondverf. Gebruik hiervoor een ronde kwast, en werk altijd van binnen naar buiten.
 • Stap 4: Schilder altijd eerst de latjes van de glaspanelen mochten uw deuren van glas zijn voorzien.
 • Stap 5: Vergeet ook niet de boven- en onderzijde van de deuren bij te werken.
goedkope schilder Den Haag
schutting verven Den Haag

In 2 stappen zelf de badkamertegels verven

Wist u dat er ook een speciale tegelverf bestaat? Bent u de tegels in de badkamer zat, maar is het vernieuwen van de tegelvloer een te grote investering? Door het aanbrengen van een tegelverf creëert u in een handomdraai een heel andere badkamer. Het aanbrengen van de verf vraagt wel de nodige voorbereiding, de schilders uit ons netwerk hebben een aantal zaken voor u op een rijtje gezet, om de schilderklus te vergemakkelijken.

Stap 1: Voorbereiding

De succesvolle afloop van een klus staat en valt met de voorbereiding. Voor tegelvloeren geldt dat het noodzakelijk is deze eerst te reinigen en vetvrij te maken. Schuur daarom eerst de badkamertegels met behulp van een fijn schuurpapier. Maak daarna de gehele vloer vetvrij met een sopje en ontvetter. Daarna dient u alles volledig te drogen, voordat de verflaag kan hechten. Wij gaan meestal uit van een droogtijd van 2 uur voordat u kunt beginnen.

Stap 2: Verven van de tegels

De laatste stap is het daadwerkelijke schilderwerk. De eerste laag is een laag grondverf. Zodra deze gedroogd is, kunt u de tegelverf aanbrengen. Schilder met een kwast eerst de voegen en randen. Vervolgens is een velvetroller het beste gereedschap voor de grotere banen. Breng de tegelverf royaal aan: meestal zijn meerdere lagen vereist voor het perfecte resultaat. Het risico van grote hoeveelheden verf tegelijk is dat er zakkers ontstaan. Werk daarom wel voorzichtig.

Ook inschakelen voor stucwerk

Via ons netwerk komt u niet alleen gemakkelijk in contact met schilders die u ondersteunen bij het schilderen van de keukenkastjes, de buitenmuur of de meubels, maar ook met menig stukadoor uit de regio. Door het stucwerk met de schilderwerkzaamheden te combineren, is het mogelijk om wel 25% op de investering te besparen.

Werkgebied

Profiteren van een onderhoudscontract

Wij noemden al een aantal keer de mogelijkheid voor het afsluiten van een onderhoudscontract bij een schildersbedrijf uit Den Haag. Het voordeel van een onderhoudscontract is dat u hiermee het onderhoudswerk reguleert. U weet dan zeker dat de kwaliteit van de woononderdelen optimaal blijft. De opties voor een onderhoudscontract verschillen per specialist.

Besparen door te vergelijken

Bent u benieuwd naar de mogelijkheden voor het aanpakken van de buitenmuur, de dakgoten of de meubels bij u thuis? Hebt u een vraag over de prijs voor een onderhoudscontract? Of wilt u meer weten over het verschil in prijzen tussen een schilder en winterschilder? Vraag dan geheel vrijblijvend offertes aan van schilders uit Den Haag. En vergelijk deze op basis van prijs en aanbod.
schilderwerk Den Haag