stukadoor Leusden

Stukadoor Leusden

Op zoek naar een stukadoor uit Leusden om uw woning af te werken? Stukadoors bieden verschillende werkzaamheden aan: laat uw muur stuken met sierpleister, of kies voor een vlakke afwerking. Natuurlijk kunnen stukadoors ook andere ruimtes, zoals de badkamer, keuken of hal bepleisteren! Op zoek naar een stukadoorsbedrijf?

Start nu uw gratis offerteaanvraag!

Na de aanvraag ontvangt u zo snel mogelijk scherp geprijsde offertes van betrouwbare stukadoors in Leusden. Vergelijk de prijzen en bespaar zo tot wel 40% op de kosten.

Op deze pagina leest u meer over de werkzaamheden van een stukadoorsbedrijf. U leest hoe stukadoors muren en plafonds stukadoren en vindt hier informatie over de uurprijs van de stukadoor.

Gratis offertes vergelijken


Wat doet een stukadoor?

Een stukadoor biedt heel veel verschillende werkzaamheden aan. U kunt een scheve muur bijvoorbeeld recht laten maken met raapwerk. Maar het is ook mogelijk om uw muur te stuken met sierpleister, voor een sierlijk en knus uiterlijk.

Wist u dat stukadoors ook een buitenmuur kan stucen?

Door de buitenmuur te stucen krijgt uw huis een egaal uiterlijk en beschermt u de gevel tegen neerslag en kou. Zo ziet uw huis er altijd netjes uit, en stijgt de woning zelfs in waarde.

Werkzaamheden stukadoors

Dit zijn de belangrijkste werkzaamheden van stukadoors in Leusden:

 • Muur stucen
 • Plafond stuken
 • Buitenmuren stukadoren
 • Sierpleister aanbrengen
 • Muren vlak maken
stukadoor prijzen

Stukadoor prijzen

Wilt u een stukadoor uit Leusden inhuren? Stukadoor tarieven verschillen enorm. Soms brengt een stukadoor kosten per uur in rekening, terwijl een andere stukadoor een prijs per meter in rekening brengt.

Gemiddeld liggen de kosten van een stukadoor tussen de €30,- tot €65,- per uur.

Voor eenvoudige stucwerken liggen de stukadoor kosten relatief laag. Spuitpleister kost bijvoorbeeld €5,- tot €15,- per m². Wilt u een beschadigde muur volledig egaal en vlak maken? Dan is raapwerk nodig: dit kost ongeveer €15,- tot €30,- per uur. Uiteindelijk zijn de kosten volledig afhankelijk van de werkzaamheden die u laat uitvoeren. Als u een stukadoor offerte aanvraagt, wordt de prijs voor uw situatie berekend.

wat kost een stukadoor

Wat kost een stukadoor per uur?

Het uurtarief van een stukadoor in Leusden ligt rond de €30,- tot €65,-.

Het uurtarief is onder meer afhankelijk van de keuze voor een zzp’er of een groot stukadoorsbedrijf. Ook de ervaring van de stukadoors speelt een rol in de stukadoor prijzen.

Een zzp’er kost gemiddeld €30,- tot €45,- per uur. Het voordeel hiervan is dat de aanpak van de stukadoor heel persoonlijk is. Een mogelijk nadeel is dat er langere wachttijden zijn, omdat hij alleen werkt. Een stukadoorsbedrijf in Leusden kost ongeveer €45,- tot €60,- per uur.

Uurtarief stukadoor

€30,- tot €60,-

(Gebaseerd op gemiddelde tarieven van stukadoors uit Leusden.)

Laag tarief
€30,- tot €45,- per uur

Zzp’er
Eenvoudig stucwerk

Hoog tarief
€45,- tot €60,- per uur

Stukadoorsbedrijf
Ingewikkeld stucwerk

Gratis offertes vergelijken
Let op: een stukadoor die zwart werkt is vaak goedkoper. Toch is het inhuren van een zwartwerkende stukadoor geen goed idee. U hebt geen garanties en bent niet verzekerd van kwaliteit.

Kosten stukadoor per m²

De prijzen die een stukadoor in rekening brengt, zijn onder meer afhankelijk van het soort stucwerk dat u laat uitvoeren. Simpel pleisterwerk kost ongeveer €5,- tot €15,- per m². Kiest u voor sierpleister? Houd dan rekening met hogere prijzen, gemiddeld tussen de €12,- tot €25,- per m² afhankelijk van het gekozen pleisterwerk.

Natuurlijk zijn er ook verschillende soorten stucwerk geschikt voor vochtige ruimtes, zoals de badkamer of keuken. Voor stucwerk in de badkamer is tadelakt of betonstuc heel erg geschikt. Tadelakt laat u aanbrengen vanaf €175,- per m² en voor betonstuc starten de prijzen rond de €100,- per m².

Stukadoor kosten

Stucwerk Prijs per m²*
Spuitpleister €5,- tot €15,-
Behangklaar stucwerk €8,- tot €17,-
Plafond stucen €5,- tot €23,-
Sausklaar stucwerk €9,- tot €24,-
Sierpleister (spachtelputz, rustiekputz of granol) €12,- tot €25,-
Schuurwerk €14,- tot €26,-
Raapwerk €15,- tot €30,-
Gevelpleister zonder isolati €65,- tot €85,-
Gevelpleister met isolatie €95,- tot €125,-
Betonstuc Vanaf €100,- per m²
Tadelakt Vanaf €175,- per m²

*Let op: dit zijn richtprijzen incl. btw, materiaal en arbeidskosten. Exacte prijs weten? Vraag gratis offertes aan!

Meer informatie over prijzen van stucwerk.

Is uw huis ouder dan 2 jaar? Het btw-tarief van de stukadoor is in 2024 slechts 9%! Dit geldt voor alle pleisterwerken in en rond het huis, zowel voor de materialen als de arbeidskosten!

Stukadoors Leusden: deze factoren beïnvloeden de totaalprijs

De stukadoor prijzen zijn vooral afhankelijk van uw persoonlijke situatie. Hoeveel voorbereiding hebben de muren nodig? Hoe meer voorbereiding, des te hoger de arbeidskosten. Gaat het om buiten stucwerk of binnen? Is het een nieuwbouwwoning of gaat u renoveren? Ook deze keuzes hebben invloed op de totaalprijs.

Daarnaast speelt ook het tarief van het stukadoorsbedrijf in Leusden een rol, net zoals eventuele voorrijkosten.

De stukadoor prijs is afhankelijk van:

 • Het stucwerk dat u laat uitvoeren.
 • Het tarief van de stukadoor.
 • De staat van uw muur.
 • Eventuele voorrijkosten.

Stukadoor nodig? Bespaar op de kosten!

Vergelijk gratis offertes en kies de vakman met het beste aanbod!

Gratis offertes vergelijken

Stukadoor werkzaamheden

Als u uw huis laat stucen, dan heeft u heel veel verschillende mogelijkheden wat betreft de afwerking. Kiest u bijvoorbeeld voor vlak stucwerk of vindt u sierpleister mooier? Als u er niet uitkomt, kunt u de stukadoor uit Leusden ook om een persoonlijk advies vragen. Hij laat dan voorbeelden zien van verschillende pleisterwerken, en geeft aan welke uitstraling uw huis hiermee krijgt.

U kunt een stukadoorsbedrijf inschakelen voor onder meer deze werkzaamheden:

 • Wanden stucen
 • Plafonds bepleisteren
 • Gevel stucen
 • Badkamer stucen
muur stucen

Muur stucen

Het stucen van een muur is een goede manier om de wanden af te werken. Wanden stucen kan op verschillende manieren.

 • Glad stucwerk: zorgt voor een strakke en moderne uitstraling.
 • Sierpleister: geeft een hele knusse en gezellige uitstraling.

Het grote voordeel van wanden stucen, is dat kleine oneffenheden verdwijnen. Of u nu kiest voor gladde pleisterwerken of spachtelputz: de muur lijkt volledig recht en zonder beschadigingen.

buitenmuur stucen

Buitenmuur stucen

Het is natuurlijk ook een optie om een stukadoor in te huren voor de buitengevel. De stukadoor maakt de buitengevel volledig egaal. Ook hiervoor heeft u de keuze uit verschillende soorten pleisterwerken. Toch is de keuze iets beperkter dan pleisterwerken in huis, omdat het stucwerk natuurlijk wordt blootgesteld aan verschillende weersomstandigheden.

Door een stukadoor uit Leusden in te schakelen, verandert u het aanzien van uw woning. Dit beschermt de gevel tegen kou en neerslag en zorgt bovendien voor een verhoging van de woningwaarde.

Plafond stucen

Eén van de voordelen van het stucen van uw plafond, is dat het er lang netjes uit ziet. Een plafond vergeelt na verloop van tijd, bijvoorbeeld door het branden van kaarsen, zonlicht of door roken. Ook bij het stucen van plafonds hebt u de keuze uit verschillende mogelijkheden, denk aan spuitwerk, sierpleister of spachtelputz. Uiteraard is glad stucwerk ook een optie. De meeste mensen kiezen ervoor om het plafond wit te stucen, maar een andere kleur kan ook een heel mooi effect geven.

Het stucen van een plafond is niet gemakkelijk en daarom is het verstandig om een vakman hiervoor in te schakelen.

Badkamer stucen

Badkamer betegelen? Dat is al lang niet meer de enige optie! Steeds meer mensen kiezen ervoor om de badkamer te stucen. Dit geeft een heel moderne uitstraling, en is bovendien erg hygiënisch. Dat komt doordat er geen schimmel groeit op het pleisterwerk.

Let op: wilt u uw badkamer stuken, kies dan wel voor een materiaal dat goed tegen vocht kan. Onder meer tadelakt is geschikt. Dit is waterdicht en heeft een hele mooie Zuid-Europese kleur. Een andere optie is betonstuc, dit is iets goedkoper. Betonstuc geeft juist een hele robuuste uitstraling.

Ik zoek een stukadoor: offertes vergelijken!

Vind eenvoudig en snel een stukadoor bij u in de buurt en bespaar tot 40%!

Gratis offertes vergelijken

Stukadoorsbedrijf Leusden: soorten stucwerk

Stukadoors uit Leusden bieden heel veel verschillende soorten stucwerk aan. De stucwerken hebben allemaal verschillende uitstralingen, dus er is altijd een optie die bij u past. Wilt u bijvoorbeeld een klassiek huis stuken, dan is spachtelputz of granol een hele goede optie. Een stukadoor raadt bij nieuwbouw vaak juist strak pleisterwerk aan.

U heeft onder meer de keuze uit:

 • Pleisterwerk
 • Spachtelputz
 • Granol en rustiekputz
 • Spackspuitwerk
 • Betonstuc
 • Tadelakt
Hieronder leest u meer over de verschillende soorten stucwerken. Op zoek naar een stukadoor in de buurt? Start dan nu uw gratis offerteaanvraag en bespaar tot wel 40%!

Sierpleister

Heel veel mensen kiezen voor sierpleister. Dat is niet gek, want sierpleister zorgt voor een prachtige uitstraling. Sierpleister bestaat uit pleisterwerk met een grove korrel. Vaak is de korrelgrootte zelf te bepalen. Er zijn verschillende soorten sierpleister:

 • Spachtelputz: spachtelputz is de meest gebruikte soort sierpleister. Spachtelputz heeft een grove korrel en is geschikt voor wanden en plafonds.
 • Rustiekputz: heeft een grovere structuur dan spachtelputz.
 • Granol: dit bestaat vooral uit verschillende groeven en putjes.

Spackspuitwerk

Een andere optie is spackspuitwerk. Dit is goedkoop, omdat een stukadoor uit Leusden dit snel en efficiënt aanbrengt. Hij spuit dit namelijk op de wand. Andere soorten stucwerken brengt hij aan met een spatel. Spackspuitwerk bestaat uit twee lagen. Bij de eerste laag spuiten stukadoors een meslaag op de wand. Dit egaliseert de muur en verbergt kleine oneffenheden.

De tweede laag is de afkorrellaag. Deze bepaalt uiteindelijk de structuur van het spackspuitwerk. Deze techniek is vooral geschikt voor nieuwe muren, zonder al te veel beschadigingen. De dunne meslaag verbergt kleine oneffenheden, maar geen grote deuken of gaten.

stukadoor sierpleister

Pleisterwerken

Pleisterwerk, of glad stucwerk, is al jarenlang populair. Dit geeft juist een hele strakke en moderne uitstraling. Dit past vooral goed bij nieuwe woningen. Veel mensen vinden pleisterwerk ook een hele rustige uitstraling hebben, terwijl pleister met een korrel vaak iets drukker is.

Wilt u uw nieuwbouw huis stucen? Dan is glad stucwerk de beste optie. Omdat het huis nog gaat ‘werken’, is het onvermijdelijk dat er kleine beschadigingen ontstaan aan de muren. Glad pleisterwerk is het makkelijkst te herstellen.

soorten stucwerk

Raapwerk

Heeft u een scheve muur met grote oneffenheden? Geen zorgen: ook dit is te herstellen door een stukadoorsbedrijf. Raapwerk is een speciale techniek om muren volledig glad en egaal te maken. Dit is dus ook heel erg geschikt voor muren die niet waterpas lopen of juist flink beschadigd zijn.

Raapwerk kunt u op verschillende manieren afwerken!

Natuurlijk is het een optie om het raapwerk te verven of te behangen. Maar als u graag sierpleister aanbrengt, dan is dit ook een optie.

Vind eenvoudig en snel een stukadoor in de buurt!

Vergelijk gratis offertes en bespaar bovendien tot wel 40% op de kosten!

Start de gratis offerteaanvraag!

Btw stukadoor 2024: 9%?

Schakelt u een stukadoorsbedrijf in en is uw woning ouder dan 2 jaar?

Goed nieuws: u profiteert van een verlaagd btw-tarief op het stukadoorswerk. Dit is een btw-tarief van slechts 9%. Het is geldig voor zowel de arbeidskosten als de materiaalkosten.

Daar komt nog bij dat voorbereidende werkzaamheden ook onder dit verlaagde btw-tarief vallen. Andere werkzaamheden die te ver bij het stukadoorswerk vandaan staan, vallen wel onder het reguliere btw-tarief van 21%, zoals het plaatsen van gipswanden.

Meer weten? Lees dan verder op belastingdienst.nl.

Zelf stucen of niet?

Veel mensen denken te besparen op de kosten door zelf hun huis te stukadoren. Toch is dit vaak niet een goed idee. Het aanbrengen van stucwerken blijkt in de praktijk van moeilijker dan gedacht. Het is zonder ervaring heel moeilijk om de muur goed egaal te krijgen, waardoor oneffenheden nog steeds opvallen.

Sterker nog: veel mensen die eerst zelf aan de slag zijn gegaan, schakelen daarna alsnog een stukadoorsbedrijf in omdat ze niet tevreden zijn met het eindresultaat. Ook gebruiken doe-het-zelvers vaak veel te veel materiaal, waardoor de kosten uiteindelijk helemaal niet zoveel lager zijn.

De voordelen van een stukadoorsbedrijf:

 • Stucwerken zijn snel geplaatst en u bent verzekerd van een mooi resultaat.
 • Zo hoeft u zelf geen materialen te kopen.

Stukadoor zoeken: waarop moet ik letten?

Op zoek naar een stukadoor? Dan is het slim om niet alleen op de prijs van de stukadoor te letten, maar ook op andere factoren. Alleen dan ben je verzekerd van het allermooiste eindresultaat.

Als u een stukadoorsbedrijf wilt inschakelen, let dan hierop:

 • Waar is de prijs op gebaseerd? Brengen de stukadoors een prijs per uur of per vierkante meter in rekening? En hoe lang denken ze bezig te zijn? Hoe gedetailleerder de stukadoor offerte, des te groter de kans dat u precies weet wat u kan verwachten.
 • Een vakman denkt mee en helpt u kosten te besparen. Zo kan hij u vertellen welke werkzaamheden u eventueel zelf uit kan voeren om de arbeidskosten te verlagen.
 • Een vakman geeft een persoonlijk advies aan de hand van uw woonsituatie. In huizen met kleine kinderen of huisdieren worden er bijvoorbeeld andere eisen gesteld aan het pleisterwerk dan als u alleen woont.

Meer weten? Op noa.nl vindt u een handig overzicht van allerlei facturen om een goedkope én betrouwbare vakman te vinden.

Goedkope stukadoor nodig? Handige bespaartips!

Op zoek naar een goedkope stukadoor? Er zijn verschillende manieren om te besparen op stukadoorswerk. Voer voorbereidende werkzaamheden bijvoorbeeld zelf uit, of kies voor behangklaar stucwerk en werk dit zelf af.

Een andere mogelijkheid om te besparen, is door samen met uw buren één stukadoorsbedrijf in te schakelen. Hoe groter de klus, des te lager de prijs per vierkante meter! Door de kosten te delen bent u dus goedkoper uit!

Zo bespaart u op de kosten van uw pleisterwerk:

 • Voer eventueel voorbereidende werkzaamheden zelf uit.
 • Kies voor een stukadoorsbedrijf uit Leusden en bespaar op voorrijkosten.
 • Schakel samen met uw buren één stukadoorsbedrijf in en regel zo een kwantumkorting.
 • Vergelijk gratis offertes van stukadoors bij u in de buurt.

Recente aanvragen:

Muur stucen in Amersfoort
Stucwerk aan buitengevel in Utrecht
Herstellen stucwerk in Veenendaal
Plafond laten stucen in Soest
Stucwerk in de badkamer in Houten
Plafond stucen in Bilthoven
Aanbrengen sierpleister in Vianen
Spuitpleister op plafond in Baarn
Gehele woning laten stucen in Maarssen
Stucwerk muren en plafond in Woerden

stucwerk

Stukadoor en schilder nodig? Geen probleem!

Wilt u uw woning laten stucen en schilderen? Dat is zeker een optie! Met het vergelijken van offertes vindt u gemakkelijk en stukadoor én een schildersbedrijf in uw regio.

Bovendien zijn er heel veel stukadoors die beide werkzaamheden aanbieden. Kies bijvoorbeeld voor sausklaar stucwerk, en laat dit vervolgens sausen door dezelfde vakman. Hoe groter de klus, des te lager de prijs per vierkante meter.

Door één vakman in te schakelen die beide werkzaamheden uitvoert, bent u dus uiteindelijk goedkoper uit dan wanneer u twee vakmannen inschakelt!

stukadoor gezocht

Stukadoor Leusden gezocht? Vergelijk gratis offertes!

Woning afwerken met gestucte muren? Schakel een stukadoorsbedrijf in! Stukadoors werken uw woning netjes en snel af, zodat u zo snel mogelijk geniet van uw nieuwe woonkamer, slaapkamer of badkamer. Stuken is geschikt voor zowel nieuwbouw als renovaties. Op zoek naar een stukadoor in uw regio?

Start nu uw gratis offerteaanvraag!

Deze aanvraag is gratis en u zit helemaal nergens aan vast. Na de aanvraag ontvangt u zo snel mogelijk de prijsopgaven van verschillende stukadoors in uw regio. Kies zelf voor de vakman met het beste aanbod. Uw besparing loopt zo op tot wel 40% op de kostprijs!