Schildersbedrijf Breda

Schilder Breda

Woont u in Breda en zoekt u naar een ervaren schilder die voor u het schilderwerk aan de buitenzijde van uw pand zal uitvoeren? Of wilt u de keukenkastjes bijwerken, maar hebt u geen idee hoe u dit aan moet pakken? Bij ons netwerk zijn diverse ervaren schilders betrokken die u graag van de benodigde informatie voorzien, of voor u het schilderwerk afhandelen. Of het nu gaat om het verven van meubels, het aanpakken van de dakgoten, deuren, dakkapel, buitenmuur, of ander schilderwerk, de bij ons aangesloten schilders staan voor u klaar. Vul het contactformulier in voor een prijsindicatie. Wij zullen u vervolgens meerdere vrijblijvende offertes (max.5) toesturen van schildersbedrijven uit de buurt van Breda. Het is aan u om deze prijs van elk schildersbedrijf met elkaar te vergelijken!

Jarenlange ervaring

Alle schilders die zich bij ons netwerk hebben aangesloten hebben een ruime ervaring binnen het vakgebied. Wij eisen van elk betrokken schildersbedrijf uit Breda dat hun medewerkers over de juiste diploma’s beschikken en zich periodiek laten bijscholen op het gebied van nieuwe producten en technieken. Wij streven bovendien naar een honderd procent klanttevredenheid. Zo profiteert u altijd van de beste kwaliteit diensten die wij kunnen leveren.

Diverse offertes aanvragen

U ontvangt maximaal 5 vrijblijvende offertesAanvraag voor:
1 keer klikken is voldoende


Voor al uw binnen- en buitenschilderwerk

Om het schilderwerk van uw woning in Breda in goede staat te houden, dient u dit aan de buitenzijde eens in de vijf jaar, en aan de binnenzijde eens in de zeven jaar bij te werken. Controleer bovendien al het geschilderde houtwerk jaarlijks op scheuren of andere beschadigingen. Zo voorkomt u dat vuil of water zich hiertussen ophoopt, wat zorgt voor grote onderhoudsproblemen in de toekomst. Hebt u geen tijd om dit onderhoud uit te voeren? Sluit dan met een schilder van ons schildersbedrijf een onderhoudscontract af, en uw schilderwerk zal up to date blijven.

Navigeer naar:

Navigeer via onderstaande links direct naar onderwerpen op deze pagina.

De voordelen van een winterschilder

Bij menig schildersbedrijf is het tegenwoordig mogelijk om een winterschilder in te huren. Een winterschilder voert precies hetzelfde werk uit als een standaard schilder, maar dan in de wintertijd en tegen aantrekkelijke prijzen. Het nadeel van het inhuren van de winterschilder is dat u het risico loopt op een langere klustijd, wat zal leiden tot iets meer overlast. Wilt u meer weten over de mogelijkheden van een winterschilder, en de voordelen ten opzichte van schilders die het hele jaar doorwerken? Neem dan nu contact met ons op via het contactformulier.

Vrijblijvend offertes aanvragen

Zoekt u naar iemand die u helpt met het aanpakken van de keukenkastjes? Wilt u het gevelaanzicht verbeteren maar hebt u geen idee waar u moet beginnen? Wilt u graag diverse schildersbedrijven uit Breda met elkaar vergelijken? Bij ons netwerk bent u aan het juiste adres. Vul in het contactformulier zo nauwkeurig mogelijk uw wensen in en wij zorgen ervoor dat u zo spoedig mogelijk enkele offertes van schilders uit uw regio krijgt toegestuurd. Deze vergelijkt u geheel gratis en vrijblijvend op basis van uw voorwaarden en kiest zo voor het schildersbedrijf dat bij u past.

schilder Breda
goedkope schilder Breda

Een huis van binnen en buiten schilderen

Om ervoor te zorgen dat uw woning een goede aanblik behoudt is het van belang dat u deze van het juiste onderhoud voorziet. Dit betekent dat het houtwerk ongeveer eens in de vijf jaar geschuurd en geschilderd moet worden. Hoewel u waarschijnlijk een deel van dit houtwerk zelf kunt bijwerken is het een klus die enige nauwkeurigheid vereist. Zo dient u te letten op mogelijk houtrot en andere beschadigingen. Het volledige timmerwerk onderhoud van een huis vergt bovendien een redelijk hoeveelheid tijd en moeite. Hebt u geen behoefte om deze tijd en moeite in het schilderwerk te steken? Schakel dan via onze website een erkend winterschilder in of informeer naar een onderhoudscontract.

kozijnen schilderen Breda

Houtrot verwijderen

Voordat u kunt beginnen met het schilderwerk van keukenkastjes, kozijnen of ander houtwerk is het noodzakelijk om het hout te schuren en houtrot te verwijderen. De houtrot wordt veroorzaakt door vocht in het hout, en heeft als gevolg dat de draagkracht van het materiaal vermindert. Door de rot te verwijderen gaat het schilderwerk langer mee. Het verwijderen van houtrot is een klus die u eventueel eigenhandig kunt oplossen. Daarvoor moet u eerst de oude verf verwijderen en de rot eruit hakken. Daarna is het nodig om het gat op te vullen met een speciaal vulmiddel. Hierna kan het houtwerk weer opnieuw geschilderd en afgewerkt worden.

huis schilderen Breda

Enkele tips voor het schilderen van kozijnen

Bent u niet zo’n klusser, maar wil u wel een deel van het schilder onderhoud zelf uitvoeren? Begin dan eens met het schuren en schilderen van de kozijnen, redelijk makkelijk en direct effect. Het schilderen van de kozijnen vereist dat u eerst de kozijnen van vuil en vet ontdoet, en het houtwerk schuurt. Daarnaast adviseren wij om een primer of grondverf aan te brengen, zo pakt de verfkleur beter en blijft het kozijn ook langer beschermd tegen mogelijke beschadigingen. Schakel een schilder of winterschilder in wanneer u geen tijd of zin heeft om de kozijnen te schilderen.

kast verven Breda

Uw meubels opknappen met verf

Voor houten meubels geldt eveneens dat u deze regelmatig dient te onderhouden, om zo de levensduur van het materiaal te verlengen. Verf, beits of lak de meubels en ze blijven als nieuw. Het leuke van meubels is dat u deze met een nieuwe kleur of juist door ze enkel te lakken of beitsen van een volledig nieuwe uitstraling zult voorzien. Wil u graag het interieur in uw woning in Breda aanpassen, maar hebt u maar een beperkt budget? Overweeg dan om de meubels bij te werken. Met een beperkt budget creëert u zo een geheel veranderde woon- of slaapkamer. Wij helpen u hierbij met plezier.

winterschilder Breda

Plafond schilderen, een opfrisbeurt

Voor het schilderen van een plafond gelden enkele regels ter voorbereiding, die ervoor zorgen dat de klus snel en vakkundig wordt afgehandeld. Zo is het bijvoorbeeld belangrijk dat u de ruimte vrijmaakt, en dat u de stroom uitschakelt. Verwijder ook de lampen van het plafond, maar laat de kroonsteentjes zitten. Tot slot adviseren wij om de blijvende meubels en vloer af te dekken met schildersplastic om deze te beschermen. Het plafond verdeelt u het beste in vierkante vlakken. Zo weet u precies welk deel van het plafond u al gehad heeft en kunt u bepalen hoe dik de eerste laag wordt.

dakkapel verven Breda

Dakkapel schilderen

Voor het schilderen van de dakkapel heeft u over het algemeen de hulp van een erkend schilder nodig. Dit komt vanwege de positie van de dakkapel en de invloed die dit heeft op het materiaal dat gebruikt moet worden en de benodigde klusduur. Een erkend vakman uit Breda kan de dakkapel door de week renoveren terwijl u naar het werk bent. U zult al snel weer profiteren van een optimaal wooncomfort. Schakel een winterschilder (met onderhoudscontract) in wanneer u wil besparen op de kosten van het schilderwerk. Door de dakkapel regelmatig bij te werken zorgt u bovendien voor het behoud van de garantie en een langere levensduur.

dakgoot schilderen

Geschilderde dakgoten gaan langer mee

Ziet u het niet zitten om de steiger of trap op te klimmen om de dakgoten te onderhouden? Of zou u de welverdiende vakantiedagen het liefst willen behouden? Dan is het noodzakelijk om een schildersbedrijf in te huren. Het is van belang dat de dakgoten van een goede verflaag zijn voorzien. De dakgoten worden dan optimaal beschermd tegen de weersinvloeden en gaat veel langer mee. U voorkomt houtrot en zorgt ervoor dat de uitstraling van uw huis optimaal blijft. Advies: schilder elke vijf jaar uw dakgoten. Het schildersbedrijf geeft u advies over de mogelijkheden en zorgt voor maximaal effect, tegen een aantrekkelijke prijs. Een winterschilder voert deze schilderklus tegen een gereduceerd tarief voor u uit.

buitenmuren verven

De buitenmuur is het visitekaartje van uw huis

Een goed geverfde buitenmuur zorgt ervoor dat het exterieur van uw woning in topstaat is. Kiest u een nieuwe kleurtint? Dan geeft u uw buitenmuur een compleet nieuwe uitstraling. De schilder van het schildersbedrijf uit Breda gebruikt altijd dampopen verf. Eventueel vocht wat zich in de buitenmuur bevindt verdampt dan gewoon naar buiten. Zo behoudt u de prachtige verflaag en gaat het niet barsten. Doordat het schildersbedrijf vuilwerende kwaliteitsverf gebruikt gaat de verf twee keer zo lang mee als de goedkopere varianten. Een goed geschilderde buitenmuur zorgt voor een waardevermeerdering van uw woning in Breda. Vraag nu vrijblijvend meerdere offertes aan van schilders uit uw regio.

houten vloer verven Breda

Een geverfde vloer valt op!

De vloer bepaalt in grote mate de sfeer van uw woning in Breda. Overweegt u dus om uw houten, betonnen of tegelvloer te witten of een ander kleurtje te geven? Dan creëert u een nieuwe uitstraling. De winterschilder behandelt, tegen gereduceerd tarief, de vloer in iedere gewenste kleur. Doordat het schildersbedrijf met kwaliteitsmerken werkt geniet u jarenlang van uw slijtvaste vloer. De vloer van een kleur voorzien is een relatief goedkope methode, maar geeft een indrukwekkend resultaat. Probeert u het werk zelf? Vraag dan altijd het schildersbedrijf om advies. Zo weet u zeker dat u de juiste producten gebruikt. Daarnaast ontvangt u handige tips.

schilder uurtarief

Wat kost een schilder?

Als u het slim aanpakt kost een schilder uit Breda niet veel geld. Een buitenschilder hanteert een gemiddeld uurtarief van €45,-. Dat is inclusief btw, schilderwerk, verf en het benodigde materiaal. De binnenschilder is vaak iets goedkoper, met zo’n €40,- per uur. De winterschilder is erg voordelig. Het bespaart u tot 25% op de totaalprijs, als u het vergelijkt met een reguliere schilder. Vaak is het een optie om andere prijsafspraken te maken, denk aan één uur gratis werken per dag, of een onderhoudscontract. Wat tevens een slimme opties is bij het witten van uw plafond en wanden: spuitwerk. Met een spuitmachine werkt de schilder razendsnel.

slaapkamer verven Breda

Uw slaapkamer weer als nieuw

Veel mensen vergeten dat het ook belangrijk is om de uitstraling van de slaapkamer af en toe te veranderen. De renovatie van slaapkamers hoeft niet veel tijd te kosten, mits u zelf een deel van het kluswerk uitvoert. Kies er bijvoorbeeld voor om de verflaag eigenhandig aan te brengen, of schakel een winterschilder in voor het spuiten van de muren. Houd er bij het renoveren van de slaapkamer wel rekening mee dat u deze één of meerdere dagen niet mag gebruiken in verband met de verflucht die blijft hangen. Plaats na de schilderwerken nog andere lampjes en de renovatie is compleet.

muren spuiten

Muren spuiten; een snelle manier van renoveren

Wanneer u de muren van uw woon- of slaapkamers graag van een nieuw kleurtje wil voorzien, zonder hiervoor hoge prijzen te betalen, dan is het wellicht verstandig eens te kijken naar de opties voor het spuiten van latex. Het spuiten van muren is een klus die u over dient te laten aan één van de erkende schilders uit ons netwerk, maar de prijzen liggen zeer laag. Het spuiten van de muren begint bij een prijs rond de €6,- per vierkante meter, en varieert afhankelijk van het soort latex. Hoe groter de afmetingen van de muren, hoe lager de prijzen zullen worden. Lees hier meer over muren spuiten.

tuinhuis verven Breda

Tuinhuis; beitsen of verven

Evenals de dakkapel, deuren, buitenmuur, dakgoten en kozijnen vraagt ook het tuinhuis om regelmatig onderhoud. Achterstallig onderhoudswerk leidt in de meeste gevallen tot verschillende vochtproblemen en daarmee tot een versnelde veroudering van de bouwconstructie. Voor het onderhoudswerk aan het tuinhuis hoeft u niet perse te kiezen voor een schilderlaag, ook het beitsen of lakken van de planken is een optie. Met name beits is tegenwoordig zeel populair bij inwoners uit Breda. Dit komt doordat de beits zowel vocht- als uv-bestendig is. Kiest u voor lak als coating? Bestel dan een hoogkwalitatieve variant bij een erkend schildersbedrijf. Sluit eventueel een onderhoudscontract af voor periodieke onderhoudsondersteuning.

prijzen schilderwerk

Prijzen voor verschillende soorten schilderwerk

De inzet van schilders voor het uitvoeren van uw schilderwerken brengt natuurlijk enige kosten met zich mee. De prijzenvoor de diverse klussen verschillen echter sterk met elkaar. Dit komt met name door de verfsoort en overige materialen die de schilders gebruiken. Voor het buitenschilderwerk gelden bijvoorbeeld hogere prijzen dankzij het gebruik van een steiger. Voor het buitenschilderwerk moet u rekening houden met een prijs rond de €35,- per vierkante meter. Het binnenschilderwerk valt iets goedkoper uit, met €30,- per vierkante meter. Het spuiten van muren is de meest goedkope oplossing: hiervoor rekent de winterschilder uit Breda gemiddeld €10,- per vierkante meter. Lees hier meer over schilderwerk prijzen.

In 5 stappen de keukenkastjes verven

Is uw keuken nodig aan een renovatie toe, maar hebt u geen groot budget? Overweeg dan om de keukenkastjes een andere kleur te geven: een volledige andere aanblik en sfeer, voor weinig kosten. Het kleuren van de keukenkastjes is een taak die u kunt overlaten aan een erkend schilder, of die u zelf kunt doen. Onze specialisten uit Breda hebben daarom voor het gemak een kort stappenplan opgesteld.

 • Stap 1: Haal indien mogelijk de keukenkastjes uit elkaar.
 • Stap 2: Schuur alle oppervlakken en/of verwijder de oude verflaag.
 • Stap 3: Plak de handvaten en grendels af en breng de grondverf aan.
 • Stap 4: Vervolgens kunt u de gewenste verfkleur aanbrengen.
 • Stap 5: Laat alles goed drogen en zet tot slot de keukenkastjes weer in elkaar.

Bent u begonnen met het schilderen van de keukenkastjes, maar is het resultaat niet naar wens? Een schilder uit ons netwerk helpt u met alle plezier.

keuken schilderen Breda
zelf trap schilderen Breda

Tips om zelf de trap te verven

Bent u van plan om het interieur van uw pand in Breda volledig te wijzigen? Hebt u behoefte aan verandering van uitstraling? Verf dan naast de rest van uw huis ook de trap, gegarandeerd resultaat! Het beitsen of lakken van de trap zal enige tijd in beslag nemen, maar is niet perse heel ingewikkeld. Het is wel belangrijk om u aan een aantal zaken te houden, zo weet u zeker dat het resultaat naar wens is. Wij geven u graag de volgende tips mee:

 • Beits of schilder de treden altijd om en om, zodat u nog de trap kan gebruiken.
 • Laat altijd een professional naar de treden kijken wanneer ze een lichte slijtage vertonen, om het risico op valpartijen te voorkomen.
 • Gebruik een goede grondverf wanneer u de kleur van de trap wilt wijzigen.
 • Neem ook de leuning van de trap mee. Soms is hiervoor een lichte lak voldoende.

Een deur zonder strepen verven, zo moet het!

Al het houtwerk dient u regelmatig bij te werken, zo ook de deuren. Het lastige aan het bijwerken van een deuren is dat dit al snel strepen oplevert. Onze specialisten uit Breda hebben daarom enkele tips voor u op een rijtje gezet. Ontvangt u liever de hulp van een erkend vakman? Aarzel dan niet om ons contactformulier in te vullen.

 • Tip 1: De deuren moeten altijd eerst in de grondverf worden gezet, dit kan het beste met een ronde kwast.
 • Tip 2: Werk van binnen naar buiten om vlekken te voorkomen.
 • Tip 3: Schilder met de houtnerf mee voor een vloeiend eindresultaat.
 • Tip 4: Voor het beste resultaat is het nodig twee verflagen aan te brengen. Schuurt telkens de verflaag weer enigszins op.
 • Tip 5: Schilder ook de onder- en bovenkant van de deuren.
binnenschilder Breda
badkamertegels verven Breda

Tips om zelf de badkamertegels verven

De badkamer is een belangrijke ruimte in uw huis in Breda. Als de tegels een verouderd design hebben, of een onfraaie kleur dan is het verven van de badkamertegels ideaal. Het is een goedkope manier om, zonder breekwerk, de badkamer te vernieuwen. Bent u een echte doe-het-zelver? Lees dan snel verder. Wij hebben de stappen bij het beschilderen van badkamertegels beschreven.

Tegels reinigen en voorbereiden

Begin met het licht opschuren van de tegels. Zo maakt u de ondergrond ruwer en hecht de verf straks een stuk beter. Maak vervolgens alles stofvrij en begin met het ontvetten van de tegels met bijvoorbeeld Albastine Allesreiniger. Plak vervolgens alles af. Vergeet niet dat u de vloer goed dient af te dekken. Breng een primer aan zodat u een goede ondergrond creëert en de tegelverf straks beter hecht. Zorg ervoor dat de primer dezelfde basis heeft als de daadwerkelijke verf.

Tegelverf aanbrengen

Gebruik eerst een kwast om de randen en voegen te behandelen. Gebruik vervolgens een roller. Rol eerst in de lengte richting, en vervolgens in de breedte om de verf te verdelen. Om het beste eindresultaat te krijgen zijn gemiddeld drie lagen nodig. Let goed op de opdroogtijd tussen de lagen. Anders laat de verf naderhand los, en dat is zonde.

Ook inschakelen voor stucwerk

Wanneer u uw muur wilt laten spuiten, dan is het van belang dat de ondergrond vlak en droog is voor een goed resultaat. Het kan zijn dat er daarom voor het schilderwerk enig stucwerk nodig is. Een stukadoor uit Breda voert deze klus met plezier voor u uit.

Werkgebied

Profiteren van een onderhoudscontract

Wanneer u een schilder uit Breda in de arm neemt, dan kan dit voor een eenmalig onderhoud van het schilderwerk. Het is echter ook mogelijk om schilders van een erkend schildersbedrijf periodiek in te schakelen met behulp van een onderhoudscontract. Met het onderhoudscontract profiteert u van lagere prijzen en een behoud van de kwaliteit van uw schilderwerk.

Besparen door te vergelijken

Via ons netwerk komt u in contact met meerdere erkende schilders in Breda. Na het invullen van het contactformulier op de site ontvangt u offertes van menig schildersbedrijf. Alle schilders zijn u helpen u met alle plezier verder bij schilderwerken of onderhoudsklussen. Vergelijk de ontvangen offertes op prijs en bespaar tot 25%!
buitenschilderwerk Breda