schilder Veenendaal

Schilder Veenendaal

Een schilder in Veenendaal nodig voor het verven van uw muren, kozijnen of trap? Schilders zorgen voor een strakke afwerking in een kleur naar keuze. Zo bespaart u uzelf heel veel tijd en bent u toch verzekerd van het mooiste resultaat. Op zoek naar een vakman?

Start gratis offerteaanvraag.

U ontvangt zo snel mogelijk de prijsopgaven van meerdere schildersbedrijven in uw regio. Kies de beste schilders offerte en bespaar tot wel 40% op de kosten!

We vertellen u op deze pagina meer over de voordelen van het inhuren van een schilder. U krijgt ook een indicatie van de kosten en leest hoe u hierop bespaart. U leest ook waar u bij het vergelijken van offertes op moet letten, zodat u zeker weet dat u de juiste schilder kiest!

Voordelen van onze offerteservice

 • U krijgt een duidelijk beeld van de schilder kosten.
 • Zo kiest u zelf voor de vakman met het beste aanbod.
 • Uw besparing loopt op tot wel 40% op de totaalprijs!
 • De offerteaanvraag is gratis en vrijblijvend, dus u zit nergens aan vast.

Gratis offertes vergelijken

schilder inhuren

Schilders inhuren: de voordelen

Hoewel veel mensen schilderen zien als een klus om zelf te doen, heeft het zeker voordelen om een schildersbedrijf uit Veenendaal in te schakelen. Allereerst bent u verzekerd van de beste kwaliteit en weet u zeker dat het schilderwerk strak en netjes wordt aangebracht.

De grootste voordelen van het inhuren van schilders:

De grootste voordelen van het inhuren van schilders:

 • U bespaart uzelf waardevolle tijd die u kunt besteden aan leukere zaken.
 • Het schilderwerk is strak en netjes afgewerkt, wat uw woongenot verhoogt.
 • Door een uitstekende voorbereiding gaat het binnen- en buitenschilderwerk langer mee.
 • Veel schilders bieden garantie op het geleverde werk.

Wanneer huis schilderen?

U bepaalt zelf wanneer u uw huis laat schilderen. In de praktijk gebeurt dit vlak voor een verhuizing, maar natuurlijk is dit niet het enige mogelijke moment. Misschien bent u de kleur zat en wilt u uw huis een vernieuwde uitstraling geven. Wanneer is het tijd voor buitenschilderwerk?

Voor buitenschilderwerken raden we aan deze eens in de zeven tot tien jaar te herhalen.

Dat komt omdat deze het hout moeten beschermen tegen neerslag. Na zeven tot tien jaar daalt de kwaliteit, waardoor het hout niet meer optimaal beschermd is. Twijfelt u of het tijd is om de buitenschilderwerken te vernieuwen? Kijk dan of de verf af begint te bladderen of dat er blaasjes in zitten.

kosten schilder

Wat kost een schilder?

Wat kost een schilder per uur? Een binnenschilder kost ongeveer €35,- tot €40,- per uur en een buitenschilder gemiddeld €40,- tot €50,- per uur. De prijzen zijn afhankelijk van het schilderwerk. Spuitwerk kost slechts €6,- tot €10,- per m² maar sauswerk kost ongeveer €10,- tot €15,- per m².

Uurtarief schilder

€35,- tot €50,-

(Gebaseerd op gemiddelde tarieven van schilders uit Veenendaal.)

Binnenschilderwerk
€35,- tot €40,- per uur

Buitenschilderwerk
€40,- tot €50,- per uur

Gratis offertes vergelijken

Benieuwd wat buitenschilderwerk kost? Voor het lakken van uw kozijnen betaalt u ongeveer €35,- tot €50,- per uur. Wilt u een dakkapel volledig laten schilderen om deze op te knappen, houd dan rekening met een prijs van ongeveer €550,- voor de hele dakkapel! Uiteraard verschillen deze prijzen per schilder in Veenendaal. Vraag gratis offertes aan voor een precieze prijsindicatie.

Schilder: kosten in 2024

Schilder & schilderwerk Gemiddelde prijs*
Binnenschilder (binnenschilderwerk)
Per m² €30,- tot €35,-
Per uur €35,- tot €40,-
Plafond/muren spuiten €6,- tot €10,- per m²
Plafond/muren sausen €10,- tot €15,- per m²
Trap €35,- tot €40,- per uur
Buitenschilder (buitenschilderwerk)
Per m² €35,- tot €40,-
Per uur €40,- tot €50,-
Gevel (buitenmuur) €35,- tot €40,-per m²
Kozijnen €35,- tot €50,- per uur
Deuren €120,- per deur
Dakkapel €550,- voor dakkapel, inclusief kozijnen

*Let op: dit zijn gemiddelde prijzen incl. verf, materiaalkosten en btw. Exacte prijs weten? Vraag dan gratis offertes aan.

Besparen op de kosten van een schilder in Veenendaal?

Vergelijk gratis offertes en kies de vakman met het beste aanbod!

Gratis offertes vergelijken

Welke factoren beïnvloeden de schilder prijzen?

De prijzen van een schilder in Veenendaal zijn afhankelijk van diverse factoren. Zo verschilt het uurtarief per schilder: het is altijd slim om meerdere schilders met elkaar te vergelijken zodat u verzekerd bent van de laagste prijs. Daarnaast is het vaak goedkoper om een zzp’er in te schakelen dan om te kiezen voor een groot schildersbedrijf.

De kosten van de schilder zijn afhankelijk van deze factoren:

 • Het uurtarief of de prijs per vierkante meter.
 • De keuze voor een zelfstandige schilder of een groot schildersbedrijf.
 • Eventuele voorrijkosten.
 • De gebruikte materialen.
Schakelt u een schildersbedrijf uit Veenendaal in? Als uw huis ouder dan twee jaar oud is, dan betaalt u slechts 9% btw op materiaal en arbeidskosten!

Uurtarief of prijs per m²?

Schilderwerk wordt gefactureerd aan de hand van een uurtarief of een vaste prijs per vierkante meter. Wat is het verschil?

Voor de meeste eenvoudige schilderwerken, zoals het sausen van een muur of het schilderen van een plafond, gaat het om een prijs per vierkante meter. Het voordeel hiervan is dat u van tevoren direct weet wat het schilderwerk gaat kosten.

Bij klussen die meer precisie vereisen, zoals het lakken van kozijnen of het verven van de trap, wordt vaak een uurprijs in rekening gebracht. Het gaat hierbij namelijk om een kleiner oppervlak, terwijl de vakmannen er wel net zo lang (of zelfs langer) mee bezig zijn. Daarom wordt er in dat geval een uurprijs in rekening gebracht.

schildersbedrijf

Schildersbedrijf Veenendaal: de werkzaamheden!

Een schildersbedrijf voert verschillende werkzaamheden uit. Als u een vakman inhuurt dan krijgt u bovendien een persoonlijk advies op het gebied van kleur, verfsoort en techniek. De meest voorkomende werkzaamheden van een schildersbedrijf in Veenendaal zijn het voorbereiden, aanbrengen en repareren van schilderwerken. Daar leest u hieronder meer over.

Wilt u ook een schilder inhuren? Start dan nu uw gratis offerteaanvraag en bespaar tot wel 40%!

Voorbereiden schilderwerk

Een goede voorbereiding is het halve werk, dat geldt ook voor buiten- en binnenschilderwerk. Een voorbereiding staat uit een controle van het schilderwerk, het verwijderen van oud schilderwerk en het schuren en ontvetten van het oppervlak. Dit alles draagt bij aan een goede hechting, waardoor de verflaag uiteindelijk langer mooi blijft en zo lang mogelijk meegaat.

Is er sprake van houtrot? Dan zal de schilder ook dit herstellen voordat hij het oppervlak opnieuw verft.

schilderen

Schilderwerk aanbrengen

Het aanbrengen van schilderwerk gebeurt precies en netjes. Ook randen worden strak afgewerkt. In de praktijk gebeurt het aanbrengen van het schilderwerk op twee manieren:

 • Spuiten: de schilders spuiten het oppervlak. Het gevolg is een strak en egaal oppervlak dat in een korte tijd perfect geschilderd is. Dit is de meest goedkope optie.
 • Sauswerk: hierbij gebruiken de schilders kwasten en verfrollers om de verf op traditionele wijze aan te brengen. Dit wordt vooral gedaan als spuitwerk geen optie is.

Repareren schilderwerken

Bij kleine beschadigingen in het binnen- of buitenschilderwerk is spot repair nodig. Het schildersbedrijf herstelt het schilderwerk dan zonder dat er kleurverschillenontstaan.

Dit wordt vooral gedaan bij problemen als houtrot. De schilder verwijdert het houtrot en vult dit op met een vuller. Het oppervlak om de beschadiging schuurt hij licht op zodat de kleur goed overloopt. Belangrijk hierbij is dat hij exact dezelfde kleur gebruikt! Bij grote beschadigingen is het slimmer om het buitenschilderwerk volledig te vernieuwen, dit geeft een mooier resultaat.

Schilderwerk uitbesteden aan een professionele schilder?

Vergelijk offertes van vakkundige schilders uit uw regio en bespaar!

Gratis offertes vergelijken

Binnenschilder Veenendaal

Een binnenschilder is in te zetten voor al het schilderwerk in Veenendaal. Wanneer we spreken over binnenschilderwerken, gaat het over alle onderdelen in huis: van muren en plafonds tot aan houten meubels en binnendeuren. De grootste functie van de binnenschilderwerken is de mooie uitstraling. De kleuren van uw muren hebben een invloed op uw humeur, productiviteit en daarmee ook uw woongenot. Daarnaast heeft het ook een beschermende functie. De verflaag op de trap beschermt bijvoorbeeld tegen slijtage en vergroot daarmee de veiligheid.

Denk bij binnenschilderwerken aan:

buitenschilder Veenendaal

Buitenschilder Veenendaal

Bij buitenschilderwerken is de beschermende functie het belangrijkst. Buiten wordt het hout namelijk blootgesteld aan veel meer vocht: de verflaag kunt u zien als een beschermende laag, deze zorgt ervoor dat regenwater niet in het hout trekt. Dat betekent ook dat het belangrijk is om de buitenschilderwerken in goede kwaliteit te houden. We raden u aan om buiten elke 7 tot 10 jaar opnieuw te laten verven door een buitenschilder. Het is ook mogelijk om hiervoor een onderhoudscontract voor af te sluiten, zo voorkomt u dat u in één keer een groot bedrag moet uitgeven.

Veelvoorkomende buitenschilderwerken:

Winterschilder

Schildersbedrijven in Veenendaal hebben ’s winters meestal minder klussen. Dat is dan ook de reden dat het in de winter goedkoper is om uw huis te laten schilderen! Een winterschilder rekent een tarief dat tot wel 35% goedkoper is dan in het voorjaar. Wilt u besparen op uw buitenschilderwerk, schakel dan een winterschilder in tussen november en maart.

Let op: de weersomstandigheden zijn wel van belang in de winter! Als het hard regent of flink vriest is het onverstandig om te schilderen. Dit zorgt er namelijk voor dat de verf niet goed kan drogen, waardoor het eindresultaat niet het beste is.

Schilder gezocht in Veenendaal?

Vergelijk gratis offertes en vind snel een schildersbedrijf bij u in de buurt!

Gratis offertes ontvangen

Schilders offerte: waarop moet ik letten?

We raden u altijd aan om meerdere offertes te vergelijken: zo vindt u namelijk snel en gemakkelijk het schildersbedrijf in Veenendaal met het beste aanbod. Maar dan is het wel belangrijk dat u weet waar u op moet letten. Hieronder vindt u een paar tips voor het vergelijken van schilders offertes.

 • Hoe is de prijs berekend? Gaat het om een richtprijs, een vaste prijs of een uurprijs? Misschien lijkt de schilder met een uurprijs het goedkoopst, maar is uiteindelijk de vaste prijs veel voordeliger.
 • Zijn er stelposten? Stelposten zijn geschatte kosten voor eventueel bijkomende werkzaamheden of materialen. Hierdoor kan de prijs uiteindelijk veel hoger uitvallen. Het is slim om te kiezen voor een schildersbedrijf zonder stelposten in de offerte.
 • Wordt duidelijk omschreven welke kleur, verfsoort en materialen hij gebruikt? Controleer ook hoeveel lagen verf er wordt omschreven en of de kosten voor herstelwerkzaamheden zijn inbegrepen.
 • Krijgt u ook garantie op het geleverde werk? Neem altijd de garantievoorwaarden even door voor een compleet beeld.
0
Behandelde schildersklussen

Keurmerken voor goede schilders

Bij het vergelijken van schildersbedrijven, is het ook verstandig om te kijken naar eventuele keurmerken. Een keurmerk geeft aan dat een persoon of materiaal voldoet aan strenge kwaliteitseisen. Het Keurmerk Kwaliteitsvakman geeft bijvoorbeeld aan dat een schilder minimaal 5 jaar werkervaring heeft en in het bezit is van een relevant diploma. Meer weten? Lees dan verder op keurmerkkwaliteitsvakman.nl.

Een tweede keurmerk is OnderhoudNL garantie. Hierbij zijn alleen schilders aangesloten die voldoen aan strenge kwaliteitsnormen. Ze worden regelmatig getoetst op kwaliteit en bieden een uitstekende garantie. Lees verder op onderhoudsgarantie.nl

Besparen op een schilder in Veenendaal? Tips!

Wilt u besparen op uw schilderwerk? Dat is zeker mogelijk! Een belangrijke tip om te besparen op de kosten is om te kiezen voor goedkope materialen. Kies bijvoorbeeld voor een verf van een huismerk in plaats van een a-merk. Zo houdt u de materiaalkosten een stuk lager. Vraag uw schilder in dat geval wel of het merk van goede kwaliteit is. Als u extra lagen moet aanbrengen dan is het juist weer goedkoper om te investeren in een kwalitatieve verfsoort.

Maar er zijn nog meer manieren om te besparen op de kosten!

Kies voor een vakman in uw regio om de voorrijkosten zo laag mogelijk te houden. Voer voorbereidende werkzaamheden zelf uit, zodat de schilders direct aan de slag kunnen. Ook is het slim om offertes te vergelijken: zo bespaart u wel tot 40% op de kosten!

Verlaagd btw-tarief op schilderwerk: 9%

Als uw huis ouder is dan 2 jaar dan profiteert u van een andere mooie besparing. U krijgt namelijk korting op het btw-tarief. U betaalt slechts 9% btw over alle schilderkosten, materiaalkosten en voorbereidende werkzaamheden!

Let op: dit is alleen het geval als u een schildersbedrijf inschakelt. Gaat u zelf aan de slag, dan betaalt u over de materialen wel gewoon 21% btw. Meer weten over dit verlaagde btw-tarief? Lees dan verder op belastingdienst.nl.

Schilderabonnement afsluiten

Tegenwoordig is het mogelijk om een schilderabonnement af te sluiten. Dit is een onderhoudscontract, waarbij u een vast bedrag per maand of jaar betaald. Wanneer het nodig is komen de schilders bij u langs om het binnen- of buitenschilderwerk te vernieuwen of te herstellen. Dit heeft een aantal belangrijke voordelen: u hoeft niet in één keer een groot bedrag neer te leggen om uw huis opnieuw te laten schilderen. U weet bovendien zeker dat uw hout optimaal beschermd is tegen slijtage en houtrot en uw huis ziet er altijd netjes en verzorgd uit.

U bepaalt zelf voor welk termijn u een schilderabonnement afsluit, dit kan voor 5, 10 of 20 jaar zijn, maar in overleg is een andere loopduur ook zeker mogelijk.

goedkope schilder Veenendaal

Goedkope schilder Veenendaal gezocht? Vergelijk gratis offertes!

Wilt u de binnen- of buitenkant van uw huis netjes afwerken? Schakel dan een huisschilder of een stukadoor in! Alleen dan bent u verzekerd van het mooiste resultaat. Bovendien bespaart de hulp van een vakman u veel tijd en zijn de werkzaamheden zo snel mogelijk afgerond. Schilder gezocht?

Start nu uw gratis offerteaanvraag.

Dan weet u zeker dat u zo snel mogelijk profiteert van de scherpste prijzen. Vergelijk de verschillende schilders en kies voor het schildersbedrijf met het beste aanbod. U bespaart zo tot wel 40% op de totaalprijs! Deze offerteaanvraag is gratis en helemaal vrijblijvend: begin dus vandaag nog met vergelijken! Wij helpen u ook graag bij het vinden van een geschikte stukadoor.

Gratis schilder offertes vergelijken

Recent aangevraagde schilder offertes

Complete woning schilderen (binnenshuis) in Utrecht
Plafond laten schilderen in Amersfoort
Trap schilderen in Veenendaal
Hal verven in Nieuwegein
Kozijnen rondom huis schilderen in Zeist
Dakkapel en dakgoten schilderen in Houten
Aanvraag voor onderhoudscontract in Soest
Muren spuiten in woning in Maarssen
Gevel schilderen in IJsselstein
Houtrot herstellen en schilderwerk bijwerken in Woerden