Stukadoor Zwolle

Stukadoor Zwolle

Wie van plan is om een huis of bedrijfspand in Zwolle te renoveren, kan voor het bewerken van muren en plafonds de hulp van een stukadoorsbedrijf zeker gebruiken. Door op de muur sierpleister of andere vormen van pleisterwerk aan te laten brengen, zorgt u ervoor dat u lange tijd plezier beleeft aan uw muren, en hoeft u hier weinig onderhoudswerkzaamheden voor uit te voeren. Soorten sierpleister die wij op uw muur of plafond aan kunnen brengen zijn spachtelpuzt, en granol. Ook andere vormen van pleisterwerk als raapwerk, het spuiten van spack, of het vochtwerend maken van het plafond in de badkamer kunnen ook door een stukadoor uit ons netwerk worden uitgevoerd.

Bent u benieuwd naar de kosten en mogelijkheden voor stucwerk bij u thuis? Vraag dan vrijblijvend meerdere offertes aan via ons contactformulier.

Diverse offertes aanvragen

U ontvangt maximaal 5 vrijblijvende offertes

Soort stucwerk (*)1 keer klikken is voldoende


Netwerk van stukadoorsbedrijven

Stucadoor Zwolle
Wie kiest voor een stukadoorsbedrijf uit ons netwerk in Zwolle, die kiest voor kwaliteit en vakmanschap. Elke stucadoor die zich bij ons heeft aangesloten, beschikt namelijk over een ruime ervaring op het vakgebied en is uitstekend gediplomeerd. Doordat wij elk stukadoorsbedrijf uit Zwolle bovendien vragen of zij hun specialisten regelmatig willen laten bijscholen op het gebied van de nieuwste technieken en materialen, profiteert u altijd van het beste vakmanschap. Technieken waar elke stucadoor van een erkend stukadoorsbedrijf onder meer in gespecialiseerd is, zijn het aanbrengen van sierpleister (onder andere spachtelputz) en het saus- en behangklaar maken van stucwerk. Wij helpen u met alle plezier verder.

Pleisterwerk Zwolle

Sierpleister prijzen
De term pleisterwerk is de verzamelnaam voor al het werk dat door een stukadoor kan worden uitgevoerd. Zo kan een stucadoor u onder meer ondersteunen bij het spacken van de gipsplaten, raapwerk en voorbereidende werkzaamheden. Voor het pleisterwerk rekenen wij dan ook verschillende prijzen, afhankelijk van de klus en het materiaal dat hiervoor gebruikt wordt. Het toepassen van pleisterwerk, en dan met name het spuiten van spack is tegenwoordig zeer populair, en levert aantrekkelijke resultaten op. Een andere speciale vorm van pleisterwerk is raapwerk. Het raapwerk is dikker, en zal de muur of het plafond egaliseren voor de beste afwerking.

sierpleister Zwolle

Sierpleister

Sierpleister is de algemene term voor het pleisterwerk dat een extra decoratieve functie heeft. Onder sierpleister verstaan wij diverse soorten pleister, waaronder spachtelputz, rustiekputz en granol. De meeste vormen van sierpleister bestaan uit een mengsel van korrels en een bindmiddel, waardoor er structuur wordt aangebracht op de muren of plafonds. Doordat het sierpleister met de hand moet worden aangebracht, adviseren wij onze klanten uit Zwolle om hiervoor altijd een erkend stukadoor in te schakelen van een stukadoorsbedrijf. Wie zelf aan de slag gaat met het aanbrengen van spachtelputz moet zeer nauwkeurig te werk gaan voor een goed resultaat.

stukadoor prijzen Zwolle

Scherpe prijzen

De prijzen voor het uitvoeren van stucwerk variëren aanzienlijk en hangen af van meerdere factoren. Zo worden de kosten voor een klus bijvoorbeeld hoger wanneer wij de ondergrond nog met voorstrijk moeten behandelen, of wanneer wij een muur behangklaar moeten maken. De prijzen voor het aanbrengen van sierpleister (spachtelputz, granol) komen gemiddeld uit op €18,- per vierkante meter. Het uitvoeren van raapwerk is één van de duurdere klussen met €22,50. Deze prijzen zijn inclusief materiaal, BTW en het uurtarief van de stucadoor.

stukadoorsbedrijf Zwolle

Gipsplaten stucen

Bent u op zoek naar een ervaren stukadoor van een stukadoorsbedrijf uit Zwolle die u kan helpen bij het afwerken van de gipsplaten? Dan bent u bij ons aan het juiste adres. Elke stucadoor van een bij ons aangesloten stukadoorsbedrijf heeft een ruime ervaring binnen het vakgebied, en zorgen ervoor dat uw gipsplaten er spoedig weer als nieuw uitzien. Het voordeel van het afwerken van de gipsplaten is dat u deze vervolgens in een andere kleur kunt verven, en dat bovendien dat levensduur van het gips aanzienlijk langer wordt. Wilt u de klus zelf uitvoeren? Vraag dan een stukadoor om tips en advies. Toch liever een stukadoorsbedrijf inschakelen? Wij garanderen dat elke stucadoor uit Zwolle u snel en vakkundig zal helpen.

spachtelputz Zwolle

Spachtelputz

Wij spraken hierboven al over de diverse producten die onder het begrip sierpleister vallen. Eén van deze producten is spachtelputz. Spachtelputz bestaat uit een mengsel van gebroken marmerkorrels met een kunsthars als bindmiddel. De keuze voor spachtelputz gaat gepaard met diverse voordelen. Zo is spachtelputz tegen weer en wind bestand, waardoor ook buitenmuren van het materiaal kunnen worden voorzien. Daarnaast is spachtelputz stoot- en boenvast, en in diverse korreldiktes leverbaar. Wij adviseren wel om een stukadoor uit Zwolle de spachtelputz aan te laten brengen, vanwege de vereiste nauwkeurigheid. De spachtelputz wordt namelijk aangebracht met een spatel (spachtel), wat al snel tot oneffenheden kan leiden.

buitenmuren stucen Zwolle

Muur stucen

Het stucen van de muur is een klus die u het beste kunt overlaten aan een erkend stucadoor. Dit komt doordat het aanbrengen van sierpleister een grote nauwkeurigheid vereist, en handmatig moet worden gedaan. Dit betekent dat u elke oneffenheid en elk foutje direct ziet. Bij het stucwerk van de muur hebt u de keuze uit diverse soorten sierpleister, die allen een eigen, maar altijd elegant en strak resultaat bieden. Wilt u meer weten over de opties voor het stucen van de muur of bent u benieuwd naar de prijzen? Aarzel dan niet om ons webformulier in te vullen. Wij helpen u graag verder.

badkamermuur stucen

Badkamer stucen

Het stucen van de badkamer vormt een hygiënisch alternatief voor het betegelen van de ruimte. Wanneer u ervoor kiest om de badkamer van stucwerk te voorzien, dan moet u rekening houden met prijzen rond de €100,- per vierkante meter. Dit komt doordat de meeste speciale waterdichte materialen een hogere startprijs hebben. Het is tevens een optie om de wanden van de badkamer eerst te stucen, en daarna te betegelen. De prijzen zullen dan rond de €9,- per vierkante meter liggen. Het voordeel van een gestucte badkamermuur is dat dit een zeer licht en strakke uitstraling heeft, en u hoeft weinig onderhoudswerk toe te passen.

plafond spacken Zwolle

Plafond stucen

Naast muren, zijn ook plafonds van stucwerk te voorzien. Voor het afwerken van plafonds zijn drie varianten van pleisterwerk een optie. De eerste is het aanbrengen van een schuurwerk plafond. In het pleisterwerk worden dan bepaalde slagen aangebracht: dit betekent dat de stukadoor bepaalde patronen aanbrengt. Andere opties zijn het spacken van het plafond of het aanbrengen van egaal sierpleister. Welke optie het meest geschikt is, is afhankelijk van uw wensen voor stijl en budget. Wil u het plafond in de badkamer schimmelvrij laten stucen door een stukadoor uit Zwolle? Dat is tevens optie. Divers stucwerk is vochtbestendig.

Raapwerk

Bent u bij een stukadoor aan het kijken voor de mogelijke afwerkingen van uw muren en plafonds, dan is het goed mogelijk dat u de term raapwerk tegenkomt. Het begrip raapwerk is van toepassing op een techniek die gebruikt wordt om ongelijke plafonds en wanden strak en glad te maken. Doordat het raapwerk in diverse diktes tegen de muur wordt geplaatst, zorgt dit ervoor dat zelfs zeer ruwe muren een glad oppervlak krijgen. Een groot voordeel van raapwerk is dat het is gebaseerd op gipsmortel. Het gips heeft een vochtregulerende werking, waardoor u ook in vochtige ruimtes zoals de badkamer raapwerk kunt toepassen.

Schuurwerk

Naast het stucwerk, pleisterwerk en raapwerk bestaat er ook schuurwerk. U zou zich kunnen afvragen of u schuurwerk niet beter kunt overlaten aan een timmerman, maar in dit geval is een stukadoor toch de juiste keuze. Bij het schuurwerk brengt een stucadoor de pleister met daarin fijne zandkorrels in een ronddraaiende beweging op het oppervlak aan. Hierdoor ontstaat de speciale geschuurde afwerking.

Het is aan u om te bepalen in hoeverre u de muur volledig egaal of met een design wilt. Het schuurwerk droogt gelijkmatig op, wat betekent dat u dit achteraf niet hoeft af te werken. Het is bovendien geschikt voor vochtige ruimtes.

raapwerk stucadoor Zwolle

Spack spuiten

Een andere techniek waar wij graag uw aandacht op willen vestigen is het spuiten van spack. Met name voor mensen met een beperkt budget is dit een interessante optie. Bij het spuiten van spack maakt onze stukadoor uit Zwolle gebruik van een hogedrukspuit. Hiermee spuit hij twee dunne lagen materiaal op de muren of het plafond. De basislaag is altijd glad, maar de toplaag varieert – afhankelijk van uw wensen – in structuur. Het spuiten van spack is daarom een techniek die bij de algemene categorie stucwerk hoort. De prijzen van het spuiten van spack vallen rond de €8,- per vierkante meter, inclusief materiaal en uurloon.

Granol

Eén van de vormen van stucwerk die met name populair was in de jaren 70 en 80, maar die op het moment een opmars maakt is granol. Granol is een pleisterlaag met een vrij grove structuur, dat met name bekend staat om de goede bestandheid tegen beschadigingen. Dit maakt granol onder meer geschikt voor het gebruik in gezinnen met jonge kinderen. Daarnaast is granol gemakkelijk over te schilderen en is het in vele designs verkrijgbaar. De kosten voor granol liggen wel iets hoger dan bijvoorbeeld het spuiten van spack. U moet rekening houden met kosten rond de €17,50 per vierkante meter.

rustiekputz Zwolle

Rustiekputz

Een ander product dat goed bestand is tegen stoten en beschadigingen is rustiekputz. Deze soort stucwerk is echter niet alleen stootvast, het is tevens boenvast. Dit betekent dat u elk oppervlak met rustiekputz eenvoudig kunt reinigen, zonder de structuur te beschadigen. Een ander voordeel van rustiekputz is dat het kleurecht is. Dit betekent dat zelfs bij een onverhoopte schade de kleur van de sierpleister niet verandert. Wij adviseren om de rustiekputz altijd aan te laten brengen door een professional van een stukadoorsbedrijf uit Zwolle. Op deze manier bent u zeker van een hoogwaardige kwaliteit, en een lange levensduur. De kosten vallen rond de €16,-.

beton ciré stucwerk

Beton ciré

Wilt u de badkamer renoveren, maar kunt u niet echt een product vinden dat hiervoor geschikt is? Overweeg dan om te kiezen voor beton ciré. Beton is natuurlijk al eeuwenlang een goede basis voor badruimtes, maar het cementgebonden beton ciré voert de voordelen nog verder. Zo is het niet alleen watervast, maar ook slijtvast, naadloos en zeer hygiënisch. Dankzij de robuuste uitstraling beton ciré een uitstekende keus voor een ieder die graag een moderne en strakke look voor de badkamer wil hebben. De prijzen voor beton ciré zijn wel relatief hoog, hou rekening met ongeveer €100,- voor het stucen van één vierkante meter.

leemstuc stucwerk

Leemstuc

Een traditioneel materiaal dat wij vandaag de dag nog steeds gebruiken voor de afwerking van woningen is leem. Het stucen met leem is een methode die met name een positief effect heeft op de warmte-isolatie. Een andere positieve eigenschap is de verkleinde kans op krimpscheuren. Krimpscheuren ontstaan bij andere soorten pleisterwerk nogal eens doordat de onderliggende muur nog werkt. Door het leem te combineren met strohaksel blijft het oppervlak vrij van scheuren. Het is tevens een optie om de lemen afwerking te combineren met een wandverwarming. Deze wandverwarming is tevens een oplossing voor het behoud van een koele temperatuur binnenshuis in de zomer.

tadelakt Zwolle

Tadelakt

Het stucen van muren kan met diverse vormen van sierpleister, waaronder het speciale tadelakt. Tadelakt komt van oorsprong uit Marokko, en geeft een elegant en unieke sfeer. Bij tadelakt adviseren wij te kiezen voor een natuurlijke en rustige kleur, omdat het niet in egaal opdroogt. Tadelakt heeft hydraulische kalk (gebrande kalk) als basis, hierdoor is het zeer watervast, en tevens stootvast. Gecombineerd met de ademende functie van het materiaal is het een goede keus voor het stucen van badkamers. Wilt u weten wat de opties zijn voor tadelakt bij u thuis in Zwolle? Een stucadoor van ons stukadoorsbedrijf informeert u met alle plezier.

ondergrond stucen
Bent u begonnen met de klus maar niet tevreden over het resultaat? Neem dan spoedig contact op met een erkend stukadoor uit ons netwerk. Deze helpt u met alle plezier bij bereiken van het gewenste eindresultaat.

Zelf stucen

Hoewel wij onze klanten uit Zwolle meestal aanraden om niet zelf aan de slag te gaan met het pleisterwerk, is het natuurlijk wel mogelijk om dit zelf te doen. Het risico is alleen dat het effect enigszins verloren gaat door onregelmatigheden of een onnauwkeurigheid. Voor het aanbrengen van gips op een muur of plafond heeft een stucadoor uit ons netwerk voor u een kort stappenplan opgesteld.

  • Tip 1. Start met de juiste voorbereiding: prepareer de ondergrond met voorstrijk.
  • Tip 2. Meng het gips mengsel.
  • Tip 3. Breng het mengsel aan met een pleisterspaan. Noteer de starttijd.
  • Tip 4. Na een kwartier werk moet u de aangebrachte laag gladstrijken.
  • Tip 5. Gebruik hiervoor eerst een rei, daarna een spackmes en tot slot een schuurbord.

Werkgebied Zwolle

Vrijblijvende offertes aanvragen

Bent u op zoek naar een ervaren stukadoor bij u in de regio? Hebt u een vraag over het verschil tussen spachtelputz en rustiekputz? Of wilt u weten wat de prijzen worden voor het aanbrengen van spack of spachtelputz bij het plafond in de badkamer? Vul dan vandaag nog ons contactformulier in. Geef uw wensen of vraag door, en wij zullen uw hulpvraag spoedig beantwoorden. Wij sturen u vervolgens meerdere offertes toe (vrijblijvend) van menig stucadoor uit Zwolle. Vergelijk deze offertes zelf en kies zo voor het stukadoorsbedrijf dat bij u past! Druk bezig met het afwerken van uw woning? Ons netwerk bestaat ook uit ervaren schilders.

Stucwerk Zwolle