Behangen

Behangen

Bent u toe aan wat nieuws op de muren? Een mooi en vrolijk motiefje of juist een strakke print, op het gebied van behangen is er ontzettend veel keus. U kunt bijvoorbeeld ook kiezen voor één strakke kleur, alles is mogelijk met behang. Het mooie aan behangen is dat u zonder al teveel moeite een mooi, nieuw patroon op uw muur heeft, altijd iets wat bij uw ideeën past. Er zijn zelfs varianten waarbij u het gevoel heeft dat u midden in een bos zit, of juist midden in de stad. Met behangen kunt u alle kanten op. Bent u op zoek naar een professionele behanger? Neem dan contact met ons op. Wij helpen u met ideeën over behangen. Vul gemakkelijk een vrijblijvende offerte in op onze website.

Soorten behang

Er zijn diverse soorten behang waar u uit kunt kiezen, altijd een soort die past bij uw ideeën. Zo zijn er de soorten glasweefselbehang (ook wel glasvezelbehang), vliesbehang, duplexbehang en vinylbehang. Zowel glasweefsel- als vliesbehang zijn makkelijk aan te brengen. Glasvezelbehang is verkrijgbaar in verschillende structuren en is de sterkste soort behang. Het beschermt slechte wanden tegen meer beschadigingen en kan goed tegen vocht. Wel komt glasvezelbehang alleen in de kleur wit, dus als u een andere kleur wilt dan moet u dit nog schilderen. Duplexbehang is verkrijgbaar met structuur en zonder en u kunt kiezen uit veel diverse kleuren en motieven. Duplexbehang kan niet schoongemaakt of geschilderd worden, wat bij bijvoorbeeld vliesbehang wel kan. Vinylbehang heeft meer kwaliteit dan duplexbehang en heeft een kunststof toplaag.

Voor- en nadelen

Er zijn meerdere voor- en nadelen aan de diverse soorten behang. Bijvoorbeeld glasvezelbehang kan duur uitvallen, maar gaat dan ook jarenlang mee en kan makkelijk van kleur veranderd worden en schoongemaakt worden. Duplexbehang is goedkoop en verkrijgbaar in veel verschillende motieven, maar gaat minder lang mee. Vliesbehang kan makkelijk op de muur aangebracht worden en er ook weer afgehaald worden. Daarnaast is vliesbehang goedkoper dan glasvezelbehang en van betere kwaliteit dan duplexbehang. Vinylbehang is uitermate geschikt voor een keuken en badkamer en kan dus ook goed tegen vocht. Binnen vinylbehang zijn weer verschillende soorten waar men uit kan kiezen. Om een goede keuze te maken voor behang, schilder- of stucwerk geeft onze vakman en behanger u tips en de beste service.

Gratis offertes vergelijken


Zelf behangen

In principe is het gemakkelijk om uw muren zelf te behangen. Vooral vliesbehang en glasvezelbehang wordt vaak zelf behangen, omdat hierbij de muur ingesmeerd wordt met lijm en het behang alleen tegen de muur aangedrukt hoeft te worden. Daarnaast kan er nog geschoven worden met het behang om het recht te krijgen. Bij duplexbehang heeft u echt een behangtafel nodig. Met alle vormen van behangen is het van belang dat u zelf wel handig bent en een beetje thuis in de kluswereld. Als u twee linkerhanden heeft of als u simpelweg liever voor de makkelijke optie kiest, huurt u een klusjesman of behanger in. U krijgt bij ons de beste service tegen de laagste prijs!

Behang verwijderen

Behang verwijderen is een vervelende klus wat toch even moet gebeuren wanneer u opnieuw wilt behangen. Door behang te verwijderen houdt u uw muren mooi en in goede staat. Dit kunt u gemakkelijk zelf doen. Wel is het handig om een aantal spullen in huis te hebben, zoals een behangstomer. Een behangstomer maakt het behang vochtig waardoor deze makkelijker van de muur verwijderd wordt. In het geval u geen behangstomer tot uw beschikking heeft, kunt u gebruik maken van een plantenspuit of emmer met spons met warm water. Als het verwijderen van behang u te veel werk is, verwijderen wij het voor u. Onze behanger doet dit voor u tegen voordelige prijzen.


Hulp nodig?

Wilt u uw kamer opnieuw behangen? Zijn de muren in uw keuken toe aan een opknapbeurt? Of heeft u andere ideeën met behangen? Neem dan contact met ons op. Onze behanger verzorgt het behangen met bijvoorbeeld vliesbehang in elke ruimte. Daarnaast geeft de behanger tips over het behangen, het onderhouden hiervan en het verwijderen. Ook kunt u rekenen op tips over de verschillende soorten, zoals vliesbehang en glasvezelbehang. Wilt u uw behang verwijderen? Ook dan helpt onze klusjesman u. Wij geven u tips en de beste service tegen voordelige prijzen. Neem daarom nu contact met ons op door een vrijblijvende offerte aan te vragen.

snel contact met behanger