schilder in Vlissingen

Schilder Vlissingen

Een professioneel schilder kan veel betekenen voor de uitstraling van uw huis. Bladdert de verf van uw traptreden? Of bent u de donkere kleuren op uw muur helemaal zat? Ook als het tijd is om de buitenschilderwerken eindelijk eens aan te pakken kunt u een schildersbedrijf inschakelen.

Onze ervaring leert dat het schilderwerk vaak blijft liggen door een gebrek aan tijd en materiaal. Zonde, want het onderhouden van de schilderwerken is, vooral bij buitenschilderwerken, enorm belangrijk. Op deze pagina leest u alles over de werkzaamheden van een schilder én de bijbehorende kosten. Vergelijk vrijblijvend offertes en bespaar!

Voordelen van onze service

Onze service is voor iedereen die wil besparen op zijn of haar schilderwerk. Het werkt eenvoudig: door het vergelijken van offertes bespaart u een mooi bedrag op de totaalprijs! Bovendien weet u zeker dat u een schilder kiest die goed bij u past!

 • Vergelijk schilders uit (omgeving) Vlissingen
 • U ontvangt maximaal 5 offertes
 • Vergelijk deze offertes & bespaar!
Gratis offertes vergelijken

U ontvangt maximaal 5 vrijblijvende offertes.Aanvraag voor:
schilder kosten Vlissingen

Wat kost een schilder?

De meeste klanten zijn vooral nieuwsgierig naar wat het kost om een schildersbedrijf uit Vlissingen in te schakelen. De prijzen hangen uiteraard af van vele verschillende factoren. Eén belangrijke factor is het arbeidsloon. Het arbeidsloon verschilt per schildersbedrijf, dus door de kosten van diverse schilders met elkaar te vergelijken vindt u gemakkelijk de voordeligste schilder uit Vlissingen. Meestal rekenen de schilders een vast tarief per vierkante meter. Voor een binnenschilder ligt dit ongeveer tussen de €30,- en €35,- en een buitenschilder rekent gemiddeld €35,- tot €40,-. Wanneer het gaat om schilderwerken die iets meer tijd opeisen, zoals het verven van trappen, wordt er vaak een uurtarief gehanteerd. Voor een binnenschilder ligt dit gemiddeld tussen de €35,- en €40,- en een buitenschilder vraagt ongeveer €40,- tot €50,- per uur.

prijzen van schilderwerk

Prijzen voor verschillende soorten schilderwerk

Naast het arbeidsloon is ook het soort schilderwerk van groot belang bij het bepalen van de prijs. Wilt u de plafonds en wanden laten verven? Als u kiest voor spuitwerk bent u een stuk voordeliger uit dan als u het oppervlak traditioneel laat sausen.

Voor het spuitwerk wordt ongeveer een prijs van €6,- tot €10,- per vierkante meter gevraagd, en voor het sausen ligt het gemiddelde tarief tussen de €10,- tot €15,-.

Ook voor diverse schilderwerken buiten lopen de prijzen uiteen: zo kost het schilderen van een deur gemiddeld €120,- per deur en betaalt u voor het verven van de gevelmuur €35,- tot €40,- per vierkante meter.

Prijstabel: kosten per type schilderwerk

Type schilder/schilderwerkPrijzen inclusief verf, materiaal en BTW*
Binnenschilder (binnenschilderwerk)
Per m²€30,- tot €35,-
Per uur€35,- tot €40,-
Plafond/muren spuiten€6,- tot €10,- per m²
Plafond/muren sausen€10,- tot €15,- per m²
Trap€35,- tot €40,- per uur
Buitenschilder (buitenschilderwerk)
Per m²€35,- tot €40,-
Per uur€40,- tot €50,-
Gevel (buitenmuur)€35,- tot €40,-per m²
Kozijnen€35,- tot €50,- per uur
Deuren€120,- per deur
Dakkapel€550,- voor dakkapel, inclusief kozijnen

* Let op: dit zijn gemiddelde prijzen. De exacte kosten zijn afhankelijk van diverse factoren. Vraag dus gratis en vrijblijvend offertes aan.

Benieuwd naar de prijzen en mogelijkheden?

Vraag gratis en vrijblijvend offertes aan en bespaar op de totaalprijs!

Gratis offertes aanvragen

Welke factoren beïnvloeden de prijs?

Al met al zijn er drie belangrijke factoren die de totaalprijs beïnvloeden: de arbeidskosten, de materiaalkosten en het type schilderwerken dat u door de schilders uit laat voeren. Op de arbeidskosten bespaart u eenvoudig dankzij het vergelijken van offertes. Ook kunt u rekening houden met het soort schilderwerken. Door bijvoorbeeld te kiezen voor een winterschilder, kunt u flink besparen op de totale kosten. Bent u nieuwsgierig naar een exacte prijsindicatie van de schilders uit Vlissingen? Neem dan snel contact met ons op zodat u zo spoedig mogelijk een aantal vrijblijvende en kosteloze offertes ontvangt.

Verlaagd btw-tarief op schilderwerk

Het inschakelen van een professioneel schildersbedrijf heeft vele voordelen, maar het is begrijpelijk dat u zo veel mogelijk wilt besparen op de kosten. Wanneer u een erkend schildersbedrijf inschakelt profiteert u echter van een verlaagd BTW-tarief! In plaats van 21% BTW betaalt u slechts 6% BTW. Dit verlaagde BTW-tarief wordt gerekend voor zowel buiten- als binnenschilderwerk op alle voorbereidende werkzaamheden, materialen en arbeidsuren. Eén belangrijke voorwaarde voor dit verlaagde BTW-tarief is dat uw huis minimaal 2 jaar oud is. Tip: lees op de website van de Belastingdienst meer over deze regeling.

Wanneer is opnieuw schilderen nodig?

Bent u de kleuren in huis helemaal zat en bent u toe aan een opfrisser? In dat geval is het te allen tijde mogelijk om schilders in te schakelen. Ook wanneer u de kleuren nog niet zat bent kan het echter noodzakelijk zijn om het schilderwerk bij te werken. Voor schilderwerk buiten geldt over het algemeen dat dit een levensduur heeft van ongeveer 5 jaar. Na deze 5 jaar zult u dus een schildersbedrijf moeten inhuren om ervoor te zorgen dat het houtwerk van de kozijnen en deuren in goede staat blijft. In het geval van binnenschilderwerk is het bijwerken eens in de 7 jaar voldoende.

Tips om te besparen op schilderkosten

Wij hebben een aantal belangrijke tips voor u waarmee u flink kunt besparen op de schilderkosten. Allereerst is het mogelijk om zelf voorbereidende werkzaamheden uit te voeren, zodat de schilders hier geen tijd aan kwijt zijn. Denk aan het afdekken en afplakken van de vloeren en kozijnen, maar ook aan het ontvetten en schuren van het houtwerk. Een tweede belangrijke tip is het inschakelen van een winterschilder, omdat deze prijzen een stuk lager liggen. Tot slot raden wij u aan om de prijzen van diverse schilders te vergelijken, zodat u verzekerd bent van het voordeligste tarief.

voordelen winterschilder Vlissingen

De voordelen van een winterschilder

Sinds een aantal jaar is het mogelijk om een winterschilder in te schakelen voor uw schilderwerk. De term winterschilder slaat in principe op elk schildersbedrijf dat tussen 1 november en 31 maart de klus tegen gereduceerd tarief voor u uitvoert in Vlissingen. Een dergelijke korting wordt bijvoorbeeld toegepast door de BTW schilderwerk te verlagen. Een tweede voordeel van de winterschilder is dat alles mooi voor de zomer klaar is. Een winterschilder helpt u graag met uw trappen, muren of andere schilderwerken. Door een winterschilder in te zetten, bespaart u vaak aanzienlijk op de kosten. Dit zijn de belangrijkste voordelen van het inschakelen van winterschilders:

 • U betaalt een gereduceerd tarief
 • In de winter hebben schilders minder klussen, waardoor zij een flexibel rooster hebben en snel kunnen beginnen
 • Uw huis is helemaal klaar voor het voorjaar
schildersbedrijf offerte

Vrijblijvend offertes aanvragen

Bent u op zoek naar een ervaren schilder in Vlissingen? Of bent u nieuwsgierig naar de kosten en mogelijkheden die professionele schilders u bieden? Aarzel dan niet om het contactformulier in te vullen.

Vul het formulier zo compleet mogelijk in zodat de schilders u offertes op maat kunnen toesturen. Zo krijgt u een duidelijke indicatie van de totaalprijs. Vergelijk de verschillende prijsopgaven op basis van prijs en aanbod, en kies zo het schildersbedrijf dat het beste bij u past.

Uw offerteaanvraag is geheel vrijblijvend en kosteloos dus u zit nergens aan vast. Is het aanbod niet naar uw tevredenheid? Geen probleem, u bent vrij om te doen of laten wat u wilt.

Gratis offertes aanvragen

Binnenschilderwerk

Onder het binnenschilderwerk vallen vele verschillende schilderklussen binnenshuis. Het binnenschilderwerk heeft twee belangrijke functies: allereerst beschermt de verflaag het hout tegen beschadigingen. Daarnaast is het binnenschilderwerk van groot belang op esthetisch vlak. Hiermee kunt u de uitstraling van de ruimte enorm verbeteren. Voor de beste uitstraling is het belangrijk dat de schilderwerken door professionele schilders worden aangebracht. Alleen dan bent u verzekerd van een strak en streeploos resultaat met een optimale levensduur. Bij binnenschilderwerken kunt u denken aan het verven van muren en plafonds, maar ook aan het behandelen van de keuken, deurkozijnen en zelfs de badkamer.

muren schilderen in Vlissingen

Muren schilderen

Het beschilderen van muren is één van de schilderklussen die in Vlissingen het vaakst wordt uitgevoerd. Het verven van de muur wordt door veel klanten enorm onderschat. Door te weinig of juist te veel verf aan te brengen ontstaat er een slordig resultaat of heeft u te veel lagen nodig voordat de verflaag volledig dekt. Een schildersbedrijf zorgt ervoor dat het oppervlak in een mum van tijd strak en egaal is geschilderd. Heeft u een beperkt budget? Vraag het schildersbedrijf dan naar de mogelijkheden van spuitwerk. Het spuiten is een voordelige methode die een egale verflaag oplevert.

plafond verven Vlissingen

Plafond schilderen, een opfrisbeurt

De meeste klanten kiezen voor een wit plafond. Dit zorgt voor een ruimtelijke en lichte uitstraling, waardoor de kamer een stuk hoger lijkt. Het nadeel hiervan, is dat de witte kleur na verloop van tijd gaat vergelen. Dit geeft een slordige indruk, daarom is het belangrijk om het plafond tijdig opnieuw te laten witten. Dit is in de meeste gevallen een zware en ingewikkelde klus, daarom raden wij u aan hiervoor een erkend schildersbedrijf in te schakelen. Hij zorgt voor een goede voorbereiding, zal al uw vloeren en meubilair vakkundig afdekken en neemt naderhand alle troep weer met zich mee.

Trap schilderen voor een nieuwe uitstraling

De meeste klanten uit Vlissingen zien enorm op tegen het verven van de trap. Dit wordt over het algemeen beschouwd als een enorm vervelende klus die heel veel tijd kost. Dat is niet gek, want het gaat om een groot oppervlak met veel kleine hoeken die vaak lastig te bereiken zijn. Bovendien moet u de trap tijdens het schilderwerk gewoon blijven gebruiken, waardoor het zeker meerdere dagen in beslag neemt. Daarom kiezen steeds meer inwoners van Vlissingen voor het inschakelen van een schildersbedrijf. Zo kunt u zelf uw waardevolle tijd op een andere manier besteden en blijft u naderhand niet zitten met de troep.

Vloer verven

Uw houten of betonnen vloer van een nieuwe kleur voorzien? Dat geeft de ruimte een frisse uitstraling. Doordat het schildersbedrijf werkt met kwaliteitsmerken blijft de vloer jarenlang mooi. U kunt de houten en betonnen ondergrond in iedere gewenste kleur laten behandelen. Zelfs het kleuren van de tegelvloer is mogelijk. Doordat de schilder een beschermlaag aanbrengt, blijft de ondergrond goed beschermd. Bij een betonnen ondergrond is het van belang dat het beton goed droog is. Constateert u optrekkend vocht in de betonvloer? Laat dan eerst het onderliggende probleem oplossen. Het schilderen van de houten vloer is hoe dan ook een relatief goedkope methode waarmee u een nieuwe uitstraling in de ruimte creëert.

Latex spuiten

Eén van de mogelijkheden van een relatief goedkope renovatie is het spuiten van de muren. Dit is voor zowel de muren als het plafond een optie, mits deze een glad oppervlak hebben. Met name op grotere oppervlaken is het deze methode een budgettaire oplossing. Hoe groter de afmetingen, hoe later de prijzen. In vergelijking met andere schilderwerken is dit ongeveer de helft goedkoper. Een ander voordeel is dat u hiermee geen strepen of vlekken krijgt. U dient wel altijd erkende schilders in te schakelen in verband met het gebruik van speciale gereedschappen.

Meubels verven

Naast keukenkastjes, kunnen onze schilders uit Vlissingen ook uw meubels lakken. Het grote voordeel hiervan is dat u met een enkele handeling een geheel nieuwe sfeer binnenshuis creëert, die aan uw kleurwens voldoet. Daarnaast kunt u door het lakken van de meubels tevens zorgen voor een langere levensduur van het interieur. Wilt u geen andere verfkleur aanbrengen? Dan is het toepassen van een laklaag een goed alternatief. Lak beschermt meubels tegen vocht en tegen lichte beschadigingen. Bent u benieuwd naar de prijzen voor het bijwerken van de meubels? Vraag dan via het contactformulier vrijblijvende verschillende offertes aan.

Schilderwerk buiten

Het schilderwerk buiten heeft een erg belangrijke beschermende functie. Dit zorgt er namelijk voor dat het houtwerk intact blijft en niet wordt aangetast door de invloed van het weer. Daarom is het extra belangrijk dat u dit door een schildersbedrijf goed laat onderhouden. Onder het buitenschilderwerk vallen diverse werkzaamheden: denk aan het schilderen van de buitenkozijnen, maar ook aan het verven van de buitendeuren. Het is zelfs mogelijk om de volledige buitenmuur te laten verven, zo geeft u het huis in Vlissingen een compleet ander uiterlijk. Niet elke verfsoort is geschikt voor het behandelen van de gevelmuur, daarom is dit een klus die alleen door erkende schilders uitgevoerd moet worden.

kozijnen schilderen Vlissingen

Kozijnen schilderen

Het onderhouden en bijwerken van de kozijnen valt tevens onder de werkzaamheden van een schilder. De meeste klanten laten de kozijnen in het voorjaar behandelen, maar u kunt hierop flink besparen als u juist in de winter een schilder inschakelt. Voor het bijwerken van de kozijnen zal de schilder eerst het houtwerk controleren op beschadigingen en eventuele houtrot. Door dit van te voren te behandelen voorkomt de schilder dat er op de lange termijn andere problemen ontstaan bij het kozijn. Wilt u er zeker van zijn dat uw kozijnen altijd in topconditie zijn? Sluit dan een onderhoudscontract af bij een betrokken schildersbedrijf, dan worden de kozijnen periodiek voor u opgeknapt.

binnendeuren en buitendeuren verven

Deuren verven

Net als de kozijnen dienen ook de buitendeuren geregeld bijgewerkt te worden. Als u voor het schilderen van de deuren een schilder inschakelt, dan zorgt deze ervoor dat het schilderwerk in korte tijd is bijgewerkt, zodat u zo weinig mogelijk overlast van de werkzaamheden ervaart. Vooraf zal de schilder het deurbeslag losschroeven, zodat deze niet geschilderd worden. Voordat de deur gelakt kan worden, zullen de schilders het oppervlak eerst goed ontvetten, reinigen en schuren. Dit alles heeft een positief effect op de hechting van de verflaag, waardoor deze een langere levensduur krijgt. Na het aanbrengen van twee lagen grondverf is de deur klaar om gelakt te worden.

Buitenmuur schilderen

Het schilderen van de buitenmuur geeft uw woning in Vlissingen een nieuwe uitstraling. Overweeg een schilder, dat scheelt u een hoop tijd en moeite. U hoeft dan niet uw vrije weekenden of vakantiedagen te spenderen aan het werk aan de buitenmuur. Daarnaast weet u zeker dat het resultaat van hoge kwaliteit is. Bij het behandelen van de buitenmuur gebruikt de schilder een dampopen verf. Vocht dat zich in de buitenmuur bevindt kan dan naar buiten verdampen. Muurverf van goede kwaliteit gaat twee keer zo lang mee als een goedkope variant. Daarnaast is de kwaliteitsverf voor de buitenmuur vuilwerend waardoor de gevel langer schoon blijft.

Dakkapel schilderen, voor bescherming en uitstraling

Bij het schilderen van de dakkapel adviseren wij om altijd een ervaren schilder in te schakelen. Voor het aanpakken van de dakkapel is het namelijk nodig om op het dak te werken. Daarnaast is het een klus die veel tijd en moeite kost. Wilt u geld besparen op het schilderwerk? Overweeg dan om een winterschilder in te zetten. Deze kan het werk direct en vakkundig voor u afhandelen, zodat u spoedig weer van een optimaal wooncomfort geniet. Bent u benieuwd naar de mogelijkheden of hebt u een vraag over de prijzen? Aarzel dan niet om ons contactformulier in te vullen. Wij helpen u graag.

Schilder in Vlissingen nodig?

Vraag gratis en vrijblijvend offertes aan en bespaar tot wel 40% op de totaalprijs!

Gratis offertes aanvragen
dakgoten laten schilderen

Dakgoten schilderen, verleng de levensduur

Een vorm van buitenschilderwerk is het onderhouden van de (houten) dakgoten. De dakgoten vormen een belangrijk onderdeel van het exterieur van uw woning in Vlissingen. De dakgoot is onderhevig aan slijtage door de weersinvloeden. Het regelmatig onderhouden van de dakgoten is dus essentieel. Helemaal in het wisselende klimaat van Nederland. Wanneer u ons schildersbedrijf uit Vlissingen inschakelt weet u zeker dat u een eindresultaat krijgt van hoge kwaliteit. Het schildersbedrijf geeft u goed advies en de schilders gaan grondig te werk. Binnen mum van tijd geniet u weer van uw glimmende goten. Het schilderwerk aan de dakgoten is gemiddeld elke vijf jaar nodig.

tuinhuis verven

Tuinhuis: beitsen of verven?

Evenals de kozijnen, de dakkapel, de deuren en dakgoten is het ook noodzakelijk om het tuinhuis eens in de vijf jaar te onderhouden. Op deze manier beschermt u het houtwerk tegen verval, en voorkomt u dat er houtrot of andere vochtproblemen optreden. Het onderhoud van het tuinhuis hoeft niet perse uitgebreid schilderwerk te zijn, ook het beitsen of lakken van de planken is voldoende als bescherming tegen de weersinvloeden. Kiest u voor het beitsen van het materiaal, dan zal de beits in het houtwerk trekken, om de bescherming te optimaliseren. Het is een optie om een winterschilder voor dergelijk kluswerk in te zetten.

Schilderwerk onderhouden

Zeker bij buitenschilderwerken is het belangrijk om deze goed te onderhouden. Er zijn een aantal dingen die u kunt doen om de levensduur van het schilderwerk te verlengen. Het belangrijkste is het reinigen van het oppervlak, vooral in het geval van buitenschilderwerk. Als er water op blijft staan raakt het beschadigd, waardoor ook het hout aangetast kan worden. Controleer de buitenschilderwerken bovendien jaarlijks op beschadigingen. Als de verlaag begint te bladderen of als deze poedert dan is dit een teken dat het de beschermende functie verliest. In dat geval is het belangrijk om zo snel mogelijk een schildersbedrijf in te schakelen voor het bijwerken van uw kozijnen of deuren.

Houtrot verwijderen

Een schilder die zich bij ons netwerk heeft aangesloten assisteert u tevens graag bij het verwijderen van houtrot. Dit is van belang om de kwaliteit van het schilderwerk hoog te houden. Houtrot ontstaat wanneer er vocht bij het hout komt door gebrekkig onderhoud of een slechte verflaag en kan leiden tot diverse problemen zoals lekkage of een verminderde draagkracht van houten balken en latjes. Wil u eigenhandig de houtrot verwijderen? Haal dan eerst vuil en de slechte verflaag weg. Vervolgens dient u de slechte stukke weg te hakken en op te vullen met speciaal houtrotwerend middel. Wij helpen u desgewenst graag.

Welk vertrek schilderen?

Een schildersbedrijf is inzetbaar voor het behandelen van praktisch ieder vertrek in huis. De woonkamer is waarschijnlijk de meest geschilderde ruimte, omdat klanten uit Vlissingen hier veel tijd in doorbrengen. Toch kan het ook z’n voordelen hebben om een schilder in te schakelen voor het beschilderen van de keuken, badkamer of zelfs slaapkamer. De schilders kunnen u tevens adviseren over het kleurgebruik, zodat u zeker weet dat u een kleur kiest die goed bij u en uw interieur past. Vraag via het contactformulier vrijblijvend naar de mogelijkheden en prijzen en vergelijk tot ruim 40% op de schilderskosten.

binnenschilderwerk Vlissingen

Woonkamer

Het schilderen van de woonkamer is een goede manier om een gewenste sfeer in huis te creëren. Wilt u dat de ruimte groter en lichter lijkt? Dan raden wij aan om te kiezen voor lichte kleuren op zowel de wanden als de plafonds. Voor voordelige schilderwerken raden wij aan de schilders uit Vlissingen te vragen naar spuitwerk. Dit is een snelle en efficiënte techniek.

Keuken

Is de keuken niet helemaal naar uw smaak? U hoeft niet een volledige keukenrenovatie uit te laten voeren als u een andere uitstraling wilt. Als u enkel de keukenkastjes schildert geeft u de keuken al een volledig ander uiterlijk. De professionele schilders uit Vlissingen zorgen ervoor dat de verflaag strak en egaal wordt aangebracht, zodat het resultaat volledig naar uw smaak is.

Badkamer

Het is al lang niet meer noodzakelijk om de badkamer van onder naar boven te betegelen. Het is zeker een optie om een gedeelte van de wanden te laten beschilderen. Hierbij is het wel van groot belang dat u kiest voor een verfsoort die bestand is tegen vochtige ruimtes. Dit zorgt ervoor dat de kans op schimmelvorming aanzienlijk kleiner is!

Hal verven

Zonder dat u het waarschijnlijk beseft, is de hal een ruimte die u meerdere keren per dag doorkruist. De hal heeft heel wat te verduren: natte paraplu’s die tegen de muur worden geplaatst en modderige regenlaarzen die vlekken achterlaten. Dit alles zorgt ervoor dat het schilderwerk er slordig uitziet. Voor een goede binnenkomer is het een goed idee om de hal te laten schilderen door een erkend schilder uit Vlissingen.

Slaapkamer

Bent u de huidige uitstraling van uw slaapkamer helemaal zat? Geen probleem! Met een nieuwe kleur op de wanden geeft u de slaapkamer een volledig nieuw uiterlijk. Gaat u zelf aan de slag? Zorg dan dat de wanden voldoende tijd hebben om te drogen voordat u hier weer gaat slapen. De prijs voor het renoveren van de slaapkamer ligt relatief laag, zeker als u kiest voor spuitwerken.

Kelder verven

Wilt u de kelder gaan gebruiken als extra slaapkamer, werkkamer of opbergruimte? Dan is het belangrijk om een gezond leefklimaat in de kelder te creëren. De ruimte heeft vaak een hoge luchtvochtigheid, en om deze naar beneden te brengen is het verstandig om deze te laten spuiten. Hiervoor gebruikt het schildersbedrijf een vochtwerende verf, zodat de muren goed beschermd zijn tegen vochtproblemen.

Doe-het-zelf, met behulp van een stappenplan

Bekijk het doe-het-zelf stappenplan voor: het verven van de keukenkastjes, de trap, deur en badkamertegels.

In 5 stappen de keukenkastjes verven

Keukenkastjes renoveren is een relatief eenvoudige klus, waarvoor weinig materiaal nodig is. Het is dan ook vrij eenvoudig om zelf de keukenkastjes bij te werken. Onze schilderwerken specialisten uit Vlissingen hebben hiervoor een eenvoudig stappenplan opgesteld, om het u wat makkelijker te maken. Lees daarnaast goed de handleidingen op de verfsoort en gereedschappen die u gebruikt. Voor de renovatie van de keukenkastjes dient u het volgende te doen:

 • Stap 1: Kijk in hoeverre u de kastjes uit elkaar kunt halen voor een optimaal resultaat.
 • Stap 2: Schuur alle oppervlakken en plak de delen af die u in een andere kleur wil.
 • Stap 3: Gebruik eventueel grondverf vooraf, meng de verf in de gewenste kleur.
 • Stap 4: Schilder alle oppervlakken minimaal één keer, maar het liefst twee keer voor een goede dekking.
 • Stap 5: Laat alles helemaal drogen voordat u het geheel weer in elkaar zet.
Hebt u toch liever praktische ondersteuning bij de keukenkastjes? Neem dan contact op met menig schildersbedrijf via het contactformulier.
zelf de keukenkastjes schilderen
tips om zelf de trap te verven

Tips om zelf de trap te verven

Bij veel woningen in Vlissingen is de trap van hout gemaakt. Een houten trap vraagt net als het overige houtwerk om regelmatig onderhoud. Voor het bijwerken van de trap kunt u gebruik maken van hetzelfde stappenplan als hierboven geschreven. Er zijn echter enkele zaken waar u extra op moet letten.

 • Tip 1. Verf bij een trap de treden om en om; zo kunt u de hele tijd nog wel naar boven of beneden.
 • Tip 2. Een trap heeft altijd grondverf nodig, wit voor een lichte kleur en grijs voor een donkere.
 • Tip 3. Vergeet de leuning niet, eventueel is het voldoende om deze te lakken.
 • Tip 4. Wanneer de treden zijn versleten is een nieuwe verflaag niet voldoende, maar is een traprenovatie nodig.

Een deur zonder strepen verven, zo moet het!

Een klus die tevens onder het schilderwerk valt is het bijwerken van de deuren, zowel binnen- als buitenshuis. Omdat het niet heel moeilijk is om de deuren te schilderen, kunt u dit ook eigenhandig uitvoeren. Een schilder uit ons netwerk heeft hiervoor een aantal (algemene) tips opgesteld. Besteedt u het liever uit aan de winterschilder? Deze helpt u graag.

 • Tip 1: Verf zowel de binnen- als buitenzijde van de deuren op een droge zonnige dag. Zo droogt de verf het snelst.
 • Tip 2: Houd er rekening mee dat deuren ongeveer een halve dag moeten drogen voordat ze weer dicht mogen.
 • Tip 3: Plak altijd de omliggende vensterbanken, het slot en de deurklink af voor een optimaal resultaat.
 • Tip 4: Zeker aan de buitenzijde is het noodzakelijk om het oppervlak van de deuren van vuil te ontdoen en het oppervlak licht te schuren.
 • Tip 5: Krijgt de deur een andere kleur? Zorg dan voor een goede grondverf om verkleuringen te voorkomen.
zelf de deuren schilderen
zelf badkamertegels verven

In 2 stappen zelf de badkamertegels verven

Zijn de tegels in uw badkamer verouderd en wil u de badkamer opfrissen? Dan is het verstandig om zelf de badkamertegels te beschilderen. Dat bespaart u een hoop geld en u hoeft de oude badkamertegels niet te verwijderen. Na een likje verf ziet uw badkamer er weer als nieuw uit. In onderstaand stappenplan hebben wij uitgelegd hoe u zelf de badkamertegels zou kunnen afschilderen.

Enkele tips

Gebruik in de badkamer eerst een laag grondverf. Vervolgens brengt u twee lagen tegelverf aan. Zo krijgt u het beste resultaat.

Wilt u een matte uitstraling? Kies dan verf op terpentine basis. Voor een glimmende laag kiest u tegelverf op waterbasis.

Stap 1. Voorbereiding

Begin allereerst met het licht opschuren van de tegels. Zo maakt u de tegels ruwer, waardoor de verflaag straks beter hecht. Gebruik bij voorkeur schuurpapier met korrel p280. Schuur tevens de voegen en maak naderhand alles stofvrij. Maak nu de tegels schoon met water, met daarin ontvetter. Droog de tegels vervolgens en plak de randen en eventuele voegen af met schilderstape.

Stap 2. Badkamertegels verven

Begin met een laag grondverf. Als de grondverf droog is, schuurt u de oppervlakte licht op en maakt u het vervolgens stofvrij. Verf eerst de randjes en de voegen. Breng de tegelverf aan met een velvetroller. Breng de laag dik aan in verticale banen. Verdeel de verf daarna in horizontale richting. Door van boven naar beneden te werken voorkomt u zakkers. Breng minimaal twee lagen tegelverf aan. Zo krijgt u het beste resultaat.

Profiteren van een onderhoudscontract

Bij menig schilder in Vlissingen is het mogelijk om een onderhoudscontract af te sluiten. Met een onderhoudscontract bent u ervan verzekerd dat er regelmatig een schilder langs zal komen om het schilderwerk in goede staat te houden. Daarnaast profiteert u dankzij een onderhoudscontract tevens van financiële voordelen.

Waarom een schildersbedrijf inschakelen?

 • De klus is aanzienlijk sneller afgerond dan wanneer u zelf aan de slag gaat
 • Het schildersbedrijf levert vakwerk af
 • De schilder uit Vlissingen geeft u een persoonlijk en professioneel advies
schilders Vlissingen

Vergelijk schilders uit Vlissingen

Bent u op zoek naar een schilder uit Vlissingen? Een vakman uit ons netwerk kan u helpen op het gebied van al uw schilderwerken. Vraag via ons contactformulier naar de verschillen in kosten tussen spuit- en sauswerk of informeer naar de voorwaarden. Vul uw wensen zo duidelijk mogelijk, zodat de schilders uit Vlissingen u een compleet overzicht van de kosten kunnen sturen. Vergelijk de verschillende prijsopgaven vervolgens op prijs, aanbod en voorwaarden om tot wel 40% op de kosten te besparen. Kiest u voor de vakman die u het beste aanbod doet of juist voor het schildersbedrijf dat morgen al kan beginnen? De offerteaanvraag is volledig vrijblijvend en kosteloos, dus u zit nergens aan vast!