Stukadoor Overijssel

Stukadoor Overijssel

Om uw wanden er goed verzorgd uit te laten zien, is het mogelijk om deze te stucen, of van sierpleister te voorzien. Een dergelijke klus vereist grote precisie. Bent u aan de klus begonnen, maar kan u toch wel de hulp van een ervaren stukadoor gebruiken?

Neem dan vandaag nog contact op met een stukadoorsbedrijf uit ons netwerk. Of het nu gaat om pleisterwerk, raapwerk, spachtelputz, sausklaar stucwerk, of spack spuiten: wij helpen u graag aan de juiste stucadoor. Vul op het formulier uw wensen in voor het raapwerk bij het plafond of de badkamer. En wij sturen u vrijblijvend meerdere offertes toe van menig stukadoorsbedrijf uit Overijssel. Wanneer u kiest voor stucadoor uit ons netwerk, dan zal deze het pleisterwerk snel en vakkundig afhandelen.

Diverse offertes aanvragen

U ontvangt maximaal 5 vrijblijvende offertes

Soort stucwerk (*)1 keer klikken is voldoende


Netwerk van stukadoorsbedrijven

Stukadoorsbedrijf Overijssel
Ieder stukadoorsbedrijf dat zich aan ons netwerk verbonden heeft helpt u graag met het uitvoeren van de diverse klussen op het gebied van stucwerk. Wij garanderen dat elk stukadoorsbedrijf uit Overijssel gebruik maakt van menig erkend stukadoor, die z’n hand niet omdraait voor het spacken van een plafond, of het afhandelen van raapwerk of pleisterwerk. Ook het aanbrengen van sierpleister of spachtelputz is mogelijk. De stukadoor zal snel en adequaat de taak uitvoeren, opdat u binnen korte tijd weer een vlakke en egale muur hebt, of een wand voorzien van sierpleister.

Sierpleister

Pleisterwerk Overijssel
Om de muur af te werken is het mogelijk om diverse lagen aan te brengen. Zo bestaat er saus- en behangklaar stucwerk, kunnen wij spack spuiten of diverse sierpleisters aanbrengen. Eén van de bekendste vormen van sierpleister is spachtelputz. Spachtelputz vormt niet alleen een sierlijke afwerking, maar is tevens stootvast. Spachtelputz wordt daarom veel in de Nederlandse huishoudens aangebracht, ook door ons stukadoorsbedrijf in Overijssel. Andere vormen van sierpleister zijn tadelact en beton ciré. Vraag een stucadoor uit uw omgeving indien gewenst om hulp en advies.

Scherpe prijzen

Bij ons bent u aan het juiste adres voor hulp van een stukadoorsbedrijf tegen scherpe prijzen. Menig stukadoor die zich aan ons verbonden heeft helpt u graag met het vinden van de ideale oplossing tegen aantrekkelijke prijzen. Meer weten over de gemiddelde kosten van stucwerk? U leest het hier.

stukadoor prijzen Overijssel
gipsplaten stucen

Gipsplaten stucen

Gipsplaten worden vaak ingezet voor het bedekken van plafonds. Dit komt doordat gipsplaten gemakkelijk te plaatsen zijn, en doordat ze eenvoudig bijgewerkt kunnen worden. Wilt u graag pleisterwerk als plafond, maar hebt u geen tijd om deze zelf te monteren of voor te bereiden? Onze stucadoor maakt uw gipsplaten behangklaar, of bekleedt deze met spachtelputz. Dit zorgt voor een strak en egaal resultaat, dat in vrijwel elke woning en bedrijfspand past. Doordat het spachtelputz in vele kleuren beschikbaar is, is het plafond eenvoudig aan te passen aan de rest van het interieur.

muren stucen Overijssel

Muur stucen

Wanneer u geen behoefte hebt aan een standaard behangetje op de muur, en een geverfde muur te simpel vindt, dan is het aanbrengen van pleisterwerk wellicht een goede optie voor u. Zo kan een stucadoor uw plafond of binnenmuur voorzien van een structuur met raapwerk en pleisterwerk, en bestaan er nog vele andere vormen van sierpleister die een uniek resultaat creëren zoals het spuiten van spack. Hulp nodig bij het stucen van uw muren? Een stucadoor van ons stukadoorsbedrijf helpt u met alle plezier. Of het nu gaat om het basisstucwerk, het spuiten van spack, of raapwerk: wij staan voor u klaar.

spachtelputz Overijssel

Spachtelputz

Wij hebben al diverse malen het woord spachtelputz genoemd in dit artikel. Maar wat wordt er nou precies met spachtelputz bedoeld? Spachtelputz is een bepaalde soort sierpleister, die men vaak in combinatie met granol noemt. Dit komt doordat beide varianten zorgen voor een muurbedekking met een fijne structuur in het materiaal. Deze structuur verkrijgt u doordat kleine steentjes in het materiaal verwerkt zitten. Voor spachtelputz geldt dat deze korrels van fijn (0.5 millimeter) tot grof (4 millimeter) verkrijgbaar zijn. U mag zelf bepalen hoe fijn de korrelgrootte moet worden. Voordelen van spachtelputz zijn het lage onderhoud en de goede bestendigheid tegen weer en wind.

badkamer stucen Overijssel

Badkamer stucen

De meeste van onze klanten uit Overijssel kiezen ervoor om hun badkamer wanden en vloeren te laten betegelen door een tegelzetter. Bent u niet zo’n fan van tegels of wilt u wel eens een keer wat anders in de badkamer? Overweeg dan om de badkamer van stucwerk te laten voorzien. Gestuukte muren zijn niet alleen zeer hygiënisch, maar ook nog eens een stuk goedkoper dan betegelde wanden. Daarnaast vraagt het stucwerk over het algemeen minder onderhoud. U moet er wel rekening mee houden dat het pleisterwerk in de badkamer vochtbestendig moet zijn. Een stucadoor uit ons stukadoorsbedrijf geeft u hierover desgewenst meer informatie.

plafond stucen

Plafond stucen

Wanneer het plafond is verkleurd doordat er bij u in huis veelvuldig gerookt wordt, of wanneer er beschadigingen of vlekken in het plafond zijn ontstaan, dan wordt het tijd om hiervoor een oplossing te vinden. Het is een slimme keuze om de plafonds te stucen.

Deze klus kunt u het beste overlaten aan een ervaren stukadoor uit ons stukadoorsbedrijf in Overijssel. Deze zal het werk snel en vakkundig voor u afhandelen en ervoor zorgen dat u binnen korte tijd weer van een optimaal wooncomfort geniet.

Raapwerk

Hebt u last van scheve wanden of plafonds en zoekt u naar een manier om deze enigszins recht te trekken? Overweeg dan om een stukadoor in te huren voor het aanbrengen van raapwerk. Raapwerk is in feite vergelijkbaar met pleisterwerk, behalve dan dat het in een dikkere laag wordt aangebracht. Door te variëren in de dikte van de gipsmortel (tussen 7 millimeter en 5 centimeter) is het mogelijk om de verschillen in de muur of het plafond gelijk te trekken. Het raapwerk levert daarbij een prima ondergrond voor vrijwel alle afwerkingen. Van spachtelputz tot behang, en van een verflaag tot sieprleister, het kan allemaal.

Schuurwerk

Komt u bij uw lokale stukadoor het begrip schuurwerk tegen? Dan is er geen foutje gemaakt door de vakman: er bestaat een muurbewerking die een uitstraling geeft alsof de muur net geschuurd is. Het schuurwerk wordt gecreëerd door een laag sierpleister met fijne zandkorrels in een draaiende beweging op de wand aan te brengen. Met deze methode is er nog enige variatie mogelijk: hoe meer u schuurt, hoe egaler uiteindelijk de kleur. Het schuurwerk droogt bovendien egaal op, waardoor u het niet hoeft te schilderen. Het schuurwerk heeft evenals ander stucwerk een vochtregulerende werking, waardoor u het kunt toepassen in vochtige ruimtes zoals de badkamer.

raapwerk stukadoor

Spack spuiten

Heeft u maar een beperkt budget en weinig tijd, maar wil u wel uw wanden van een frisse laag voorzien? Overweeg dan om te kiezen voor het spuiten van Spack. Deze techniek is uitermate geschikt voor wie over een kleiner budget beschikt, omdat het gemiddeld €7,- per vierkante meter kost, inclusief materiaal en uurloon. Hebt u behoefte aan een kleurtje op de wanden? Dan komen de prijzen iets hoger uit: op ongeveer €9,- per vierkante meter. Bij het spuiten van spack maken wij gebruik van een hogedrukspuit, waarmee wij twee dunne laagjes tegen het oppervlak spuiten: een basislaag en een korrellaag ter afwerking.

Granol

In de jaren 70 en 80 was granol een zeer populaire vorm van stucwerk. In de afgelopen decennia is het een tijdje weinig geplaatst, maar de laatste jaren zien we granol steeds vaker terugkeren in nieuwbouw woningen. Dit komt door granol een aantal voordelen met zich meebrengt. Zo is het zeer lastig te beschadigen, kunt u het materiaal eenvoudig overschilderen, en is het in vele kleuren en patronen verkrijgbaar bij vrijwel elke stukadoor uit Overijssel. De prijzen voor het laten aanbrengen van granol variëren per stukadoorsbedrijf, maar vallen tussen de €10,- en €25,- per vierkante meter. Hier zitten dan alle prijzen bij inbegrepen.

rustiekputz Overijssel

Rustiekputz

Er bestaan, zoals gezegd, vele materialen die u kunt kiezen voor de afwerking van plafond en muur. Naast het stevige granol bestaat er ook een wat goedkopere variant die zeer stootvast is: dit is rustiekputz. Rustiekputz is naast stootvast eveneens boenvast. Het is gemakkelijk te reinigen, en vormt daarom een geschikte keuze voor diegenen die jonge kinderen in huis hebben. Wist u trouwens dat het een optie is om rustiekputz aan te brengen aan de buitenzijde van uw pand in Overijssel? U creëert op deze wijze gegarandeerd een heel unieke uitstraling. Laat altijd een stucadoor van een stukadoorsbedrijf het materiaal op de buitenmuren plaatsen.

beton ciré stukadoorsbedrijf

Beton ciré

Wie van een strakke en moderne stijl houdt, zal waarschijnlijk met de meeste soorten sierpleister niet zoveel kunnen. Voor hen bieden wij bij ons stukadoorsbedrijf in Overijssel een alternatief aan: het zogeheten beton ciré. Beton ciré is stucwerk met cement als basis. Beton ciré heeft als voordeel dat het op vrijwel elke ondergrond hecht, en brengt diverse andere positieve eigenschappen met zich mee. Zo is het slijtvast, watervast, naadloos en hygiënisch. Dit betekent dat beton ciré onder meer zeer geschikt is voor toepassing in badkamers. U moet er wel rekening mee houden dat het stucen van het beton ciré vrij hoge prijzen kent.

leemstuc

Leemstuc

Zoekt u naar een vorm van stucwerk waarmee u de muren kunt stucen, maar dat tevens effect heeft op de warmte-isolatie bij u thuis in Overijssel? Kijk dan eens naar de opties van leemstuc. Leem is een materiaal dat van oudsher al gebruikt werd voor het afdekken en isoleren van woningen, en is ook vandaag de dag nog een prima keuze. Voor het beste resultaat adviseren wij te kiezen voor leemstuc dat is vermengd met strohaksel. Door de leem te combineren met een wandverwarming profiteert u niet alleen in de winter van heerlijke temperaturen in huis, tijdens de zomermaanden behoudt u lage temperaturen.

tadelakt Overijssel

Tadelakt

Wie van unieke en aparte woonoplossingen houdt zal wellicht een vorm van stucwerk genaamd tadelakt interessant vinden. Tadelakt is een manier voor het stucen van oppervlakten die uit Marokko komt. Het heeft vaak warme natuurlijke kleuren en de kleur is nooit helemaal egaal. Tadelakt is dankzij de hydraulische kalk die hieraan de basis van ligt zeer waterafstotend. De meeste mensen kiezen dan ook voor tadelakt in de badkamer. Naast de waterbestendigheid kent tadelakt nog andere positieve eigenschappen. Zo is het ademend, wat de duurzaamheid ten goede komt, en tevens stootvast. Nadeel is dat het niet tegen zuurhoudende producten bestand is. Reinig het daarom voorzichtig.

Zelf stucen

Over het algemeen adviseert ons stukadoorsbedrijf klanten om niet zelf aan de slag te gaan met het stucwerk. Dit komt doordat het aanbrengen van pleisterwerk veel handigheid en nauwkeurigheid vereist. Wanneer er een foutje wordt gemaakt in het proces, dan ziet u dat al snel terug in het resultaat. Wilt u toch zelf aan de slag? Maak dan gebruik van de volgende tips:

  • Tip 1. Zorg altijd dat het materiaal snel wordt aangebracht. Als het nog enigszins vochtig is, kunt u het vervolgens in lange banen strak trekken.
  • Tip 2. Mix gips met behulp van een boormachine en spiraalgarde voor een snel resultaat.
  • Tip 3. Bescherm uw vloeren en meubels met een stucloper of schildersplastic.

Bent u begonnen aan de klus maar bent u niet tevreden met het resultaat? Schakel dan alsnog een stukadoor uit ons netwerk in Overijssel in. Deze is u met alle plezier van dienst, en kan de klus naar uw wensen vakkundig afronden.

Pleisterwerk Overijssel

Wilt u zelf uw pand in Overijssel van nieuw pleisterwerk of spachtelputz voorzien? Zorg er dan voor dat u de volgende materialen beschikbaar heeft:

  • Plamuurmes
  • Schuurbord met sponszool
  • Speciekuip
  • Troffel
  • Pleisterspaan
  • Mixer en spacmes
ondergrond stucen

Ondergrond stucen

De wand waarop uw het uiteindelijke pleisterwerk wilt aanbrengen dient u eerst te egaliseren. Zorg er tevens voor dat de muur stofvrij is, en u verzekerd bent van de vochtopnemende werking. Breng daarna de geschikte primer op de muur aan. De volgende stap bestaat uit het aanmaken van de gipsmortel. Start daarna met het eigenlijke stucen van de wanden. Houdt de pleisterspaan in een hoek van 45 graden, en breng de mortel in opwaartse beweging aan. Met een reilat moet u de laag gladstrijken en met een spacmes messen. Ongeveer 15 minuten daarna start u met het afsponzen van de stuclaag. Hierna kunt u beginnen met het aanbrengen van de sierpleister.

Werkgebied Overijssel

Vrijblijvende offertes aanvragen

Bent u benieuwd naar de mogelijkheden van een stukadoorsbedrijf uit Overijssel? Wil u weten wat een stukadoor voor u kan betekenen? Wij geven u graag advies over het stucen van de muren, en de bijbehorende prijzen en mogelijkheden. Vul het contactformulier in en wij sturen u snel offertes op maat van menig (maximaal vijf) stukadoors uit Overijssel. Vergelijk deze zelf op basis van prijzen en aanbiedingen. Zo kiest u altijd voor de stucadoor die het beste bij uw wensen aansluit. Wij garanderen dat u door elke stukadoor uit ons netwerk vakkundig zult worden geholpen. Bezig met een renovatie en ook een schilder nodig? Ons netwerk bestaat tevens uit ervaren schilders.
stucwerken