stukadoor Nieuwegein

Stukadoor Nieuwegein

Een stukadoor uit Nieuwegein kan uw woning op verschillende manieren afwerken. Doordat er zoveel keuze is in de afwerking van stucwerk, zijn stukadoors in te zetten voor elk type woning: van modern tot klassiek. Op zoek naar een stukadoor in de buurt?

Start nu uw gratis offerteaanvraag!

Alleen dan weet u zeker dat u zo snel mogelijk de prijsopgaven van goedkope stukadoors in Nieuwegein ontvangt. Vergelijk en kies de vakman met het beste aanbod!

Op deze pagina leest u meer over stukadoorswerk: wat houdt het in en wat zijn de mogelijkheden? Daarnaast vindt u hier meer informatie over stukadoor prijzen en de verschillende soorten afwerkingen.

Gratis offertes vergelijken


Wat doet een stukadoor?

Een stukadoor biedt heel veel verschillende werkzaamheden aan. U kunt een scheve muur bijvoorbeeld recht laten maken met raapwerk. Maar het is ook mogelijk om uw muur te stuken met sierpleister, voor een sierlijk en knus uiterlijk.

Wist u dat stukadoors ook een buitenmuur kan stucen?

Door de buitenmuur te stucen krijgt uw huis een egaal uiterlijk en beschermt u de gevel tegen neerslag en kou. Zo ziet uw huis er altijd netjes uit, en stijgt de woning zelfs in waarde.

Werkzaamheden stukadoors

Stukadoors zijn in te schakelen voor verschillende werkzaamheden. Natuurlijk is het mogelijk om uw huis te laten stucen door een goedkope stukadoor. Glad stucwerk is al jarenlang populair vanwege de moderne uitstraling, maar ook spachtelputz is erg geliefd. Dit geeft een meer klassieke afwerking, vaak met een grove korrel.

Toch is dat niet het enige wat een stukadoor uit Nieuwegein doet.

Stukadoors geven namelijk ook een persoonlijk advies met betrekking tot de afwerking, de kleur en de methode.

stukadoor prijzen

Stukadoor prijzen

De prijzen van een stukadoor verschillen enorm en zijn afhankelijk van verschillende factoren. Zoals de ervaring van de stukadoors uit Nieuwegein, bijvoorbeeld. Gemiddeld ligt het uurtarief van stukadoors tussen de €30,- tot €60,-. Maar in sommige gevallen brengen stukadoorsbedrijven juist een prijs per vierkante meter in rekening.

Wat is het verschil?

Een stukadoor hanteert een prijs per meter bij eenvoudige pleisterwerken. Dit zijn werkzaamheden die hij eenvoudig en snel aanbrengt, zoals spackspuitwerk. Gaat het om gespecialiseerde werkzaamheden, zoals het aanbrengen van Granol of Rustiekputz, dan brengt de stukadoor kosten per uur in rekening. Dat komt omdat hij naar verhouding langer bezig is met de werkzaamheden.

wat kost een stukadoor

Wat kost een stukadoor per uur?

Stukadoor tarieven liggen gemiddeld tussen de €30,- tot €60,- per uur. De uurprijs van de stukadoor is onder meer afhankelijk van de ervaring van de vakman en de keuze voor een zelfstandig stukadoor of een groot stukadoorsbedrijf in Nieuwegein.

Een zelfstandig stukadoor inhuren is vaak goedkoper: tussen de €30,- tot €45,- per uur. Het inhuren van stukadoorsbedrijven kost ongeveer €45,- tot €60,- per uur.

Stukadoorsbedrijven zijn vaak iets duurder, maar er zijn vaak minder lange wachttijden.

Uurtarief stukadoor

€30,- tot €60,-

(Gebaseerd op gemiddelde tarieven van stukadoors uit Nieuwegein.)

Laag tarief
€30,- tot €45,- per uur

Zzp’er
Eenvoudig stucwerk

Hoog tarief
€45,- tot €60,- per uur

Stukadoorsbedrijf
Ingewikkeld stucwerk

Gratis offertes vergelijken
Let op: biedt de stukadoor een prijs aan die te goed lijkt om waar te zijn? Dan is dat vaak zo. Stukadoors die zwart werken zijn veel goedkoper, maar bieden geen garantie. Bovendien bent u niet zeker van de kwaliteit of professionaliteit van de vakmannen.

Kosten stukadoor per m²

Stukadoor kosten hangen nauw samen met het soort stucwerken dat u laat aanbrengen. Spuitpleister is de meest voordelige optie, omdat dit snel en efficiënt aan te brengen is. Dit kost gemiddeld €5,- tot €15,- per m².

Behangklaar stucwerk kost ongeveer €8,- tot €17,- per m² en voor sausklaar stucwerk liggen de kosten ongeveer tussen de €9,- tot €24,- per m². Natuurlijk zijn er ook luxere opties, zoals betonstuc! Hiervoor starten de prijzen rond de €100,- per m². De stukadoor kosten zijn hoger, maar deze afwerking is wel geschikt voor vochtige ruimtes.

Stukadoor kosten

Stucwerk Prijs per m²*
Spuitpleister €5,- tot €15,-
Behangklaar stucwerk €8,- tot €17,-
Plafond stucen €5,- tot €23,-
Sausklaar stucwerk €9,- tot €24,-
Sierpleister (spachtelputz, rustiekputz of granol) €12,- tot €25,-
Schuurwerk €14,- tot €26,-
Raapwerk €15,- tot €30,-
Gevelpleister zonder isolati €65,- tot €85,-
Gevelpleister met isolatie €95,- tot €125,-
Betonstuc Vanaf €100,- per m²
Tadelakt Vanaf €175,- per m²

*Let op: dit zijn richtprijzen incl. btw, materiaal en arbeidskosten. Exacte prijs weten? Vraag gratis offertes aan!

Meer informatie over prijzen van stucwerk.

Voor huizen ouder dan 2 jaar geldt een verlaagd btw-tarief voor stukadoorswerk! U betaalt in 2024 slechts 9% btw op alle materiaal- en arbeidskosten!

Stukadoors Nieuwegein: deze factoren beïnvloeden de totaalprijs

Wilt u een stukadoor inhuren? De prijzen verschillen per situatie. Denk bijvoorbeeld aan de staat van uw muur: hoe meer voorbereiding er nodig is om de muur volledig vlak of egaal te maken, des te hoger de kosten. Daarbij speelt ook het soort pleisterwerk dat u laat aanbrengen een grote rol. Spuitspackwerk is goedkoop aan te brengen, maar spachtelputz is een stuk duurder.

De prijs van de stukadoor is onder meer afhankelijk van:

De stukadoor prijs is afhankelijk van:

 • De ervaring van de stukadoor.
 • Het stucwerk dat u laat aanbrengen.
 • De staat van uw muur.
 • Eventuele voorrijkosten.

Stukadoor nodig? Bespaar op de kosten!

Vergelijk gratis offertes en kies de vakman met het beste aanbod!

Gratis offertes vergelijken

Stukadoor werkzaamheden

Een stukadoor uit Nieuwegein is in te zetten voor de afwerking van wanden en plafonds. Maar wist u dat een stukadoorsbedrijf ook de buitenmuur kan stucen? Dit verbetert het aanzien van uw woning en beschermt de gevel bovendien tegen neerslag en kou.

Maar dat is nog niet alles!

Een stukadoor kan glad pleisterwerk aanbrengen, net zoals spachtelputz. Ook het stuken van plafonds, keukens en badkamers behoort tot de mogelijkheden.

Dit zijn de meest belangrijke stukwerken van stukadoors in Nieuwegein:

 • Huis stucen
 • Wanden stucen
 • Glad stucwerk aanbrengen
 • Sierpleister plaatsen
 • Buiten stucwerk
 • Plafonds bepleisteren
muur stucen

Muur stucen

Een muur stucen zorgt voor een prachtige afwerking die jarenlang meegaat. Er zijn verschillende opties. Glad stucwerk zorgt voor een hele moderne afwerking. Door de muur glad te stucen lijkt de ruimte ook een stuk groter.

Liever een meer klassieke uitstraling?

Laat de wanden dan stucen met sierpleister! Spachtelputz of granol zijn al jarenlang populair. Ze geven de muur een structuur, wat juist sierlijk en knus staat. Een andere mogelijkheid is saus- of behangklaar stucwerk. Dit houdt in dat de muur egaal en vlak wordt, zodat u het zelf nog kunt afwerken met bijvoorbeeld behang.

buitenmuur stucen

Buitenmuur stucen

Steeds meer vakmannen schakelen een stukadoor uit Nieuwegein in voor buiten stucwerk. Door een stukadoor de buitengevel te laten bepleisteren, krijgt uw woning een egaal en strak uiterlijk.

Natuurlijk heeft u ook bij het stucen van de buitenmuur keuze uit verschillende soorten afwerkingen, maar toch is de keuze iets meer beperkt. Dat komt vooral doordat het pleisterwerk geschikt moet zijn voor verschillende weersomstandigheden. Ook moet het goed tegen een stootje kunnen, zodat het niet bij de eerste de beste najaarsstorm beschadigd raakt.

Plafond stucen

Om de ruimtes in huis mooi af te werken, is het plafond stucen een goede optie. Bij het pleisterwerk op een plafond heeft u wederom de keuze uit verschillende opties. De meeste mensen kiezen voor spackspuitwerk, omdat dit de goedkoopste mogelijkheid is. Kiest u voor maatwerk, zoals spachtelputz, dan is de stukadoor uit Nieuwegein veel langer bezig en vallen de kosten hoger uit. Dat komt nu eenmaal omdat het oppervlak lastig te bereiken is.

Voor een unieke afwerking laat u het plafond na het stucen schuren. Schuurwerk zorgt voor een uniek patroon dat er bij verschillend lichtinval anders uitziet. Dit geeft een hele luxueuze uitstraling!

Badkamer stucen

Het is zelfs een mogelijkheid om stucwerk in de badkamer aan te brengen! De badkamer stucen heeft zelfs verschillende voordelen: de ruimte lijkt een stuk groter en stucwerk is heel hygiënisch. Er groeien namelijk geen schimmels op.

Maar let op!

Bij het stucen van de badkamer moet u rekening houden met de luchtvochtigheidsgraad. De pleisterwerken moeten natuurlijk goed bestand zijn tegen vocht! Onder andere betonstuc en tadelakt zijn hiervoor geschikt, maar hier hangt vaak wel een hoger prijskaartje aan.

Ik zoek een stukadoor in Nieuwegein: gratis offertes vergelijken!

Vind eenvoudig een goedkope stukadoor bij u in de buurt en bespaar tot wel 40%!

Gratis offertes vergelijken

Stukadoorsbedrijf Nieuwegein: soorten stucwerk

Omdat er zoveel keuze is in de afwerking van stucwerk, is er voor elke woning een geschikte soort te vinden. Wilt u bijvoorbeeld pleisterwerk dat stootvast is zodat uw kinderen of huisdieren geen beschadigingen veroorzaken? Of vindt u het juist belangrijk dat de afwerking van uw muren vooral stijlvol zijn en passen bij uw woning?

Stukadoorsbedrijven uit Nieuwegein brengen onder meer deze stucwerken aan:

 • Sierpleister
 • Spackspuitwerk
 • Pleisterwerken
 • Raapwerk

Hieronder leest u meer over de verschillende soorten stucwerken. Zo kunt u een weloverwogen keuze maken. Komt u er niet uit? Laat u dan persoonlijk adviseren door ervaren stukadoors uit Nieuwegein: start nu uw gratis offerteaanvraag en bespaar!

Sierpleister

Sierpleister is al jarenlang populair. Vooral spachtelputz wordt door stukadoorsbedrijven in Nieuwegein veel gebruikt. Spachtelputz is een sierpleister met een grove korrel. Hierdoor ogen de wanden en plafonds heel sierlijk. Bovendien is spachtelputz stootvast, waardoor het niet snel beschadigd raakt.

Een mogelijk nadeel is dat eventuele beschadigingen wel iets lastiger te herstellen zijn. Dat komt omdat de structuur heel moeilijk na te bootsen is. Hierdoor blijft u de kleine beschadiging vaak zien nadat deze hersteld is.

Spackspuitwerk

Spackspuitwerk is populair omdat het één van de goedkoopste methodes is. Het wordt met name veel gebruikt voor plafonds, omdat dat oppervlak vaak lastiger te bereiken is. Spackspuitwerk bestaat uit twee lagen:

 • Meslaag: deze laag verbergt oneffenheden en beschadigingen, en maakt het plafond of de muur egaal.
 • Afkorrellaag: dit is de afwerking en geeft het oppervlak uiteindelijk de gewenste structuur. Hierbij is de keuze uit verschillende soorten korrelgroottes.
stukadoor sierpleister

Pleisterwerken

Een stukadoor gebruikt bij nieuwbouw het liefst gladde pleisterwerken. Het grote voordeel van pleisterwerken, is dat beschadigingen gemakkelijk te herstellen zijn. Dat is vooral bij nieuwbouw heel belangrijk, omdat nieuwbouw huizen na verloop van tijd nog gaan ‘werken’. Hierdoor ontstaan er nog scheurtjes in de pleisterwerken.

Pleisterwerken zijn daarom ook heel geschikt voor gezinnen met kleine kinderen of huisdieren. Nadat de pleisterwerken zijn herstelt zijn de beschadigingen namelijk helemaal niet meer zichtbaar!

soorten stucwerk

Raapwerk

Bij scheve muren, of wanden met flinke beschadigingen is een dunne pleisterlaag niet voldoende om beschadigingen weg te werken. In dat geval moet u kiezen voor raapwerk. Raapwerk houdt in dat de vakman een dikke laag pleister aanbrengt om de muur volledig vlak te maken.

Raapwerk wordt ook veel gebruikt bij metselwerk. Bijvoorbeeld als u een gemetselde muur wilt schilderen of behangen. U kiest zelf op welke manier u raapwerk afwerkt. Dat kan met sierpleister, maar natuurlijk ook met behang.

Stukadoor in de buurt nodig?

Vind eenvoudig en snel het stukadoorsbedrijf voor de beste prijs!

Start de gratis offerteaanvraag!

Btw stukadoor 2024: 9%?

Als uw woning ouder is dan 2 jaar, dan profiteert u van een verlaagd btw-tarief. U betaalt slechts 9% btw over alle arbeidskosten én materiaalkosten. Let op: dit geldt alleen als u een stukadoorsbedrijf inschakelt.

Als u zelf gaat stuken, dan betaalt u voor het materiaal wel gewoon 21%. Ook werkzaamheden die te ver van het stukadoren afstaan vallen onder het reguliere btw-tarief van 21%. Dit zijn bijvoorbeeld het leggen van vloeren of het plaatsen van gipswanden.

Meer weten over dit verlaagde btw-tarief? Lees dan verder op belastingdienst.nl.

Zelf stucen of niet?

Sommige mensen vinden de stukadoor prijs te hoog en denken te besparen door zelf te stuken. Toch bent u in de praktijk vaak niet goedkoper uit: soms bent u zelfs meer geld kwijt als u zelf aan de slag gaat.

Hoe komt dit?

Als u zelf gaat stuken zonder ervaring, dan is de kans groot dat u te veel materiaal gebruikt. Dat komt onder meer omdat het in de praktijk heel lastig is de muur recht te krijgen. Het gevolg hiervan is dat veel doe-het-zelvers steeds meer pleister aan blijven brengen. Omdat de meeste mensen niet tevreden zijn met het eindresultaat, schakelen ze daarna alsnog een vakman in: waardoor de kosten nog hoger oplopen!

Schakel direct een stukadoorsbedrijf in en bespaar uzelf tijd én energie!

Stukadoor zoeken: waarop moet ik letten?

Stukadoor nodig? Begrijpelijk als u op zoek bent naar een goedkope stukadoor. Maar daarnaast is het ook belangrijk dat u uw wanden, plafonds of gevel laat stucen door een betrouwbare vakman. Op noa.nl vindt u hiervoor handige tips.

Waar moet u op letten als u een betrouwbare stukadoor uit Nieuwegein zoekt?

Allereerst raden we u aan te letten op de stukadoor offerte: hoe is de prijs opgebouwd? Welke materialen gebruikt de vakman? Een betrouwbaar stukadoorbedrijf denkt bovendien met u mee en geeft u een persoonlijk advies, zodat u wet dat de stucwerken geschikt zijn voor uw woonsituatie.

Daarnaast zal een echte vakman u helpen te besparen op de kosten: wilt u helpen? Geef dit dan aan. Het stukadoorsbedrijf vertelt u precies wat u kan doen.

Goedkope stukadoor nodig? Handige bespaartips!

Voor het stucen van een muur, plafond of buitengevel schakelt u het beste een stukadoor in. Er zijn verschillende manieren om te besparen op de kosten, zodat u zeker weet dat u niet teveel betaalt. Kies bijvoorbeeld voor spuitwerken: door de gebruikte techniek is dit stukken goedkoper! Ook is het mogelijk om samen met uw buren een stukadoorsbedrijf in te schakelen, veel stukadoors bieden hiervoor een mooie kwantumkorting aan.

Zo bespaart u op de kosten van een stukadoorsbedrijf in Nieuwegein:

 • Zoek een stukadoorsbedrijf bij u in de buurt en bespaar op voorrijkosten.
 • Kies voor spackspuitwerk voor een mooie afwerking tegen een lage prijs!
 • Hebben de buren ook een stukadoorsbedrijf nodig? Schakel samen één bedrijf in.
 • Vergelijk de prijzen van meerdere stukadoors in Nieuwegein en bespaar tot wel 40%!

Recente aanvragen:

Muur stucen in Amersfoort
Stucwerk aan buitengevel in Utrecht
Herstellen stucwerk in Veenendaal
Plafond laten stucen in Soest
Stucwerk in de badkamer in Houten
Plafond stucen in Bilthoven
Aanbrengen sierpleister in Vianen
Spuitpleister op plafond in Baarn
Gehele woning laten stucen in Maarssen
Stucwerk muren en plafond in Woerden

stucwerk

Stukadoor en schilder nodig? Geen probleem!

Om het pleisterwerk goed af te werken, is het mogelijk om de muur te schilderen. Het is natuurlijk een optie om hiervoor een ervaren schilder in te huren: via onze offerteservice vindt u eenvoudig een betrouwbaar en goedkoop schildersbedrijf.

Maar er is nog een andere optie!

Veel stukadoors bieden namelijk beide werkzaamheden aan. Door een stukadoor in te schakelen voor beide werkzaamheden, bespaart u uiteindelijk op de kosten. Hoe groter de klus die u aanbiedt, des te lager de prijs per vierkante meter.

stukadoor gezocht

Stukadoor Nieuwegein gezocht? Vergelijk gratis offertes!

Op zoek naar stukadoors voor de afwerking van uw woning? Met de hulp van ervaren stukadoors bent u verzekerd van het mooiste eindresultaat. Bovendien bespaart dit u heel veel tijd en energie en ziet uw woning er netjes en verzorgd uit. Betrouwbaar stukadoorsbedrijf vinden?

Start nu uw gratis offerteaanvraag!

U ontvangt zo snel mogelijk de prijsopgaven van verschillende stukadoors in uw regio. Kies het stukadoorsbedrijf uit Nieuwegein met het beste aanbod en bespaar zo tot wel 40% op de kosten! Bovendien is de aanvraag gratis en zit u helemaal nergens aan vast.