schilder Amsterdam

Schilder Amsterdam

Een schilder uit Amsterdam is inzetbaar voor al uw schilderwerk. Met de hulp van een erkend schildersbedrijf heeft uw woonkamer in no-time een frisse kleur en is uw trap in een mum van tijd opnieuw geverfd. U hoeft geen materiaal aan te schaffen, ervaart geen overlast van de werkzaamheden en ook: u hoeft niets op te ruimen!

Bent u benieuwd naar de mogelijkheden? Op deze pagina vindt u meer informatie over de diverse schilderwerken die één van de vakmannen uit Amsterdam voor u kan uitvoeren. Vergelijk vrijblijvend offertes en bespaar op de schilderskosten!

Voordelen van onze service

Bent u op zoek naar een schilder uit Amsterdam? Maak dan gratis en vrijblijvend gebruik van onze service! U krijgt de kans de kosten van verschillende schilders met elkaar te vergelijken. Door te kiezen voor de goedkoopste vakman bespaart u op de totaalprijs!

 • Vergelijk schilders uit (omgeving) Amsterdam
 • U ontvangt maximaal 5 offertes
 • Vergelijk deze offertes & bespaar!
Gratis offertes vergelijken

U ontvangt maximaal 5 vrijblijvende offertes.Aanvraag voor:
kosten schilder Amsterdam

Wat kost een schilder?

U bent vast benieuwd naar de kosten van een schilder uit Amsterdam. De totaalprijs is afhankelijk van een aantal factoren. Naast het soort schilderwerk is vooral het arbeidsloon van grote invloed. In de meeste gevallen zal een schilder een vaste prijs per vierkante meter rekenen. Voor een binnenschilder ligt deze prijs rond de €30,- tot €35,- per vierkante meter. Buitenschilders rekenen gemiddeld €35,- tot €40,- per vierkante meter. Wanneer het echter gaat om een klus die meer precisie vereist, dan rekenen schilders vaak een uurtarief. Voor binnenschilderwerk ligt dit rond de €35,- tot €40,- en buitenschilderwerk kost gemiddeld €40,- tot €50,- per uur.

prijzen van schilderwerk

Prijzen voor verschillende soorten schilderwerk

Naast het arbeidsloon is ook het soort schilderwerk van invloed op de totaalprijs. Zo is buitenschilderwerk doorgaans duurder dan binnenschilderwerk, maar ook voor diverse binnenschilderwerken lopen de prijzen uiteen. Voor het verven van trappen liggen de kosten rond de €35,- per uur terwijl het sausen van het plafond of muur slechts €10,- tot €15,- per vierkante meter kost. Als u op zoek bent naar een goedkope manier om de wanden te laten beschilderen dan is het spuiten van de muren een goede optie: dit kost slechts €6,- tot €10,- per vierkante meter.

Prijstabel: kosten per type schilderwerk

Type schilder/schilderwerkPrijzen inclusief verf, materiaal en BTW*
Binnenschilder (binnenschilderwerk)
Per m²€30,- tot €35,-
Per uur€35,- tot €40,-
Plafond/muren spuiten€6,- tot €10,- per m²
Plafond/muren sausen€10,- tot €15,- per m²
Trap€35,- tot €40,- per uur
Buitenschilder (buitenschilderwerk)
Per m²€35,- tot €40,-
Per uur€40,- tot €50,-
Gevel (buitenmuur)€35,- tot €40,-per m²
Kozijnen€35,- tot €50,- per uur
Deuren€120,- per deur
Dakkapel€550,- voor dakkapel, inclusief kozijnen

* Let op: dit zijn gemiddelde prijzen. De exacte kosten zijn afhankelijk van diverse factoren. Vraag dus gratis en vrijblijvend offertes aan.

Benieuwd naar de prijzen en mogelijkheden?

Vraag gratis en vrijblijvend offertes aan en bespaar op de totaalprijs!

Gratis offertes aanvragen

Welke factoren beïnvloeden de prijs?

De totaalprijs wordt door diverse factoren beïnvloedt: de arbeidskosten, de materiaalkosten en natuurlijk het soort schilderwerk dat u uit laat voeren. Op de arbeidskosten kunt u gelukkig eenvoudig besparen. Doordat schilders hun eigen arbeidsloon bepalen, kan dit per vakman flink verschillen. Om er zeker van te zijn dat u de beste prijs betaalt, is het aan te raden om een aantal offertes te vergelijken. Wilt u buitenschilderwerk uit laten voeren en hier toch op besparen? Dan is het tevens een optie om een winterschilder in te schakelen. Deze schilder schildert ’s winters tegen een gereduceerd tarief.

Verlaagd btw-tarief op schilderwerk

Het zal u vast niet ontgaan dat de BTW vaak een flink onderdeel van de totaalprijs is. Het goede nieuws is dat u op schilderwerken een verlaagd BTW tarief betaalt als uw woning ouder dan 2 jaar is! In plaats van 21% BTW betaalt u slechts 6% BTW. Dit verlaagde BTW tarief is geldig op zowel de arbeidskosten als de materiaalkosten. U heeft hier echter alleen recht op als het schilderwerk van een permanente bewoning bedraagt. Als u een vakantiewoning wilt laten beschilderen dan zult u wel het standaard BTW tarief moeten betalen. U leest op de website van de Belastingdienst meer over deze regeling.

Wanneer is opnieuw schilderen nodig?

Als u de nette uitstraling van uw huis in Amsterdam wilt behouden, dan is het belangrijk dat u het schilderwerk met enige regelmaat opnieuw laat bijwerken. Buitenschilderwerk is kwetsbaarder dan binnenschilderwerk, en is gemiddeld eens in de 5 jaar aan een nieuwe laag verf toe. Ook het binnenschilderwerk dient eens in de 7 jaar bijgewerkt te worden. Vaak komt de verflaag op den duur los of ontstaat er slijtage, bijvoorbeeld bij de traptreden. Ook als het schilderwerk nog in orde is, maar u gewoon toe bent aan een frisse kleur is het mogelijk een schildersbedrijf in te schakelen.

Tips om te besparen op schilderkosten

Ook als u een beperkt budget heeft is het mogelijk om een erkend schilder in te schakelen. Er zijn namelijk tal van manieren waarop u toch kunt profiteren van de kennis en ervaring van een schilder, zonder dat u daar teveel voor hoeft te betalen. Een goede tip op geld te besparen, is het uitvoeren van voorbereidende werkzaamheden. Door zelf alle vloeren, meubels en plinten af te dekken bespaart u de vakman een hoop werk. Daarnaast bespaart u tot 40% op de totaalprijs door enkel de offertes van een aantal aanbieders met elkaar te vergelijken.

winterschilder Amsterdam

De voordelen van een winterschilder

Op het eerste gezicht lijkt schilderwerk uitsluitend een zomerklus, maar ook in de winter staan we voor u klaar. Een winterschilder helpt u in de donkere dagen van het jaar met binnenwerk zoals de muren, deuren en de dakkapel, maar ook het buitenschilderwerk doet een winterschilder in de kou. Hou dan wel rekening met een langere klusduur. Veel schilders in Amsterdam kunnen u ondersteunen met winterwerk. Dankzij onze service krijgt u een duidelijk inzicht in de prijzen van verschillende schilders. Hierdoor bespaart u op het totale kostenplaatje.

 • Kwalitatieve schilderwerken tegen lage prijzen
 • Doordat er in de winter minder klussen zijn, heeft de winterschilder een flexibel rooster en kan hij vaak snel aan de slag
 • Uw woning is helemaal klaar voor de zomer
schildersbedrijf inschakelen

Vrijblijvend offertes aanvragen

Bent u benieuwd geworden naar het kostenplaatje voor schilderwerken in Amsterdam? Wenst u meer informatie te ontvangen over het afsluiten van een onderhoudscontract? Of bent u nieuwsgierig naar de mogelijkheden die winterschilders bieden?

Vraag via ons netwerk vrijblijvend een aantal offertes aan. Dit doet u heel eenvoudig via het contactformulier. Vul deze zo uitgebreid mogelijk in, zodat de schilders uit Amsterdam een duidelijk beeld krijgen van de werkzaamheden. Zo ontvangt u prijsopgaven op maat!

Vergelijk de offertes op basis van prijs, aanbod en voorwaarden en kies zo de schilder uit Amsterdam die u het beste aanbod doet!

Gratis offertes aanvragen

Binnenschilderwerk

Onder het binnenschilderwerk vallen vele verschillende soorten schilderklussen. Zo kunt u natuurlijk de muren en plafonds in uw woonkamer of slaapkamer laten sausen. U heeft hierbij de keuze uit een breed aanbod aan kleuren en indien gewenst kan de schilder u ook een professioneel kleuradvies geven. Zo weet u zeker dat de nieuwe muurkleur goed aansluit bij uw inrichting én uw persoonlijkheid. Naast de muren is het ook mogelijk om een schildersbedrijf in te schakelen voor het beschilderen van de keukenkastjes, trap en kozijnen. Het verven van trappen is bovendien van groot belang om de veiligheid te blijven garanderen.

muren schilderen Amsterdam

Muren schilderen

Met het schilderen van de muren kunt u de ruimte een compleet andere uitstraling geven. Veel klanten zien het sausen van muren als doe-het-zelf klus, maar het heeft zeker zijn voordelen om hiervoor een schildersbedrijf in te zetten. Alleen met de hulp van een ervaren vakman bent u verzekerd van een strak, streeploos resultaat waar u volledig tevreden mee bent. Bovendien zorgt de vakman ervoor dat alles in uw woonkamer of slaapkamer volledig afgedekt is, zodat er geen verfspetters op de vloer belanden. Vind eenvoudig de meest voordelige schilders uit uw regio via ons netwerk. Vul het contactformulier in en ontvang vrijblijvend een aantal offertes op maat.

plafond schilderen Amsterdam

Plafond schilderen, een opfrisbeurt

Veel van onze klanten uit Amsterdam zien enorm op tegen het schilderen van het plafond. Dat is niet heel gek: Het plafond is lastig te bereiken, waardoor deze schilderklus veel tijd en energie kost. Zonder de juiste gereedschappen en materialen is deze klus dan ook behoorlijk ingewikkeld.

Eén van de schilders uit ons netwerk in Amsterdam is u met alle plezier van dienst tegen een scherpe prijs: u hoeft nergens rekening mee te houden en hoeft achteraf ook niet op te ruimen. De schilder zal dit alles voor u uitvoeren.

Trap schilderen voor een nieuwe uitstraling

Het schilderwerk op de trap is van groot belang om de veiligheid te garanderen. Wanneer de verflaag los begint te laten of als er plekken van slijtage ontstaan, betekent dit dat het oppervlak glad wordt. U wilt valpartijen natuurlijk zo veel mogelijk voorkomen, daarom is het belangrijk om de verflaag op de traptreden regelmatig bij te werken. Het verven van de traptreden wordt echter door veel klanten als een erg vervelende klus ervaren. Met het grote oppervlak en de vele hoeken is dit een klus die meerdere werkdagen in beslag neemt. Een erkend schilder kan de traptreden echter in korte tijd voor u schilderen, zodat u hier maar weinig overlast van ervaart.

Vloer verven

Wilt u de (betonnen) vloer een kleurtje geven? De vloer ziet er na dit werk weer als nieuw uit. U bent af van de grijze, grauwe kleur en geniet van de kleur naar wens. Bij een betonnen ondergrond is het wel van belang dat de betonvloer minimaal 6-8 weken is gedroogd voordat u de vloer laat schilderen. Daarnaast mag de ondergrond niet last hebben van optrekkend vocht. Het schilderen van uw houten vloer zorgt voor een moderne uitstraling. U kunt de ondergrond in iedere gewenste kleur laten voorzien. De winterschilder uit Amsterdam voorziet de vloer meteen van een beschermlaag. Het is tegenwoordig de trend om de vloer te witten. Let daarbij wel op dat u een slijtvast verfmengsel gebruikt.

Latex spuiten

Een snelle oplossing voor het renoveren van de muren in uw woon- of slaapkamer is het spuiten van latex. Deze methode is geschikt voor zowel de muren als het plafond en biedt een streeploos en egaal resultaat. De kosten hiervoor hangen af van de afmetingen van de muur, en de mate waarin voorbereidend werk nodig is. Het is alleen een optie op het moment dat deze een vlak oppervlak hebben. De medewerkers van een schildersbedrijf uit Amsterdam zullen bovendien het oppervlak eerst schoonmaken. Dit levert het beste en langdurigste resultaat.

Meubels verven

Om de kwaliteit van de meubels te behouden dient u deze periodiek te verven of van een laklaag te voorzien. Het onderhoud van meubels hoeft niet zo vaak als het buitentimmerwerk, maar zal met enige regelmaat wel moeten worden toegepast. Van veel van onze klanten krijgen wij de vraag of het behandelen van de meubels niet de uitstraling van het interieur verandert. Een wisseling van kleur zal inderdaad de aanblik van uw interieur wijzigen. U kunt echter ook enkel een laklaag laten aanbrengen op de meubels. Dankzij het schilderwerk van de winterschilder kunt u ook in de winterperiode genieten van strak geverfde meubels.

Schilderwerk buiten

Het buitenschilderwerk heeft twee belangrijke functies: allereerst zorgt het natuurlijk voor de uitstraling van uw woning in Amsterdam. Als de verflaag er netjes uitziet heeft dit een positief effect op het uiterlijk, waardoor uw woning in waarde zal stijgen. Daarnaast zorgt de verflaag een belangrijke rol in het beschermen van het houtwerk. Het voorkomt dat het hout wordt aangetast door de verschillende weersomstandigheden. Daarom is het extra belangrijk dat u het buitenschilderwerk regelmatig laat bijwerken. In principe dient het schilderwerk eens in de 5 jaar bijgewerkt te worden, maar als u binnen 5 jaar beschadigingen ontdekt dan is het raadzaam om al eerder een schilder in te schakelen.

kozijnen schilderen

Kozijnen schilderen

Een grote schilderklus binnen het buitenschilderwerk, is het schilderen van kozijnen. Een schilder zorgt ervoor dat de verf weer strak op de kozijnen zit, waarmee deze weer volledig zijn beschermd tegen neerslag. Voordat de kozijnen geschilderd kunnen worden zal de specialist het oppervlak eerst goed controleren. Wanneer hij houtrot constateert of als de verflaag al is gaan bladderen zal hij eerst voorbereidende werkzaamheden moeten uitvoeren. Het houtrot wordt verholpen en hij verwijdert de oude verflaag. Met een ronde kwast brengt hij daarna de nieuwe verflaag aan, in de door u gewenste kleur. Voor het schildersbedrijf uit Amsterdam is deze schilderklus een peulenschil!

deuren verven

Deuren verven

Ook het verven van binnen- en buitendeuren kunt u overlaten aan een schildersbedrijf uit Amsterdam. Als u een schilder inschakelt voor het verven van de buitendeur, dan begint hij met het ontvetten van het oppervlak. Dit zorgt ervoor dat de nieuwe verflaag beter kan hechten, wat het eindresultaat een stuk mooier maakt. Hierna wordt de buitendoor grondig geschuurd. Ook dit is belangrijk voor een goede hechting en daarnaast zorgt het schuren ervoor dat kleine oneffenheden verdwijnen. Daarna wordt eerst een grondlaag aangebracht. Indien nodig volgt een tweede grondlaag, maar in de meeste gevallen is één laag voldoende. Na het aflakken is uw nieuwe buitendeur klaar voor gebruik.

Buitenmuur schilderen

Is de verflaag op uw buitenmuur aan vervanging toe? Of is een opknapbeurt voor de gevel hoognodig? Als onze schilder langs is geweest, weet u zeker dat de buitenmuur weer straalt. U hoeft niet al uw vakantiedagen te spenderen aan deze forse taak. Het schildersbedrijf uit Amsterdam heeft in rap tempo, met oog voor detail, de buitenmuur geschilderd. Benieuwd naar de exacte kosten van het schildersbedrijf? Vraag dan gratis, en geheel vrijblijvend offertes aan! Onderhoud aan uw buitenmuur is hoe dan ook van belang. De gevel beschermt uw woning immers tegen alle weersomstandigheden. De schilder gebruikt bij het schilderen van de buitenmuur een verfsoort die waterdicht en UV-bestendig is.

Dakkapel schilderen, voor bescherming en uitstraling

Net als al het andere buitentimmerwerk moet ook de dakkapel eens in de vijf jaar worden geverfd wanneer deze van hout is gemaakt. Een houten dakkapel kan het beste worden bijgewerkt door een erkend schilder. Door te kiezen voor de diensten van een winterschilder zorgt u ervoor dat het werk in de rustige periode voor schilders wordt uitgevoerd en dat de prijzen voor het werk aanzienlijk lager zijn. Wilt u graag dat de dakkapel er snel weer als nieuw uitziet? Dan een schilderlaag de juiste oplossing. Wij zijn u hierbij met alle plezier van dienst en bieden u graag vrijblijvend meerdere offertes aan.

Schilder nodig voor uw buitenschilderwerk?

Vraag gratis en vrijblijvend offertes aan en bespaar tot wel 40% op de totaalprijs!

Gratis offertes aanvragen
dakgoten schilderen voor het onderhoud

Dakgoten schilderen als onderhoud

Perfect geschilderde dakgoten dragen bij aan de uitstraling van uw woning in Amsterdam. Daarnaast gaan de houten dakgoten langer mee als ze worden beschermd door een goede verflaag. Wilt u niet werken op hoogte, of wenst u een perfect resultaat? Besteed het kluswerk dan uit aan een schildersbedrijf. De schilder uit Amsterdam werkt vlot en heeft beschikking over de beste materialen. Zo kunt u snel weer genieten van uw glanzende dakgoten. Het voorkomt tevens houtrot, wat veel duurder is om op te lossen. Let op: zinken en aluminium dakgoten hoeft u niet te onderhouden. Ziet u blaasjes of scheurtjes in het schilderwerk? Dan is een schilder écht nodig.

tuinhuis verven

Tuinhuis: beitsen of verven?

Hebt u een aantal jaar geleden een tuinhuis laten plaatsen in uw achtertuin? Dan is het net zoals bij ander buitentimmerwerk van belang deze eens in de vijf jaar te onderhouden. Een nieuwe schilderlaag doet wonderen voor het behoud van de levensduur, en het verminderen van de kans op houtrot en overige vochtproblemen. Vindt u een kleurtje niet zo geschikt? Eventueel is het beitsen van het tuinhuis ook een optie. Het voordeel van beits is dat dit direct in het hout trekt, waardoor het langer blijft zitten. Kies altijd voor een speciale beits die een vochtregelende en UV-beschermende werking heeft.

Schilderwerk onderhouden

Vooral bij het buitenschilderwerk is het belangrijk om dit goed te blijven onderhouden. De beste manier om dit te doen is door het eens per jaar goed schoon te maken. Controleer het houtwerk dan direct op beschadigingen of zwakke plekken. Wanneer de verflaag poedert en er een waas op uw doek achterblijft is deze aan het loslaten. Dit betekent dat het houtwerk niet langer beschermd is tegen neerslag. In dit geval is het verstandig om zo snel mogelijk een schildersbedrijf in te schakelen. Zij zullen de verflaag dan zo spoedig mogelijk bijwerken, zodat de kans op houtrot zo klein mogelijk is.

Houtrot verwijderen

Wanneer het timmerwerk aan de buitenkant van uw pand niet voldoende wordt onderhouden, dan kan vocht en regen leiden tot houtrot. Houtrot heeft tot gevolg dat de draagkracht van de kozijnen vermindert en het kan gezondheidsrisico’s met zich meebrengen. Het is dan ook van belang om houtrot spoedig te verwijderen, zodat de schade zich niet uitbreidt. Wilt u deze klus eigenhandig afhandelen? Zorg dan dat u eerst de slechte verflaag weghaalt en de rotte plekken weg hakt. Vervolgens dient u de uitgehakte plek te behandelen en herstellen. Desgewenst helpt een schilder van ons schildersbedrijf u hier graag bij. Sluit ook direct een onderhoudscontract af!

Welk vertrek schilderen?

De schilders uit Amsterdam zijn inzetbaar voor vele schilderklussen in en rond het huis: zowel binnen als buiten. U kunt de schilderwerken van elke vertrek met een gerust hart overlaten aan een erkend schildersbedrijf uit uw eigen regio. Geef uw woonkamer een nieuwe kleur of laat de schilders de keuken volledig transformeren. Laat de wanden sausen of kies voor spuitwerk als u een beperkt budget heeft. Bent u benieuwd naar de kosten en mogelijkheden van het inschakelen van ervaren schilders? Twijfel dan niet langer en neem zo spoedig mogelijk contact op met schilders uit uw regio en ontvang vrijblijvend diverse offertes.

binnen verven door schildersbedrijf

Woonkamer

De woonkamer is ongetwijfeld één van de vertrekken in huis waar u de meeste tijd spendeert. Het is voor uw woongenot dan wel zo fijn als de schilderwerken volledig op orde zijn. Voor het beschilderen van de wanden en plafonds is spuitwerk een goede optie. Hiermee creëren de schilders een strak en egaal oppervlak, waardoor de ruimte een stuk groter oogt.

Keuken

Naast de woonkamer is het tevens een optie om een schildersbedrijf in te schakelen bij voor verfklussen in de keuken. Denk aan het beschilderen van de kastdeurtjes: in een mum van tijd lijkt het alsof u een volledige keukenrenovatie heeft laten uitvoeren. De schilders zullen de kastdeurtjes reinigen en schuren voordat zij een grondlaag aanbrengen, dit alles voor een goede hechting van de laklaag!

Badkamer

Steeds meer klanten kiezen voor een badkamer die niet tot aan het plafond betegeld is. Wanneer u de wanden een andere kleur wilt geven, is het aan te raden om hiervoor een schildersbedrijf in te schakelen. Niet elke verf is namelijk geschikt voor deze ruimte. U heeft een verfsoort nodig die geschikt is voor vochtige ruimtes, om zo schimmelvorming te voorkomen.

Hal verven

De hal is de eerste ruimte die uw gasten te zien krijgen. Als u graag een goede eerste indruk maakt, is het verstandig dat al het schilderwerk in de hal ook goed op orde is. Met het juiste kleurgebruik kunt u het ruimtelijke gevoel in de hal enorm beïnvloeden. Eén van de schilders uit ons netwerk in Amsterdam vertelt u graag meer over de mogelijkheden in de hal.

Slaapkamer

Het renoveren van de slaapkamer bestaat over het algemeen uit het aanbrengen van een verflaag op de wanden en het vervangen van de gordijnen en het meubilair. Ook in de slaapkamer is voordelig spuitwerk mogelijk. Houd er rekening mee dat u de nacht na de schilderklus het beste ergens anders kan gaan slapen. De verflucht is nog niet weggetrokken en kan zeer benauwd aanvoelen.

Kelder verven

Een kelder in huis biedt vele mogelijkheden, maar dan is het wel belangrijk dat de ruimte goed is afgewerkt. Door de kelder door een professioneel schildersbedrijf te laten verven creëert u een gezond leefklimaat. De schilders gebruiken namelijk een vochtwerende verf, waardoor de keldermuren droog blijven. Hierbij is het wel belangrijk dat u kiest voor verfsoort die geschikt is voor de vochtige keldermuren.

Doe-het-zelf, met behulp van een stappenplan

Bekijk het doe-het-zelf stappenplan voor: het verven van de keukenkastjes, de trap, deur en badkamertegels.

In 4 stappen de keukenkastjes verven

Wie graag de aanblik van de keuken wil verbeteren met een beperkt budget, kan overwegen om de keukenkastjes van een nieuw en fris kleurtje te voorzien. Dit is relatief eenvoudig, maar u moet hiervoor wel een aantal stappen volgen.

 • Stap 1: Haal eerst voor zover mogelijk de onderdelen uit elkaar, zo zorgt u voor het meest egale resultaat.
 • Stap 2: Verwijder de oude verflaag als deze zeer dik is, en schuur sowieso alle oppervlakken.
 • Stap 3: Plak eventueel de randen of handgrepen af, en schilder met een roller de platte onderdelen. Werk de losse onderdelen af met een kwastje.
 • Stap 4: Breng een transparante laklaag aan voor een langdurig effect.
Hebt u geen behoefte om de keukenkastjes eigenhandig bij te werken? Wij kunnen tevens uw keukenkastjes renoveren. Bij het bijwerken van de keukenkastjes bepaalt u zelf de kleur en afwerking, waarna onze schilders de taak afhandelen. Uw keukenkastjes zijn dan geverfd met oog voor detail.
keukenkastjes schilderen Amsterdam
zelf trap verven

Tips om zelf de trap te verven

Evenals bij de keukenkastjes geldt ook voor de trap dat het mogelijk is om deze zelf te verven. Ook bij de trap is het noodzakelijk om eerst de oude laag te verwijderen of weg te schuren alvorens u aan de slag gaat met het aanbrengen van de nieuwe verflaag. Voor het schilderen van de trap gelden echter een aantal extra tips.

 • Tip 1. De trap moet eerst in de grondverf worden gezet. Gebruik wit voor lichte kleuren en grijs voor donkere kleuren. Breng de grondverf altijd royaal aan, en begin met de randen.
 • Tip 2. Verf de treden van een trap altijd om en om: zo kunt u altijd de trap nog gewoon op en af tijdens het schilderen.
Bent u begonnen met het schilderwerk maar bent u niet tevreden over het resultaat? Laat de schilders uit ons netwerk er naar kijken. Zowel de reguliere schilder als de winterschilder kan uw trap in no-time laten stralen van verfpracht! Vraag vrijblijvend offertes aan van schildersbedrijven uit uw regio!

Een deur zonder strepen verven, zo moet het!

Het lakken of beitsen van deuren is een relatief eenvoudig klusje die u gemakkelijk zelf kunt uitvoeren. Voor het schilderen van de deur geldt dat u er wel voor moet zorgen dat deze opnieuw in de grondverf komt voordat u deze een andere kleur geeft. Daarnaast is het belangrijk om bij de deur aandacht te besteden aan de richting waarmee u schildert. Schilder altijd van boven naar beneden en houd egale banen aan. Wij adviseren om te werken met een roller, om zo strepen te voorkomen. Doe bovendien nooit teveel verf op de roller. Zo voorkomt u dat er druppels ontstaan. Is er toch een te dikke laag aangebracht, probeer dit dan met de roller zo snel mogelijk over een groter oppervlak te verspreiden. Hebt u een vraag over de hoeveelheid verf die nodig is of wil u weten welke kosten er verbonden zijn aan het inschakelen van een schilder? Wij informeren u graag.

zelf deuren verven
zelf badkamertegels verven

In 3 stappen zelf de badkamertegels verven

Bent u uitgekeken op de huidige kleuren in uw badkamer? Schilderwerk op de badkamertegels is een goedkope manier om uw badkamer een frisse uitstraling te geven. De badkamertegels kunnen immers blijven zitten en u hoeft geen nieuwe tegels te bestellen. Wij hebben een stappenplan opgesteld, zodat u binnen mum van tijd uw badkamertegels heeft geverfd. Volg de onderstaande stappen:

Stap 1. Voorbereiding

Maak de tegels schoon met warm water, met daarin ontvetter. Gebruik schuurpapier, zo maakt u de tegels ruwer. Maak de tegels goed droog en plak alles af met afplaktape. De ideale temperatuur tijdens de klus is 20 graden. Werk bij voorkeur bij daglicht. Vervang, voordat u begint aan de klus, eventuele kapotte tegels. Zo heeft u nadien het mooiste resultaat.

Stap 2. Badkamertegels verven

Verf allereerst de randjes en voegen. Breng de tegelverf met een velvetroller aan. Zorg dat u de verf royaal en in verticale banen aanbrengt. Verdeel de verf vervolgens in horizontale richting. Schilder altijd van boven naar beneden. Zo voorkomt u zakkers. De tegels hebben vaak een tweede, of zelfs een derde laag verf nodig. Wacht minstens 24 uur voordat u de volgende laag aanbrengt.

Stap 3. Afronding

Verwijder alle tape als de verf nog nat is. Doet u dit niet? Dan is de kans groot dat de verflaag beschadigt tijdens het verwijderen van de tape. Wilt u de verfroller de volgende dag weer gebruiken? Wikkel deze dan in folie, of in een plastic zak. Klaar met de hele verfklus? Laat de rollers en kwasten dan goed indrogen. Ze kunnen vervolgens gewoon bij het huishoudelijk afval.

Profiteren van een onderhoudscontract

Sluit een onderhoudscontract af voor periodiek verfonderhoud. Met een onderhoudscontract ontvangt u ieder jaar een schilder, die uw schilderwerk bijwerkt waar nodig. Dankzij een onderhoudscontract geniet u altijd van mooi schilderwerk. Vraag zo’n contract aan via het contactformulier.

Waarom een schildersbedrijf inschakelen?

 • Het schildersbedrijf verzorgt alles vanaf de voorbereidingen tot aan het opruimen
 • U bespaart uzelf waardevolle tijd en energie
 • De schilders leveren vakwerk dat jarenlang meegaat
schilders Amsterdam

Vergelijk schilders uit Amsterdam

Overweegt u een schildersbedrijf in te schakelen om één of meerdere vertrekken in huis te laten verven? Of wilt u schilders inschakelen voor het opknappen van de dakgoten of buitenmuur? Bent u benieuwd naar de mogelijkheden dat spuitwerk biedt? Maak dan gebruik van onze service. Wij brengen u met plezier in contact met een schildersbedrijf uit uw regio. Vraag gratis en vrijblijvend aan aantal offertes aan via het contactformulier. U ontvangt dan zo snel mogelijk maximaal 5 voorstellen van bedrijven uit Amsterdam. Door te vergelijken bespaart u tot ruim 40% op de kosten van het schildersbedrijf uit Amsterdam.