Stukadoorsbedrijf Zuid-Holland

Stukadoor Zuid-Holland

Bent u bezig met het renoveren van uw huidige woning? Of laat u een nieuwbouwpand in Zuid-Holland bouwen? Dan is het waarschijnlijk dat u ook de afwerking van uw muren opnieuw wilt (laten) uitvoeren. Laat uw muren stucen door een erkend stukadoor van een stukadoorsbedrijf uit de regio. Door de muren van spachtelputz of sierpleister voorzien zorgt u voor een elegant effect. De stucadoors uit ons netwerk zijn u hierbij graag van dienst.

Doe dus gratis en vrijblijvend een offerteaanvraag. Door het aanvragen van meerdere offertes kunt u ze gemakkelijk op voorwaarden en prijs vergelijken. Het is vervolgens aan u om te kiezen voor de stukadoor die het beste bij u past. Wij garanderen een snelle en vakkundige hulp!

Diverse offertes aanvragen

U ontvangt maximaal 5 vrijblijvende offertes

Soort stucwerk (*)1 keer klikken is voldoende


Netwerk van stukadoorsbedrijven

Stukadoor Zuid-Holland
Wanneer u een stukadoor die zich bij ons heeft aangesloten inschakelt voor het stucen van uw wanden, dan verzekeren wij u van snel en vakkundig werk. Wij eisen namelijk dat elke professional van een stukadoorsbedrijf uit Zuid-Holland uitstekend gediplomeerd is, en daarbij een ruime ervaring heeft binnen het vakgebied. Een stucadoor van een erkend stukadoorsbedrijf draait dan ook zijn hand niet om voor het aanbrengen van raapwerk, pleisterwerk of het spuiten van spack. Bovendien staat bij ons de tevredenheid van de klanten voorop: heeft u vragen of opmerkingen over de diensten van een aangesloten stukadoorsbedrijf? Laat het ons weten en wij zullen onze service verbeteren.

Scherpe prijzen

Sierpleister prijzen
Laat u een stukadoor uit ons netwerk het stucen van uw wanden of plafond afhandelen, dan bent u verzekerd van aantrekkelijke prijzen. De exacte prijzen voor de diensten van een erkend stucadoor worden bepaald door het soort stucmateriaal waar u voor gekozen hebt en de oppervlakte van de muur. Over het algemeen moet u rekening houden met kosten rond de €8,- per vierkante meter voor het spuiten van spack, terwijl het aanbrengen van respectievelijk sierpleister (spachtelputz) en raapwerk prijzen kent rond de €17,- en €20,-. Soms rekent een stukadoor extra prijzen, voor het voorbereiden van het plafond of het verwijderen van oude materialen. Meer weten over de gemiddelde prijzen? U leest het hier.

Pleisterwerk Zuid-Holland

Het bepleisteren van muren is een klus die enige handigheid vereist. Dit komt doordat het aanbrengen van pleisterwerk alleen mogelijk is wanneer de muur op de juiste wijze is geprepareerd. Zo moet een muur eerst geëgaliseerd worden, en bewerkt met een vocht opnemende laag. Pas daarna zal een stukadoor het pleisterwerk (spachtelputz of sierpleister) aanbrengen met een spatel. Bent u enigszins handig? Dan kunt u ook zelf het pleisterwerk plaatsen. Desgewenst kan een stucadoor van een stukadoorsbedrijf uit Zuid-Holland u van advies en tips voorzien.

Sierpleister

Waar gewoon pleisterwerk de meest gebruikelijk grondstof is voor het afwerken van wand en plafond, brengt een stucadoor ook andere materialen aan. Dit zijn onder meer spachtelputz, het spuiten van spack of het plaatsen van sierpleister. Sierpleister is vergelijkbaar met gewoon pleisterwerk. Het verschil is dat hierbij aan het verfmateriaal een grove of fijne (zand)korrel is toegevoegd die zorgt voor een structuur in de afwerking. De meeste klanten van ons stukadoorsbedrijf kiezen voor spachtelputz in hun woonkamer, omdat spachtelputz een zeer aangename uitstraling biedt.

sierpleister Zuid-Holland
stucwerk Zuid-Holland

Gipsplaten stucen

Het afwerken van een wand of plafond kan met gipsplaten. Deze hebben echter geen elegante uitstraling. Een stukadoor of uzelf kan de platen bewerken met een voorstrijkmiddel, en deze daarna af te werken met speciaal pleisterwerk. Dit geeft een mooi afgewerkt effect, maar biedt tevens andere voordelen. Zo gaan bewerkte gipsplaten aanzienlijk langer mee, en kunt u deze bovendien gemakkelijk combineren met isolatiemateriaal. Wij adviseren om altijd een stukadoor van ons stukadoorsbedrijf in te schakelen voor het bewerken en monteren van de gipsplaten. Op deze manier bent u er zeker van dat het plafond nog jarenlang in uitstekende staat zal verkeren.

kosten spachtelputz Zuid-Holland

Spachtelputz

Bij vrijwel elke stukadoor uit Zuid-Holland kunt u verschillende soorten sierpleister bestellen. Voorbeelden van dergelijk pleisterwerk zijn rustiekputz, granol en spachtelputz. Spachtelputz is een materiaal dat bestaat uit een mengsel van gebroken marmerkorrels en een op kunsthars gebaseerd bindmiddel. Hierdoor geef spachtelputz wanden een zekere structuur, die bij veel van onze klanten populair is. Spachtelputz wordt met een spatel aangebracht op de wanden, wat betekent dat u deze klus het beste kunt overlaten aan een ervaren stukadoor. Onze stucadoor maakt gebruik van professionele technieken en materialen, en zal voordat hij de spachtelputz aanbrengt het onderliggende oppervlak goed prepareren voor het hoogste wooncomfort.

wanden stucen Zuid-Holland

Muur stucen

Wanneer u uw woning of bedrijfspand laat renoveren, dan zijn er diverse klussen die u kunt laten uitvoeren om de uitstraling van het pand te verbeteren. Wilt u binnenshuis een lichte en ruimtelijke uitstraling krijgen? Overweeg dan om de muren van sierpleister te voorzien. Dit biedt een uniek resultaat, en u zult in de toekomst weinig onderhoud aan de muren hoeven te plegen. Het stucen van een muur vereist enige handigheid. Wij raden daarom vaak aan de klus over te laten aan een stucadoor uit Zuid-Holland. Wilt u het stucen zelf afhandelen? Vraag dan bij een stukadoorsbedrijf naar de juiste technieken en materialen.

toilet stucen Zuid-Holland

Badkamer stucen

Tot voor kort werd een badkamer voornamelijk betegeld, tegenwoordig is het echter ook een optie om uw badkamer te stucen. Dit is een hygiënisch alternatief voor het tegelwerk, en kan bovendien tegen aantrekkelijke prijzen worden toegepast. Het is bij het stucen van de badkamer wel van groot belang dat u kiest voor het juiste stucwerk, dat bestand is tegen vochtige ruimtes, zoals het spuiten van spack of beton ciré. Een stucadoor van ons stukadoorsbedrijf in Zuid-Holland kan u hierover van meer informatie voorzien. De prijzen voor het stucwerk in de badkamer variëren tussen de €9,- en €140,- per m2, afhankelijk van het gekozen materiaal.

pleisterwerk

Plafond stucen

Door het plafond van stucwerk te voorzien, zorgt u ervoor dat het plafond gemakkelijk te schilderen is, of creëert u snel en vakkundig een strak en modern resultaat. Er zijn drie soorten stucwerk die wij het meeste toepassen bij plafonds. Dit zijn ten eerste glad stucwerk en schuurwerk. Beide varianten bieden een eigen unieke uitstraling. Daarnaast is het tevens een optie om spack te laten spuiten. Dit is een goedkope oplossing, die desalniettemin een strak effect biedt. Wil u graag een mooie sierpleister tegen het plafond? Bij ons stukadoorsbedrijf bieden wij vele soorten sierpleister aan, die allen een unieke sfeer geven aan uw woonruimte.

Raapwerk

Bent u op zoek naar een manier om het ruwe oppervlak van een muur of plafond te egaliseren? Overweeg dan om een stukadoor uit Zuid-Holland in te schakelen voor het uitvoeren van raapwerk. Het raapwerk is vergelijkbaar met pleisterwerk, omdat het aan de basis eveneens gipsmortel heeft. Het raapwerk is echter dikker, en varieert meer in dikte, juist om oneffenheden glad te trekken. Een groot voordeel van raapwerk is dat het gips vochtregulerend werkt. Daarom kunt u raapwerk ook toepassen in vochtige ruimtes zoals de badkamer. Een tweede voordeel is dat elke afwerking, van spachtelputz tot behang bij het raapwerk mogelijk is.

Schuurwerk

Regelmatig krijgen wij van klanten uit Zuid-Holland de vraag waarom eigenlijk het begrip schuurwerk bij een stucadoor op de website staat. Het antwoord hierop is simpel: schuurwerk is een speciale vorm van wandafwerking. Bij deze techniek brengt men een dunne laag stucwerk met daarin fijne zandkorrels op de muur aan, waarna zij vervolgens met een draaiende beweging de gewenste structuur creëren. Het schuurwerk heet zo omdat dankzij deze draaiende beweging de wand de uitstraling krijgt of deze net geschuurd is. Deze aanblik kan variëren van een wat grove schuring tot een volledig egale wand. Het grote voordeel van schuurwerk is dat dit gelijkmatig opdroogt.

raapwerk stukadoor

Spack spuiten

Hebt u maar een beperkt budget, maar bent u niet tevreden over de aanblik van uw muren of plafonds? Er bestaat een relatief goedkope oplossing, die een prima resultaat biedt: het spuiten van spack. Bij deze techniek zal een stucadoor met een speciale hogedrukspuit twee dunne lagen materiaal over het gewenste oppervlak aanbrengen: een basislaag, en een afwerkende korrellaag. Het is aan u om te bepalen hoeveel structuur in het oppervlak wil hebben. De prijzen voor het spuiten van spack worden met name bepaald door de kleur die u kiest. Een witte basis kost gemiddeld €7,- per vierkante meter, een kleur ongeveer €9,-.

Granol

Bent u op zoek naar een vorm van stucwerk die een luxe uitstraling geeft, lastig te beschadigen is, en die nog relatief betaalbaar is? Overweeg dan om te kiezen voor granol. Granol is een soort stucwerk die met name in de jaren 80 populair was, maar die op het moment weer een opmars maakt. Granol is in een groot aantal soorten en maten verkrijgbaar, met als algemene eigenschap dat het een zeer stevige ondergrond biedt, die u eenvoudig kunt overschilderen. In vergelijking met het spuiten van spack en andere technieken is het toepassen van granol wel iets duurder. Houd rekening met €17,50 per m2.

rustiekputz stukadoorsbedrijf

Rustiekputz

Wie naast een stootvast materiaal ook een boenvast product wil, doet er goed aan te kijken naar de mogelijkheden voor rustiekputz. Rustiekputz kent verscheidene voordelen, waaronder een goede kleurechtheid. Dit betekent dat wanneer er onverhoopt toch een gedeelte afbreekt de kleur niet wijzigt, omdat het gehele materiaal gekleurd is. Wij adviseren om voor het beste resultaat toch contact op te nemen met een stukadoorsbedrijf uit Zuid-Holland. Op deze manier weet u zeker dat u de komende tijd geniet van een prachtige muur. Desgewenst kan een stukadoor uit ons netwerk tevens de buitenkant van het huis voorzien van een laag rustiekputz voor een unieke uitstraling.

beton ciré badkamer

Beton ciré

De meeste soorten stucwerk hebben een bepaalde rustieke uitstraling, met name doordat zij vaak een wat korrelig oppervlak krijgen. Hoewel dit prima past bij de meeste van onze klanten uit Zuid-Holland, is er een gedeelte dat liever een gladde afwerking hebben. Een product dat hiervoor zeer geschikt is, is beton ciré. Beton ciré is een speciaal soort stucwerk dat cement in plaats van kalk of gips aan de basis heeft. Hiermee verschilt het sterk van het meer gebruikelijke pleisterwerk. Onder andere de watervastheid, hygiëne en slijtvastheid van beton ciré vormen voordelen die maken dat menig klant uit ons netwerk voor dit product kiest.

leemstuc pleisterwerk

Leemstuc

Al tijden geleden werden woningen afgewerkt met leem, om de warmte te behouden en wateroverlast te voorkomen. Het stucen met behulp van leem is relatief gemakkelijk en brengt weinig kosten met zich mee. Daarnaast kiezen veel van onze klanten uit Zuid-Holland voor deze oplossing omdat zij zo geen risico lopen op krimpscheuren, die bij andere soorten pleisterwerk nogal eens optreden. Door de leem te vermengen met strohaksel beperkt u de kans op krimpscheuren nog meer. Leem is meestal in maar een beperkt kleurarsenaal verkrijgbaar, wij adviseren u daarom om bij een stukadoorsbedrijf na te vragen welke opties u hebt binnen uw budget.

tadelakt aanbrengen

Tadelakt

Naast de standaard oplossingen voor stucwerk bestaan er diverse meer inheemse oplossingen. Eén daarvan is tadelakt. Tadelakt is een soort pleisterwerk die afkomstig is uit Marokko. Bij deze techniek krijgt de muur geen egale kleur, maar varieert het in intensiteit. Aan de basis van tadelakt ligt hydraulische kalk, een gebrande kalksoort die zeer waterbestendig is. Naast waterbestendig is tadelakt bovendien stootvast en ademend. Hierdoor profiteert u gegarandeerd van een lange levensduur. Enig nadeel van tadelakt is dat het niet bestendig is tegen zuurhoudende materialen. Hierdoor moet u het zeer voorzichtig reinigen, wilt u de levensduur behouden. Onze specialisten uit Zuid-Holland informeren u graag.

stucen Zuid-Holland

Zelf stucen

Regelmatig krijgen wij van onze klanten uit Zuid-Holland de vraag of het mogelijk is om zelf het stucwerk aan te brengen. Hoewel ons stukadoorsbedrijf dit meestal afraadt, is het wel degelijk mogelijk om de klus eigenhandig uit te voeren. Het risico is alleen dat het resultaat minder egaal zal worden dan wanneer een stukadoor het werk uitvoert. Stucen is handwerk, waardoor een foutje direct zichtbaar is. Wilt u zelf aan de slag? Houdt dan rekening met de volgende zaken:

  • Tip 1. Ga nauwkeurig te werk, maar maak de grotere vlakken in één keer egaal.
  • Tip 2. Kies bij sierpleister voor de juiste korrelgrootte. Het verschil tussen een fijne en grove korrel is duidelijk zichtbaar in het stucwerk.
  • Tip 3. Huur een steiger voor het stucen van hoge muren of plafonds.
  • Tip 4. Schakel een stucadoorsbedrijf in wanneer u niet tevreden bent over het resultaat, of tegen problemen aanloopt tijdens het werk.

Werkgebied Zuid-Holland

Vrijblijvende offertes aanvragen

Bent u benieuwd naar de exacte prijs voor het aanbrengen van spachtelputz in uw badkamer? Of hebt u een vraag aan een erkend stukadoor uit Zuid-Holland over de opties voor raapwerk? Vul dan vandaag nog ons contactformulier in. Wij zorgen ervoor dat uw vragen spoedig beantwoord worden en sturen u meerdere offertes toe van specialisten uit Zuid-Holland. Vergelijk deze op basis van prijs en aanbod voor bijvoorbeeld het aanbrengen van sierpleister, en kies zo voor het stukadoorsbedrijf dat bij u past! Ook op zoek naar een schilder? Ons netwerk bestaat tevens uit ervaren schilders.
Stucadoor Zuid-Holland