Stukadoorsbedrijf Zwolle

Stukadoor Zwolle

Bent u net verhuisd naar Zwolle en bent u nog druk bezig met het verbouwen van uw nieuwe pand? Zoekt u naar een stucadoor die u wil assisteren bij het spacken van de muur? Dan bent u bij ons op de juiste plek terecht gekomen. Een stukadoor uit ons netwerk in Zwolle heeft ruime ervaring met alle specialisaties op het gebied van stukadoorswerk en helpt u graag verder.

Wilt u graag meer weten over de prijzen of mogelijkheden van sierpleister, spachtelputz, pleisterwerk, het spuiten van spack of raapwerk? Neem dan contact met ons op en vraag meerdere vrijblijvende offertes aan. Het is vervolgens aan u om de verkregen prijsopgaven met andere te vergelijken en zo te kiezen voor het stukadoorsbedrijf dat het beste bij u past. Wij garanderen dat onze stukadoor snel en vakkundig te werk gaat, en aantrekkelijke prijzen rekent!

Diverse offertes aanvragen

U ontvangt maximaal 5 vrijblijvende offertes

Soort stucwerk (*)1 keer klikken is voldoende


Netwerk van stukadoorsbedrijven

Stukadoor Zwolle
Elk stukadoorsbedrijf uit Zwolle dat zich bij ons aansluit werkt samen met ervaren vakmensen die ruime ervaring hebben met het toepassen van diverse vormen van pleisterwerk zoals gekleurd spachtelputz of speciaal raapwerk. Elke stukadoor die voor een stukadoorsbedrijf werkt moet volledig gediplomeerd zijn, en zich regelmatig laten bijscholen over de nieuwste technieken en gereedschappen. Daarnaast werkt elk stukadoorsbedrijf op basis van aantrekkelijke prijzen en heldere voorwaarden, zodat u als klant direct weet waar u aan toe bent. Dankzij onze landelijke dekking hebben wij al honderden mensen in contact gebracht met een stukadoorsbedrijf in de regio Zwolle. Wilt u weten wat een stucadoor voor u kan doen? Wij helpen u graag!

Pleisterwerk Zwolle

Sierpleisterwerk
Er zijn verschillende manieren waarop u uw muur of plafond kunt afwerken. Het is mogelijk om hier behang op te plakken, of deze te verven. Houdt u van een strakke en elegante uitstraling? Wilt u graag dat een muur glad en fris is? Dan is pleisterwerk een goede keuze voor u. Pleisterwerk gebruiken wij zowel als afwerking voor de muur als het plafond, mits de ondergrond vlak en droog is. Wij adviseren om een stucadoor uit Zwolle in te schakelen voor het aanbrengen van de sierpleister zoals spachtelputz. Wilt u zelf de muren stucen met pleisterwerk? Zorg er dan voor dat u eerst de ondergrond egaliseert, en afwerkt met een vocht opnemende laag. Vervolgens kunt u het pleisterwerk aanbrengen.

Sierpleister

Naast standaard pleisterwerk, krijgt men bij vrijwel elk stukadoorsbedrijf uit Zwolle ook hulp bij het plaatsen van sierpleister. In dit geval bevindt zich in het pleisterwerk een grove of fijne korrel, waardoor er een lichte structuur in de afwerking wordt aangebracht. Zeer goed toepasbaar in de woonkamer, voor een warmere sfeer. Een voorbeeld van sierpleister is spachtelputz. Spachtelputz is in vele kleuren verkrijgbaar en kent aantrekkelijke prijzen.

Scherpe prijzen

De prijzen voor het aanbrengen van stucwerk zijn afhankelijk van het gebruikte materiaal en de dienst die de stucadoor levert. Zo betaalt u gemiddeld €8,- per m² voor het spuiten van spack, en €17,- voor het aanbrengen van sierpleister (spachtelputz of granol). Het stucen van een plafond is relatief goedkoop met prijzen rond de 7 per m², terwijl raapwerk hogere kosten kent (rond de €20,- per m²). Kijk bij een offerte van een stukadoorsbedrijf altijd naar eventuele bijkomende prijzen, bijvoorbeeld voor materiaallevering.

stukadoor prijzen
gipsplaten stucwerk

Gipsplaten stucen

Wilt u graag uw muren of plafond op een mooie manier afwerken? Kies er dan voor om de gipsplaten te stucen. Dit doet u door een voorstrijkmiddel op de platen aan te brengen, en deze na het drogen af te werken met stucspecie. Het afwerken van de gipsplaten is een klus die u eventueel zelf zou kunnen uitvoeren, maar waarvoor u tevens de hulp van een erkend stukadoor uit Zwolle kunt inschakelen. U weet met de hulp van een stukadoor zeker dat de klus nauwkeurig zal worden uitgevoerd, en dat u binnen korte tijd weer van een optimaal wooncomfort geniet.

stucen van een muur Zwolle

Muur stucen

Wilt u wel wat anders dan een standaard verfje op de muur, en vindt u behang niet bij uw interieur of stijl passen? Overweeg dan om de muur te stucen. Met sierpleister is het mogelijk om een geheel andere sfeer en uitstraling in uw woning te creëren. Bent u benieuwd naar de mogelijkheden? Aarzel dan niet om contact op te nemen. Het stucen van muur of plafond is een klus die u zelf kunt uitvoeren, of over kunt laten aan een erkend stukadoor. Eventueel kunt u ervoor kiezen om zelf de voorbereidende werkzaamheden af te handelen, en een stukadoor het daadwerkelijke stucwerk te laten uitvoeren.

spachtelputz

Spachtelputz

Spachtelputz is een speciaal soort sierpleister dat zowel binnen als buiten gebruikt kan worden. Het materiaal wordt gemaakt met kunsthars als bindmiddel. De structuur in het materiaal ontstaat door diverse zandkorrels in het mengsel. Deze korrels kunnen in afmeting verschillen tussen de 0.5 en 4 millimeter. Het is dus aan u hoe ruw de structuur wordt. Het voordeel van spachtelputz is dat het stoot- en boenvast is, en tegen de invloeden van weer en wind kan. Spachtelputz is bij vrijwel elk stukadoorsbedrijf uit Zwolle verkrijgbaar in vele kleuren. Bovendien is spachtelputz eenvoudig over te schilderen, mocht u de kleur willen veranderen.

badkamer laten stucen Zwolle

Badkamer stucen

Veel van de klanten uit Zwolle weten niet dat het ook mogelijk is om de badkamer te stucen. In plaats van tegels zullen wij dan pleisterwerk in de badkamer plaatsen. Het voordeel van stucwerk in de badkamer is dat het hygiënisch is, en gemakkelijk schoon te houden. Het is dan wel van belang om te kiezen voor de juiste soort stucwerk, dat een lange levensduur kent in vochtige ruimtes. Een stucadoor van ons stukadoorsbedrijf geven u graag meer informatie over de diverse opties voor uw badkamer, en de prijzen die daaraan verbonden zijn. Onder andere beton ciré is geschikt voor in elke badkamer.

pleisterwerk Zwolle

Plafond stucen

Een plafond moet evenals de wanden periodiek worden bijgewerkt, om een frisse en lichte woning te creëren. Bij het stucen van het plafond moet u met verschillende zaken rekening houden. Zo adviseren wij om eerst de ondergrond goed voor te bereiden, en voor de gehele klusperiode een steiger te huren, waarop u gemakkelijk kan liggen, of staan. Zo creëert u een veilige werkomgeving.

Het is natuurlijk een optie om een stukadoor uit ons netwerk in Zwolle de klus te laten afhandelen. Zo bent u zeker van een optimaal resultaat.

Raapwerk

Eén van de termen die u vrijwel altijd zult zien staan tussen het aanbod van een stukadoor is raapwerk. Het raapwerk is de term voor een speciale techniek die het mogelijk maakt om scheve wanden en plafonds recht te trekken, en ruwe ondergronden vlak te maken. Aan de basis van het raapwerk ligt, evenals voor pleisterwerk, standaard gipsmortel. Het verschil tussen pleister- en raapwerk is dat de laatste veel dikker is, en meer varieert in dikte. Juist om de ondergrond egaal te krijgen kan het raapwerk in een dikte tussen 7 millimeter en 5 centimeter worden aangebracht, waarna elke andere afwerking mogelijk is.

Schuurwerk

Het schuurwerk is evenals raapwerk, stucwerk en sierpleister een vorm van wandafwerking die u bij een stukadoor uit de regio kunt aanvragen. De term schuurwerk komt van de draaiende beweging waarmee het materiaal tegen de muur wordt aangebracht. Door deze schurende beweging is er enige variatie in de uitstraling mogelijk. Kies zelf voor een volledig egaal resultaat, of voor een muur waarin u deze schuring enigszins terugziet. Het grote voordeel van schuurwerk is dat dit een vochtregulerende werking heeft. Voor badkamer en keuken is het schuurwerk dan ook een uitstekende keus. Wil u het schuurwerk in een andere kleur veranderen? Dat is goed mogelijk.

raapwerk Zwolle

Spack spuiten

Het spuiten van spack is een andere techniek waarvoor u een stukadoor uit ons netwerk in Zwolle kunt inzetten. Wij adviseren om te kiezen voor spack wanneer u maar een beperkt budget hebt, maar toch de wanden en plafonds van een nieuwe laag wilt voorzien. Het spuiten van spack gebeurt met een hogedrukspuit, waarmee wij twee dunne lagen over het oppervlak aanbrengen. We beginnen met een basislaag, en overdekken deze met een korrelige laag. U bepaalt zelf hoeveel structuur u in de wand wil hebben, en in welke kleur wij het spack moeten spuiten. Gemiddelde kosten komen op €8,- per vierkante meter.

Granol

In de jaren 70 en 80 was granol de meest populaire keuze op het gebied van stucwerk. Hoewel het een tijd niet zoveel geplaatst is, keer het tegenwoordig weer terug in de nieuwbouwwoningen. Het grote voordeel van granol is dat het lastig te beschadigen is. Dit maakt het zeer geschikt voor toepassing bij gezinnen met kleine kinderen, die wel een structuur op de wanden willen. Daarnaast is het granol in vele kleuren en designs verkrijgbaar, maar is het tevens eenvoudig opnieuw te schilderen als u op later tijdstip een andere kleur toch mooier vindt. De prijs valt rond de €17,50 per vierkante meter.

rustiekputz aanbrengen

Rustiekputz

Een product dat wij eveneens regelmatig toepassen bij woningen in Zwolle is rustiekputz. Rustiekputz is evenals granol een stootvast materiaal, maar heeft als bijkomend voordeel dat het tevens boenvast is. Om zeker te weten dat de rustiekputz op de juiste wijze tegen het oppervlak aan wordt gebracht, adviseren wij om hiervoor de hulp van een stucadoor uit ons stukadoorsbedrijf in te roepen. Dankzij hem zal het stucwerk lange tijd in de juiste staat blijven, en voorkomt u dat er verschillende structuren in het werk komen. Wist u trouwens dat het een optie is om de rustiekputz tegen de buitenzijde van uw pand te laten plaatsen?

beton ciré stucwerk

Beton ciré

Naast het vele stucwerk met een structuur, bestaan er natuurlijk varianten die een volledig gladde afwerking kennen. Een voorbeeld daarvan is het zogeheten beton ciré. Beton ciré is een strak en modern ogend product, met cement als basismateriaal. Het beton ciré is niet alleen naadloos, maar tevens watervast, slijtvast en zeer hygiënisch. Dit maakt het product uitermate geschikt voor het gebruik in menig badkamer of keuken. De prijzen voor het stucen met beton ciré liggen relatief hoog: op ongeveer €100,- per vierkante meter. U zult echter gegarandeerd lange tijd kunnen genieten van de voordelen en aanblik van het beton ciré.

stucen met leemstuc

Leemstuc

Eén van de materialen die van oudsher al gebruikt wordt voor de afwerking van woningen is leem. Het stucen met leem is daarom ook vandaag de dag nog een optie. Doordat leem over het algemeen gemakkelijk in de grond te vinden is, is het een goedkope oplossing voor elk pand. Door het leem te vermengen met strokhaksel verkleint u de kans op krimpscheuren, die bij andere materialen nog wel eens voorkomt. Het is aan te raden om een lemen wand te combineren met wandverwarming. De buizen van deze wandverwarming kunnen in de zomer gevuld worden met koud water, waardoor de binnentemperatuur aangenaam laag blijft.

tadelakt stukadoor

Tadelakt

Zoekt u een unieke vorm van stucwerk en sierpleister die eens een andere aanblik geeft? Kijk dan eens naar de mogelijkheden van tadelakt. Tadelakt is een traditionele Marokkaanse vorm van stucwerk, dat een prachtig resultaat geeft. De medewerkers van ons stukadoorsbedrijf uit Zwolle passen het meestal toe in natuurlijke en rustige kleuren, omdat er nooit een egale kleur ontstaat. Voordelen van tadelakt zijn de goede waterbestendigheid en stootvastheid. Daarnaast is het materiaal ademend, wat de duurzaamheid ten goede komt. Nadeel is dat de tadelakt niet tegen zuurhoudende materialen kan. Dit betekent dat u het heel voorzichtig moet reinigen met weinig reinigingsmiddel.

zelf wanden stucen Zwolle

Zelf stucen

Over het algemeen wordt het klanten afgeraden om zelf aan de slag te gaan met het stucwerk. Dit komt doordat het stucen van wanden en plafonds een lastige klus is, die veel nauwkeurigheid en precisie vraagt. Bent u ervan overtuigd dat u de klus wel kunt uitvoeren? Dan zijn er een aantal zaken waar u aandacht aan moet besteden. Een stucadoor uit ons netwerk heeft daarom een paar tips voor u op een rijtje gezet.

  • Tip 1. Dek altijd de meubels en vloer af. Dit kan met een stucloper of met schildersfolie.
  • Tip 2. Stuc het oppervlak eerst snel en een beetje onzorgvuldig. U kunt het oppervlak dan daarna nog gladstrijken, en zo een volledig egaal oppervlak creëren.
  • Tip 3. Maak gebruik van het juiste gereedschap. Dit is bij menig bouwmarkt verkrijgbaar.
  • Tip 4. Neem direct contact op met een erkend stucadoor, wanneer u niet tevreden bent met het resultaat, of tegen problemen aanloopt.

Werkgebied Zwolle

Vrijblijvende offertes aanvragen

Wilt u graag weten wat een erkend stukadoorsbedrijf uit Zwolle voor u kan betekenen op het gebied van het aanbrengen van spachtelputz, sierpleister of ander pleisterwerk? Hebt u vragen over de beste methode van het spuiten van spack, of wil u weten wat de kosten zijn voor sausklaar raapwerk? Aarzel dan niet om contact met ons op te nemen via het contactformulier. Wij beantwoorden uw vragen en sturen u meerdere vrijblijvende offertes toe. Vergelijk deze met de aanbiedingen van en kies zo altijd voor een stukadoor die aan uw eisen voldoet! Druk bezig met het afwerken van uw woning? Ons netwerk bestaat tevens uit ervaren schilders.
Stucwerk Zwolle