Stukadoor Purmerend

Stukadoor Purmerend

Wie van plan is om een huis of bedrijfspand in Purmerend te renoveren, kan de hulp van een stukadoorsbedrijf zeker gebruiken. Door op de muur sierpleister of andere vormen van pleisterwerk aan te laten brengen, zorgt u ervoor dat u lange tijd plezier beleeft aan uw wanden, en hoeft u hier weinig onderhoudswerkzaamheden voor uit te voeren.

Soorten sierpleister die de experts op uw muur kunnen aanbrengen zijn onder andere spachtelputz en granol. Ook andere vormen van pleisterwerk als raapwerk, het aanbrengen van spack, of het stucen van gipsplaten kunnen ook door een stukadoor uit ons netwerk worden uitgevoerd.

Bent u benieuwd naar de kosten en mogelijkheden voor stucwerk bij u thuis? Vraag dan vrijblijvend meerdere offertes aan via ons contactformulier.

Gratis offertes vergelijken

U ontvangt maximaal 5 vrijblijvende offertes

Soort stucwerk (*)


Netwerk van stukadoorsbedrijven

Stucadoor Purmerend
Wie kiest voor een stukadoorsbedrijf uit ons netwerk in Purmerend, die kiest voor kwaliteit en vakmanschap. Elke stukadoor die zich bij ons heeft aangesloten, beschikt namelijk over een ruime ervaring op het vakgebied en is uitstekend gediplomeerd. Doordat wij elk stukadoorsbedrijf uit Purmerend bovendien vragen of zij hun specialisten regelmatig willen laten bijscholen op het gebied van de nieuwste technieken en materialen, profiteert u altijd van het beste vakmanschap. Technieken waar elke stukadoor van een erkend stukadoorsbedrijf onder meer in gespecialiseerd is, zijn het aanbrengen van sierpleister (onder andere spachtelputz) en het saus- en behangklaar maken van stucwerk. Wij helpen u met alle plezier verder.

Pleisterwerk Purmerend

Sierpleister prijzen
De term pleisterwerk is de verzamelnaam voor al het werk dat door een stukadoor kan worden uitgevoerd. Zo kan een stukadoor u onder meer ondersteunen bij het spacken van de gipsplaten, raapwerk en voorbereidende werkzaamheden. Voor het pleisterwerk rekenen wij dan ook verschillende tarieven, afhankelijk van de klus en het pleisterwerk dat hiervoor gebruikt wordt. Het toepassen van pleisterwerk, en dan met name het aanbrengen van spack is tegenwoordig zeer populair, en levert aantrekkelijke resultaten op. Een andere speciale vorm van pleisterwerk is raapwerk. Het raapwerk is dikker, en zal de muur egaliseren voor de beste afwerking.

sierpleister Purmerend

Sierpleister

Sierpleister is de algemene term voor het pleisterwerk dat een extra decoratieve functie heeft. Onder sierpleister verstaan wij diverse soorten pleister, waaronder spachtelputz, rustiekputz en granol. De meeste vormen van sierpleister bestaan uit een mengsel van korrels en een bindmiddel, waardoor er structuur wordt aangebracht op de wanden. Doordat het sierpleister met de hand moet worden aangebracht, adviseren wij onze klanten uit Purmerend om hiervoor altijd een erkend stukadoor in te schakelen van een stukadoorsbedrijf. Wie zelf aan de slag gaat met het aanbrengen van spachtelputz moet zeer nauwkeurig te werk gaan voor een goed resultaat.

stukadoor prijzen Purmerend

Scherpe tarieven

De kosten voor het uitvoeren van stucwerk variëren aanzienlijk en hangen af van meerdere factoren. Zo worden de kosten voor een klus bijvoorbeeld hoger wanneer wij de ondergrond nog met voorstrijk moeten behandelen, of wanneer wij een muur behangklaar moeten maken. De kosten voor het aanbrengen van sierpleister (spachtelputz, granol) komen gemiddeld uit op €18,- per vierkante meter. Het uitvoeren van raapwerk is één van de duurdere klussen met €22,50. Deze kosten zijn inclusief materiaalkosten, BTW en het uurtarief van de stukadoor. Besparen op de kosten? Vraag dan gratis en vrijblijvend offertes aan. Door de verschillende stukadoors te vergelijken bespaart u tot wel 40% op de totaalprijs!

stukadoorsbedrijf Purmerend

Gipsplaten stucen

Bent u op zoek naar een ervaren stukadoor van een stukadoorsbedrijf uit Purmerend die u kan helpen bij het afwerken van de gipsplaten? Dan bent u bij ons aan het juiste adres. Elke stukadoor van een bij ons aangesloten stukadoorsbedrijf heeft een ruime ervaring binnen het vakgebied, en zorgen ervoor dat uw gipsplaten er spoedig weer als nieuw uitzien. Het voordeel van het afwerken van de gipsplaten is dat u deze vervolgens in een andere kleur kunt verven, en dat bovendien dat levensduur van het gips aanzienlijk langer wordt. Wilt u de klus zelf uitvoeren? Vraag dan een stukadoor om tips en advies. Toch liever een stukadoorsbedrijf inschakelen? Wij garanderen dat elke stukadoor uit Purmerend u snel en vakkundig zal helpen.

spachtelputz Purmerend

Spachtelputz

Wij spraken hierboven al over de diverse producten die onder het begrip sierpleister vallen. Eén van deze producten is spachtelputz. Spachtelputz bestaat uit een mengsel van gebroken marmerkorrels met een kunsthars als bindmiddel. De keuze voor spachtelputz gaat gepaard met diverse voordelen. Zo is spachtelputz tegen weer en wind bestand, waardoor ook buitenmuren van het spachtelputz kunnen worden voorzien. Daarnaast is spachtelputz stoot- en boenvast, en in diverse korreldiktes leverbaar. Wij adviseren wel om een stukadoor uit Purmerend de spachtelputz aan te laten brengen, vanwege de vereiste nauwkeurigheid. De spachtelputz wordt namelijk aangebracht met een spatel (spachtel), wat al snel tot oneffenheden kan leiden.

badkamer stucen

Badkamer stucen

Het stucen van de badkamer vormt een hygiënisch alternatief voor het betegelen van de ruimte. Wanneer u ervoor kiest om de badkamer van stucwerk te voorzien, dan moet u rekening houden met een tarief rond de €100,- per vierkante meter. Dit komt doordat de meeste speciale waterdichte materialen een hogere startprijs hebben. Het is tevens een optie om de wanden van de badkamer eerst te stucen, en daarna te betegelen. De kosten zullen dan rond de €9,- per vierkante meter liggen. Het voordeel van een gestucte badkamermuur is dat dit een zeer licht en strakke uitstraling heeft, en u hoeft weinig onderhoudswerk toe te passen.

Raapwerk

Bent u bij een stukadoor aan het kijken voor de mogelijke afwerkingen van uw wand, dan is het goed mogelijk dat u de term raapwerk tegenkomt. Het begrip raapwerk is van toepassing op een techniek die gebruikt wordt om ongelijke wanden strak en glad te maken. Doordat het raapwerk in diverse diktes tegen de muur wordt geplaatst, zorgt dit ervoor dat zelfs zeer ruwe wanden een glad oppervlak krijgen. Een groot voordeel van raapwerk is dat het is gebaseerd op gipsmortel. Het gips heeft een vochtregulerende werking, waardoor u ook in vochtige ruimtes zoals de badkamer raapwerk kunt toepassen.

Schuurwerk

Naast het stucwerk, pleisterwerk en raapwerk bestaat er ook schuurwerk. U zou zich kunnen afvragen of u schuurwerk niet beter kunt overlaten aan een timmerman, maar in dit geval is een stukadoor toch de juiste keuze. Bij het schuurwerk brengt een stukadoor de pleister met daarin fijne zandkorrels in een ronddraaiende beweging op het oppervlak aan. Hierdoor ontstaat de speciale geschuurde afwerking.

Het is aan u om te bepalen in hoeverre u de muur volledig egaal of met een design wilt. Het schuurwerk droogt gelijkmatig op, wat betekent dat u dit achteraf niet hoeft af te werken. Het is bovendien geschikt voor vochtige ruimtes.

raapwerk stucadoor Purmerend

Granol

Eén van de vormen van stucwerk die met name populair was in de jaren 70 en 80, maar die op het moment een opmars maakt is granol. Granol is een pleisterlaag met een vrij grove structuur, dat met name bekend staat om de goede bestandheid tegen beschadigingen. Dit maakt granol onder meer geschikt voor het gebruik in gezinnen met jonge kinderen. Daarnaast is granol gemakkelijk over te schilderen en is het in vele designs verkrijgbaar. De kosten voor granol liggen wel iets hoger dan bijvoorbeeld het aanbrengen van spack. U moet rekening houden met kosten rond de €17,50 per vierkante meter.

rustiekputz Purmerend

Rustiekputz

Een ander product dat goed bestand is tegen stoten en beschadigingen is rustiekputz. Deze soort stucwerk is echter niet alleen stootvast, het is tevens boenvast. Dit betekent dat u elk oppervlak met rustiekputz eenvoudig kunt reinigen, zonder de structuur te beschadigen. Een ander voordeel van rustiekputz is dat het kleurecht is. Dit betekent dat zelfs bij een onverhoopte schade de kleur van de sierpleister niet verandert. Wij adviseren om de rustiekputz altijd aan te laten brengen door een professional van een stukadoorsbedrijf uit Purmerend. Op deze manier bent u zeker van een hoogwaardige kwaliteit, en een lange levensduur. De kosten vallen rond de €16,-.

beton ciré stucwerk

Betonstuc

Wilt u de badkamer renoveren, maar kunt u niet echt een product vinden dat hiervoor geschikt is? Overweeg dan om te kiezen voor betonstuc. Dit is natuurlijk al eeuwenlang een goede basis voor badruimtes, maar het cementgebonden betonstuc voert de voordelen nog verder. Zo is het niet alleen watervast, maar ook slijtvast, naadloos en zeer hygiënisch. Dankzij de robuuste uitstraling betonstuc een uitstekende keus voor een ieder die graag een moderne en strakke look voor de badkamer wil hebben. De kosten voor betonstuc liggen wel relatief hoog, hou rekening met ongeveer €100,- voor het stucen van één vierkante meter.

leemstuc stucwerk

Leemstuc

Een traditioneel product dat wij vandaag de dag nog steeds gebruiken voor de afwerking van woningen is leem. Het stucen met leem is een methode die met name een positief effect heeft op de warmte-isolatie. Een andere positieve eigenschap is de verkleinde kans op krimpscheuren. Krimpscheuren ontstaan bij andere soorten pleisterwerk nogal eens doordat de onderliggende muur nog werkt. Door het leem te combineren met strohaksel blijft het oppervlak vrij van scheuren. Het is tevens een optie om de lemen afwerking te combineren met een wandverwarming. Deze wandverwarming is tevens een oplossing voor het behoud van een koele temperatuur binnenshuis in de zomer.

tadelakt Purmerend

Tadelakt

Het stucen kan met diverse vormen van sierpleister, waaronder het speciale tadelakt. Tadelakt komt van oorsprong uit Marokko, en geeft een elegant en unieke sfeer. Bij tadelakt adviseren wij te kiezen voor een natuurlijke en rustige kleur, omdat het niet in egaal opdroogt. Tadelakt heeft hydraulische kalk (gebrande kalk) als basis, hierdoor is het zeer watervast, en tevens stootvast. Gecombineerd met de ademende functie is het een goede keus voor het stucen van badkamers. Wilt u weten wat de opties zijn voor tadelakt bij u thuis in Purmerend? Een stukadoor van ons stukadoorsbedrijf informeert u met alle plezier.

ondergrond stucen
Bent u begonnen met de klus maar niet tevreden over het resultaat? Neem dan spoedig contact op met een erkend stukadoor uit ons netwerk. Deze helpt u met alle plezier bij bereiken van het gewenste eindresultaat.

Zelf stucen

Hoewel wij onze klanten uit Purmerend meestal aanraden om niet zelf aan de slag te gaan met het pleisterwerk, is het natuurlijk wel mogelijk om dit zelf te doen. Het risico is alleen dat het effect enigszins verloren gaat door onregelmatigheden of een onnauwkeurigheid.

Voor het aanbrengen van gips op een muur heeft een stukadoor uit ons netwerk voor u een kort stappenplan opgesteld.

  • Tip 1. Start met de juiste voorbereiding: prepareer de ondergrond met voorstrijk.
  • Tip 2. Meng het gips mengsel.
  • Tip 3. Breng het mengsel aan met een pleisterspaan. Noteer de starttijd.
  • Tip 4. Na een kwartier werk moet u de aangebrachte laag gladstrijken.
  • Tip 5. Gebruik hiervoor eerst een rei, daarna een spackmes en tot slot een schuurbord.
Stucwerk Purmerend

Vrijblijvende offertes aanvragen

Bent u op zoek naar een ervaren stukadoor bij u in de regio? Hebt u een vraag over het verschil tussen spachtelputz en rustiekputz? Of wilt u meer weten over de kosten voor het aanbrengen van spack of spachtelputz in de badkamer? Vul dan vandaag nog ons contactformulier in.

Geef uw wensen of vraag door, en wij zullen uw hulpvraag spoedig beantwoorden. Wij sturen u vervolgens meerdere offertes toe (vrijblijvend) van menig stukadoor uit Purmerend. Vergelijk deze offertes zelf en kies zo voor het stukadoorsbedrijf dat bij u past!