schilder Zwijndrecht

Schilder Zwijndrecht

Wilt u uw huis van binnen of buiten netjes afwerken, schakel dan zeker een ervaren schilder uit Zwijndrecht in. Hij schildert uw muren, plafonds of kozijnen snel in de gewenste kleur, zodat uw huis er weer netjes uitziet. Schilder gezocht?

Start gratis offerteaanvraag.

Zo ontvangt u zo snel mogelijk de prijsopgaven van schilders in uw regio. Kies de huisschilder met het beste aanbod en bespaar! Benieuwd wat een schildersbedrijf voor u kan betekenen? Lees dan verder: u vindt hier informatie over de verschillende werkzaamheden, de voordelen van het inhuren van een vakman én u vindt hier het antwoord op de vraag: wat kost een schilder per uur?

Voordelen van onze offerteservice

 • U krijgt een duidelijk beeld van wat een schilder gaat kosten.
 • Daarna kiest u zelf voor het schildersbedrijf in Zwijndrecht met het beste aanbod.
 • Zo bespaart u tot wel 40% op de totaalprijs.
 • Deze offerteservice is gratis én vrijblijvend.

Gratis offertes vergelijken

schilder inhuren

Schilders inhuren: de voordelen

Zelf uw huis schilderen? Zeker een optie. Toch heeft het inhuren van ervaren schilders enorm veel voordelen. Door jarenlange ervaring werken zij heel precies: ook alle randjes worden strak afgewerkt. Hiermee bespaart u uzelf jarenlange ergernis aan slordig schilderwerk.

Bovendien is het buiten én binnenschilderwerk een stuk sneller uitgevoerd en bespaart u uzelf heel veel waardevolle tijd.

De grootste voordelen van het inhuren van schilders:

 • Door een goede voorbereiding blijft het schilderwerk veel langer mooi.
 • Schilders geven u een persoonlijk advies met betrekking tot kleur en verfsoort.
 • U bespaart waardevolle tijd terwijl de schilder uw huis afwerkt.
 • De binnen- of buitenschilderwerken zijn sneller uitgevoerd.
 • Door jarenlange ervaring wordt het schilderwerk heel precies aangebracht.

Wanneer huis schilderen?

Wanneer is het eigenlijk tijd om het huis te schilderen? Dit is helemaal afhankelijk van u. Het binnenschilderwerk wordt vaak uitgevoerd bij een verhuizing: misschien heeft u een nieuwe woning en wilt u deze helemaal naar uw smaak afwerken. Het is in dat geval slim om het binnenschilderwerk direct uit te laten voeren door een schilder in Zwijndrecht, zodat er nog geen meubels in het pad staan.

Natuurlijk is het ook op een ander moment mogelijk om uw huis te laten schilderen: als u toe bent aan een frisse, nieuwe kleur bijvoorbeeld!

Voor het buitenschilderwerk is het aan te raden om dit eens in de 7 tot 10 jaar te herhalen, om het hout te beschermen tegen kou en neerslag. Merkt u dat de verflaag begint te bladderen of beschadigd is? In dat geval is het zo snel mogelijk tijd om de buitenschilderwerken te vernieuwen.

kosten schilder

Wat kost een schilder?

Wat gaat het inhuren van een schilder kosten: voor binnenschilderwerk liggen de prijzen rond de €30,- tot €35,- per m² of rond de €35,- tot €40,- per uur. Buitenschilderwerken kosten gemiddeld €35,- tot €40,- per m² of rond de €40,- tot €50,- per uur.

Uurtarief schilder

€35,- tot €50,-

(Gebaseerd op gemiddelde tarieven van schilders uit Zwijndrecht.)

Binnenschilderwerk
€35,- tot €40,- per uur

Buitenschilderwerk
€40,- tot €50,- per uur

Gratis offertes vergelijken

Natuurlijk hangen de exacte prijzen nauw samen met de klus die u laat uitvoeren. Zo betaalt u voor het spuiten van de muur een prijs per vierkante meter, ongeveer €6,- tot €10,- per m². Voor het lakken van de trap wordt een uurtarief gevraagd, ongeveer €35,- tot €40,-.

Schilder: kosten in 2024

Schilder & schilderwerk Gemiddelde prijs*
Binnenschilder (binnenschilderwerk)
Per m² €30,- tot €35,-
Per uur €35,- tot €40,-
Plafond/muren spuiten €6,- tot €10,- per m²
Plafond/muren sausen €10,- tot €15,- per m²
Trap €35,- tot €40,- per uur
Buitenschilder (buitenschilderwerk)
Per m² €35,- tot €40,-
Per uur €40,- tot €50,-
Gevel (buitenmuur) €35,- tot €40,-per m²
Kozijnen €35,- tot €50,- per uur
Deuren €120,- per deur
Dakkapel €550,- voor dakkapel, inclusief kozijnen

*Let op: dit zijn gemiddelde prijzen incl. verf, materiaalkosten en btw. Exacte prijs weten? Vraag dan gratis offertes aan.

Besparen op de kosten van een schilder in Zwijndrecht?

Kies de goedkoopste schilders offerte en bespaar tot wel 40%!

Gratis offertes vergelijken

Welke factoren beïnvloeden de schilder prijzen?

Schilders in Zwijndrecht brengen verschillende kosten in rekening: waar zijn de prijzen op gebaseerd? De totaalprijs van het schilderwerk wordt bepaald door diverse factoren, zoals de ervaring van de schilders, de locatie van het schildersbedrijf en eventuele voorrijkosten.

Bovendien heeft ook het soort binnen- of buitenschilderwerk invloed op de totaalprijs, net zoals de verfsoort. Wilt u dus zeker weten wat het schilderwerk ongeveer kost, dan is het slim om offertes aan te vragen!

De prijzen zijn afhankelijk van deze factoren:

 • Het uurtarief van de schilder
 • Eventuele voorrijkosten
 • De materiaalkeuze
 • Het soort schilderwerk heeft invloed op de prijzen
 • De keuze voor binnenschilderwerk of buitenschilderwerk
Als u uw huis laat schilderen door een ervaren schilder in Zwijndrecht dan profiteert u van een verlaagd btw-tarief van 9%. Een belangrijke voorwaarde hiervoor is dat uw huis minimaal twee jaar oud is.

Uurtarief of prijs per m²?

Schildersbedrijven in Zwijndrecht rekenen een uurtarief of een prijs per vierkante meter. Wat is het verschil? Bij eenvoudige klussen, zoals het verven van muren of plafonds, gaat het vaak om een vaste prijs per vierkante meter. Zo weten beide partijen vooraf precies waar ze aan toe zijn.

Sommige klussen, zoals het lakken van kozijnen of het verven van trappen, vereisen iets meer aandacht en precisie. In dit geval betaalt u vaak een prijs per uur. Dat komt omdat de schilders in verhouding langer bezig zijn met deze schilderwerken.

schildersbedrijf

Schildersbedrijf Zwijndrecht: de werkzaamheden!

Een schildersbedrijf uit Zwijndrecht is in te schakelen voor heel veel verschillende werkzaamheden in en rond het huis. Dankzij de jarenlange ervaring van de schilders bent u verzekerd van het mooiste resultaat en bespaart u uzelf waardevolle energie.

Wat doet een schilder precies?

De drie belangrijkste werkzaamheden zijn het voorbereiden, aanbrengen en het repareren van schilderwerk. Hieronder leest u meer over deze werkzaamheden. Op zoek naar een schilder? Start nu uw gratis offerteaanvraag!

Voorbereiden schilderwerk

Met een goede voorbereiding blijft het binnen- én buitenschilderwerk langer mooi. De voorbereiding bestaat uit een aantal stappen:

 • Het repareren van de ondergrond, als er sprake is van houtrot of als er grote gaten in de muur zitten.
 • Verwijderen oude verflaag: soms is het niet mogelijk om over de oude verflaag heen te schilderen. De schilder schuurt het oppervlak goed voor een optimale hechting.
 • Ontvetten: dit gebeurt altijd, zodat de verf overal even goed hecht.
 • Grondverf aanbrengen: ook dit gebeurt bij al het schilderwerk.

schilderen

Schilderwerk aanbrengen

Het aanbrengen van schilderwerk kan op twee verschillende manieren: sausen en spuiten. Sausen is de meest traditionele vorm van schilderwerk: met een kwast of een roller brengt de schilder de verf aan op het oppervlak. U kunt muren en plafonds ook laten spuiten: dit is goedkoper, omdat de verf een stuk sneller en gemakkelijker wordt aangebracht. Bovendien zorgt spuiten voor een volledig egale afwerking, waardoor u verzekerd bent van het mooiste resultaat.

Repareren schilderwerken

Het kan zijn dat het schilderwerk na verloop van tijd beschadigd. Bij kleine beschadigingen is het mogelijk dit bij te werken door middel van spot repair. Is ook het onderliggende hout beschadigd? Dan repareert de schilder eerst het hout. Dit gebeurt vaak als er op kleine plaatsen houtrot ontstaat.

De vakman verwijdert in dat geval het houtrot en maakt het hout weer helemaal schoon, droog en vetvrij. Met dezelfde lak verft hij de plaats van de reparatie, zodat er geen kleurverschil is.

Schilderwerk uitbesteden aan een professionele schilder?

Vergelijk offertes van vakkundige schilders uit uw regio en bespaar!

Gratis offertes vergelijken

Binnenschilder Zwijndrecht

Voor al het schilderwerk in huis schakelt u het beste een ervaren binnenschilder uit Zwijndrecht in. Een binnenschilder is ervaren in het sausen van muren en het spuiten van plafonds. Hij helpt u ook verder met het schilderen van meubels of het verven van de trap.

Binnenschilderwerken hebben een grote invloed op uw woongenot. Wilt u zich de komende jaren niet storen aan een slordig geverfde muur dan is het zeker slim om te investeren in een ervaren binnenschilder.

Dit zijn de meest voorkomende binnenschilderwerken:

buitenschilder Zwijndrecht

Buitenschilder Zwijndrecht

Aan alle buitenschilderwerken worden specifieke eisen gesteld. Buitenschilderwerk beschermt het hout namelijk tegen neerslag en voorkomt houtrot. Het is dus extra belangrijk dat de verflaag in goede conditie is. Een buitenschilder uit Zwijndrecht is hierin ervaren en weet precies welke voorbereiding nodig is voor een lange levensduur.

Meestal is buitenschilderwerk iets duurder dan binnenschilderwerk: waarom is dat? Dat heeft te maken met het feit dat buitenschilderwerk vaak een grotere voorbereiding nodig heeft. Ook hebben buitenschilders vaak extra materialen nodig, zoals een steiger om de bovenste kozijnen te bereiken.

Denk bij buitenschilderwerken aan:

Winterschilder

Wilt u besparen op de kosten van een binnen- of buitenschilder? Kies in dat geval voor een winterschilder! Omdat schildersbedrijven in Zwijndrecht in de winter minder klussen hebben, bieden ze ’s winters hun werkzaamheden aan tegen een lagere prijs. Met het inhuren van een winterschilder loopt uw besparing op tot wel 35% ten opzichte van schilderwerk in de zomer!

Kan buitenschilderwerk ’s winters plaatsvinden?

Natuurlijk kan dat! Wel is het belangrijk om rekening te houden met de weersomstandigheden. Schilderen als het vriest of regent wordt bijvoorbeeld niet aangeraden. Het schildersbedrijf houdt daarom de weersverwachting in de gaten.

Schilder gezocht in Zwijndrecht?

Vind snel een schildersbedrijf bij u in de buurt en bespaar zo tot 40%!

Gratis offertes ontvangen

Schilders offerte: waarop moet ik letten?

U wilt uw schilderwerk in Zwijndrecht uitbesteden aan een vakman: het vergelijken van offertes zorgt ervoor dat u tot wel 40% op de kosten bespaart. Maar waar moet u bij een schilders offerte op letten? We geven u graag een paar tips:

 • Kijk eerst hoe de prijs is opgebouwd: is het een totaalprijs, prijs per uur of een prijs per vierkante meter? Komen hier ook nog bijkomende kosten bij of zit alles erbij inbegrepen?
 • Controleer ook welke materialen de schilders gebruiken en wat u zelf belangrijk vindt: liever een goedkoop verfmerk of een duurder merk?
 • Staan er stelposten op de offerte? Dit zijn kosten voor problemen die ter plekke ontdekt worden, zoals het herstellen van houtrot. Met stelposten bestaat de kans dat u uiteindelijk meer betaalt dan u verwacht.
 • Wat is de garantie? Krijgt u garantie op het schilderwerk of niet? We raden u altijd aan om de garantievoorwaarden snel door te nemen.
0
Behandelde schildersklussen

Keurmerken voor goede schilders

Bij het zoeken van een schildersbedrijf in Zwijndrecht is het slim om te letten op keurmerken. Keurmerken geven aan dat een vakman voldoet aan strenge kwaliteitseisen of dat zij een goede garantie bieden. Belangrijke keurmerken voor schilders zijn:

 • Keurmerk kwaliteitsvakman: deze schilders bieden duidelijke voorwaarden en garanties aan en voldoen aan strenge eisen op het gebied van kwaliteit en klantvriendelijkheid. Lees meer hierover op keurmerkkwaliteitsvakman.nl.
 • OnderhoudNL Garantie: kiest u voor een binnen- of buitenschilder die is aangesloten bij OnderhoudNL Garantie, dan weet u zeker dat ze beschikken over de juiste vooropleiding. Lees meer op onderhoudnlgarantie.nl.

Besparen op een schilder in Zwijndrecht? Tips!

Wilt u een ervaren schildersbedrijf inhuren en besparen op de kosten? We geven u een paar tips waarmee u de kosten zo laag mogelijk houdt.

Allereerst: kies voor schilders bij u in de buurt. In dat geval weet u zeker dat de voorrijkosten zo laag mogelijk zijn. Vraag de vakman ook of er eventuele voorbereidende werkzaamheden zijn die u zelf kunt uitvoeren. Vaak gaat het hierbij om het afplakken van plinten of het bedekken van meubels. Zo kan de vakman direct aan de slag en houdt u de arbeidskosten laag.

Er zijn nog meer tips om te besparen!

Kies voor goedkope materialen. Vaak is een hoogglans verf duurder dan een matte verfsoort. Tot slot raden we u aan om meerdere schilderbedrijven met elkaar te vergelijken. Zo kiest u gemakkelijk voor het bedrijf met het beste aanbod!

Verlaagd btw-tarief op schilderwerk: 9%

Is uw huis twee jaar of ouder? Goed nieuws: als u een ervaren schilder uit Zwijndrecht inschakelt voor uw schilderwerken, dan betaalt u slechts 9% btw in plaats van 21% btw! Dit btw-tarief geldt voor het materiaal, de voorbereidende werkzaamheden en het schilderen zelf. Meer weten over dit verlaagde btw-tarief en de voorwaarden hiervan? Lees dan verder op belastingdienst.nl.

Schilderabonnement afsluiten

Tegenwoordig kiezen steeds meer mensen voor een schilderabonnement. Het grote voordeel hiervan is dat u zelf niet meer verantwoordelijk bent voor het schilderwerk in en rond het huis. U kunt een abonnement afsluiten voor meerdere jaren. Zo voorkomt u dat u in één keer een groot bedrag hoeft te betalen en bent u altijd verzekerd van de beste kwaliteit.

Hoelang duurt een schilderabonnement?

U spreekt zelf een termijn af met het schildersbedrijf. Een looptijd van 10 jaar is heel gewoon, maar u kunt eventueel ook kiezen voor een onderhoudscontract van 5 of zelfs 20 jaar.

goedkope schilder Zwijndrecht

Goedkope schilder Zwijndrecht gezocht? Vergelijk gratis offertes!

Wilt u uw woning van binnen netjes en strak afwerken en bent u daarvoor op zoek naar een stukadoor of schilder bij u in de buurt? Met de hulp van een vakman weet u zeker dat u de komende jaren met veel plezier geniet van uw huis. Benieuwd wat het gaat kosten?

Start nu uw gratis offerteaanvraag.

U ontvangt zo snel mogelijk de prijsopgaven van meerdere schildersbedrijven in uw regio. Kies zelf de vakman met het beste aanbod en bespaar zo tot wel 40% op de kosten! En geen zorgen: u ontvangt de offertes helemaal gratis en vrijblijvend. U zit dus nergens aan vast! Wij helpen u ook graag bij het vinden van een geschikte stukadoor.

Gratis schilder offertes vergelijken

Recent aangevraagde schilder offertes

Complete woning schilderen (binnenshuis) in Rotterdam
Plafond laten schilderen in Den Haag
Trap schilderen in Dordrecht
Hal verven in Leiden
Kozijnen rondom huis schilderen in Zoetermeer
Dakkapel en dakgoten schilderen in Delft
Aanvraag voor onderhoudscontract in Schiedam
Muren spuiten in woning in Spijkenisse
Gevel schilderen in Gouda
Houtrot herstellen en schilderwerk bijwerken in Vlaardingen