Schilder Den Haag

Schilder Den Haag

Gemiddeld moet eens per vijf jaar al het buitenwerk worden geschilderd, maar binnenshuis kan de verflaag dan vaak ook wel een opknapbeurt gebruiken. Vaak blijft het schilderwerk echter liggen door een gebrek aan tijd of materiaal. Via ons netwerk schakelt u eenvoudig en snel een erkend schildersbedrijf in, die het schilderwerk van uw woning in Den Haag voor u uitvoert. De bij ons aangesloten schilders werken vakkundig, en verven zowel keukenkastjes als kozijnen of gevelbekleding. Door op het contactformulier uw wensen voor het schilderwerk nauwkeurig in te vullen, vraagt u gemakkelijk meerdere vrijblijvende offertes aan bij specialisten uit de regio. Door te vergelijken op prijs en voorwaarden vind u spoedig de vakman voor de klus!

Jarenlange ervaring

Elk schildersbedrijf uit Den Haag dat zich bij ons netwerk heeft aangesloten werkt met gediplomeerde schilders die allen jarenlange ervaring hebben binnen het vakgebied. Een schilder die voor één van deze schildersbedrijven werkt, heeft een allround kennis aangaande materialen, technieken en ontwerpen. Dit zorgt ervoor dat de werkzaamheden altijd naar uw tevredenheid zullen worden uitgevoerd.

Diverse offertes aanvragen

U ontvangt maximaal 5 vrijblijvende offertesAanvraag voor:
1 keer klikken is voldoende


Voor al uw binnen- en buitenschilderwerk

Elke schilder die zich bij ons netwerk heeft aangesloten is u met plezier van dienst bij zowel het binnen- als buitenschilderwerk. Bij het schilderwerk aan de buitenzijde moet u denken aan kozijnen, dakgoten, regenpijpen en gevelbekleding. Aan de binnenzijde kunnen onze schilders uit Den Haag u ondersteuning bieden bij het schilderen van muren, meubels en keukenkastjes. Ook het spuiten van de dakkapel, de buitenmuur of het plafond is een optie.

Navigeer naar:

Navigeer via onderstaande links direct naar onderwerpen op deze pagina.

De voordelen van een winterschilder

Sinds een aantal jaar is het mogelijk om een winterschilder in te schakelen voor uw schilderwerk. De term winterschilder slaat in principe op elk schildersbedrijf dat tussen 1 november en 31 maart de klus tegen gereduceerd tarief voor u uitvoert in Den Haag. Een dergelijke korting wordt bijvoorbeeld toegepast door de BTW schilderwerk te verlagen. Een tweede voordeel van de winterschilder is dat alles mooi voor de zomer klaar is. Een winterschilder helpt u graag met uw trappen. Door een winterschilder in te zetten, bespaart u vaak aanzienlijk op de kosten. Meer weten over de mogelijkheden? Lees er hier meer over.

Vrijblijvend offertes aanvragen

Bent u op zoek naar een ervaren schilder in Den Haag? Aarzel dan niet om via het contactformulier meerdere offertes aan te vragen van diverse professionals uit uw regio. Kies op basis van prijs en aanbod het schildersbedrijf dat het beste bij u past. Uw aanvraag is geheel vrijblijvend en kosteloos. Is het aanbod niet naar uw tevredenheid? Geen probleem, u bent vrij om te doen of laten wat u wilt met de prijsopgaven.

schildersbedrijf Den Haag
huis schilderen Den Haag

Een huis van binnen en buiten schilderen

Wilt u direct van al het schilderwerk af zijn? Kies er dan voor om uw huis in één keer van een schilderslaag te voorzien. Uw pand in Den Haag zal spoedig weer in optimale staat verkeren. Het uitvoeren van een dergelijke klus zal heel wat tijd en moeite in beslag nemen. Om te voorkomen dat u een aantal weekenden of de halve zomervakantie op een ladder staat, adviseren wij om (een deel van) het schilderwerk over te laten aan een erkend schildersbedrijf. De schilders zullen eerst met u in overleg gaan over de kleuren en de stijl die u wenst, en handelen daarna het kluswerk snel en vakkundig af.

houtrot verwijderen Den Haag

Houtrot verwijderen

Een schilder die zich bij ons netwerk heeft aangesloten assisteert u tevens graag bij het verwijderen van houtrot. Dit is van belang om de kwaliteit van het schilderwerk hoog te houden. Houtrot ontstaat wanneer er vocht bij het hout komt door gebrekkig onderhoud of een slechte verflaag en kan leiden tot diverse problemen zoals lekkage of een verminderde draagkracht van houten balken en latjes. Wil u eigenhandig de houtrot verwijderen? Haal dan eerst vuil en de slechte verflaag weg. Vervolgens dient u de slechte stukke weg te hakken en op te vullen met speciaal houtrotwerend middel. Wij helpen u desgewenst graag.

kozijn verven Den Haag

Enkele tips voor het schilderen van kozijnen

Het onderhouden en bijwerken van de kozijnen valt tevens onder de werkzaamheden van een schilder. Het onderhouden van dit schilderwerk is een taak die u eventueel ook zonder hulp van een schildersbedrijf zou kunnen uitvoeren. Zorg er bij dit werk voor dat u altijd gebruik maakt van een stevige ladder, en controleer de kozijnen direct op beschadigingen en eventuele houtrot. Zo voorkomt u dat er op de lange termijnen andere problemen ontstaan bij het kozijn. Sluit u een onderhoudscontract bij een betrokken schildersbedrijf af, dan zullen schilders periodiek uw kozijnen komen opknappen. Het houtwerk zal zo minder onderhoud vereisen. Vraag naar de prijzen.

meubels verven Den Haag

Uw meubels opknappen met verf

Naast keukenkastjes, kunnen onze schilders uit Den Haag ook uw meubels lakken. Het grote voordeel hiervan is dat u met een enkele handeling een geheel nieuwe sfeer binnenshuis creëert, die aan uw kleurwens voldoet. Daarnaast kunt u door het lakken van de meubels tevens zorgen voor een langere levensduur van het interieur. Wilt u geen andere verfkleur aanbrengen? Dan is het toepassen van een laklaag een goed alternatief. Lak beschermt meubels tegen vocht en tegen lichte beschadigingen. Bent u benieuwd naar de prijzen voor het bijwerken van de meubels? Vraag dan via het contactformulier vrijblijvende verschillende offertes aan.

kozijn schilderen Den Haag

Plafond schilderen, een opfrisbeurt

Wanneer u het plafond wil gaan witten, dan is het belangrijk om te zorgen dat de ruimte eerst leeg en veilig is. Zo is het bijvoorbeeld noodzakelijk om de stroom uit te schakelen, en adviseren wij om de (plafond)lampen te verwijderen. Vervolgens moet u de blijvende meubels en de vloer afdekken met een folie. Hoewel de meubels kunnen blijven staan, moet u in het midden wel een vrije ruimte houden. Voordat het binnenschilderwerk kan beginnen moet u wel alle scheuren en gaten dichten met een reparatiemiddel. Vraag bij uw lokale bouwmarkt naar het beste vulmiddel.

dakkapel laten schilderen

Voor ons geen lastige klus: de dakkapel schilderen

Bij het schilderen van de dakkapel adviseren wij om altijd een ervaren schilder in te schakelen. Voor het aanpakken van de dakkapel is het namelijk nodig om op het dak te werken. Daarnaast is het een klus die veel tijd en moeite kost. Wilt u geld besparen op het schildwerk? Overweeg dan om een winterschilder in te zetten. Deze kan het werk direct en vakkundig voor u afhandelen, zodat u spoedig weer van een optimaal wooncomfort geniet. Bent u benieuwd naar de mogelijkheden of hebt u een vraag over de prijzen? Aarzel dan niet om ons contactformulier in te vullen. Wij helpen u graag.

dakgoten schilderen

Geschilderde dakgoten gaan langer mee

Een vorm van buitenschilderwerk is het onderhouden van de (houten) dakgoten. De dakgoten vormen een belangrijk onderdeel van het exterieur van uw woning in Den Haag. De dakgoot is onderhevig aan slijtage door de weersinvloeden. Het regelmatig onderhouden van de dakgoten is dus essentieel. Helemaal in het wisselende klimaat van Nederland. Wanneer u ons schildersbedrijf uit Den Haag inschakelt weet u zeker dat u een eindresultaat krijgt van hoge kwaliteit. Het schildersbedrijf geeft u goed advies en de schilders gaan grondig te werk. Binnen mum van tijd geniet u weer van uw glimmende goten. Het schilderwerk aan de dakgoten is gemiddeld elke vijf jaar nodig.

buitenmuur verven

De buitenmuur is het visitekaartje van uw huis

Het schilderen van de buitenmuur geeft uw woning in Den Haag een nieuwe uitstraling. Overweeg een schilder, dat scheelt u een hoop tijd en moeite. U hoeft dan niet uw vrije weekenden of vakantiedagen te spenderen aan het werk aan de buitenmuur. Daarnaast weet u zeker dat het resultaat van hoge kwaliteit is. Bij het behandelen van de buitenmuur gebruikt de schilder een dampopen verf. Vocht dat zich in de buitenmuur bevindt kan dan naar buiten verdampen. Muurverf van goede kwaliteit gaat twee keer zo lang mee als een goedkope variant. Daarnaast is de kwaliteitsverf voor de buitenmuur vuilwerend waardoor de gevel langer schoon blijft.

vloeren verven Den Haag

Een geverfde vloer valt op!

Uw houten of betonnen vloer van een nieuwe kleur voorzien? Dat geeft de ruimte een frisse uitstraling. Doordat het schildersbedrijf werkt met kwaliteitsmerken blijft de vloer jarenlang mooi. U kunt de houten en betonnen ondergrond in iedere gewenste kleur laten behandelen. Zelfs het kleuren van de tegelvloer is mogelijk. Doordat de schilder een beschermlaag aanbrengt, blijft de ondergrond goed beschermd. Bij een betonnen ondergrond is het van belang dat het beton goed droog is. Constateert u optrekkend vocht in de betonvloer? Laat dan eerst het onderliggende probleem oplossen. Het schilderen van de vloer is hoe dan ook een relatief goedkope methode waarmee u een nieuwe uitstraling in de ruimte creëert.

wat kost een schilder

Wat kost een schilder?

Niet een onbelangrijke vraag: wat kost een schildersbedrijf in Den Haag? De prijzen hangen uiteraard af van verschillende factoren. Gemiddeld is het uurtarief van een buitenschilder €45,- per uur. Dit is inclusief de verf, btw en het benodigde materiaal. Het uurtarief van de binnenschilder is iets lager, gemiddeld €40,- per uur. De binnenschilder gebruikt immers geen speciale verfsoorten of extra materialen. Overweeg ook een schilder die gebruik maakt van spuitwerk. Een schilder werkt razendsnel met een spuitmachine, dat bespaart u dus op arbeidskosten. Nog een slimme optie is het benutten van een winterschilder. De korting van de winterschilder, in vergelijking met een reguliere schilder, kan oplopen tot 25% van de totaalprijs.

slaapkamer verven Den Haag

Uw slaapkamer weer als nieuw

Bent u de huidige uitstraling van uw slaapkamer zat? Geen probleem! Met een nieuw kleurtje op de wanden geniet u snel weer van een heerlijk wooncomfort. Het bijwerken van de muren of het plafond is een taak waarvoor u niet perse de ondersteuning van schilders hoeft in te roepen. Gaat u eigenhandig aan de slag met de werkzaamheden? Zorg er dan voor dat u een alternatieve ruimte hebt om in te slapen. De verfdampen kunnen ademhalingsproblemen veroorzaken. De prijs voor het renoveren van de slaapkamer hoeft overigens niet heel hoog te liggen. Meestal is een paar tientjes voldoende om de hele uitstraling te veranderen.

muren spuiten

Muren spuiten; een snelle manier van renoveren

Eén van de mogelijkheden van een relatief goedkope renovatie is het spuiten van de muren. Het spuiten van latex is voor zowel de muren als het plafond een optie, mits deze een glad oppervlak hebben. Met name op grotere oppervlaken is het spuiten van latex een budgettaire oplossing. Hoe groter de afmetingen, hoe later de prijzen. In vergelijking met andere schilderwerken is het spuiten van latex ongeveer de helft goedkoper. Een ander voordeel is dat u hiermee geen strepen of vlekken krijgt. U dient wel altijd erkende schilders voor het spuitwerk in te schakelen in verband met het gebruik van speciale gereedschappen. Meer weten over deze techniek? Lees er hier meer over.

tuinhuis verven Den Haag

Tuinhuis; beitsen of verven

Evenals de kozijnen, de dakkapel, de deuren en dakgoten is het ook noodzakelijk om het tuinhuis eens in de vijf jaar te onderhouden. Op deze manier beschermt u het houtwerk tegen verval, en voorkomt u dat er houtrot of andere vochtproblemen optreden. Het onderhoud van het tuinhuis hoeft niet perse een uitgebreide schilderklus te behelzen, ook het beitsen of lakken van de planken is voldoende als bescherming tegen de weersinvloeden. Kiest u voor het beitsen van het materiaal, dan zal de beits in het houtwerk trekken, om de bescherming te optimaliseren. Het is een optie om een winterschilder voor dergelijk kluswerk in te zetten.

prijzen schilderwerk

Prijzen voor verschillende soorten schilderwerk

De prijzen voor het laten afhandelen van het schilderwerk hangen van diverse factoren af. Wij noemden al dat een winterschilder over het algemeen goedkoper is dan schilders die tijdens de lente- en zomermaanden werken, maar ook het soort werk dat u laat afhandelen zal de prijs beïnvloeden. Zo kost het uitvoeren van buitenschilderwerk gemiddeld €35,- per vierkante meter vanwege de speciale verfsoort die hiervoor vereist is. Binnenschilderwerk is iets goedkoper: €30,- per vierkante meter. De goedkoopste oplossing is het spuiten van de wanden of het plafond: de kosten beginnen daar rond de €6,- per vierkante meter, mits de ondergrond egaal is. Meer weten over de schilderwerk prijzen? Lees het hier.

In 5 stappen de keukenkastjes verven

Keukenkastjes renoveren is een relatief eenvoudige klus, waarvoor weinig materiaal nodig is. Het is dan ook vrij eenvoudig om zelf de keukenkastjes bij te werken. Onze schilderwerken specialisten uit Den Haag hebben hiervoor een eenvoudig stappenplan opgesteld, om het u wat makkelijker te maken. Lees daarnaast goed de handleidingen op de verfsoort en gereedschappen die u gebruikt. Voor de renovatie van de keukenkastjes dient u het volgende te doen:

 • Stap 1: Kijk in hoeverre u de kastjes uit elkaar kunt halen voor een optimaal resultaat.
 • Stap 2: Schuur alle oppervlakken en plak de delen af die u in een andere kleur wil.
 • Stap 3: Gebruik eventueel grondverf vooraf, meng de verf in de gewenste kleur.
 • Stap 4: Schilder alle oppervlakken minimaal één keer, maar het liefst twee keer voor een goede dekking
 • Stap 5: Laat alles helemaal drogen voordat u het geheel weer in elkaar zet

Hebt u toch liever praktische ondersteuning bij de keukenkastjes? Neem dan contact op met menig schildersbedrijf via het contactformulier.

keukenkasten schilderen Den Haag
trap verven Den Haag

Tips om zelf de trap te verven

Bij veel woningen in Den Haag is de trap van hout gemaakt. Een houten trap vraagt net als het overige houtwerk om regelmatig onderhoud. Voor het bijwerken van de trap kunt u gebruik maken van hetzelfde stappenplan als hierboven geschreven. Er zijn echter enkele zaken waar u extra op moet letten.

 • Verf bij een trap de treden om en om; zo kunt u de hele tijd nog wel naar boven of beneden.
 • Een trap heeft altijd grondverf nodig, wit voor een lichte kleur en grijs voor een donkere.
 • Vergeet de leuning niet, eventueel is het voldoende om deze te lakken.
 • Wanneer de treden zijn versleten is een nieuwe verflaag niet voldoende, maar is een traprenovatie nodig.

Een deur zonder strepen verven, zo moet het!

Een klus die tevens onder het schilderwerk valt is het bijwerken van de deuren, zowel binnen- als buitenshuis. Omdat het niet heel moeilijk is om de deuren te schilderen, kunt u dit ook eigenhandig uitvoeren. Een schilder uit ons netwerk heeft hiervoor een aantal (algemene) tips opgesteld. Besteedt u het liever uit aan de winterschilder? Deze helpt u graag.

 • Tip 1: Verf zowel de binnen- als buitenzijde van de deuren op een droge zonnige dag. Zo droogt de verf het snelst.
 • Tip 2: Houd er rekening mee dat deuren ongeveer een halve dag moeten drogen voordat ze weer dicht mogen.
 • Tip 3: Plak altijd de omliggende vensterbanken, het slot en de deurklink af voor een optimaal resultaat.
 • Tip 4: Zeker aan de buitenzijde is het noodzakelijk om het oppervlak van de deuren van vuil te ontdoen en het oppervlak licht te schuren.
 • Tip 5: Krijgt de deur een andere kleur? Zorg dan voor een goede grondverf om verkleuringen te voorkomen.
schildersbedrijf prijzen Den Haag
zelf badkamertegels verven Den Haag

In 2 stappen zelf de badkamertegels verven

Zijn de tegels in uw badkamer verouderd en wil u de badkamer opfrissen? Dan is het verstandig om zelf de badkamertegels te beschilderen. Dat bespaart u een hoop geld en u hoeft de oude badkamertegels niet te verwijderen. Na een likje verf ziet uw badkamer er weer als nieuw uit. In onderstaand stappenplan hebben wij uitgelegd hoe u zelf de badkamertegels zou kunnen afschilderen.

Enkele tips

Gebruik in de badkamer eerst een laag grondverf. Vervolgens brengt u twee lagen tegelverf aan. Zo krijgt u het beste resultaat. Wilt u een matte uitstraling? Kies dan verf op terpentine basis. Voor een glimmende laag kiest u tegelverf op waterbasis.

Stap 1. Voorbereiding

Begin allereerst met het licht opschuren van de tegels. Zo maakt u de tegels ruwer, waardoor de verflaag straks beter hecht. Gebruik bij voorkeur schuurpapier met korrel p280. Schuur tevens de voegen en maak naderhand alles stofvrij. Maak nu de tegels schoon met water, met daarin ontvetter. Droog de tegels vervolgens en plak de randen en eventuele voegen af met schilderstape.

Stap 2. Badkamertegels verven

Nu gaat het echte werk beginnen: het schilderen van de badkamertegels. Begin met een laag grondverf. Als de grondverf droog is, schuurt u de oppervlakte licht op en maakt u het vervolgens stofvrij. Verf eerst de randjes en de voegen. Breng de tegelverf aan met een velvetroller. Breng de laag dik aan in verticale banen. Verdeel de verf daarna in horizontale richting. Door van boven naar beneden te werken voorkomt u zakkers. Breng minimaal twee lagen tegelverf aan. Zo krijgt u het beste resultaat. Let op: kijk goed op de verpakking van de grond- en tegelverf hoe lang de opdroogtijd is.

Ook inschakelen voor stucwerk

Wilt u graag dat het schilderwerk bij uw pand uitgevoerd door een erkend schilder, maar dient een deel van het stucwerk ook te worden bijgewerkt? Een schilder uit ons netwerk helpt u met plezier bij beide werkzaamheden. Zo hoeft u geen stukadoor uit Den Haag in te huren en bespaart u gemakkelijk en snel op de kosten.

Werkgebied

Profiteren van een onderhoudscontract

Bij menig schilder in Den Haag is het mogelijk om een onderhoudscontract af te sluiten. Met een onderhoudscontract bent u ervan verzekerd dat er regelmatig een schilder langs zal komen om het schilderwerk in goede staat te houden. Daarnaast profiteert u dankzij een onderhoudscontract tevens van financiële voordelen.

Besparen door te vergelijken

Vraag via het contactformulier eenvoudig diverse offertes aan van schilders uit uw omgeving. Vergelijk deze vrijblijvend met elkaar, en bespaar zo tot wel 25% op de uiteindelijke investering in een schildersbedrijf of winterschilder!
schilderwerk Den Haag