schilder Rijswijk

Schilder Rijswijk

Is de verf op de muren van uw woonkamer verkleurt? Wilt u graag een nieuwe uitstraling van uw huis in Rijswijk? Of is het weer tijd om uw kozijnen en deuren te laten schilderen? U leest hier alles wat u moet weten over het inschakelen van een schilder, de mogelijkheden en de prijzen. Met de ondersteuning van een ervaren en erkende schilder weet u zeker dat uw schilderswerkzaamheden snel en vakkundig worden afgehandeld. Ga ook voor de beste kwaliteit en maak gebruik van de schilders die zich hebben aangesloten bij ons netwerk.

Vul het offerteformulier in en u ontvangt spoedig een aantal gratis offertes van schilders uit Rijswijk.

Voordelen van onze service

Besparen op uw schilderwerk? Vergelijk offertes! Het vergelijken van prijsopgaven geeft een duidelijk beeld van de kosten. Kies voor de vakman die u het beste aanbod doet om tot wel 40% op de kosten te besparen. Deze service is gratis en vrijblijvend.

 • Vergelijk schilders uit (omgeving) Rijswijk
 • U ontvangt maximaal 5 vrijblijvende offertes
 • Vergelijk deze offertes & bespaar!
Gratis offertes vergelijken

U ontvangt maximaal 5 vrijblijvende offertes.Aanvraag voor:
kosten van een professioneel schilder

Wat kost een schilder?

De kosten van een schilder zijn afhankelijk van een aantal factoren. Wist u bijvoorbeeld dat er een verschil is in het schilderwerk binnen en buiten? Of dat de techniek die uw schilder gebruikt invloed heeft op de prijs? Schilders rekenen verschillende prijzen, dit kan een uurtarief zijn of een prijs per vierkante meter. Het uurtarief van een binnenschilder ligt gemiddeld tussen de €35,- tot €40,-. Een buitenschilder is iets duurder. De prijzen liggen dan gemiddeld tussen de €40,- en de €45,- per uur. Dit is inclusief het benodigde materiaal, de verf en de BTW. Voordeel is dat u profiteert van het lage BTW-tarief op alle werkzaamheden van schilders. Vraag ook vrijblijvende offertes aan voor meer informatie over uw kosten.

prijzen van schilderwerk Rijswijk

Prijzen voor verschillende soorten schilderwerk

Naast een uurtarief is het ook mogelijk dat uw schilder een tarief rekent per vierkante meter of per object zoals een deur of dakkapel. De gebruikte techniek van de schilders is ook van invloed op de uiteindelijke kosten. U kunt uw muren bijvoorbeeld laten spuiten of sausen. Spuitwerk is vaak goedkoper dan sausen en kost gemiddeld €6,- tot €10,- per m². Voor uw trap moet u rekening houden met gemiddelde prijzen van €35,- tot €40,- per uur. Binnenschilderwerk kost gemiddeld €30,- tot €35,- per m² en buitenschilderwerk €35,- tot €40,- per m². Voor meer informatie over de exacte kosten raden wij u aan om offertes aan te vragen van schilders uit Rijswijk via het contactformulier.

Prijstabel: kosten per type schilderwerk

Type schilder/schilderwerkPrijzen inclusief verf, materiaal en BTW*
Binnenschilder (binnenschilderwerk)
Per m²€30,- tot €35,-
Per uur€35,- tot €40,-
Plafond/muren spuiten€6,- tot €10,- per m²
Plafond/muren sausen€10,- tot €15,- per m²
Trap€35,- tot €40,- per uur
Buitenschilder (buitenschilderwerk)
Per m²€35,- tot €40,-
Per uur€40,- tot €50,-
Gevel (buitenmuur)€35,- tot €40,-per m²
Kozijnen€35,- tot €50,- per uur
Deuren€120,- per deur
Dakkapel€550,- voor dakkapel, inclusief kozijnen

* Let op: dit zijn gemiddelde prijzen. De exacte kosten zijn afhankelijk van diverse factoren. Vraag dus gratis en vrijblijvend offertes aan.

Benieuwd naar de exacte prijzen van uw schildersklus?

Vraag gratis en vrijblijvend offertes aan en bespaar op de totaalprijs!

Gratis offertes aanvragen

Welke factoren beïnvloeden de prijs?

Er zijn een aantal factoren die uw prijs voor het schilderwerk beïnvloeden. Denk hierbij bijvoorbeeld aan de hoeveelheid verf die er gebruikt wordt, de kwaliteit en het soort verf. Een vochtwerende verf voor de badkamer of krasvaste lak voor uw trap is vaak iets duurder. Daarnaast bent u ook afhankelijk van de grote van het schilderwerk en de arbeidsuren van de schilders. De benodigde materialen en de techniek die de schilder gebruikt is ook van invloed op de uiteindelijke prijs. Moet uw schilder veel voorbereidend werk doen zoals het verwijderen van een oude verflaag of de muur vrijmaken? Dan komen er nog kosten voor deze werkzaamheden bij.

Verlaagd btw-tarief op schilderwerk

Een voordeel waar u direct van profiteert is dat al het schilderwerk valt onder het lage BTW-tarief van 6%. U hoeft dus niet het gebruikelijke tarief van 21% te betalen over de kosten van een schildersbedrijf, maar een verlaagd tarief. Dit kan u veel geld schelen. Onder de verlaagde BTW valt alles wat te maken heeft met het schilderwerk. Ook de voorbereiding zoals het schuren van uw kozijnen, herstelwerkzaamheden en een eventuele voorbehandeling van uw muren. Daarnaast betaalt u minder BTW over de gebruikte materialen, benodigdheden verf en natuurlijk over de arbeidskosten van de schilders. Meer weten over het verlaagde btw-tarief? Kijk dan op de website van de belastingdienst.

Wanneer is opnieuw schilderen nodig?

Na verloop van tijd wordt de kwaliteit van de verf steeds minder. De verf kan gaan afgeven met een poederachtige substantie. Of er ontstaan scheurtjes en blaasjes in de verf. Het is aan te raden om al het binnenschilderwerk in Rijswijk eens per zeven jaar te vernieuwen. Schilderwerk buiten wordt meer beïnvloedt door de weersomstandigheden. De zon droogt bijvoorbeeld het verfwerk sneller uit.

Daarom is het verstandig om buitenschilderwerk één keer per vijf jaar te doen. Schakel hiervoor erkende schilders in en ga voor de beste kwaliteit. Bij beschadigingen aan de verf is het belangrijk om het direct te laten herstellen.

Tips om te besparen op schilderkosten

Bent u op zoek naar tips om te besparen op de kosten van een schildersbedrijf? U profiteert sowieso van het verlaagde BTW-tarief, dit kan u al aanzienlijk schelen in de uiteindelijke kosten. U kunt daarnaast een gedeelte van het voorbereidende werk zelf doen. Zorg ervoor dat de schilder overal makkelijk bij kan. Verwijder spijkers uit de muren, schuur de kozijnen of verwijder alvast de oude verflagen. Het inschakelen van een winterschilder is ook interessant als u wilt besparen op de kosten voor schilders. Het afsluiten van een onderhoudscontract met een schildersbedrijf is ook erg aantrekkelijk. U kunt dan prijsafspraken maken met het schildersbedrijf voor alle werkzaamheden. Het is verstandig om offertes van schilders te vergelijken. Zo weet u zeker dat u nooit teveel betaalt.

winterschilder Rijswijk

De voordelen van een winterschilder

Een schilder heeft vaak veel klussen in de lente- en de zomermaanden, maar in de wintermaanden is het meestal een stuk rustiger. Een schilder die doorwerkt in de winter noemen we ook wel een winterschilder. Om toch genoeg werk te hebben is het mogelijk om hoge kortingen te krijgen op het schilderwerk. Het grootste voordeel van het inschakelen van een winterschilder zijn dan ook deze lagere prijzen. Een ander voordeel is dat u vaak sneller geholpen kunt worden omdat het rustiger is. Vraag via het contactformulier gratis offertes aan voor uw winterschilder.

 • Lagere prijzen
 • Aantrekkelijk voor een kleiner budget
 • Hoge kwaliteit en vakkundige schilders
 • U wordt sneller geholpen
schildersbedrijf offerte Rijswijk

Vrijblijvend offertes aanvragen

Zijn uw houten kozijnen en buitendeuren aan een opknapbeurt toe? Of wilt u meer weten over de inzet van een schilder uit Rijswijk voor het bijwerken van uw dakkapel, trap of plafond?

Het is verstandig om meerdere offertes van schildersbedrijven aan te vragen en deze te vergelijken. U kunt dit doen door het contactformulier in te vullen. U hoeft zelf niet veel schildersbedrijven te contacteren, dit wordt allemaal gedaan voor u.

De schilders sturen u offertes met een scherpe prijs en u kunt de aanbiedingen rustig met elkaar vergelijken. U kunt een schilder ook inschakelen als u problemen heeft met houtrot of uw dakgoten wilt onderhouden door een schildersbedrijf.

Gratis offertes aanvragen

Binnenschilderwerk

Zorg ook voor een mooie uitstraling van uw woning en uw interieur met strak binnenschilderwerk. Het is verstandig om uw binnenschilderwerk om de zeven jaar te vernieuwen. U zult direct het verschil zien met een frisse laag verf. Het schilderwerk van uw kozijnen, deuren en trap is belangrijk voor de belangrijk en voorkomt snellere slijtage. Daarnaast is schilderwerk ook van belang bij het voorkomen van vochtproblemen en schimmel. De kleur van de verf kan vervagen in de loop van de tijd en zal er fletser uitzien. Vul het contactformulier in voor een prijsaanvraag.

muren schilderen

Muren schilderen

Het is mogelijk om uw muren te rollen, te sausen of te spuiten. Voordeel van spuitwerk is dat de verf vaak sneller opdroogt en dat het streeploos aangebracht kan worden. Deze techniek verreist wel vakkennis en het is verstandig om het uit te laten voeren door een schilder. Met sausen en rollen kan de schilders nauwkeurig werken en is het vaak niet nodig om alles af te plakken. Overigens staan de schilders uit ons netwerk niet alleen voor u klaar om uw muren te beschilderen, maar ook voor behangen kunt u schilders inschakelen. Combineer bijvoorbeeld schilderwerk met behang!

plafond laten schilderen

Plafond schilderen, een opfrisbeurt

Bij het renoveren van de kamers in hun woning denken vele mensen niet aan de noodzaak voor het bijwerken van het plafond. Echter is dit ook noodzakelijk na een aantal jaar. Uw plafond zal langzaam vervuilen en verkleuren. Zeker in de keuken of de badkamer. Het witten van uw plafond is een lastig klusje en arbeidsintensief. Met een schilder bent u verzekert van een hoge kwaliteit en ziet u nadien geen strepen of een slechte dekking. De schilder zorgt daarnaast voor al het nodige materiaal en schildersplastic, zodat u meubels en vloer beschermt zijn tijdens het schilderen.

Trap schilderen voor een nieuwe uitstraling

Is uw trap beschadigd? Is de verf verouderd? Of heeft u last van slijtage op de looppaden? Dan is het verstandig om uw trap een opknapbeurt te geven. Voordeel is dat u uw trap direct een nieuwe uitstraling kunt geven. De trap wordt de gehele dag intensief gebruikt. Daardoor slijt hij sneller en is het noodzakelijk dat u de trap laat schilderen. De schilder kan uw trap ook repareren en beschadigingen herstellen. De schilder weet precies welke verf er het meest geschikt is voor uw trap en kan u voorzien van deskundig advies. Denk hierbij bijvoorbeeld aan kras- en stootvaste verf.

Vloer verven

Een volgende schilderklus waarvan mensen niet verwachten dat deze onder het schilderwerk valt is het beschilderen van de vloer. Of u nu een parketvloer of betonnen vloer in huis hebt, beide zijn te voorzien van een ander kleurtje, om zo de uitstraling van een bepaalde ruimte te wijzigen. Het schilderen van de (houten) vloer is wel aan enige voorwaarden verbonden. Zo is het noodzakelijk de vloer eerst te reinigen en te ontvetten, ten behoeve van de hechting van de verf. Daarnaast geldt voor een nieuwe betonnen vloer dat u deze minimaal zes weken moet laten drogen om te voorkomen dat de verflaag zal loslaten. Maak gebruik van een slijtvaste verf zodat de vloer lang mooi blijft!

Latex spuiten

Een techniek waar we tot nu toe nog weinig informatie over hebben gegeven is het spuiten van muren en plafonds. Dit is een techniek waarvoor de ondersteuning van een erkend schilder vereist is. De schilder beschikt vaak over een hogedrukspuit, waarmee het spuitwerk van de muren een peulenschil is. Het voordeel van deze methode voor de muren of het plafond is dat dit een korte tijdsduur kent, en daardoor lage prijzen. De prijs begint rond de €6,- per m2 tot €10,-. Het nadeel is dat dit alleen mogelijk is op gladde ondergronden.

Meubels verven

De meeste meubels gaan lang mee, wat betekent dat u op een gegeven moment uitgekeken kunt raken op de stijl. Zou u graag uw meubels vervangen, maar vindt u dat zonde van het geld? Overweeg dan om het meubilair te witten of een kleurtje te geven. Het witten van meubels vereist maar een beperkt budget, hoewel u hiermee wel de stijl van een ruimte wijzigt. Als u het renoveren van de meubels combineert met de aanschaf van enkele accessoires, profiteert u spoedig van een verbeterd wooncomfort. Geen tijd om het zelf te doen? Schakel een schildersbedrijf uit Rijswijk in!

Schilderwerk buiten

Buitenschilderwerk zorgt ervoor dat uw woning er mooi uitziet, maar beschermt uw huis ook tegen de weersomstandigheden. U kunt uw buitenmuur laten verven door een schilder om uw woning er weer als nieuw uit te laten zien. Ook uw dakkapel, tuinhuis en deuren en kozijnen moeten regelmatig opnieuw geverfd worden. De schilders uit ons netwerk in Rijswijk kunnen u daarnaast ook van dienst zijn om uw schuttingen te beschilderen. Om roest te voorkomen bij metalen hekwerken is een goede verflaag van groot belang. Het advies is om al het schilderwerk buiten één keer per vijf jaar te vernieuwen.

kozijnen schilderen

Kozijnen schilderen

In Rijswijk zien we nog veel houten kozijnen. De verf op uw houten kozijnen heeft twee functies. Ten eerste een decoratieve functie en ten tweede dient het ter bescherming van het hout. Een veelvoorkomend probleem met houten kozijnen is houtrot. Daarom is het belangrijk dat u uw kozijnen op tijd laat schilderen door een schildersbedrijf. Met correct onderhoud en goed schilderwerk verlengt u daarnaast de levensduur van uw kozijnen. De buitenkant van uw kozijnen moet u regelmatig controleren op beschadigingen en houtrot. Schilder de buitenzijde eens per vijf jaar. Aan de binnenkant is het voldoende als u uw kozijnen eens per zeven jaar laat schilderen.

binnendeuren en buitendeuren verven

Deuren verven

Heeft u wel eens geteld hoeveel deuren u in uw woning heeft? Waarschijnlijk meer dan u denkt! Al deze deuren moet u ook regelmatig onderhouden en na een aantal jaar voorzien van een nieuwe laag verf. Dit is niet alleen belangrijk voor de deuren in uw woning, maar ook voor de buitendeuren. Deze hebben veel te verduren door het vele gebruik en natuurlijk door het weer. De verf kan sneller drogen en scheuren door de zon en er kunnen blaasjes onder de verf ontstaan. Ga voor een erkende schilder en u bent verzekerd van deuren met een egale laag zonder oneffenheden. Meer weten over het verven van deuren? U leest het hier.

Buitenmuur schilderen

Er zijn heel wat klussen die onder de term schilderwerk vallen. Eén daarvan is het schilderen van de buitenmuren. Een buitenmuur, zeker als die bekleedt is met een houten gevelbekleding verdient de nodige aandacht. Het slijten van de verflaag of coating op de buitenmuur kan doorslaand regenwater tot gevolg hebben. Het aanbrengen van een nieuwe coating is dan ook van groot belang voor het behoud van de kwaliteit en het wooncomfort. Omdat bij het renoveren van de buitenmuur de staat van de ondergrond sterk van invloed is op de te gebruiken technieken, materialen en afwerking, is het verstandig een schilder om hulp te vragen.

Dakkapel schilderen, voor bescherming en uitstraling

Wanneer u een dakkapel aanschaft, dan krijgt u de keus uit diverse materialen. Onder meer kunststof, aluminium en eikenhout vormen mogelijke basismaterialen voor de dakkapel. Afhankelijk van het materiaal dat u kiest, zult u bepaalt onderhoud moeten uitvoeren. Voor een houten dakkapel geldt dat u deze periodiek moet schuren en overschilderen voor het behoud van de kwaliteit. Het overschilderen van een dakkapel is vrij moeilijk, omdat hiervoor een ladder of steiger nodig is. Het is een optie om bij één van de schilders uit ons netwerk in Rijswijk een onderhoudscontract af te sluiten, waarin u het onderhoudswerk aan de dakkapel vastlegt.

Schilder nodig voor uw buitenschilderwerk?

Vraag gratis en vrijblijvend offertes aan en bespaar tot wel 40% op de totaalprijs!

Gratis offertes aanvragen
dakgoten schilderen

Dakgoten schilderen, verleng de levensduur

Een ander onderdeel van het buitenschilderwerk is het onderhoudswerk aan de dakgoten. De dakgoten zorgen voor de afvoer van het hemelwater, en voorkomen daarmee mogelijke lekkages onder de dakrand. Het onderhoud van de dakgoten bestaat over het algemeen uit het schuren en schilderen van de verflaag, en de controle op eventuele beschadigingen. Is er schade aan één van de dakgoten? Dan is het zaak dit spoedig te herstellen of de gehele dakgoot te vervangen. Zorg er bovendien voor dat u jaarlijks de dakgoten reinigt. Zo voorkomt u de verstopping van de regenpijpen. Het onderhoud aan de dakgoten is tevens te reguleren met een onderhoudscontract.

tuinhuis opnieuw verven

Tuinhuis: beitsen of verven?

Een tuinhuis is een woononderdeel dat tevens valt onder het buitenschilderwerk. Een tuinhuis is meestal van planken gemaakt, en draagt bij aan het comfort en de prijswaarde van uw pand. Om de kwaliteit van een tuinhuisje te behouden is het verstandig deze vijfjaarlijks te controleren op beschadigingen en de verflaag te vernieuwen. Kies eventueel voor beits in plaats van lak of verf. Beits dringt zich tot diep in de houtvezels, wat betekent dat de weersbestendigheid zal stijgen. Er bestaan diverse beitssoorten die allen hun eigenschappen hebben. Het belangrijkste bij het beitsen van de muren van het tuinhuis is dat u kiest voor een waterbestendige beits.

Schilderwerk onderhouden

Om de levensduur van uw schilderwerk te verlengen is het noodzakelijk dat u regelmatig onderhoud laat uitvoeren. Onderhoud door een schildersbedrijf is belangrijk voor de kwaliteit van de verf en ter bescherming van de onderlaag. Het voorkomt daarnaast problemen zoals houtrot en roest. De verflaag kan beschadigt raken door ophopend vuil, aanslag en zand. Controleer daarnaast regelmatig het houtwerk op beschadigingen. Komt u beschadigingen tegen of houtrot? Schakel dan direct een schildersbedrijf in. U kunt hiervoor ook een onderhoudscontract afsluiten bij een schildersbedrijf. Dan hoeft u nergens meer om te denken en wordt alles voor u geregeld.

Houtrot verwijderen

Eén van de grotere problemen met houtwerk is dat er bij achterstallig onderhoud houtrot kan ontstaan. Dit ontstaat wanneer niet geschilderd of gelakt hout in aanraking komt met de buitenlucht. Het risico van rottende planken is dat deze hun draagkracht verliezen, en de kans op vochtproblemen zoals schimmel vergroten. Het verwijderen van houtrot is een precies werkje, maar wel één die u zelf mag afhandelen. Verwijder altijd een ruime marge rondom het rottende gedeelte, om zo de kans op terugkeer te minimaliseren. Sluit eventueel een onderhoudscontract af om het onderhoudswerk te reguleren. De kosten voor een onderhoudscontract verschillen per schildersbedrijf uit Rijswijk.

Welk vertrek schilderen?

Geniet ook van uw woning en zorg voor strak schilderwerk. Of dat nou gaat om de woonkamer, de hal of de keuken. Wat vaak vergeten wordt is het schilderen van de kelder, maar dit is een belangrijk aspect ter voorkoming van vochtproblemen. De tegels van uw keuken en badkamer kunt u ook een nieuw leven inblazen door ze te voorzien van een frisse verflaag. Ze zien er weer als nieuw uit en de prijzen hiervoor zijn een stuk lager dan voor het vervangen van de tegels. Weet u al welk vertrek u in uw woning wilt opknappen door erkende schilders? Vraag dan offertes aan via het contactformulier en kies het schildersbedrijf die bij u past.

binnenschilderwerk Rijswijk

Woonkamer

De verf in uw woonkamer zal in de loop der jaren veranderen van kleur door het branden van kaarsen, roken of door een eventuele open haard. Schilderwerk in uw woonkamer heeft een praktische kant, namelijk ter bescherming, maar ook een decoratieve functie. Schakel ook een schilder van een deskundig schildersbedrijf in voor strak schilderwerk en geniet weer jaren van uw opgeknapte woonkamer.

Keuken

Denkt u erover na om uw keukenkastjes te vervangen? Maar vindt u dit een te grote investering? Dan is het ook mogelijk om uw keukenkastjes te laten verven door een schildersbedrijf. Een goedkope oplossing en ze zien er weer als niet uit. Het is daarnaast ook mogelijk om de tegels in uw keuken te verven voor een compleet andere uitstraling van uw keuken.

Badkamer

Wist u dat u uw badkamertegels kunt laten verven? Een schilder kan u badkamer er weer als nieuw uit laten zien met geverfde tegels. Hiervoor gebruikt hij speciale vochtwerende verf die geschikt is voor een degelijke vochtige ruimte. Naast het verven van uw badkamertegels kunt u de schilders van een erkend schildersbedrijf uit ons netwerk ook inschakelen voor het schilderen van de muren, plafond, kozijnen en deuren.

Hal verven

De hal is het eerste wat uw gasten en bezoekers aan de deur zien. Zorg er dus voor dat uw hal er netjes en verzorgt uit ziet. Dit kunt u onder andere doen met strak schilderwerk. Vaak staat de trap ook in de hal. De trap wordt de hele dag door intensief gebruikt en kan de verf kan hierdoor slijten. Vergeet daarom niet uw trap ook te vernieuwen met een laagje verf.

Slaapkamer

Of u uw slaapkamer wilt veranderen in een rustige omgeving met een Scandinavische look of gaat voor een accentmuur. De schilder kan u hier perfect bij ondersteunen. Daarnaast is het ook mogelijk om uw meubels te verven. Past uw houten of metalen bedframe niet meer in uw huidige inrichting? Met een verfbeurt geeft u uw bed een compleet ander uiterlijk.

Kelder verven

De kelder is een vochtige ruimte en daarom is het belangrijk om te zorgen dat de verf en het schilderwerk van goede kwaliteit is. Er bestaat vochtwerende verf en het is verstandig om een dergelijke verf te gebruiken in de kelder. De schilder uit Rijswijk kan u adviseren welke verf er het meest geschikt is om vochtproblemen te voorkomen.

Doe-het-zelf, met behulp van een stappenplan

Bekijk het doe-het-zelf stappenplan voor: het verven van de keukenkastjes, de trap, deur en badkamertegels.

In 5 stappen de keukenkastjes verven

Heeft uw keuken al jarenlang dezelfde stijl, en wil u deze graag binnen een klein budget aanpassen? Het renoveren van de keukenkastjes vraagt enige inzet, maar zorgt voor een geheel andere aanblik van de ruimte, zonder dat hiervoor een complete keukenrenovatie nodig is. Omdat wij begrijpen dat u met weinig geld niet altijd de mogelijkheid heeft om een ervaren schildersbedrijf in te schakelen voor het schilderwerk, hebben onze schilders voor u een kort stappenplan opgesteld.

 • Stap 1: Start met het uit elkaar halen van de keukenkastjes: haal de deurtjes eraf en eventuele losse planken eruit.
 • Stap 2: Schuur de keukenkastjes met fijn schuurpapier, en herstel eventuele beschadigingen.
 • Stap 3: Nu begint het daadwerkelijke schilderwerk. Kies voor een licht kleurtje op de keukenkastjes om de keuken optisch te vergroten.
 • Stap 4: Kies eventueel voor een extra coating over de keukenkastjes. Dit zal de levensduur verlengen.
 • Stap 5: Vraag om hulp als het kluswerk onverhoopt niet wil lukken.
keukenkastjes verven
zelf trap verven

4 tips om zelf de trap te verven

Veel mensen vergeten dat de trap ook onderdeel vormt van het huis, en dat ook de trap regelmatig onderhoud vereist. Met name voor eikenhouten trappen geldt dat het noodzakelijk is periodiek de staat van de treden te controleren en deze eventueel te vervangen. Voor het onderhoudswerk aan de trap heeft een medewerker van een schildersbedrijf uit ons netwerk een aantal tips voor u opgeschreven om de veiligheid te behouden. Komt u er zelf niet uit? Huur een schilder of winterschilder in om het renovatiewerk aan de trap af te ronden.

 • Tip 1. Als u ziet dat een trede is versleten, is het plaatsen van een opzettrede de beste optie.
 • Tip 2. Verf de traptreden altijd om en om. Op deze manier blijft het mogelijk om naar boven te lopen.
 • Tip 3. Vergeet bij de traprenovatie niet om ook de leuning aan te pakken.
 • Tip 4. Wilt u de aanblik van de trap wijzigen? Overweeg dan om deze te beitsen of te lakken.

Een deur zonder strepen verven, zo moet het!

Een volgende verfklus waar wij u graag meer informatie over willen geven is het schilderen van de deuren. Met name voor de buitendeuren geldt dat u deze vijfjaarlijks moet bijwerken, om zo de kwaliteit van het houtwerk te behouden. Het aanpakken van de deuren is niet moeilijk, maar is wel tijdsintensief door de vaak kleinere kozijnen en latjes die hierop zitten. Volg het onderstaande stappenplan om uw deuren snel weer in optimale staat te krijgen.

 • Stap 1. Begin met het reinigen en schuren van de deuren. Dit zorgt voor een betere verfhechting.
 • Stap 2. Vervolgens is het handig de deurklink en het slot af te plakken.
 • Stap 3. Start met het aanbrengen van de grondverf. Gebruik hiervoor een ronde kwast, en werk altijd van binnen naar buiten.
 • Stap 4. Schilder altijd eerst de latjes van de glaspanelen mochten uw deuren van glas zijn voorzien.
 • Stap 5. Vergeet ook niet de boven- en onderzijde van de deuren bij te werken.
stappenplan zelf deuren schilderen
zelf badkamertegels verven

In 2 stappen zelf de badkamertegels verven

Wist u dat er ook een speciale tegelverf bestaat? Bent u de tegels in de badkamer zat, maar is het vernieuwen van de tegelvloer een te grote investering? Door het aanbrengen van een tegelverf creëert u in een handomdraai een heel andere badkamer. Het aanbrengen van de verf vraagt wel de nodige voorbereiding, de schilders uit ons netwerk hebben een aantal zaken voor u op een rijtje gezet, om de schilderklus te vergemakkelijken.

Stap 1: Voorbereiding

De succesvolle afloop van een klus staat en valt met de voorbereiding. Voor tegelvloeren geldt dat het noodzakelijk is deze eerst te reinigen en vetvrij te maken. Schuur daarom eerst de badkamertegels met behulp van een fijn schuurpapier. Maak daarna de gehele vloer vetvrij met een sopje en ontvetter. Daarna dient u alles volledig te drogen, voordat de verflaag kan hechten. Wij gaan meestal uit van een droogtijd van 2 uur voordat u kunt beginnen.

Stap 2: Verven van de tegels

De laatste stap is het daadwerkelijke schilderwerk. De eerste laag is een laag grondverf. Zodra deze gedroogd is, kunt u de tegelverf aanbrengen. Schilder met een kwast eerst de voegen en randen. Vervolgens is een velvetroller het beste gereedschap voor de grotere banen. Breng de tegelverf royaal aan: meestal zijn meerdere lagen vereist voor het perfecte resultaat. Het risico van grote hoeveelheden verf tegelijk is dat er zakkers ontstaan. Werk daarom wel voorzichtig.

Profiteren van een onderhoudscontract

Wij noemden al een aantal keer de mogelijkheid voor het afsluiten van een onderhoudscontract bij een schildersbedrijf uit Rijswijk.

Het voordeel van een onderhoudscontract met een schilder is dat u hiermee het onderhoudswerk reguleert. U weet dan zeker dat de kwaliteit van de woononderdelen optimaal blijft. De opties voor een onderhoudscontract verschillen per schildersbedrijf.

Waarom een schildersbedrijf inschakelen?

Het inschakelen van een schildersbedrijf heeft een aantal voordelen. De schilders hebben veel ervaring en weten precies welke techniek en welke soort verf ze het beste kunnen gebruiken. Samen met het schildersbedrijf kunt u overleggen wat u graag wilt. Door een schildersbedrijf in te schakelen bent u verzekerd van de beste kwaliteit en prachtig schilderwerk. Een ander voordeel is dat alles geregeld wordt voor u. U hoeft geen speciale benodigdheden, dure kwasten of rollers of andere materialen aan te schaffen.

schilders in Rijswijk

Vergelijk schilders uit Rijswijk

Een voordeel van onze gratis dienst is dat u alleen het contactformulier hoeft in te vullen om een aantal vrijblijvende offertes te ontvangen. Geen gedoe en alles wordt geregeld. U ontvangt een aantal gratis offertes die u kunt vergelijken op basis van prijs, aanbod en voorwaarden. Door de offertes van schildersbedrijven uit Rijswijk met elkaar te vergelijken weet u zeker dat u nooit teveel betaalt voor uw schilderswerken. U kiest eenvoudig een erkende schilders die het beste bij u past. U kunt ons inschakelen voor al uw schilderwerken en vragen.